SONYC Postat Septembrie 24, 2018 Share Postat Septembrie 24, 2018 Cine vrea sa viziteze o pestera, intreaba plina de energie Valentina. Hai, aruncati manutele in sus! Ia uite cine e fan Deschid geamul, brr brr.. bine ai venit toamna draga! Bluza termica si mesada salveaza insa rapid situatia. Mobilizarea dureaza, astfel ca iesim din micul Paris abia in jurul orei 12.00, ora la care soarele ne incalzea temeinic toate straturile menite sa ne fereasca de frig. Ehh, putina sauna n-a omorat pe nimeni. Alimentam mobrele cu.. ciocolata calda. Traseul este urmatorul: link Casca lui Traian "danseaza" din cand in cand, mai sa fie! Mai nou asculta si el muzica, ca Iulian? Trebuie sa elucidez misterul. Da' de unde, "socurile" vin de la pasagera: "Mai repede, mergi prea incet, mai repede!! La micul dejun vreau sa stabilim un nou record de viteza, iar la pranz scarite polizate pe virajele bulgaresti. Cum? Nu ma intereseaza ca ai Transalp, nu cauta scuze, mai repede am zis!!" In urma acestui ritm alert am ajuns la destinatie cat ai zice: "Orlova", fara sa apucam sa si terminam.. Chuka.. Locul a ramas neschimbat, intocmai asa cum mi-l aminteam de acum cativa ani in urma, cand l-am vizitat pentru prima oara. Accesul in pestera se face la interval fix si doar in grupuri organizate. Taxa de intrare: 6 leva Se coboara 124 de trepte pana la intrare, usoare in sensul asta, ceva mai grele in celalalt, asa cum avea sa descopere domnisoara din cadrul grupului, nu dam nume, dar incepe cu litera "V" Pestera: Ghidul nostru bulgar. Data trecuta a reusit si cateva explicatii in engleza, acum insa doar in bulgara, astfel ca n-am inteles o iota. La iesire am oprit la rulota tip restaurant si am infulecat un burger, cartofi prajiti si o cola, un meniu usor, de vara as putea spune Mai multe informatii despre pestera puteti citi aici Cateva sute de metri mai tarziu, pe acest drum secundar, opresc pentru a fotografia dealul din imagine: Curand sosesc Traian si Valentina. Domnisoara nu vrea sa fie fotografiata, intoarce capul. Ce o zice in gandul ei: "Ce ti-e si cu amatorii astia, opresc pentru a fotografia un camp!" Ne ajunge si Iulian din urma. Hai, degetelele sus! Oprim in Shtraklevo pentru a fotografia un MIG 17 De aici drum intins spre casa. O tura atipic de scurta pentru noi, dar cand timpul e stramt, te descurci cu ce ai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Septembrie 24, 2018 Share Postat Septembrie 24, 2018 Angels...wtf..adica what the fuck?!! ti-ai aruncat toate mainile sus, fetita? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
trasan Postat Septembrie 24, 2018 Share Postat Septembrie 24, 2018 Bucata aia de la Nisovo (202) chiar e buna de alergat si frumoasa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Banzay Postat Septembrie 24, 2018 Share Postat Septembrie 24, 2018 Ati gresit degetele folosite la salut! Marfa Bulgaria, asa-i? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat Septembrie 25, 2018 Autor Share Postat Septembrie 25, 2018 . Te-ai obisnuit prea mult cu Romania bag seama Se foloseste si in Bulgaria salutul asta, nu zic ba, dar considerabil mai putin. Si da, e chiar marfa Bulgaria, le-am colindat in lung si in lat tara, si voi continua sa o fac. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Banzay Postat Septembrie 29, 2018 Share Postat Septembrie 29, 2018 Nu, ii mai vedeam pe aia pe Adv eu unul ma resemnam cu un 'doua dejte in Ve', varianta ne-englezeasca ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore1 Postat Octombrie 7, 2018 Share Postat Octombrie 7, 2018 Multumesc de idee. Facem azi de la 11 la omw pieptanari....agale.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat Octombrie 7, 2018 Autor Share Postat Octombrie 7, 2018 Cu drag. Cum a fost plimbarea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore1 Postat Octombrie 20, 2018 Share Postat Octombrie 20, 2018 Cu drag. Cum a fost plimbarea? Salutare si scuze de intirziere! De fiecare data cind ma intorc din BG ma intorc necajit ca ei pot si noi nu. Traseu superb , usor , soare . Pesterea vizitata cu un ghid hipiot ce a vorbit si in engleza pentru noi. O experienta minunata , poate nu as repeta traseul labirint unde nu e placut pentru claustrofobi. Cu ocazia asta am largit din nou aria de interes in BG , pentru urmatoarea tura. E Este impresionant cit ai de vazut mai aproape de Bucuresti decit Sinaia. Sa aveti numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
trasan Postat Octombrie 20, 2018 Share Postat Octombrie 20, 2018 (editat) Din pacate prea bine zis: ei da si noi nu ... » Post actualizat in 20 Oct 2018 10:47 Unul dintre stejarii seculari de la Cristian ... Foto de acum doua saptamani. Probabil ca ii cunoaste pe romani de cand abia stiau sa foloseasca tunurile, dar la buldozer banuiesc ca nu se astepta. Editat Octombrie 20, 2018 de trasan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat Octombrie 20, 2018 Autor Share Postat Octombrie 20, 2018 . Salutare. Cunosc mult prea bine sentimentul de care vorbesti. Am ajuns insa la concluzia ca la noi nu se vrea, nici vorba ca nu s-ar putea. Am vizitat, cu aproximatie, 50% din pesterile lor, si chiar ma minunam cu mandra cat de bun era drumul, pustiu de altfel, peste dealuri. Cu toate ca GPS-ul din masina indica ca suntem pe traseul corect, nu ne venea sa credeam. De Balchik, Kaliakra si Shabla nici nu mai zic, au fost candva ale noastre. Poate e mai bine asa, macar ei au grija de ele. Ma bucur ca v-a priit iesirea. La urmatoarea tura, pe acelasi traseu, puteti vizita Basarabovo, Ivanovo si Cerven. Toate bune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate