Sari la conținut

CS 99 BIG

Membru
  • Număr conținut

    355
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de CS 99 BIG

  1. Al meu din ce perioada o fi, ca nu scrie ! 12V - 6W de la CFR bineinteles functional.
  2. Cel care a montat motorul a bagat acele de rulment cu pilnia....
  3. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Cu rosu este marcata intrare din alternator, tot aici poti conecta o baterie si un bec ca in desen Iesirile albastru si verde vor marca plus sau minus in functie de polaritatea bateriei Daca verifici cu becul, acesta se va aprinde DOAR la 3 diode de sus sau de jos (adica la iesirea cu verde sau la iesirea cu albastru) La schimbarea polaritatii bateriei va fi invers, la 3 diode se aprinde iar la 3 nu. ....sper ca am fost inteles....
  4. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Cu o baterie si un bec, (lampa de control) sau cu multimetrul. Rolul diodelor este de a transforma curentul alternativ in curent continu, drepu urmare, pe mobra, trebe sa ai alternator. O dioda atunci cind este extitata cu curent alternativ adica +-+-+-+-+-+- ea scoate duar +++++ sau duar----- drept urmare vei avea 3 diode ce dau curent + si 3 cu - Poti cauta pe youTube cum functioneaza si cum se verifica o dioda, o sa intelegi mai bine dintr-un video.
  5. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Salut, este cam greu sa o verifici asa, deoarece include si regulator de voltaj.... marea lor majoritate nu mai functioneaza corect ( nu incarca suficient ) chiar daca aparent este buna. Piesele electronice de proasta calitate, in timp isi schimba valorile, drept urmare nu mai functioneaza la parametrii necesari. Cu o punte de diode de pe un alternator (sau asta daca deconectezi regulatorul) si un releu de incarcare universal, faci treaba mai buna !
  6. OK, eu nu vreau sa ma bag peste nimeni dar in cazul in care nu ajungeti la o intelegere, eu ramin interesat. Pentru mine posta este perfecta.
  7. Salut shashka, daca mai este roata de IJ o vreau eu. Cum poti trimite la Caransebes ?
  8. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    OK, am comandat deja un set, printre altele. Bine ca nu ma prins nevasta la "Cyber Shopping".....
  9. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Pe ebay Kupplungsscheibe Metall IZH
  10. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Multumesc de raspuns Lolo. Mai am o intrebare cu privire la un set de discuri care mi-am atras atentia, sunt numai 4 la numar si 6 mm de grosime, iar "miezul" este din fier. Nu este cazul inca la mine, dar preventiv ma bate gindul la un set. Daca stie cineva cum sta treaba cu aceste discuri, sunt bune, rele..., sau sa stau pe pace !
  11. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Este cineva dragut si cunoscator sa-mi spuna daca discurile de ambreaj la IJ-uri sunt egale sau difera de la model la model ? Multumesc anticipat !
  12. In prima faza juram ca este in 2 timpi, pina cind am vazut capacul la ulei. Pare un Briggs and Stratton din anii 80 facut pentru nemti.
  13. Fa-i poze clare si punel la topicul IJ ...asa multumesti pe toata lumea ! ...daca nu vrei nimic contra cost !
  14. ......buna ziua maica, .... castraveti draga !
  15. Ooooo, ce misto, nu stiam ca exista atita pasiune la Vinaros...acum circumvalatiunea ma indeparteaza si mai mult de localitate, dar tot ma bag eu itir-o zi si pe acolo sa-l cunosc pe Eugen
  16. Cum sa terminat povestea asta, că a trecut mai bine de 2 ani, măcar o poză ceva ! Aşa era pe vremea lu pingilică la cinema, cîd era filmul mai fain se aprindeau becurile-n sală sau se ardea filmul
  17. Fiecare dintre noi, cei de pe aceasta sectiune a comunistelor, repara, reconditioneaza sau restaureaza asa cum pot, stiu sau cu mijloacele care le au. Important este sa ai o initiativa, sa vrei sa faci ceva si s-o faci din pasiune, caci mincatorii de seminte, jucatorii de table si manelistii sunt tot mai multi. Filozofie se poate tine la nesfirsit despre ce si cum se face, personal nu accept critici decit de la persoane cunoscute si cu experienta demonstrata...restul ... pass !
  18. Inainte de a te implica intir-o discutie, este de bun simt sa ai datele de la profil cit de cit complete, in acest fel putem stii cu cine stam de vorba. In alta ordine de iei, exista doua clase de oameni : cei care bat un cui intr-o scindura, dupa care misca de aceasta sa verifice daca a batut bine cuiul, sau cei care bat un cui intir-o scindura si merg la urmatoarea. Dumneata ai batut vreodata vre-un cui ? Cit despre atasul omului, abia astept sal vad gada, putini de pe acest forum au "oua" pentru astfel de lucrari. Atasul meu arata putin mai bine cind m-am apucat de el iar acum i-mi plimb fata in el. Numai bine !
  19. Cauciucurile nu sunt cele mai potrivite pentru o astfel de motocicleta, dupa parerea mea. Spor la treaba in continuare !
  20. Cu vreo 30 de ani in urma pe cind incepusem sa schiez, "lumea buna" de la oras, ma privea ca pe dinozaur cu schiurile si betele mele, mostenite. Schiurile nu le-am mai gasit dar au ramas aceste rozete prin podul casei la bunici.
  21. Acum vreo 10 ani o lasasem in casa bunicii sa-i mai taie neamurile cite un lemn, dar de atunci a stat mai mult pe la vecini. Acum ca bunica nu mai este, am recuperat-o, curatat-o si pornit-o, merge ca "bondarul" Nu stiu exact din ce an este, dar am gasit niste articole din 1976. STIHL 020 AV
  22. pina la urma ce sa mai intimplat cu husa, a copiato careva ?.... cum a iesit ?
  23. CS 99 BIG

    Ij (izh)

    Daca robinetul are sita in interiorul rezervorului (acea sita lunga ce acopera teava din interiorul rezervorului) este aproape imposibil sa se imbicseasca robinetul, sita din interiorul robinetului fiind defapt a doua sita. Si Duminica asta a fost o zi frumoasa ! » Post actualizat in 13 Jun 2016 02:02
  24. pinionul pentru lant, cel cu 18 sau 19 dinti, nu imi dau seama bine citi dinti are
×
×
  • Creează nouă...