Rudy Jibou Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 YAMAHA R1 Salut,am o Yamaha R1 1999,iar problema pe care o am este ca vitezometru indica viteza doar cand vrea si foarte rar.Turometru functioneaza perfect dar vitezometru nu indica in cele mai multe cazuri.Cand nu indica vitezometru viteza ,nu inregistreaza nici km parcursi.Care ar fi cauza?Va rog ajutatima Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ashtray. Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Eu am avut problema asta pe gixxer si era de vina senzorul de viteza...nu stiu daca tu ai senzor sau cablu pentru indicarea vitezei...verifica in manual si vezi ce si cum... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Turometrul si vitezometrul nu au absolut nici o legatura functionala. Faptul ca turometrul merge nu inseamna nimic. In functie de cum e proiectat, mecanic sau electronic, verifica tot sistemul - daca e mecanic - cablul de actionare, daca e electronic, senzorul care citeste viteza de rotatie a unui pinion din cutia de viteze. Avand in vedere anul as zice ca e electronic, deci undeva pe traseu, cel mai probabil acel senzor sau firele sale au ceva probleme. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Posibil speed senzor dar si o conexiune oxidata poate genera acest defect,la fel si o defectiune in bord. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rudy Jibou Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Share Postat Ianuarie 7, 2014 am senzor pe cutia de viteza.....dar cum pot verifica daca e bun? Daca scot mufa de la senzor viteza,vitezometru se stinge si motoru merge rau Posibil speed senzor dar si o conexiune oxidata poate genera acest defect,la fel si o defectiune in bord. Cum verific senzorul?:| Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ashtray. Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Iti spune in manual cum dar e dificil...cel mai bine iei de pe alta motoreta si incerci.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 am senzor pe cutia de viteza.....dar cum pot verifica daca e bun? Daca scot mufa de la senzor viteza,vitezometru se stinge si motoru merge rau Cum verific senzorul?:| Trebuie osciloscop, sa vizualizezi impulsurile electrice date de senzor, in acelasi timp, daca ai impulsuri la mufa senzorului, verifici prezenta lor pina pe placa de baza a instrumentelor de bord. Eu am asa ceva, lucrez de multi ani in electronica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rudy Jibou Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Share Postat Ianuarie 7, 2014 Trebuie osciloscop, sa vizualizezi impulsurile electrice date de senzor, in acelasi timp, daca ai impulsuri la mufa senzorului, verifici prezenta lor pina pe placa de baza a instrumentelor de bord. Eu am asa ceva, lucrez de multi ani in electronica. Din ce oras esti?poate ma poti ajuta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Jibou-Bucuresti=cale lunga. Cauta un electronist care are osciloscop, printezi schema electrica, identifici senzorul, mufele, traseele, si devii expert. Fara gluma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rudy Jibou Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Share Postat Ianuarie 7, 2014 Jibou-Bucuresti=cale lunga. Cauta un electronist care are osciloscop, printezi schema electrica, identifici senzorul, mufele, traseele, si devii expert. Fara gluma. In mufa sunt 3 fire,care dintre ele da semnal?sti cumva ce culoare are? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 Aici: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate