Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Zau daca nu e prea de tot, pe topicul ateistilor:

- teistii trebuie sa demonstreze existenta XYZ

- teistii trebuie sa defineasca ateismul

- teistii trebuie sa ....

Ateii se pricep la ceva?

... in afara de a veni cu argumente falacioase, idei despre alte religii cand nici macare pe cea in care s-au nascut n-au inteles-o. Pana acum mi-au placut pozele ... erau amuzante :) (in rest nimic)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Este un semn de respect, dar si o necesitate. Pentru ca atata timp cat cineva se vede centrul universului nu stie sa se uite decat in jos la ceilalti. Atata timp cat nu ne dam seama ca exista si ceva deasupra noastra nu putem ridica capetele. Iar a intelege asta necesita umilinta. Umilinta de-a recunoaste ca esti mic si ca Altcineva este mare. Dar cat nu vedem decat de sus in jos....sorry...

Buddhismul predicat de Buddha era "o cale catre iluminare", fara sa contina vreun zeu in ea. Dar a tinut pana a murit el. In lipsa unei divinitati, urmasii lui Buddha au facut din el una careia se inchina. Dar totusi nu este ateism, ca presupune "o cale" inspre inaltarea spirituala, si nu are nimic de-a face cu negarea unui zeu, sau cu stiinta fizica.

Eu nu recunosc ca sint mic. Eu constientizez ca sint nimic. Oricit m-as da de spirit de etern de plin de zei tot boala, accidentele moarte ma maninca si dispar cu totul in hau. Nu am nevoie de altcineva care sa ma valorizeze doar doar realitatea se va schimba. Aci e diferenta. De asta nu ma inchin la un zeu caruia sa ii recunosc marimea ca eu sa capat o micime... dupa principiul raul cel mai bun.

Cit despre Buddhism... ca sa lamurim pina mai trec iar niste pagini si mai vine unu si zice ca budistii nu sint atei. Buddhismul nu are zei. Buddha era un om... fiul uni primar (imparatu verde plm) dar un om. Buddhism ca si cale pleaca de la un concept fain dar eronat si el... de aia l-au si atacat filosofii indieni... conceptul era de suferinta umana omniprezenta in orice. Calea aia este cea de eliberare de la suferinta. Acu... chiar daca acel concept de suferinta e eronat... macar in toata cartulia lui nu scrie nimic de praduit orase ;).

Link spre comentariu

Omul a murit pentru o credinta. Si a murit in 1 min. "Sfintii inchisorilor" au fost torturati mai mult de 10 ani. Dar ceream sa vad atei care mor pentru credinta lor. Adica sa-i vad ca sunt atat de convinsi ca merita sa moara pentru ceea ce cred sau cunosc.

Iara dovada suprema.Daca esti in stare sa mori pt. o convingere e clar ca ai dreptate. Ia-te de mana cu aia care isi leaga bombe de ei,ia-te de mana cu kamikaze...

Link spre comentariu

Cit despre Buddhism... ca sa lamurim pina mai trec iar niste pagini si mai vine unu si zice ca budistii nu sint atei. Buddhismul nu are zei. Buddha era un om... fiul uni primar (imparatu verde plm) dar un om. Buddhism ca si cale pleaca de la un concept fain dar eronat si el... de aia l-au si atacat filosofii indieni... conceptul era de suferinta umana omniprezenta in orice. Calea aia este cea de eliberare de la suferinta. Acu... chiar daca acel concept de suferinta e eronat... macar in toata cartulia lui nu scrie nimic de praduit orase ;).

Textul asta trebuie etichetat ca atare: Atentie Parere Personala (n-are nici-o legatura cu realitatea :disappointed:)

Link spre comentariu

@PC

Dragule (bine ai revenit btw) faci tu acolo o enumeratie ca sa pare multe... in realitate ea se reduce mai ceva ca cele 10 porunci in interpretarea lu Carlin la Teistii tre sa demonstreze existenta zeului pe care pretind ca exista. Eu daca pretind ca exista un pitic verde pe umarul tau nu iti cer tie sa demonstrezi ca e asa. Deci nu X Y Z ci doar x unde x=zeul. Teistii nu trebuie sa defineasca ateismul ca nu ei l-au inventat... ei tre sa zica aici pentru ca aparent nu au inteles despre ce e vorba... Tie ti-a aratat ce inseamna ateismul goodcat... ok? iar "teistii trebuie sa..." este ca simti nevoia sa mai adaugi da nu prea ai ce...

