Vizitator 9fingers Postat Iulie 11, 2013 Share Postat Iulie 11, 2013 Vezi... de "jongleriile" astea se leaga si Shobolanu. Pai ce zic eu si ce intelegi tu? Din partea mea nu mai are rost sa se opreasca nimeni... carry on... sayonara... etc. Nu e nicio jonglerie aici, de ce in loc sa il corectezi si educi, ii tot cauti scuze aiurea? Tu cu mana ta ai spus ca: Uneori daca esti pe un drum gresit poti sa faci un detour... alteori trebuiie sa te intorci dar de multe ori trebe pur si simplu sa pui frina si sa opresti. Din pacate drumul societatii noastre de acum e unu plin de maro... Una e sa fie necesar un sistem economic pina ne dumirim cum sa ne descurcam fara si alta e sa dam din urmeri si sa construim imperii financiare de hirtie si tot soiul de jmichirii zeci si zeci si zeci de ani pina avem generatii de spalati pe creier care nu inteleg nimic altceva. La fel si cu politicul... una e sa fie nevoie de un for de luat decizii si stabilit reguli si alta e ca un astfel de for sa ii fie permis sa fie pervertit si comprimis intr- o abominatie de luat decizii pro fiinte care nu traiesc in lumea noastra (ma refer aci la fiintele numite persoane juridice) si la gestionat crize in folosul generarii de alte crize. Nu e cazul nici de un detour, mai toate sistemele altrnative s-au dovedit ori fundaturi ori nocive. Nu putem nici sa punem frana si sa na oprim. Chiar nu vad din ce iluzie similara cu religia, ar trebui sa ma trezesc eu cand cineva ma acuza ca votez raul mai mic la fiecare ciclu electoral. Si tu te folosesti de motorul cu ardere interna, te simti vinovat si crezi ca acel militant greenpeace are vreun merit? Altair nu propune nimic, e damagogie fara nicio substanta. Eu doar spun ca sistemul asta care trebuie mentinut (vezi-doamne) ca altfel ce ne facem (o poola... murim si gata daca nu ne descurcam...galaxia va zice tot pirtz) este pilaf. Daca citeai cu atentie ce am zis intelegeai ca nu sustin opritul in cazul de fata (desi mai devreme sau mai tirziu "sistemul" se va opri sau va face poc de la sine) ci "deplingeam" faptul ca in loc sa se faca ceva inspre imbunatatirea treptata se face exact in directia cealalta. Daca nu vezi chestia asta... asta e... nu intru in detalii aici ca si asa e off topic. Cert este ca intr-o lume in care tinerii sint educati nu sa rezolve probleme ale societatii in mod eficient si simplu ci sa faca bani (foame de bani foame de bani) sau sa manince ckackat la multinationale sau sa se impopotoneze cu ckackat la moda... nu se poate face nimic. "The field... is lost." Eu insumi am fost educat prost si mi-a luat jde ani cit sa inteleg ca totul e un ckackat iar acu... nu am ce ii face... mai ales in asa minoritate. Asta nu inseamna ca lucrez la Forex etc ci doar ca ceea ce pot eu face impotriva rahatului actual e cam minimum. Tu ai impreisa ca sistemele astea... Capitalism, politicianism si de ce nu... religionism sint niste ustensile utile... un fel de secera si ciocan care au utilizare precisa in actualul sistem. Sistemele economice sau politice unt utile, in sensul ca in lipsa lor societatea s-a dizolva. Dar nu am sustinut ca ar fi macar aproape de ideal, ori bature in cuie. Totusi, pt a transforma ceva, trebuie macar sa incepi cu o propunere. Atat i-am cerut lui Altair. Normal ca "Universul isi vede in continuare de mersul lui, dupa criteriul asta nu exista nimic uitil pe lumea asta. Eu nu sustin alternative decit pe alte planete... ceea ce e imposibil oricum acum dar... Aici... as sustine doar o dorinta de imbunatatire treptata/planificata a lucrurilor in mod evident de ckackat. As sustine macar sa vina ceva gen ONU sau plm si sa zica... "Coa' ok... facem bani si afaceri si cacatzisuri dar hai sa ne planificam in 50 de ani in etape sa scapam de urmatoarele metehne evident de ckackat ale societatii. Sclavagism, Razboaie, Prostie crunta... de exemplu. Si sa se accepte ca ceea ce urmeaza a fi facut este impotriva "trendului curent" dar ca mai devreme sau mai tirziu va trebui sa acceptam momentul in care va trebui sa inchidem activitati care sint inutile sau pur si simplu daunatoare. Gen masurile anti tabac. Da? Adica macar sa obligi Gucci sa scrie pe toale micutz intr-un coltz: "Ba manelistule, da da tu fraeru care a dat 1000 de coco pe tricoul asta de cackat... ia in considerare sa nu mai cumperi tzoale de firma ca sa iti adaugi puncte la statusul social pentru ca fara ele ai fi un rahat, sluga a dorintei de apartenenta si level mare in grupul social din care faci parte ce esti". Sau pe reclamele la Forex-pishatex sa scrie mai intai mic si apoi mai mare: "Ba bulangiilor care va bucurati ca faceti bani, foame de bani foame de bani, pe seama fraerilor si apoi va plingeti ca va intrat IEDul in gaoz luati in considerare sa va inscrieti la o munca in folosul real al comunitatii leprelor ce sinteti" Etc... Dar nu... se da din umeri ca e bine si ca lucrurile merg spre bine iada dada... ca tre doar mers la vot etc... Si atunci propune o schimbare, si eventual modalitati in care ar putea fi implementata. Pana atunci trebuie sa ne folosim de sistemele tried and tested pt a ne vedea de viata si progresa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Iulie 11, 2013 Share Postat Iulie 11, 2013 (editat) Bai Zaelule tu esti baiat destul de destept, e drept cu lipsuri (invocarea lui Tesla de exemplu, marele geniu al conspirationistilor) dar nimeni nu-i perfect.Cum se face ca nu-ti dai seama ca e ceva gresit profund cu Sobolanul? nu ca e prost, nu, nici nu e... nici macar ca e un analfabet penibil vorbind permanent de cultura altora "iliterati". Ci faptul ca orice mesaj de-al lui e deja pe 3 sferturi cunoscut a priori. Spume, virulenta, oponentul e prost si incult, e "iliterat", acuze obscure la idei perfect corecte, acuze pe care care nu le explica niciodata din spirit de conservare (stie el ca e nesigur) de obicei ceva legat de nickul de pe forum (finutz, nu asa).Uite, ca sa-ti arat cit de previzibil e, la mesajul meu de acum o sa replice ca eu sint analfabet si o sa deaciteva citate care sint ori corecte dar nu stie el, ori contin tyopo sau formulari proaste din graba. De asemenea o sa se refere la mine xa la prajitorul din gaoz sau alta dragalasenie d-asta de baiat de bloc. Discutiile cu el sint distractive pina la un punct dar sansele unui schimb minim de idei sau informatie sint 0 absolut. El vrea numai incurajari de la gasca. Poate asta ii dai tu, nu stiu. De cite ori mai zice una se uita mindru imprejur la aia 2-3 care il aplauda.Ce cauti tu cu el nu inteleg? ca el se inhaita cu d-alde Ubuntu pina acum. Editat Iulie 11, 2013 de vrajitorul din oz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 (editat) @Vrajitoru Stiu ca am lipsuri dar nu cred ca invocarea lu Tesla e unul. Chiar fu aniversarea lu Tesla pe 10 Iulie si faptul ca este intr-un fel parintele electricitatii care reprezinta pina la urma alternativa (una dintre ele) pe care o cerea 9fingers mi s-a parut potrivit sa il aduc in discutie. Nu consider ca Tesla este vreun fel de zeu care a descoperit de ce e goala gaura la covrig si cum merg farfuriile zburatoare din dulap dar il consider un individ cu multe idei bune extrarse din mii de idei poate nu foarte bune. Chiar daca sint fani ai lui care considera ca orice basina a tras era "perfecta". Cit despre Shobolanul. Sint de opinie ca si voi faceti aceleasi erori ca si el cind vine vorba de clinciuri doar ca (fara suparare) el este mult mai inspirat in minuirea cuvintelor "dure" sau "urite". Aveam in armata un camarad, giurgiuvean, cu care nu puteai sa te certi calumea pentru ca atunci cind il apucau pandaliile si te lua la injuraturi nu puteai ramine serios. Evectiv te bufnea risu si iti pierdeai momentumul in discutie. Omul era un talent nativ in a scorni injuraturi pe banda rulanta live. Si acel camarad cred ca avea doar 8 clase or so. Shobolanu nu e iliterat si asta se vede clar in stilul in care formuleaza "alegoriile" . Ca mai face erori gramaticale... viteza si faptul ca a stat pe la antipozi mai mult, probabil i-a mai redus din rigoare dar e absolut tolerabil, chiar si daca esti tu (nu tu...tu) in crosshairs si iti vine sa te legi de acel detaliu ca sa iti construiesti contrargumentu. Shobolanu nu este un partener de discutie similar cu mine... dar daca ar fi... probabil ca nu ar avea farmec. Sint convins ca exagerarile de limbaj pe care le are Shobolanu sint complet asumate si pumnii pe care ii trimite prin ce scrie ii trimite stiind ca e suficient de fair sa ii primeasca inapoi. Cum zice si Budd (care ii seamana in anumite privinte)... nu ii afecteaza metabolismul foarte tare. Eu nu ma astept sa fie de acord cu mine in orice zic si cred ca si vitzavercea. Dar... cum sint resimtite emotional contradictiile tine de fiecare in parte. El e mai exploziv si te ia la altoit mai repede, io prefer de obicei sa evit loviturile. Si nu consider ca in astfel de situatii e nevoie de cine stie ce echilibru sau justete. Eroarea voastra (imho) e ca va maninca sa intrati in clinci cu el dar pe la jumatatea meciului strigati offside! Apoi dupa o vreme ati adunat ceva resentiment fata de el (probabil si el fata de voi) si "conflictul" nu poate decit continua. Pentru mine... tu, 9 fingers si Shobolanu sintelti toti sanatosi bine mersi doar ca aveti particularitatile voastre. Tu de exemplu esti cucerit de americanism , 9fingers uneori scapa logica pe jos de ramai perplex si iti vine sa zici ca intrun duel cu spade... "ok... pick it up" Cine stie... probabil eu plictisesc de moarte uneori. Nah... fiecare e diferit si acceptabil daca nu e schizofren. So... basically mie imi place stilul lui chiar daca nu mi s-ar potrivi mie. E pitoresc ca un stil de lupta diferit de al meu pe care pot sa il apreciez si respect. Daca mi-ar fi oponent complet as mai avea aceeasi apreciere? Nu stiu daca asa ceva ar fi posibil. Exista personaje pe aici care la o analiza sumara ii seamana ca stil dar in realitate sint niste grosolani fara pic de har. edit na ca a postat inaintea mea Editat Iulie 12, 2013 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 @Vrajitoru Stiu ca am lipsuri dar nu cred ca invocarea lu Tesla e unul. Chiar fu aniversarea lu Tesla pe 10 Iulie si faptul ca este intr-un fel parintele electricitatii care reprezinta pina la urma alternativa (una dintre ele) pe care o cerea 9fingers mi s-a parut potrivit sa il aduc in discutie. Nu consider ca Tesla este vreun fel de zeu care a descoperit de ce e goala gaura la covrig si cum merg farfuriile zburatoare din dulap dar il consider un individ cu multe idei bune extrarse din mii de idei poate nu foarte bune. Chiar daca sint fani ai lui care considera ca orice basina a tras era "perfecta". Un pic mai jos ma acuzi pe mine de lipsa de logica. Si eu am presupus, ca vrajitorul din oz, ca ai in minte povesti cu OZN uri si cine stie ce tehnologii secrete, cand l-ai invocat pe Tesla. Dar am zis sa te/ma scutesc de alte discutii. Ce logica e asta sa imi spui ca Tesla s-ar rasuci in mormant citind mesajul meu despre lipsa unei alternative viabile la motorul cu ardere interna? Pai vrei sa umbli pe strada la fel cum scrie shobolanu' pe forum? Cu casca si bagat in priza? Motoarele electrice sunt folosite peste tot in jurul nostru, si nu de ieri de azi. Ca inca nu au resuit sa constitue o alternativa viabila in unele domenii, imi intareste afirmatiile. Cit despre Shobolanul. Sint de opinie ca si voi faceti aceleasi erori ca si el cind vine vorba de clinciuri doar ca (fara suparare) el este mult mai inspirat in minuirea cuvintelor "dure" sau "urite". Aveam in armata un camarad, giurgiuvean, cu care nu puteai sa te certi calumea pentru ca atunci cind il apucau pandaliile si te lua la injuraturi nu puteai ramine serios. Evectiv te bufnea risu si iti pierdeai momentumul in discutie. Omul era un talent nativ in a scorni injuraturi pe banda rulanta live. Si acel camarad cred ca avea doar 8 clase or so.... O fi o calitate valoroasa pt cineva care vinde cartofi in piata ori aranjeaza meciurile in liga lui Mitica. Dar in niste discutii despre dificultatile credinciosilor de a se raporta corect la diverse notiuni, concepte sau teorii stiintifice, "talentul" lui shobolanu' reprezinta un regres continuu, bun doar de dat exemplu negativ, o sursa de epitopi pt imunizarea audientei. . Cam cum ar putea si Becali sau Vadim sa fie expusi si studiati pt oricine vrea sa invete cum sa nu se comporte intr-o confruntare de idei. Ar putea, pt ca din pacate si ei sunt considerati talentati si apreciati de un segment mare din audienta. Ce ma surprinde pe mine e ca atat de putin e totusi suficient pt tine, pt a-ti pierde "momentumul in discutie". O avalansa de injuraturi si insulte si nu mai esti in stare sa vezi ca aplica aceleasi tactici de evitare a discutiei, de reducere a dialogului la un nivel de cearta casnica televizata. Mai nou o invoca obsesiv pe "Bahmu", halal inspiratie. Tu chiar iti imaginezi ca cineva cat de cat sanatos si rational, poate lua in serios genul asta de atacuri? Sunt doar un scut pt incapacitatea lui de a contra-argumenta. Si periuta de dinti este un instrument foarte util in a racai si curata mazga pecare o intinde pe monitoarele noastre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 (editat) mie nu mi se pare ca te ataca. mi se pare ca practica o retorica (amuzanta citeodata, recunosc, are un oarece talent) de dragul retoricii, da' cam vorbeste singur si se autoanihileaza cind da o duma gramaticala. iar mesajul propriu-zis nici nu pot sa zic ca am rabdare sa-l urmaresc, pt. ca strict probabilistic nu cred sa-mi proviace revelatii. dar per ansamblu mi se pare benign. ai putea sa spui ca preferi un pervers din ala scolit, cu care crezi ca te poti angaja intr-o confruntare de idei, si care pe la mijloc iti pune o flegma intre ochi, fara a fi indicat pina atunci ca are de gind sa joace murdar? aia sint malignii care merita dispret. Editat Iulie 12, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 @zaelu, sa fiu sincer ma astepta la mult mai mult din partea ta, dar dupa insultele alea mascate am cam renuntat. Macar shobolanu te injura in fata, stii cu cine ai de-a face. Disputa asta mie mi se pare foarte transparenta. Din discutii mai vechi