Sari la conținut

Problema electrica


papoo
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Sunt nou p-aici si prin lumea motociclistilor asa ca daca am incalcat vreun regulament cu deschiderea unui nou topic sa-mi fie cu iertare.

Am urmatoarea problema cu prima mea motocicleta, un Kymco Quannon 125cc:

A mers normal pana acum 3 zile cand m-a prins ploaia (nu e prima data cand merg prin ploaie cu ea). Am ajuns acasa cu ea si am oprit-o. In urmatoarea dimineata cand am vrut s-o pornesc, am vazut ca bordul lumineaza mai slab, am apasat pe starter si nimic, am aprins luminile, s-a restartat bordul. Am zis ca e de la baterie, asa ca am scos-o si am dus-o la un prieten cu redresor (avea 12.3V initial, dupa incarcare 14V). Am pus bateria inapoi, tot nimic, asa ca mi-am dat seama ca trebuie sa fie un scurt. Am pornit-o impinsa si porneste doar ca semnalizarile nu merg deloc, iar la comutarea de pe faza lunga pe faza scurta se aude un "carait" de parca ar face ceva scanteie. Am incercat in seara asta sa iau lucrurile prin eliminare (deconectat total alarma, demontat semnalizari spate care sunt montate de mine si am zis sa nu fi izolat bine cablurile, verificat sigurante). Din pacate are aceleasi simptome: se aprinde bordul slab (mult mai slab daca butonul rosu e pe ON) si la apasarea oricarui buton (becuri, maneta sau pedala frana, semnalizari, starter) se restarteaza (turometrul isi face din nou cursa, iar bordul se stinge si se aprinde). Nu stiu ce naiba sa-i mai fac si nu stiu nici pe nimeni care se pricepe si poate veni sa o vada. Imi puteti da voi ceva idei?

 

Merci,

Bogdan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

verifica si releul de incarcare totusi . eu am un kymco de 50 cc in 4T care mi-a facut problema asta in mers . am ramas practic fara tot aproape . am dus-o la reprezentanta si in urma verificarilor au descoperit releul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca e de la baterie, pentru ca pe voltmetru arata ca ar avea curent...

Incearca totusi sa pui un tester pe baterie cand dai la electromotor si vezi ce iti arata + incarcarea, sau cu alta baterie daca e mai usor. Functie de astea vezi ce ai de facut.

 

Asa si bateria de la o mobra de-a mea: 12.8, aprindea faruri, semnalizari, tot, cand apasam sa pornesc, nu mai mergea...si uite asa am desfacut si electromotorul de l-am curatat, desi de vina era bateria :)

Editat de DaSchmutz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cauta la firu de minus de la baterie la motor se poate sa nu ai masa buna si de aici problemele eu am patit la fel cu R1-le meu

Bafta la surubarit.

Editat de MOSU WEST
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uitate bine pe unde a intrat apa si usuca totul ca sigur ai un scurt pe acolo,vezi sigurantele sa fie uscate si sa nu fi intrat apa in cutie,deconecteaza componente pe rand si vezi cand nu mai face asa,bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incearca urmatoarele variante:

1. Un alt acumulator care este bun si functioneaza corect, poti sa ai o tensiune normala dar la pornire curentul sa fie insuficient.

2. Daca persista fenomenul, verifica sigurantele principale( curatare punti de contact, sigurante etc)

3. Verifica bornele acumulatorului.

Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am o Prblema la un R6 din 2002.

 

Sa nu mai deschid topic spun aici ...

 

Pun contactul ... si la componentele de langa baterie se aude un clickait .. intermitent ... si beculetul neutralului ... face flash-flash .. ca si cum nu ar avea baterie.

 

Bateria este incarcata ... dar pff .

 

Stie cineva ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...