Textul asta trebuie etichetat ca atare: Atentie Parere Personala (n-are nici-o legatura cu realitatea :disappointed:)

ai curaj sa aduci argumente? hai... sari la cap. Arata-mi ca Gautama nu era fiul unui primar local de pe acolo si ca filosofia lui nu are central conceptul de suferinta umana.

baga argumentu sau stai jos.

Link spre comentariu

@PC

Dragule (bine ai revenit btw) faci tu acolo o enumeratie ca sa pare multe... in realitate ea se reduce mai ceva ca cele 10 porunci in interpretarea lu Carlin la Teistii tre sa demonstreze existenta zeului pe care pretind ca exista. Eu daca pretind ca exista un pitic verde pe umarul tau nu iti cer tie sa demonstrezi ca e asa. Deci nu X Y Z ci doar x unde x=zeul. Teistii nu trebuie sa defineasca ateismul ca nu ei l-au inventat... ei tre sa zica aici pentru ca aparent nu au inteles despre ce e vorba... Tie ti-a aratat ce inseamna ateismul goodcat... ok? iar "teistii trebuie sa..." este ca simti nevoia sa mai adaugi da nu prea ai ce...

Eu am zis ca aici sunt agnostici travestiti in ateisti :D

Incearca sa vezi ce inseamna ateismul si apoi vedem cine cui trebuie sa-i demonstreze ce.

Daca topicul se numea "De ce sunt agnostic?" intelegeam pretentia de a cere teistilor sa faca dovada ... dar pana atunci mai e ;)

Poti sa pretinzi ce doresti, insa cand voi fi aPiticVerde atunci voi fi nevoit sa-ti argumentez de ce nu exista acel pitic verde.

"Tie ti-a aratat ce inseamna ateismul goodcat... ok?"

Eu sunt sigur ca pseudo-ateistii nu stiu ce inseamna ateismul ... aici e ingrijorarea mea :unsure:

ai curaj sa aduci argumente? hai... sari la cap. Arata-mi ca Gautama nu era fiul unui primar local de pe acolo si ca filosofia lui nu are central conceptul de suferinta umana.

baga argumentu sau stai jos.

Problema nu e cu cine a fost buda ;) (e neimportanta viata lui de printisor)

Problema e cu asemanarea "ateismului" budist cu ateismul asta de pe forum.

Cand buda spune ca nu exista dumnezeu nu are nici o legatura cu ceea ce spune userul ateist XYZ de pe motociclism

Ai citit degeaba "povestea budismului" daca ai inteles ca ateismul de care vorbesti tu are legatura cu ateismul lui buda

Iar despre asta nu am cuvinte ... "conceptul era de suferinta umana omniprezenta in orice. Calea aia este cea de eliberare de la suferinta"

Daca asta e tot ce ai inteles din "povestea budismului" ...e pacat de timpul pierdut cu lectura, puteai sa dai o tura cu mobra :D

Editat de P.C. Refinantat
Link spre comentariu

ar fi bine sa te ingrijorezi de cunostintele tale lacunare mai mult. ateu este un cuvint a carui sens simplu il scapi de parca ai mainile unse cu ulei.

Cu ulei sau fara nu poti sa spui ca ateismul asta de care se tot vorbeste pe topicul asta nu e decat agnosticism travestit cu o nota de violenta in exprimare (din fericire n-am mai obesrvat-o acum ... ma si mir de ce :scratch:)

Cum am mai spus e cool sa fii ateu, insa decat cu denumirea ca asa da bine insa daca ne uitam in dictionar si incercam sa gasim o definitie mai apropiata de realitate a ceea ce se intampla aici, ajungem la: agnostic travestit in ateu:)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Serios?:rolleyes:

Adica in lipsa motocicletei nu poti vorbi de motociclism? Dar in lipsa rotilor mai poti vorbi de motocicleta?