mi-ai lasat impresia ca ai mai mult decat niste tangente cu psihologia. Si pt cineva care a studiat(?) in acest domeniu, ar fi trebuit sa ii explici ca face o eroare din start. Acel sentiment care ar putea fi (supra)stimulat electromagnetic, nu poate fi considerat intr-un sens strict religios ori in raport cu divinitatea. Poate fi vorba de un sentiment foarte util in dezvoltarea cognitiva a unui copil. Ca poate fi stimulat artificial la fel cum pot fi stimulate oricare alte sentimente si perceptii asta nu ne spune absolut nimic despre cat de normal sau anormal ar fi el. Si nu are nicio legatura cu sirul acela de sofisme care ii face pe unii sa spuna "da, inteleg (cand de fapt nu inteleg mai nimic, dar se reped si agata de premisele cu care se simt ei confortabil) ce vrei sa zici, dar eu simt ca exista ceva mai mult decat atat". Sa reduci genul asta de dispute, la nivelul unor dereglari chimice, e o metoda josnica si paguboasa (ofera sansa unor replici la fel de lipsite de merit din partea teistilor, dar validate prin acest "rationament"). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 (editat) Un pic mai jos ma acuzi pe mine de lipsa de logica. Ti-am si spus acum citeva posturi ca eu spun una si tu o tii cu alta. Si ai continuat cam la fel cum faci si mai jos. Si eu am presupus, ca vrajitorul din oz, ca ai in minte povesti cu OZN uri si cine stie ce tehnologii secrete, cand l-ai invocat pe Tesla. Dar am zis sa te/ma scutesc de alte discutii. Ce logica e asta sa imi spui ca Tesla s-ar rasuci in mormant citind mesajul meu despre lipsa unei alternative viabile la motorul cu ardere interna? Pai vrei sa umbli pe strada la fel cum scrie shobolanu' pe forum? Cu casca si bagat in priza? Motoarele electrice sunt folosite peste tot in jurul nostru, si nu de ieri de azi. Ca inca nu au resuit sa constitue o alternativa viabila in unele domenii, imi intareste afirmatiile. Ma refeream strict la motoarele electrice si nu la OZNuri. Pentru mine faptul ca acum dupa 100 si de ani de "evolutie" motorul Otto e cel mai 3.14zda din parcare ma lasa indiferent. Copilul Otto a sugrumat copilul cu eletroni in dezvoltarea lor in "uterul societatii"... in numele libertatii... Libertatii de a fabrica D&G in China si a le transporta peste continente... plm... nu mai intru in discutii de astea aici. Poate om vorbi pe alte threaduri mai potrivite. edit Insulte mascate de la mine? De ce? Ca am zis ca uneori lasi logica sa iti scape din mina? Nu e o insulta. E o observatie a unei erori observate de min...e pe care ti-am comunicat-o. Nu inseamna ca esti prost... etc. Tuturor ne mai scapa... plm... poate mi s-a parut ca insiti mai mult decit acceptabil in acea... eroare. Editat Iulie 12, 2013 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 ofera sansa unor replici la fel de lipsite de merit din partea teistilor, dar validate prin acest "rationament"nu toar teistii ci un intreg grup de oameni care se inviurt intr-o anumita "paradigma" functioneaza dupa o regula simpla: anything goes. nu au nevoie de pretexte, portite, loopholes in logica si alte de-astea. in momentul in care vezi doar un argument ciclic (fara ca cercul sa fie macar de "diametru" foarte mare), e semn destul ca dumnealor se invirt in alt sistem, unde sofismul e axioma Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 Apropo de disputa cu coifu ala divin. Eu am stat mai mult pe linga pentru ca amindoi v-ati incrincenat foarte tare pe ea (am si spus ca scinteile care ies de acolo mi se par exagerate si dau o importanta deformata anumitor detalii). In ce spui mai sus nu esti foarte clar... Nu stiu cine a redus la nivel chimic toata povestea... Plm... nu mai am chef sa revin. PS Am facut niste studii de gen... dar nu am luat licenta si nici nu dau doua parale pe ele. Deci daca vrei in orice discutie apreciaza daca e de apreciat ideile indiferent ca sint ale mele sau doar le-am copiat dar nu din cauza ca am facut un rahat de facultate. Basically... eu le dau foc la hirtii inainte de orice disputa, nu am nevoie. Daca ideea mea tine apa bine... daca nu... o schimb da-o dreacu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 @zaelu. Nu consider o insulta faptul ca refuzi sa accepti paternitatea unor consecinte a unor rationamente pe care tu (sau altcineva) le propui. De aici si aparenta mea lipsa de logica in descrierea acelor consecinte. Ci genul de "scapari" ca asta: "...Stii ca atunci cind intre amici mai scapi cite o vorba: "ba tu vezi cit de prost e ala?" E adevarat ca cu asta iar iti da in moalele capului dar nah... si tu ti-o cam cauti." In locul tau eu m-as fi simtit deranjat cand cineva ma foloseste in felul asta, intr-o disputa in care evit in mod evident sa ma implic. Dar, tie ti se pare ca imi da inca o data in moalele capului, impicit ca esti de acord cu el dar cumva te feresti sa o spui. Si nici nu ma deranjeaza daca cineva scapa cuvinte grele uneori. Problema cu cei ca shobolanu' e ca si-au facut o ocupatie si o practica din asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 9fingers, acuma hai sa te intreb asa. tu esti constient ca doar vreo 20% din populatie are notiuni de gindire critica? de aplicare nu mai zic. nici macar nu sint convins ca eu fac parte din cei 20%, dar pe de alta parte observ futilitatea in a te lupta cu cei 80%. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 Nu stiu care ar fi procentele si nu sunt de acord cu futilitatea de a te "lupta" cu ei oricare ar fi acele procente. In domeniile in care conteaza, exista metode prin care gandirea critica este impusa majoritatii. Aici sunt doar niste discutii libere, indiferent de cat de populara este sau ajunge o opinie ori alta, important e sa fie creata si alimentata si tendinta de a impinge spre un raspuns corect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 In domeniile in care conteazamie mi se pare ca nu exista o dihotomie: domenii care conteaza si care nu. daca te asezi la o masa (chiar cu berea in fata) si accepti lansarea unei discutii, in momentul in care renunti la reguli probabil o vei face in toate planurile vietii, inclusiv in cele "care conteaza".Aici sunt doar niste discutii libere, indiferent de cat de populara este sau ajunge o opinie ori alta, important e sa fie creata si alimentata si tendinta de a impinge spre un raspuns corect.e un fel de-a spune "daca din 100, 2 inteleg, e ok". ca pina la urma daca din 100 inteleg zero... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 (editat) @zaelu. Nu consider o insulta faptul ca refuzi sa accepti paternitatea unor consecinte a unor rationamente pe care tu (sau altcineva) le propui. De aici si aparenta mea lipsa de logica in descrierea acelor consecinte. Ci genul de "scapari" ca asta: "...Stii ca atunci cind intre amici mai scapi cite o vorba: "ba tu vezi cit de prost e ala?" E adevarat ca cu asta iar iti da in moalele capului dar nah... si tu ti-o cam cauti." In locul tau eu m-as fi simtit deranjat cand cineva ma foloseste in felul asta, intr-o disputa in care evit in mod evident sa ma implic. Dar, tie ti se pare ca imi da inca o data in moalele capului, impicit ca esti de acord cu el dar cumva te feresti sa o spui. Si nici nu ma deranjeaza daca cineva scapa cuvinte grele uneori. Problema cu cei ca shobolanu' e ca si-au facut o ocupatie si o practica din asta. Daca eram complet indiferent nu as fi scris nici un post in care sa va chem la o "reducere a numitorilor". Dar din cauza ca (subiectiv, ok) consider ca si tie iti place sa te iei la trinta in felul asta... nu o sa stau sa fac pe arbitru pentru orice gilceava... mai ales daca nu ma implic foarte tare (cum am zis). Ce vroiai sa zic la faza aia cind tu ai luat vorbele lu Shobolanu (alea cu "zaelule...") si i le-ai intors inpotriva lui ca ar cauta aprobare etc? El a zis ceva gen "zaelule vezi ce prost e asta mah?" Iar tu ai zis: "prost esti tu ca ceri aprobare de la zaelu". Nici unu nu are dreptate complet si nu e locul meu sa stabilesc procentele... si e si irelevant oricum. Asa ca... am dat o explicatie a ce insemna ce a zis Shobolanu. Da... iti nulifica raspunsul tau dar in acelasi timp... poate nu foarte clar... mai lua din asperitatea vorbelor lui. mai mult de atit... pare rau... daca vrei iti dau o bere cind ne-om vedea vreodata . Editat Iulie 12, 2013 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 Daca eram complet indiferent nu as fi scris nici un post in care sa va chem la o "reducere a numitorilor". Nu am zis ca ai fi fost complet indiferent fata de subiect. Stiu ca erai intresat, eu am spus doar ca e o disputa in care eviti in mod evident sa te implici. Si ma refer strict la implicare in dicutia pe subiect, nu ma intereseaza nicio forma de arbitrare. Am mai mut decat o idee despre motivul tau de a sta deoparte, dar ar fi nedrept din partea me sa ma pronunt. Te-as forta sa te implici si exprimi, cand e era evident ca tu nu vrei. Dar din cauza ca (subiectiv, ok) consider ca si tie iti place sa te iei la trinta in felul asta... nu o sa stau sa fac pe arbitru pentru orice gilceava... mai ales daca nu ma implic foarte tare (cum am zis). Ce vroiai sa zic la faza aia cind tu ai luat vorbele lu Shobolanu (alea cu "zaelule...") si i le-ai intors inpotriva lui ca ar cauta aprobare etc? Asta te deranjeaza pe tine? Ca intorc impotriva lui niste vorbe si un comportament infantil? El a zis ceva gen "zaelule vezi ce prost e asta mah?" Iar tu ai zis: "prost esti tu ca ceri aprobare de la zaelu". Nici unu