Jump to content

Restaurare interioara rezervor


Recommended Posts

Aveam un rezervor de M72 cu probleme de etansare si rugina, dupa o minima documentare am hotarat sa folosesc o solutie POR 15 achizitionata de pe ebay.

https://www.ebay.com/itm/POR-15-49216-U-S-Standard-Tank-Sealer-8-fl-oz/133151692378?hash=item1f0075965a:g:snQAAOSwVXZdYvnW

Inainte de turnarea solutiei care este un fel de vopsea fara intaritor, am tinut rezervorul plin cu otet o luna, cand l-am curatat era tabla curata perfect, rezervorul limpezit foarte bine si apoi uscat.

Producatorul kitului vinde kitul cu inca trei solutii pentru decapare si curatare insa am considerat ca nu se justifica investitia in restul tratamentului.

M-am asigurat ca solutia de etansare a luat contact cu toate fetele interioare ale rezervorului, si l-am lasat la uscat trei zile pentru a nu distorsiona procesul de intarire.

Am facut tratamentul descris mai sus in urma cu un an, pana in prezent benzina nu a atacat tratamentul.

Mentionez ca pentru un rezervor curat de M72 mi-au fost suficienti 200 grame de solutie.

 

 

Link to post
Share on other sites

Foarte bun kitul. Recondiționat și eu rezervorul la Vstrom, nu avea multă rugină, dar i-am pus gând rău și, după finalizare, a ieșit ce trebuie. Poze nu am, că e alt telefon acum. Soluția finală a format un fel de strat de sticlă, foarte dur, am dat și pe exterior, lângă locașul pompei, impresionat de rezultate. Rugina era în filtrele pompei, îmi afecta comportamentul motorului, în sensul că debitul de benzină era mic. 

Atenție, trebuie urmate instrucțiunile, cică prima soluție degresează, a doua decapează și pregătește suprafața pentru soluția finală, a treia deci. Prima soluție, după a aplicare, se scurge și se clătește (apă rece), se toarnă decapantul, se sucește în toate pozițiile timp de 20-30 minute, apoi se clătește cu apă fierbinte. Se usucă la perfecție și se toarnă soluția finală. Uscarea am făcut-o cu suflanta cu aer cald. Sigilarea cu bucăți de parchet laminat și cameră moto, strâns bine cu șuruburi M6. A ieșit peste așteptări, cu mult.

Am să desfac prin vară rezervorul, sunt tare curios cum se comportă maglavaetul argintiu. Iarna asta nu i-am mai făcut plinul.

Link to post
Share on other sites

Si eu am folosit un kit de genul acesta  de la  'Restom.net" pentru un rezervor de IJ . Inainte de aplicarea acestei rasini am facut electroliza cateva zile, plus clasicul  lant cu suruburi si piulite.

Au trecut 4 ani si rasina in rezervor este in perfecta stare , la fel ca atunci cand am aplicat-o , si in afara de sita robinetului nu am mai folosit alt filtru de benzina de atunci. Imi amintesc ca m-a costat undeva la 50 de euro. Din punctul meu de vedere a facut toti banii.  :cheers:

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...