Motocicleta e doar o idee, compusa din 'n idei puse una langa alta astfel incat sa formeze o alta idee.

Ar fi culmea sa nu mai vorbim despre ateism doar pentru ca nu exista atei.

PS. Asta se numeste logica falacioasa: Fallacy of exclusive premises :grinbandit:

Ai o scuza doar daca nu esti inca familiarizat cu limba romana. Ce am spus mai sus e acelasi lucru cu ...daca nu crezi intr-o divinitate si nu accepti un set de dogme, nu poti fi numit religios sau credincios...

Adica nu poti vorbi de religie sau credinta in cazul unei astfel de persoane.

Eu nu cred -in lipsa oricaror dovezi, indicii sau macar argumente- ca exista un continent secret undeva intre Australia si Antarctica, utlimul habitat pt grifoni, unicorni si dragoni. Asta ce fel de religie mai e, si in ce fel ma face credincios?

Doar pt ca neg absurdul.

De ce simt nevoia sa schimonoseasca credinciosii termenii, pt a-si crea iluzia ca si ateismul este o religie?

Oare pt ca simt cat de gratuita este pozitia de teist? Vor sa creada ca nu exista alternativa, ca sunt obligati sa creada ceva?

Link spre comentariu

Cum am mai spus e cool sa fii ateu, insa decat cu denumirea ca asa da bine insa daca ne uitam in dictionar si incercam sa gasim o definitie mai apropiata de realitate a ceea ce se intampla aici, ajungem la: agnostic travestit in ateu:)

Nu e cool, coae. E normal sa fii ateu. Agnosticii nu intra aici pe threadul asta decat la poll. Daca sunt agnostici. In orice caz, agnosticii sunt cei mai mari inamici ai credinciosilor, cei care le produc cele mai multe frustrari credinciosilor si cei mai enervanti.

Dialog crestin-ateu:

Crestin : dumnezo exista.

Ateu : ba nu!

Dialog crestin-agnostic

Crestin : dumnezo exista!

Agnostic :

Link spre comentariu

Apropo de credinciosii torturati in inchisorile comuniste.M-am gandit la un experiment.

Se ia un grup de credinciosi.Se pun intr-o camera si li se da de ales intre credinta lor si.....o suma mare de bani.Daca refuza banii nu se intampla nimic,dar daca reunta la dumnezeu si devin atei primesc banii.

Adica de fapt ateii de pe aici cred in dumnezeu,dar se dau mari ca sunt atei? Ce te face sigur de asta?

Link spre comentariu

...daca nu crezi intr-o divinitate si nu accepti un set de dogme, nu poti fi numit religios sau credincios...

Adica nu poti vorbi de religie sau credinta in cazul unei astfel de persoane.

Ti-am raspun o data la argumentul asta, daca n-ai inteles ... nu-i problema

Eu nu cred -in lipsa oricaror dovezi, indicii sau macar argumente- ca exista un continent secret undeva intre Australia si Antarctica, utlimul habitat pt grifoni, unicorni si dragoni. Asta ce fel de religie mai e, si in ce fel ma face credincios?

Doar pt ca neg absurdul.

Ceea ce pentru tine e absurd pentru mine nu e ;) iar asta ar trebui sa fie un argument suficient.

Insa daca vrei un argument mai bun, ar trebui sa-mi raspunz mai intai la intrebarea "Ce e lumea?" nu de alta insa in functie de cum imi raspunzi la intrebarea asta iti voi raspunde la intrebarea "Ce e religia" ;)

De ce simt nevoia sa schimonoseasca credinciosii termenii, pt a-si crea iluzia ca si ateismul este o religie?

Oare pt ca simt cat de gratuita este pozitia de teist? Vor sa creada ca nu exista alternativa, ca sunt obligati sa creada ceva?

