Sari la conținut

Toba sport 2t silentioasa , exista asa ceva ?


dragoss91
 Share

Postări Recomandate

Buna seara ,

 

Detin un SR-50 factory cu set polini 80cc si alte nebunii , intrebarea mea este daca exista o toba mai silentioasa , sincer m-am saturat de zgomotul ala de drujba dar nici nu as vrea sa renunt la tuning . Momentan am o toba polini for race 3 dar ma gandeam sa o schimb si am gasit LeoVince GP (http://www.leovince.com/en/products/leovince/exhaust-systems/scoot/gp) despre care scrie si pe site ca este mai silentioasa dar din reviewuri am citit ca e buna doar pentru motoare stock de 50cc . Aveti alte sugestii ? Sunt sigur ca nu sunt primul care are o asemenea dorinta si nu prea as vrea sa trec la 4t doar pentru asta .

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din proprie experienta ... Gilera Runner PureJet 50 + Aprilia Rs 125 Race replica = drujbe.

 

O drujba niciodata nu o poti face silentioasa, acum depinde de materialul din care este confectionata toba ... Drujba poate suna a tantar (bazait subtire) sau a bondar (bazait grav).

Editat de zapp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@zapp - a meu suna mai mult a bondar , stiu cum suna RS-50/125 si as zice ca e mai prietenos sunetul ala decat ce am eu .

 

@spatula - Ai dreptate , setul este de 70cc si ambielajul il face de 80 , si este un POL.1400183 - Polini -set motor chiuloasa D.47 si S6.8014000 - Stage6 - Ambielaj .

 

Iar toba pe care o am este un polini for race 3 dar habar nu am ce model intrucat nu am gasit-o pe net nicaieri si nici macar alta asemanatoare (cu 2 arcuri intre silencer si camera de expansiune) tot ce va pot oferi este o poza

 

file_535713_php6bySPr.jpg

Editat de dragoss91
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am observat ca tobele originale sunt mai silentioase..dar daca zici ca nu vrei sa renunti la tuning, ai putea sa iti cumperi niste banda ceramica si sa invelesti toba.Ma refer la partea ovala de unde se intorc gazele in motor.

Editat de robike
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@robike - am mai auzit o varianta cu vata minerala intr-un tub bagat in silencer dar dupa logica mea asta ar trebui sa aiba un impact (negativ) destul de mare asupra performantei motorului . As putea incerca banda ceramica ...

 

@wladcox - adevar graiesti , dar macar asa cat de putin sa mai amortizez din bazaitul ala obositor .

 

Si mai am o intrebare , rolele de la variator pot scoate sunete ? Adica atunci cand cresc in turatie (cand plec de pe loc) se aude un sunet din motor similar cu cel al mizeriei din calorifere , neuniform si suna de parca ar fi o bucatica de metal intr-un labirint de tevi cu apa sub presiune .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand ai schimbat ultima oara vata din finala??? asta poate fi una din cauzele zgomotului deranjant, poti monta si un soi de silancer (o trava de diametru mai mic) la iesirea din finala. treaba cu silancerul va afecta functionarea motorului. NU POTI AVEA SI PERFORMANTE SI LINISTE, mai ales la motoarele mici ! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@stulewa - Niciodata , scuterul l-am cumparat de la cineva pasionat care a investit si s-a ocupat de el . As putea incerca asta , da-mi te rog mai multe detalii despre vata asta ca sa stiu sa-mi pregatesc din timp .

Editat de dragoss91
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea are rost sa incerci cu vata. Am avut un leovince v6 in care am inlocuit vata.. Am incercat cu 2 tipuri de vata dar nu au fost diferente mari.. Sunetul ala de drujba vine , parerea mea din partea ovala a tobei. Partea aia suna ca un ciocan pe tabla

Cu vata o sa sune putin mai bine finala...doar atat, sunetul de partz ramane...

Editat de robike
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...