Sari la conținut

Schimbare rulmenti jug


Postări Recomandate

Salut baieti am de schimbat si eu rulmenti jug la un honda f4i pot sa ii schimb acasa??? Ce scule imi trebuie care sunt pasi si ce trebuie sa am in vedere sa nu stric ceva:d o am desfacuta ma suc zilele astea la rar cu ea si vreau sa fie ok daca tot montez carene radiator ....

Cu putina atentie poti schimba rulmentii . Incearca totusi sa inlocuiesti dalta / dornul si ciocanul cu o presa .

» Post actualizat in 08 Jul 2016 11:06

Atunci csbd franez are un joc mic catre in fata... altceva nu vad decat rulmenyi

Suspenda roata fata si misca de furca . Jocul poate sa apara si din furca . Cand misti ghidonul stanga - dreapta se simte ceva ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atunci csbd franez are un joc mic catre in fata... altceva nu vad decat rulmenyi

Incearca sa desfaci doar jugul superior prima data, si mai strange un pic piulita/le de preload ale rulmentilor de jug, apoi pui jugul superior inapoi. Desi, chiar daca asta va rezolva problema jocului axial,e posibil ca rulmentii sa fii capatat deja uzura.

Oricum ca sa schimbi rulmentii trebuie sa ai partea frontala suspendata, asa ca mai intai fa ce ti-am zis prima data, strange piulita de preload, si daca tot ai posibilitatea suspendarii mobrei, verifica stanga - dreapta. Insa trebuie sa faci foarte usor, fara efort, sa simti daca cumva bilele rulmentilor intra ca in niste catari ... se simte ca si cum furca ar avea niste magneti in anumite locuri. Daca se intampla asa, atunci schimba rulmentii.

Dalta si ciocanul este foarte ok ... nu stiu ce vrea colegul sa zic a cu presa, ca doar nu ai cum sa scoti ball race-rii din jug cu presa :)

 

Inca ceva: Ai grija cand scoti ball race-rii (inele de pe gatul cadrului) pentru ca daca nu lovesti fix in ei, e posibil sa lovesti in aluminul cadrului si sa-l strici.

Ai grija cand scoti inelul mic de pe steering stem, iti trebuie o dalta buna, si cu grija il dai afara. Daca lovesti si ciobesti un pic axul nu e problema, insa trebuie sa-l slefuiesti acolo unde l-ai lovit cu o pila inainte sa pui noul inel.

Daca nu schimbi ball racerii si schimbi doar cusca cu bile, ai aruncat banii de pomana, deci fa operatiunea completa !

Bafta ...

» Post actualizat in 09 Jul 2016 22:34

Si nu uita ca dupa ce ai scos inele din gatul cadrului sa cureti bine de tot sa nu ramana shpan sau mizerie.

Ai grija cand bati noile inele inapoi in cadru mai ales ca banuiesc ca nu ai setul special de discuri de aluminiu cu care sa-i pui, asa ca foloseste un lemn de esenta tare cu care sa-i bati, apoi slefuiesti cu flexul suprafata exterioara a fostului inel si il folosesti sa bati in continuare noul inel pana ajunge in capat. Daca nu il bati complet, vei avea dinnou joc in jug, sau mai rau, sa-ti mearga greu virajul intr-una din parti.

Editat de nervOptik
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu este greu de schimbat rulmentii de la jug,totusi de ce ai dat 130 de lei cand unii and la BADI sunt maxim 70 de mai iar cei moto făcuti la alexandria sunt 15-20 de lei si au aceleasi specificării.Cel mai imbortant e ca ai nevoie de ceva sa pui sub moto ca sa ridici roata fata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de ce ai dat 130 de lei cand unii and la BADI sunt maxim 70 de mai iar cei moto făcuti la alexandria sunt 15-20 de lei

 

 

Honda foloseste niste specificatii atipice, asa e la Transalp cel putin, din cauza unei mici diferente de dimensiune nu gasesti rulmentii decat la preturile astea astronomice.

Editat de Kevinn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...