Ateismul e o religie, intr-o faza incipienta insa e o religie nu incape indoiala. (iti pot da exemple minunate daca nu ma crezi pe cuvant :P)

Referitor la pozitia gratuita de teist ... te-ai intrebat de ce in biblie apare " nu ai alți dumnezei afară de mine"?

Nu crezi ca daca ne-am lua dupa logica ateista ar fi trebuit sa sune " nu fi ateist" :wink: ...ce zici despre "pozitia gratuita de teist"

PS. Ma bucur ca-ti place cum scriu :grinbandit:

Link spre comentariu

Apropo de credinciosii torturati in inchisorile comuniste.M-am gandit la un experiment.

Se ia un grup de credinciosi.Se pun intr-o camera si li se da de ales intre credinta lor si.....o suma mare de bani.Daca refuza banii nu se intampla nimic,dar daca reunta la dumnezeu si devin atei primesc banii.

Sa zicem ca suma ar fi una modica si care mie mi se pare corecta : 8.976.367,88 EUR . Taxe platite, etc. Ca sa avem si un etalon,nu d-alta.

Editat de Budd
Link spre comentariu

Daca te referi la comparatia "ateismului budist" cu cel de pe forumul asta ....n-ai inteles :disappointed: (si nici nu incerc sa-ti explic, stii cum e, trebuie sa citesti ca sa intelegi :peace:)

Tu ai un scurt pe undeva...fura curent... Am zis eu ceva de budism cand te-am intrebat ce te-am intrebat? Nu poti sa raspunzi la o simpla intrebare fara sa faci referire la altceva?

Tu ai voie sa dai de permis? Adica ai varsta legala? Numai un copil de 10 ani poate gandi un asa experiment.

Vai...ce jignire.Ce e asa...demonic la experimentul asta?

Link spre comentariu

Ti-am raspun o data la argumentul asta, daca n-ai inteles ... nu-i problema

Ba n-ai raspuns niciodata.

Ateismul e o religie, intr-o faza incipienta insa e o religie nu incape indoiala. (iti pot da exemple minunate daca nu ma crezi pe cuvant :P)

Ateismul e o religie in sensul in care a-ti placea un fel de mancare e o religie. Ateismul e un diesbelief, nici macar o filozofie.

Apropos, ai exemple? Sau o dai iarasi de gard?

Ateismul o fi religie pentru cei care au o religie. Asta pentru ca aia care au o religie nu pot intelege ca exista altceva ce li s-ar opune decat ... o alta religie.

Daca ateismul este o religie atunci ce nu este o religie?

Tu ai voie sa dai de permis? Adica ai varsta legala? Numai un copil de 10 ani poate gandi un asa experiment.

Tu fac pariu ca ai lua banii. Pariez pe mobra mea ca ai lua banii. Sa-mi treaca diareea daca tu nu ai lua banii. :crack:

Link spre comentariu

...... Adica de fapt ateii de pe aici cred in dumnezeu,dar se dau mari ca sunt atei? Ce te face sigur de asta? .....

Tu ai un scurt pe undeva...fura curent... Am zis eu ceva de budism cand te-am intrebat ce te-am intrebat? Nu poti sa raspunzi la o simpla intrebare fara sa faci referire la altceva?

Pseudo-ateismul (de fapt agnostici travestiti in atei) e o moda, e o cale de a-ti trai viata ... nu am nimic impotriva, fiecare e liber sa faca ce vrea.

INSA problema apare in momentul in care se fac confuzii si manipulari de dragul de a fi cool :disappointed:. O alta confuzie sau manipulare depinde de gradul de inteligenta al celui care emite ideea e cea ca ateismul de pe forum are vreo legatura cu "ateismul budist" ... si nu e frumos sa se induca lumea in (t)eroare :laugh:

Link spre comentariu

Pseudo-ateismul (de fapt agnostici travestiti in atei) e o moda, e o cale de a-ti trai viata ... nu am nimic impotriva, fiecare e liber sa faca ce vrea.

INSA problema apare in momentul in care se fac confuzii si manipulari de dragul de a fi cool :disappointed:. O alta confuzie sau manipulare depinde de gradul de inteligenta al celui care emite ideea e cea ca ateismul de pe forum are vreo legatura cu "ateismul budist" ... si nu e frumos sa se induca lumea in (t)eroare :laugh:

Dobi draga, agnosticii au votat. Si evident, nu se baga in discutie ca d-aia se cheama agnostici. Este ca esti agnostic si cauti prieteni pe forum?

Link spre comentariu

@Budd

Nu ma mai cita/intrebva ca nu-ti raspund. N-am chef iar de jigniri si alte cele.

Vaaaaai, dar ce ne-am atacat draga dobi de serviciu.

PS: da-mi ignore.

Editat de Budd
Link spre comentariu

Ceea ce pentru tine e absurd pentru mine nu e ;) iar asta ar trebui sa fie un argument suficient.

:lool:

ABSĂRD, -Ă, absurzi, -de, adj., s. n. 1. Adj. Care contrazice gândirea logică, care nesocotește legile naturii și ale societății, contrar bunului-simț; ilogic. ◊ Loc. adv. Prin absurd = admițând un raționament fals, o situație aproape imposibilă. ♦ Reducere la absurd = metodă de demonstrare a unui adevăr, arătând că punctul de vedere contrar duce la absurd. 2. S. n. Ceea ce este absurd (1). – Din fr. absurde, lat. absurdus.

Sursa: DEX '98 |

ABSĂRD1 n. Calitatea a ceea ce este lipsit de rațiune. ◊ Prin ~ prin admiterea unui raționament fals. Reducerea la ~ metodă de demonstrare a unui adevăr prin dovedirea că oricare alt punct de vedere duce la consecințe false. /<lat. absurdus, fr. absurde

Sursa: NODEX |

ABSĂRD2 ~dă (~zi, ~de) Care vine în contradicție cu gândirea logică; alogic; aberant. /<lat. absurdus, fr. absurde

Sursa: NODEX |

ABSĂRD, -Ă adj. Contrar gândirii logice, legilor naturii, bunului-simț sau uzului comun. // s.n. Calitatea a ceea ce este absurd; lucru lipsit de sens; absurditate; nonsens. ◊ Prin absurd = admițând un raționament fals; reducere la absurd = metodă de demonstrare a unui adevăr prin dovedirea că singurul punct de vedere care se poate susține este cel propus. [Cf. fr. absurde, lat. absurdus].

Sursa: DN |

absĂşrd, -ă I. adj. care contrazice gândirea logică, legile naturii, bunul-simț. II. s. n. 1. ceea ce este absurd; absurditate; nonsens. ◊ prin ~ = admițând un raționament fals. 2. (fil.) termen care desemnează ruptura totală dintre om și mediul său sociocultural, sentimentul generat de trăirea acestei rupturi. (< fr. absurde, lat. absurdus)

Sursa: MDN |

ABSĂRD, -Ă, absurzi, -de, adj. Care contrazice gândirea logică; care nesocotește legile naturii și ale societății; contrar bunului simț. ♢ Loc. adv. Prin absurd = prin admiterea unui raționament fals sau a unei premise false. ♦ Reducere la absurd = metodă de demonstrare a unui adevăr arătând că nici un alt punct de vedere afară de cel propus nu se poate susține. – Fr. absurde (lat. lit. absurdus).

Sursa: DLRM |

ABSĂRD adj., s. 1. adj. aberant, ilogic, nelogic, nerațional, prostesc, stupid, (livr.) elucubrant, irațional. (O situație ~.) 2. s. v. absurditate.

Sursa: Sinonime |

http://dexonline.ro/definitie/absurd

gen...

ii spui unuia:

-ba gresesti!

-ba nu... daca tie ti se pare ca gresesc mie nu... si asta e un argument suficient.

pam-pam

PC... daca vreodata esti la un proces sa te autoreprezinti sau sa reprezinti pe cineva sa ne chemi si pe noi... :crack:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic