Sari la conținut

Ij Jupiter 5 reconditionare


freerider
 Share

Postări Recomandate

Atasul lui @freerider este VMZ-9.101 ce s-a montat doar pe IJ Jupiter 3. IJ Jupiter 5, la fel ca si IJ Planeta 5, a fost dotat cu atasul VMZ-9.203 .

» Post actualizat in 05 Nov 2014 01:24

 

Cadrul de Jupiter ( indiferent de modelul sau ) nu "suporta" motor de Planeta deoarece bridele ce sustin motorul pe cadru in partea din spate, la Jupiter, sunt mai distantate deci trebuie inlocuit cadrul sau trebuiesc facute adaptari/modificari.

doar ca VMZ-9.101 e cum ai zice Dnepr 8.155 iar BP-1 cum ai zice Dnepr MT11 - denumiri aproape echivalente folosite in paralel

Iaca-ta:post-4291-0-99484000-1415262163_thumb.jpg

SI voi repeta, eu am avut la Ijul meu Planeta 5 atas VMZ 9.201 (BP-2) nu cu capota rabatabila tip VMZ 9.202 sau 9.203 . Sunt aproape sigur ca asa cum l-am cumparat eu la 6000 km a venit si din fabrica daca ma voi mai intalni cu primul proprietar poate mi-aduc amitne sa-l intreb.

Editat de Aleko
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aprinderea pe care o are Jupaneata acum este Gotronic cu senzor electronic. Am deschis acest topic nu pentru a ma lauda cu ceva sau a provoca o polemica.Asa cum a spus si burg_man mai sus aceste topicuri pot fi folositoare pentru ce vin dupa.

 

@ Lolo_id ce modificari se pot aduce pentru a mari fiabilitatea oricat putin ? Poti face recomandari catre mecanici cu care ai avut experiente bune?

 

P.S. Avem anvelopa de atas noua (cele de pe motor fiind in stare noua si ele made in Ukraine ) si in curand apare si bateria de 12V9A. Vineri cel mai probabil voi ridica si amortizoarele fata impreuna cu un set de semnale pentru motor si atas.

 

Urmeaza pregatirea pentru vopsit si procesul in sine impreuna cu reconditionarea diferitelor piese auxiliare. Vor urma poze cu fiecare pas in parte.

 

Multumesc tuturor celor ce au postat cu pareri si sfaturi in acest topic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Manetoanele ambielajelor trebuiesc reconstruite deoarece fabricantul le-a montat pe cele originale cu o cota de presare prost calculata. Asta ar fi primul pas si cel mai important.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu te supăra da' cel puţin pe mine cu asta m-ai dat gata :).

Mai are ţara asta meşteri în stare să facă ceva ca lumea la strung? A trecut vremea când mergeai la un strungar, îi arătai un desen aproximativ cu ce te interesează şi-ţi făcea piesa mai bine decât te aşteptai în cele mai frumoase vise ale tale. De materiale nici nu mai vorbim, că de multe ori nu mai au bieţii meseriaşi material nici cât să-ţi facă un cui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Buzau sunt cateva firme care pot prelucra la strung manetoanele si cateva ce le pot trata termic la 60 Rockwell. Eu le am facute de cineva din Targoviste - 2 buc pt. IJ 49 si Ij 56.

....deci se poate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O dovada clara ca Jupiterul mai si merge, filmuletul l-am facut pe un drum oarecare in spania acu cativa ani, n-am apucat sa-l alerg pe aici decat vreo 8 luni, pana cand m-au oprit astia la un control de rutina si m-au lasat fara el vreo 2 saptamani, dupa care am fost nevoit sa-l trimet acasa pt ca nu marita sa-l inscriu.

 

[YouTube]

[/YouTube]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu ai gasit inca semnal pentru aripa atas original si vrei am eu dar este doar soclul din aluminiu fara sticle . Pret 30 lei daca este ok ma suni . Spor la treaba

post-29942-0-62200600-1415699214_thumb.jpg

post-29942-0-38329200-1415699220_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Ioneld am gasit si amortizoarele fata si semnalul de pe atas cu tot cu geamuri. Geamurile sunt un pic decolorate dar e in stare foarte buna. Multumesc de oferta. Am gasit si soclul de la pozitia alba de pe atas dar nu are geam. Acolo mai cautam. Daca ai cumva geamul de la semnal sau pozitie atas sunt interesat (se potrivesc). Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...