nu are dreptate complet si nu e locul meu sa stabilesc procentele... si e si irelevant oricum. Asa ca... am dat o explicatie a ce insemna ce a zis Shobolanu. Da... iti nulifica raspunsul tau dar in acelasi timp... poate nu foarte clar... mai lua din asperitatea vorbelor lui. Nu nulifica nimic iar o insulta mascata nu atenueaza nicio asperitate. Desi eviti fondul discutiei pare ca tot cauti cate o chichita prin care sa-i oferi un biscuit shobolanului. "Mommy, mommy, look what i did!", daca apare si ma-sa si ii spune "bravo soricel, le-ai dat fix in moalele capului", e tocmai educatia care a cultivat asa un comportament. La jonctiunea dintre lobii temporali si parietal (TPJ) se afla sistemul tau de credinte (printre altele). Nu-i "un sentiment" (heheheheh)! Si da, poate fi considerat "strict religios" deoarece, surpriza, se ocupa cu business-urile legate de subiectul asta din bibilica ta... si a mea... bine , a mea e mai... in fine! Si nu, nu e in legatura cu divinitatea (chiar daca exista in literatura de specialitate teorii in acest sens) ci acolo ESTE divinitatea! Got it? Bine inteles, daca nu-i crezi pe ceilalti... iar in cazul ala astept argumente nu isterii de pitipoanca isterica. Sistemul de credinte e o notiune extrem de generoasa. De exemplu, in cazul multor atei de genul tau, care nu inteleg mare lucru, multe din conceptele pe care le culeg din jur sunt manevrate ca simple credinte. Cu totii jonglam intr-o masura covarsitoare cu diverse credinte. Dar vad ca si tu admiti asta spunand "printre altele", ca la distanta de o propozitie sa te contrazici cu "poate fi considerat strict religios". Trecand peste confuziile astea, voite si menite sa impinga spre concluzia cu care incepusei, nu are nicio semnificatie daca cineva ar fi localizat acel centru. Nu asta am contrazis eu. Exista cineva care sa nu stie ca orice sentiment, perceptie, concept cu care opereaza mintea umana, este rezultatul unui circuit neural? Hai sa dam si o sursa de sinteza: http://saxelab.mit.edu/resources/papers/in_press/Saxe_RTPJChapter.pdf Deci, am localizat tabloul de comanda , tzentrul responsabil Cunoastem efectele pe care le are suprastimularea, folosind recte substante - DMT (frizeaza epifania), asupra centrului in cauza. Mai stim ca exista experiente religioase majore in epilepsia focalizata in lobul temporal, crize de care este plina istoria (pt cei care citesc... Bahmu nu stie faza asta) Faza cu suprastimularea electromagnetica mi se parea plauzibila deoarece nu demult citisem un studiu care spunea ca se reusise afectarea moralei individului (in bias... not good or normal... 9prics o sa ma omori cat esti de tantalau) folosid un camp elecrtomagnetic. Asa... unu plus unu plus unu... egal ce am sustinut si sustin! Tot ce am scris mai sus apare in randurile mele anterioare pt ca spre deosebire de tzatzele vesele, eu imi argumentez inferentele cu grija. Ai sustinut/proclamat aici ca nu vrei sa mai auzi vreun teist care sa sustina ca el simte ca existe divinitatea. Nu te-ai referit la persoane care oricum, daca nu sunt internate in saloane psihiatrice, sunt sub un tratament sau terapie. DOH, cine i-ar fi luat in serios pe astia? Tot ce ai incercat sa argumentezi mai sus a fost ca "ai" localizat un centru responsabil cu acest sentiment (nu-ti stapanesti nici proprii termeni) si ca suprastimularea lui are efectele la care s-ar astepta oricine. Exact la fel se intampla si in orice alta instanta. Uite, zaelu are o adversitate deosebita fata de politicieni, teoretic cineva poate sa il studieze si poate localiza un centrul responsabil cu acea reactie. Suprastimuland acea regiune, poate fi indusa acea adversitate artifical, in orice moment. De cate ori il prind intr-o discutie ca isi exprima adversitatea pt politicieni si politica, e corect sa ii inchid gura spunandu-i ca este doar o dereglare metabolica, un dezechilibru chimic in creierul lui, cel care ii provoaca acea adversitate? Atat de stupida este ideatia ta. In ce spui mai sus nu esti foarte clar... Nu stiu cine a redus la nivel chimic toata povestea... Plm... nu mai am chef sa revin. Fi antena. Exista un anumit fel in care creierul poate fi stimulat pentru a avea sentimentul dumnezeirii. A zis cumva "sentimentul dumnezeirii" iar acum rade ca ............. la auzul proriilor cuvinte? Mi se pare ca s-a facut si o casca in sensul asta. Pe cortex, in zona temporara a fiecarei emisfere exista zone responsabile cu sinele si constiinta de sine a individului - intr-un cuvant constiinta. Ei, daca strici centri astia in asa fel incat sa disturbi functionarea si cooperarea acestora, apare sentimentul divinitatii. Deci practic, pana si argumentul cel mai solid al ideatiei voastre de sustinere a existentei - "simti" - este doar o simpla dereglare a functionarii corecte a creierului........ .......Sa va aud acuma in cor "Eu simt ca exista!" Acum e mai clar? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 Asta mai lipsea acum, psihologie evolutionista si povestile celor care habar nu au ce e aia o teorie. Psihologia in general e atacata din ce in ce mai serios si multe directii dpdv al metodelor decercetare, dar cand ajungi la partea cu evolutionary (din evolutionary psychology), te iei cu mainile de cap si fugi. Domeniul asta e laughing stock in evolutionism/biochimie. Si tu vii si ne povestesti din ce-ti aduci aminte ca ai auzit la radio in autobuz... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 Oooo... ce tare m-ai lovit cu "iliterati". Intre-adevar e o dovada de "analfabetism" hahahahhahahh... genial. Dar tu sti stimabile, daca tot folosesti la fiecare post termenul "analfabet" ce inseamna asta si cat de bine se potriveste contextual? Nu bah, te fac analfabet pentru motivul ca nu stii sa scrii corect o fraza in limba romana.. ca nu stii cuvinte in romana si uneori le inventezi... ca nu stii citi i are cuvintul "stii" samd. Nu pentru licente de exprimare sau unele imprumuturi din engleza, pe astea le consider perfect legitime in context. Si nici pentru greseli de tastare. Si pina la urma n-am nimic cu disgrafia ta. Nu pot rata insa ronia acuzelor de lipsa de cultura din partea unuia care stie sa scrie cam cit un cartierist cu ceafa lata si lant de aur. Si care, hehehe, nici macar nu-si da seama de ce e acuzat... nici macar nu realizeaza cit de analfabet este si greseste mereu tinta... se ghdeaza dupa ghilimele. E ciudat, ma gindesc ca ai trecut si tu printr-o scoala generala (poate chiar un liceu de mina a 7a) unde ti s-a atras atentia ca ai o problema. Restul bla bla haha, umplutura.. acelasi tipar. Pune si tu mesajul de mai sus in semnatura sa nu mai pierzi atita timp scriindu-l de fiecare data. Tu de exemplu esti cucerit de americanism , Nu domle, doar ca antimericanismul e atit de banal si prostesc si bazat pe lipsa de informatie in 80% din manifestari (inclusiv al soarecelui) si atit de mainstream ca cum dracu sa nu fii avocatul diavolului... tot prostul e antiamerican in ziua de azi. Da ma rog, avem topic separat . Ca mai face erori gramaticale... viteza si faptul ca a stat pe la antipozi mai mult, probabil i-a mai redus din rigoare dar e absolut tolerabil, chiar si daca esti tu (nu tu...tu) in crosshairs si iti vine sa te legi de acel detaliu ca sa iti construiesti contrargumentu. Hai ma las-o moarta ca n-ar trece clasa a 5a la scoala la care am fost eu... si nici asta nu-i problema. Problema e ca in fraze analfabete urla cultura din el... nu poti sa-i faci pe ailalati "iliterati" si inculti cind tu esti analfabet. E ridicol. "Iti vine sa te legi de acel detaliu" din simplul motiv ca si argumentul lui este pe 3/4 o insiruire de legat de detalii, condimentata cu hahahaha si injuraturi. Revenind: IN primul rand ca reduci totul la reactii chimice... o reductie extrem de taraneasca. O reductie in mare corecta. Singura sursa naturala a electrictatii in creier e chimia. De asemenea efectul electricitatii e unul chimic. E drept ca poti intrduce artificial electricitate din exterior. Asa, si? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2013 Share Postat Iulie 12, 2013 Sper sa imi da-ti voie sa nu ma implic mai mult in problema voastra. Atit va zic... citindu-l pe singurul antizeu pe care il respect (ca personaj fictiv ce este)... "probelma voastra e atasamentul"... Si acu on topic: m-am ris . parca nu era in prima versiune a filmului sau mi se pare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Iulie 13, 2013 Share Postat Iulie 13, 2013 Nu-i problema noastra, era numai o nedumerire: ce ataseaza un caz patologic de un om rezonabil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iulie 13, 2013 Share Postat Iulie 13, 2013 Se pare că mincinosu`-şef vrea să treacă la scientologi : Suveranul Pontif scrie că Iisus Hristos s-a născut cu câţiva ani mai devreme decât se cunoaşte deoarece călugărul Dionisie cel Mic a făcut o greşeală de calcul de câţiva ani. În Biblie nu este specificată data de naştere a lui Hristos. Călugărul Dionisie a avut idei vagi cu privire la vârsta lui Iisus atunci când a făcut calculele, scrie telegraph.co.uk. Data naşterii lui Hristos nu este singura controversă pe care a aduce Papa. Acesta spune că în scena tradiţională de naştere a mântuitorului nu au existat boi, măgari sau alte animale. Totodată, Suveranul Pontif mai aduce în discuţie faptul că Iisus s-a născut mai degrabă în Nazaret şi nu în Betleem. John Barton, profesor de interpretare a Sfintei Scripturi, de la Universitatea Oxford, a spus că cei mai mulţi academicieni sunt de acord cu Papa, iar calendarul creștin a fost greșit și că Iisus s-a născut mai devreme decât se credea cel mai probabil între anii între 6-4 i.e.n şi nu între anii 7-2 i.e-n aşa cum se ştie."Nu există nici o referire în Biblie despre naştere, tot ce știm este că el a fost născut în timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea că Iisus s-a născut pe 25 decembrie nu poate fi dovedită. Nu se ştie nici măcar sezonul în care s-a născut, dar ideea de a sărbători naşterea în cea mai întunecată perioadă a anului este legată de tradiţiile păgâne şi de solstiţiul de iarnă. " Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/adevarul-despre-iisus-spus-chiar-de-papa-dezvaluirea-care-socheaza-lumea-crestina_1057686.html#ixzz2YwpnxHAp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 13, 2013 Share Postat Iulie 13, 2013 Amuzanta treaba. Ar putea da drumu la mai multe intrebari in turma de oitze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iulie 14, 2013 Share Postat Iulie 14, 2013 Probabil încearcă o apropiere de ştiinţă ,să dea impresia de lucru documentat, bazat pe dovezi istorice. E clar că nu e ceva aruncat la întâmplare, omul are o armată de consilieri pricepuţi la manipularea prostimii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Iulie 14, 2013 Share Postat Iulie 14, 2013 (editat) Dezacordurile gramaticale in schimb, iti arata adevarata fata de repetent la romana si vadesc reputatia "inaltei scoli" pe care ai frecventat-o(ma caca pe mine de ras), la tine in mahalaua din Falticeni sau unde ai fost tu puradeu. Lungimea mesajelor pe care le scrii despre un subiect care evident de depaseste complet (scrisul in limba romana, prespun ca in orice limba) ma face sa cred ca problema pe care o ai ti-e complet necunoscuta. Altfel te-ai abtine sa te faci de rahat pe aici. In fine as dori sa inchei aceasta discutie legata de "capacitatile" tale, amintindu-ti ca nu a existat si nu va exista un univers in care tu sa te compari cu mine. EVIDENT! De la mostenirea genetica, la educatie si cultura, statutul social si reusita in viata, in ce univers crezi tu ca suntem comparabili? .. scrie ma o manea.. statutul meu, statutul meu. Cu mostenirea genetica ne-ai facut praf. cultule.... Ti-am zis ca psihologic esti un manelist cu ceafa groasa. Dincolo de ridicolul mesajului, dovada ca e ceva stricat in capul tau e ca vorbesti de chestii despre care nu detinem nici o informatie (nu ca as lua asemena provocare in serios, stai linistit), nici tu despre ale mele si nici eu despre ale tale. Esti fix un mic manelist care se lauda e forumuri cu citi X are el (X= bani, statut, femei, reusita in viata, dusmani, mostenire genetica , valuare etc) Oricum dupa acest mesaj al tau retrag ce am spus mai sus si anume ca nu esti pr0st. Imi cer scuze, te-am judecat gresit. Un om cu un minim de inteligenta si simt al ridicolului nu poate sa scrie asa ceva nici muci de beat, mostenitorule genetic, reusitule, valorosule Apoi sa stii ca, indiferent de micile tale atacuri nefondata si de suprafata, legate de formulari si limba, oamenii cat de cat inteligenti pun o mare importanta pe continutul comunicarii! Si care e continutul comunicariii tale? ba incultule, needucatule, tiganule, nu te compari cu mine si mostenirea mea genetica? Tine minte, nu m-a interesat niciodata felul in care scrii pina nu ai inceput sa vorbesti in fraze agramate despre cultura altora. Iarasi, simtul ridicolului mestere. Recunosc ca ma distreaza si cum te aperi "atacurile" mele: te zbati in mocirla si te afunzi si mai tare... de exemplu: De semanticai ce sa mai vorbesc?! hahahahahh... dar pentru un tigan e chiar ok! Tigan netingan nici o propozitie nu ai putut sa scrii ca lumea. Nu-mi spune ca e un typo si ca in loc de i era l ca tot nu iese. Hehe. Sa-mi zici sarumina ca-ti dau lectii aici moaca. Desi din reusita si mostenirea ta ai putea sa te lipsesti de 50 de lei/ora sau cit e si sa iei niste lectii de la un profesor certificat. Editat Iulie 14, 2013 de vrajitorul din oz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Iulie 15, 2013 Share Postat Iulie 15, 2013 (editat) Produs in Vaslui Editat Iulie 15, 2013 de ZaiR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Iulie 15, 2013 Share Postat Iulie 15, 2013 Cica aia care consuma frecvent fasole batuta il vad pe buda... Ar trebui sa incerci shobo. Iti pui casca , mananci fasole si vezi rezultatul, ca asa sa vorbesti din carti nu convingi pe nimeni. In disputa asta sunt de partea lui domn profesor 9deste, si nu pentru ca cercetatorii lui sunt mai tari, sau revistele de specialitate mai colorate ...dar e de bun simt argumentatia lui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate