Sari la conținut

Defect cutie de viteze Aprilia RS 125


Postări Recomandate

Salut ! Am achizitionat de putin timp o motocicleta Aprilia RS 125 cmc din anul 2006 si am unele probleme la cutia de viteze, adica : uneori cand incerc sa bag in treapta I nu ma lasa ( scoate un zgomot ciudat ca si cum nu as fi tras ambreajul ) alteori intra in treapta I si se opreste motorul daca nu este accelerat ( in cazul in care este accelerat pleaca imediat incet chiar daca nu am dat drumul la ambreaj ) sau intra in treapta I si daca incerc sa plec dupa loc la cativa metri imi iese din viteza fara sa ating schimbatorul. Mi s-a recomandat pentru inceput sa schimb uleiul din cutia de viteze dar nu stiu ce ulei sa bag si ce cantitate am nevoie. Ma poate ajuta cineva? Sunt bine primite si alte sfaturi. Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Fiind o motocicleta din 2006 si nu se cunoaste bine istoricul acesteia...sigur se impune schimbarea uleiului. Daca afirmi ca defectiunea este aleatorie, posibil sa ai probleme cu cablul de ambreiaj, trebuie verificata cursa/jocul si modul de actionare. Manualul ar trebui sa-ti ofere toate informatiile utile referitoare la tipul de ulei...Sunt multi poserori de Aprilia RS 125, care iti vor raspunde ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aceeasi problema o am si eu , am reglat de n ori ambreiajul , am schimbat uleiul de 2 ori . Totul e din cauza unei rotite care are 2 dinti rupti .. Eu cand opresc la semafor o las in viteza 1 sau a doua , daca ramane blocata . Eu unul m-am obisnuit cu ea asa , cat o sa mai dureze sezonul , dupa o sa-i iau o cutie noua.

Si ai grija cu reglatul ambreiajului din cutie ca poti sa-i rupi bratul imediat ... eu de exemplu am rupt 3 chestii dealea .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si totusi cred ca si eu il am cam strans...o sa vad cum reactioneaza dupa ce ii schimb uleiul. Multumesc !

» Post actualizat in 03 Oct 2014 20:38

Si totusi cred ca si eu am cablul cam intins...sa vad cum reactioneaza dupa ce ii schimb uleiul. Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

×
×
  • Creează nouă...