Vizitator Diego Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 Sa zicem ca i se intimpla ceva (...Doamne fereste?), sa vezi atunci atmosfera. Nici macar nu trebuie sa fie grav, la fiecare raceala probabil vor exista romani care vor gandi (poate si spune) ca "aha, pai vezi daca nu-i botezat? e mai bolnavicios saracutul ca nu-l vegheaza Cel de Sus...". Pariez ca dai si de medici in Romania care o sa gandeasca asta, Personal am cunoscut medici (la spitale de stat!) care recomandau frectii cu apa sfiintita pentru reumatism sau mers la biserica pentru grabirea vindecarii. PS: o buna dovada ca botezul nu influenteaza cu mare lucru copilul e faptul ca threadul asta e plin de atei botezati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu 30 Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 tu esti botezat Cucciolo? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Haideti ma, foxbat, jenifer, vladvlad. Curaj. tu esti botezat Cucciolo?E botezat in singe proaspat de capra. Ma si nu stiu cum dracu* am ratacit poza aia in care mi-a sfintit popa motoru (true story). ______ * aha! Editat August 20, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu 30 Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu 30 Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Nu stiu fiindca eram bebelus si nu am cum sa tin minte! De unde stii ca esti botezat? Editat August 20, 2014 de Sergiu 28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Cercul asta vicios trebuie rupt, incepand cu botezul! De ce este un cerc vicios? Pentru ca `nu are nimic` daca e copilul botezat, `nu are nimic` daca copilul este indopat cu prostiile religioase in scoala inca din anii frageti cand mintea copilului este in formare... Nu are nimic nu? Principala problema a religiei, asa cum am spus de nenumarate ori pe acest topic este ca se transforma intr-o adevarata oroare. Mintea religioasa nu este niciodata vinovata pentru ceea ce i se intampla. Religioasul nu se va invinovati niciodata si nu-si va asupa niciodata PROPRIETATEA asupra vietii deoarece viata nu-i apartine. Tot ceea ce i se intampla, i se intampla fie datorita lui 'nezeu, fie satanei... Viata religiosului este condusa de inchipuiri supranaturale. Cat de matura poate ajunge o astfel de minte si cum poate o persoana sa-si asume proprietatea asupra vietii? Editat August 20, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Sunt deja piept in piept cu familionul si nevasta... Daca citeai `mai in spate` vedeai lucrul asta... Asta nu inseamna ca voi ceda. Sotia deja a inceput sa vada lucrurile precum le vad eu... Educatia insa necesita timp. Momentan nu avem copil, dar in viitorul apropiat vom avea... de aceea pregatesc terenul inca de pe acum... Restul familiei nu ma intereseaza... E problema lor, nu a mea... Parinti mi-au zis-o pe fata ca vor boteza copilul fara ca eu sa stiu, pe ideea ca nu pot fi tot timpul langa copil... Asta dupa ce au aruncat efectiv cu aghiazma pe mine cand au aflat ca nu intentionez si nu sunt deacord cu botezul si religia in general... Argumentul `tu de ce esti botezat` este insa unul extrem de stupid. Sunt botezat deoarece nu am avut de ales... De ce `te-ai casatorit in biserica`? Pentru ca nu am avut de ales... Asa se intampla cand esti in minoritate... Problema religiei trebuie insa adresata usor, insa hotarat. Un bun inceput este sa-i faci pe oameni sa-si puna intrebari si sa-i inveti CUM sa-si gaseasca raspunsuri, nu sa puna intrebari avand deja raspunsul automatizat si indoctrinat in minte. Lipsa indoctrinarii face ca mintea sa fie libera sa-si gaseasca raspunsurile... Depinde insa si de calitatea intrebarii... Editat August 20, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Can someone explain me why people believe in God?1) it's not even scientifically proven that there is some old man in the sky who helps all people. God has never caught on either image or video.2) no matter how much people pray to God so they are still sick and dies, it never happens anything miracle when man is helped after being prayed to God.Equal to evil and bad people can sin all their lives and do evil things and they will never be punished for some old man in the sky 3) If you yourself do not take hold of his life then there is no God who comes down and fill your refrigerator with food.That you get support and help your friends and family, your pets, and above all by yourself.4) most wars and conflicts is because of religion. So if there were a God shouldn't he stop all conflicts instead of starting it?Doesn't it rather that one/some have written a fairy tale to control people and had faith that they have he/they themselves met God and that they are messengers and that everything in the book is true, and is God's will?!Should we not rather believe in yourself and the real life to live and make the best of it?! Editat August 20, 2014 de petru_xxl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 sa-i faci pe oameni sa-si puna intrebari si sa-i inveti CUM sa-si gaseasca raspunsuriAnuntati-ma cind o sa aiba foxbat & co vreo indoiala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 plm, intelege ca rahanul ala de ritual nu-l face pe copil automat religios, daca seamana cu tine o sa-l doara-n poponeata de religie, mai ales peste 10-20 de ani de acum.. nici eu nu am avut de ales,am fost botezat, impartasit, miruit, spovedit, si tot pwla s-a prins de mine, s-a lipit religia de mine ca vopseaua de peretele ud.. Nu conteaza pt copil, dar e totusi un efect aici. De ce sa contribuie pana si ateii cu 0,666% la finantarea Bisericii? Nu e vorba doar de botez, ci de toate practicile crestine. E si o putere a exemplului la mijloc. Lumea incepe sa renunte inclusiv la ceremonia religioasa in cazul casatoriei, si nu e vorba de atei. E o institutie care se hraneste cu superstitie si minciuna. Nu-i mai sponsoriza din lejeritate sau inertie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Gn77b, eu ma refer la oameni rationali... Cucciolo, sunt deja in situatia asta deoarece cochetam cu ideea de a face un copil si vreau ca `problema` sa fie lamurita de dinainte, nu sa ma trezesc in fata faptului implinit. Nu voi accepta niciodata botezul, punct. Nici nu-ti inchipui ce la ce discutii, presiuni si amenintari am fost supus... Dar, educatia, ramane educatie... dureaza mai mult si este mai dificil insa, log term, este ce-a mai benefica. Vezi tu, asa cum imi `argumentezi` acum cununia religioasa, pe care am detestat-o minut cu minut - mi-a si venit sa vars ... asa mi se va argumenta si cu botezul. La cunuia civila m-a bufnit rasul cand am auzit fraza `Statul protejeaza familia` ... e pe filmare Asa sunt eu .. alergic la bullshit... Trebuie sa intelegi ca in viata sunt anumite momente mai potivite decat altele, momente in care sa initializezi o miscare sau un alt mod de gandire. Mai ales cand discutam despre `prostii ADANC inradacinate in mintea umana prin intermediul masinii de indoctrinare religioasa.` Referitor la ce spune 9fingers mai sus... Ai vazut ce crize a facut biserica in cazul Sergiu Nicolaescu?? De ce crezi tu ca s-a intamplat asta? Ce crezi ca se va intampla cu popii daca oamenii subit nu si-ar mai boteza copii, nu s-ar mai casatori in biserica si nu ar alege sa-si ingroape mortii prin intermediul procesiunilor religioase?? Editat August 20, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 pai nu ma stresez singur... nevasta e un fel de agnostica, nu crede dar totusi vrea sa boteze plodu, am saptamanal sau cand ii aduce vre-o ruda aminte mare scandal pe tema asta, am rezistat 7 luni Uite toate motivele de care ai nevoie. 1. Nevasta fericita. 2. Tu fara scandal. E o ceremonie traditionala, mare chestie. Nu face nici un rau asa ca nu vad marea problema. Eu sint foarte circumspect cu ateii astia care nu ciocnesc oua si nu intra in biserici. Aici cred eu ca e limita unde ateismul devine religie. Religia are o componenta culturala care nu poate fi negata. Daca te duci la un trib din brazilia in vizita si aia te invita la un dans de invocare a ploii te duci, nu? deci nu vad de ce nu te duci si la o manifestare oarecare a bisericii ortodoxe. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Am impresia ca vorbim degeaba... Tocmai ce am postat cateva exemple cu copii morti in urma si datorita botezului... Exista nenumarate cazuri in care copii s-au procopsit cu boli respiratorii datorita botezului... fa bine si te documenteaza. Eu am facut-o deoarece sunt in focuri cu familionul... Sigur, sansele sa se intample in cazul tau sunt extrem de mici, dar exista si, eu personal nu ma simt in stare sa mi le asum, doar pentru X sau Y spune ca `e o ceremonie traditionala, mare chestie. Nu face nici un rau asa ca nu vad marea problema.` Hai sa nu comparam triburile din brazilia cu `singura religie adevarata`... Exista totusi `cateva` diferente notabile intre cele dou, nu crezi? Uite, mie imi place stiul gotic, imi place arhitectura gotica... asta nu inseamna ca sunt deacord cu ce reprezinta cladirea respectiva... Poti crede ce vrei atat timp cat o faci in intimitatea caminului tau si nu-mi impingi fortat `credinta` pe gat, pe principiul `asa face toata lumea, e frumos la botez, nu are ce sa se intample` si alte `scuze` lamentabile si absolut cretine pentru care eu ar trebui sa cedez si sa ma las convins... este o prostie ridicola... definitia religiei si credintei insasi = o prostie ridicola dar, cel mai important, este periculoasa pentru mintea umana si sta in calea evolutiei noastre ca specie. (vezi orientul mijlociu si nu numai) Care-i diferenta intre un cersetor si individul asta: https://www.facebook.com/photo.php?v=453197248116861 Editat August 20, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 Sunt deja piept in piept cu familionul si nevasta... Daca citeai `mai in spate` vedeai lucrul asta... Asta nu inseamna ca voi ceda. lol, ce viteaz esti, eu cred ca nu scapam daca mai eram in tara , din fericire familionu e la 2k km Uite toate motivele de care ai nevoie. 1. Nevasta fericita. 2. Tu fara scandal. E o ceremonie traditionala, mare chestie. Nu face nici un rau asa ca nu vad marea problema. Eu sint foarte circumspect cu ateii astia care nu ciocnesc oua si nu intra in biserici. Aici cred eu ca e limita unde ateismul devine religie. Religia are o componenta culturala care nu poate fi negata. Daca te duci la un trib din brazilia in vizita si aia te invita la un dans de invocare a ploii te duci, nu? deci nu vad de ce nu te duci si la o manifestare oarecare a bisericii ortodoxe. intelegi gresit toata treaba... eu am fost botezat cu forta, sunt sigur ca nu mi-am dat consimtamantul, nu vreau ca fi-miu sa fie botezat. daca o crede el in bau bau cand creste e treaba lui, se poate duce oricand sa il sfinteasca popa sau sa-si ia covoras sau sa-i taie rabinu preputul, eu nu vreau sa iau decizia asta pentru el... in plus de asta nu suport ipocrizia si daca as fi de acord cu bunga unga sau alte ritualuri as deveni ipocrit. da, la dansul ploii ma bag, dar numai cu brazilience. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Una e sa platesti industria de tursim din lumea a treia, alta e sa sponsorizezi o industrie a superstitiei si inselaciunii in lumea civilizata. Una dintre cele mai profitabile afaceri in Romania. Editat August 20, 2014 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 Da n-am zis sa si plateasca . Chiar sint curios daca il refuza. Hai sa scoatem banii din ecuatie de dragul argumentului, oare ar schimba ceva? intelegi gresit toata treaba... eu am fost botezat cu forta, sunt sigur ca nu mi-am dat consimtamantul, nu vreau ca fi-miu sa fie botezat. Nu inteleg gresit, esti tu prea incrincenat. Botezul e un nene in haine aurii care vorbeste niste aiureli si baga copilul in apa, apoi (eventual) un bairam. Nu se intimpla nimic copilului, nu ti se intimpla nimic tie. Nu ai nimic de pierdut sau de cistigat. Neavind nici un sens sau valoare, nu ai la ce sa-ti dai consimtamintul. Poate popa deja ti-a pomenit numele in biserica platit de altcineva, la asta ti-ai dat consimtaminul? poate exista o varinta a crestinismului unde botezul se poate face de la distanta, fara prezenta fizica, ce te faci daca deja ti l-au botezat aia? La pasti ce faci, te certi cu toata familia, nu ciocnesti oua ca sa nu spui "cuvintele magice"? daca da asa mare importanta unor cuvinte, unor recuzite cu haine aurii si fum, cine e credinciosul? La minastiri te-ai dus? ai intrat in Notre Dame? ai fost la o slujba? » Post actualizat in 20 Aug 2014 22:09 Am impresia ca vorbim degeaba... Tocmai ce am postat cateva exemple cu copii morti in urma si datorita botezului... Daca chiar crezi ca asta e un risc serios (eu nu cred, cred ca sint mult mai multe sanse sa faci accident de masina de acasa pina la biserica) n-am nimic impotriva, e un argument. Insa mi-e clar ca aversiunea asta la risc e manipulata.. adica un motociclist are probleme cu riscul infim de a pati copilul la botez? dar in acelasi timp sint sigur ca copilul va merge cu masina, cu taxiul, cu maxi taxiul etc mii si mii de km.... care probabil sint riscuri de sute de ori mai mari. » Post actualizat in 20 Aug 2014 22:12PS: ca s ama fac mai clar, in concluzie: cind spui ca trebuie sa-ti dai consimtamintul pentru botez, cind ii dai asemenea importanta ca te certi cu oamenii pe care ii iubesti, II DAI VALOARE. Botezul chiar insemna ceva in capul tau. Ceva important pentru care sacrifici lucruri, relatii, timp. Deci, esti credincios. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 PS: ca s ama fac mai clar, in concluzie: cind spui ca trebuie sa-ti dai consimtamintul pentru botez, cind ii dai asemenea importanta ca te certi cu oamenii pe care ii iubesti, II DAI VALOARE. Botezul chiar insemna ceva in capul tau. Ceva important pentru care sacrifici lucruri, relatii, timp. Deci, esti credincios. E credincios in ce privinta? Ca el crede in niste principii? Si tu esti credincios. Doar crezi in atatea chestii.... dar nu in superstitii si supranatural. E doar un artificu sa numesti pe cineva credincios, ferindu-te insa sa spui in ce anume. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 Da n-am zis sa si plateasca . Chiar sint curios daca il refuza. Hai sa scoatem banii din ecuatie de dragul argumentului, oare ar schimba ceva? Nu inteleg gresit, esti tu prea incrincenat. Botezul e un nene in haine aurii care vorbeste niste aiureli si baga copilul in apa, apoi (eventual) un bairam. Nu se intimpla nimic copilului, nu ti se intimpla nimic tie. Nu ai nimic de pierdut sau de cistigat. Neavind nici un sens sau valoare, nu ai la ce sa-ti dai consimtamintul. Poate popa deja ti-a pomenit numele in biserica platit de altcineva, la asta ti-ai dat consimtaminul? poate exista o varinta a crestinismului unde botezul se poate face de la distanta, fara prezenta fizica, ce te faci daca deja ti l-au botezat aia? La pasti ce faci, te certi cu toata familia, nu ciocnesti oua ca sa nu spui "cuvintele magice"? daca da asa mare importanta unor cuvinte, unor recuzite cu haine aurii si fum, cine e credinciosul? La minastiri te-ai dus? ai intrat in Notre Dame? ai fost la o slujba? deci eu sunt incrancenat ca ma opun unui ritual pe care si credinciosii il considera INUTIL...tare.. in ND n-am intrat , am fost insa la vatican, si era sa combin o calugarita dar ne-a prins calugarita sefa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Este un risc serios doar daca ti se intampla tie... Banuiesc ca familiilor carora li s-a intamplat, nu s-au asteptat ca tocmai ei sa traga `lozul castigator`... Culmea, intr-unul din cazuri, imputitul ala de popa a avut tupeul si nesimtirea sa spuna ca s-a intamplat deoarece nu au avut credinta! Dar asta e o alta discutie... Marturisesc ca eu nu ma simt in stare sa mi asum acest risc de poate 1 la 1000000000, pe viata si integritatea copilului meu. Una este sa-ti asumi riscuri pe viata ta si alta e sa-ti asumi riscuri cu viata altora... Pe moto, sau la volan nu te sui cand esti bebe ci la o varsta cand esti constient de sine. Apoi, este problema indoctrinarii sociale, a realitatii ca doar pentru simplul motiv ca un `ritual` este inofensiv asta nu ii acorda atribut de adevar sau valoare. Ritualurile sunt doar aparent inofensive, dar este prea mult de discutat despre acest aspect si sincer, nu am chef la ora asta; cu riscul de a parea arogant, te invit sa te documentezi singur in legatura cu acest aspect. revenind... Daca dimineata te trezesti si rostesti `Acum mananc din trupul lui Elvis Priesley` tinand un biscuite in mana, esti clar considerat nebun de legat... Daca insa rostesti `Acum mananc din trupul lui hristos`, esti crestin... Este o problema de principiu. Lasand aspectul financiar in relatia biserica - botez - familia `botezatului`, ritualurile n-au nici o incarcatura de adevar, nu realizeaza nimic altceva decat sa alimenteze mintile avide de superstitii si inapoiere.Ori asta este o problema majora... E ca si cum te-as forta acum sa platesti si sa practici fortat un ritual de inchinare la Odin sau Zeus, argumentandu-ti ca `nu este nici un risc` si `nu ai nimic de pierdut`, sau `nu ti se intimpla nimic tie`... Cam cu aceeasi ochi vad eu `ritualul botezului`, exceptand evident probabilitatea ca copilul sa fie intr-adevar afectat fizic de ritual si problema finantarii unor sarlatani ipocriti practicanti de ritualuri care au aceeasi valoare precum o are dansul in jurul focului. Plus ca, daca-mi aduc bine aminte, botezarea bebelusilor nici nu este trata / ordonata in biblie de catre d-zeu... hristos insusi a fost botezat la maturitate de catre Ioan, care era `var-su`... so? Editat August 20, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 (editat) Hai ma ca asta cu riscurile e trasa de par. Respect mult mai mult ideea ca nu te duci din cauza ca nu-ti plac popii sau nuvrei sa le dai bani. Aia e de inteles. Asta cu riscurile e insa o justificare ca sa eviti raspunsul adevarat. deci eu sunt incrancenat ca ma opun unui ritual pe care si credinciosii il considera INUTIL...tare.. Toate ritualurile sint inutile, impreuna cu biserici, traditii, obiceiuri etc. Si cu toate astea participam in jocul asta fara sa clipim. O mare parte din cultura noastra si felul de a gindi e dat de religia ortodoxa (sau invers, nimeni nu stie), e practic imposibil sa o separi din creierul tau. Nu esti incrincenat ca te opui unui ritual inutil, esti incrincenat ca, in opinia mea, iti strici prea tare viata, si pe a ta si pe a altora, pentru un lucru fara importanta. Hai sa o luam altfel. Nevasta-ta a purtat copilul in burta 9 luni, l-a scos cu dureri majore, l-a alaptat la 2 ore etc. Atunci ea ar trebui sa aiba un cuvint de spus si cuvintul ei ar trebui sa fie cu 0.0001% mai greu ca al tau, in lumina efortului depus. Macar in primul an de viata al copilului. Este o problema de principiu. Lasand aspectul financiar in relatia biserica - botez - familia `botezatului`, ritualurile n-au nici o incarcatura de adevar, nu realizeaza nimic altceva decat sa alimenteze mintile avide de superstitii si inapoiere. Mintea cui in cazul de fata? A copilului de citeva luni? a lui Superbec? A (deja) credinciosilor din familia lui? Problemele "de principiu" duc la extremisme. E credincios in ce privinta? Ca el crede in niste principii? Ateul credicios e ala care isi defineste viata prin ateism si care are o cruciada de dus impotriva alora care cred. Cazul extrem sint aia care se intilnesc in grupuri de atei ca sa vorbeasca despre ateism... adica ca si cum s-ar intilni aia care nu se uita la televizor ca sa vorbeasca despre cum nu se uita ei la televizor si despre cum n-au vazut meciul de ieri. De aici pina la biserica mai e un pas. Ateismul militant nu e ateism propriuzis, e doar alta credinta. Editat August 20, 2014 de vrajitorul din oz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 21, 2014 Share Postat August 21, 2014 (editat) Toate ritualurile sint inutile, impreuna cu biserici, traditii, obiceiuri etc. Si cu toate astea participam in jocul asta fara sa clipim. O mare parte din cultura noastra si felul de a gindi e dat de religia ortodoxa (sau invers, nimeni nu stie), e practic imposibil sa o separi din creierul tau. Incorect. 0. riscurile, tie ti se par trase de par, mie nu. riscurile `se aduna` la celelalte argumente. Fiecare isi asuma ce riscuri doreste si are proprietatea asumarii raspunderii. Am zis sanse de 1 la 1000000000.. poate-s mai mici de atat. Who cares... Doar prin simplul fapt ca exista acest risc, mie-mi provoaca neliniste deoarece nu vad nici un aport benefic adus de botez care sa justifice asumarea riscurilor, fie ele chiar asa de mici. Si nu, `facutul pe plac` a familionului, nu-i un lucru care sa justifice botezul. 1. personal nu particip la ritualuri `fara sa clipesc` atunci cand este vorba despre religie. 2. nu-mi propavaduiesc ateismul, nici nu-l aduc in discutie decat daca ma simt agasat. chiar mi-l ascund din cauza preconceptiilor prostesti. 3. nu compara mersul la terasa sa vedem un meci, cu mersul la biserica - way to different shit. 4. mi se rupe efectiv de faptul ca persoane pot fi ofensate de ideea ca nu accept botezul. Daca face asta, persoana respectiva alege constient sa fie ofensata fara un motiv rational deorece inca nu s-a dovedit care este `religia adevarata`, nici daca exista `religia adevarata`. Ca sa nu mai vorbim ca religia tine de geografie si familia unde te-ai nascut... Ce poate fi `mai adevarat` de atat? Persona va fi ofensata si daca `am chef` sa-l botez adventist sau catolic, sau whatever ... 5. Nevasta... atat timp cat copilul este facut cu mine si nu `cu mine de fata`, inseamna ca deciziile si responsabilitatile se impart 50 - 50. Nici unul dintre soti nu poate emite pretentii peste celalat pe principiul importantei biologice. Este naiv si nociv sa gandesti asa. Nu-mi vine sa cred ca ai putut spune asa ceva... 6. Problemele de principiu sunt probleme de principiu... Ritualurile nu realizeaza nimic altceva decat sa alimenteze mintile avide de superstitii si inapoiere a celor care le practica. Acum tu gandesti in extreme... Toti avem principii care ne definesc si ne ghideaza viata. Principiile vin din educatie, experienta etc... A nega acest lucru implica a nega insasi personalitatea individului. Extremismele vin pe fondul lipsei de educatie si comunicare. 6. Problema `ateului credincios` si a cruciadei... In primul rand, termenul `ateu credincios` este un nonsens amuzant chiar... Se face usor o confuzie de termeni: daca spun `cred ca soarele rasare la 6 dimineata` nu vei fi tentat sa implici factorul religios, asa cum fac religiosii in momentul in care aud `cred in teoria evolutiei`. Bine, comportamentul asta este un fel de `cheap shot` din partea religiosilor deoarece refuz sa cred ca aceste persoane nu sunt in stare sa faca diferenta de context. Dar, in lipsa de argumente se laseaza in `atacuri de grupa 1, lectia bastonase`! `Cruciadele` ateilor! Te-ai gandit ca unii oameni chiar au pus botul real la `promisiunile religiei`, sau au fost atat de indoctrinati de religie incat viata acum pentru ei este o usurare? Te-ai gandit la fustrarea pe care trebuie s-o fi simtit oamenii aia realizand minciuna care le-a pus impusa fortat pe gat? Te-ai gandit ca exista familii habotnice care-si supun copii la stricteti aberante motivate religios si poate, unii atei provin tocmai din aceste familii?? Te-ai gandit ca este IMORAL sa inveti copii ca pamantul are 6000 de ani si ca va arde in iad daca nu se roaga la isus?? Doar la isus, ceilalti nu sunt adevarati! Doar isus este cel adevarat! Ce noroc pe noi ca ne-am nascut in tara potrivita, in familia potrivita si religia noastra este cea adevarata!! Daca un credincios canta la Unirii cat de fericit este ca l-a gasit pe hristos, sau iti inmaneaza pe strada un pliant pe care-l considera a fi `o veste minunata pentru tine`, de ce ateii nu ar proceda la fel in momentul in care realizeaza bullshit-ul asta numit religie / credinta?? Cand sute de indoctrinati se bulucesc sa ia `apa sfintita` sau sa pupe moaste, nu mai sunt cazuri extreme? Cand se intalnesc 5 atei la o bere sa mai vorbeasca `chestii`, asta-i un caz extrem, nu?? Auzi, dar cand se intalnesc cateva sute de motociclisti odata, asta ce caz mai e?? Hai sa-ti spun de ce va este asa de usor sa vedeti ateismul ca pe o religie. Doar daca ati gandi ptr. 5 sec, ati vedea cat de eronata este supozitia asta. Cand un ateu este intrebat, `esti crestin`, acesta raspunde 'nu, sunt ateu'! Daca este intrebat `esti catolic`, va raspunde la fel: ``nu, sunt ateu`! La fel raspunde si daca este intrebat `esti budist?` Asta poate sugera ca a fi ateu este analog cu a fi crestin, budist sau catolic. De aceea, fara a gandi o secunda, esti tentat sa vezi ateismul ca pe o alta religie... ceea ce este extrem de gresit! Ateismul este o religie la fel cum abstinenta este o pozitie sexuala, sau chelia este o culoare de par! Singurul lucru comun pe care-l impartasesc ateii este lipsa credintei in zei si alte fiinte supranaturale. Cele mai interesante dezbateri se intampla insasi intre atei deoarece ateismul nu are un sistem comun de credinta, nu exista scripturi ateistice, autoritati in domeniu, reglementari, Papa sau `Preafericit` ! Asta inseamna ca foarte des ateii nu cad deacord intre ei in ceea ce priveste idei sau aspecte deoarece fiecare au convingeri, educatie si mediu diferit! Dar, surpriza... chiar si tu esti ateu! Crezi in Zeus, sau in Odin? Cum nu ??? Inseamna ca esti ateu in privinta acestora! Why not go full length? It's the same bullshit, in a different package ! Editat August 21, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat August 21, 2014 Share Postat August 21, 2014 (editat) 5. Nevasta... atat timp cat copilul este facut cu mine si nu `cu mine de fata`, inseamna ca deciziile si responsabilitatile se impart 50 - 50. Nici unul dintre soti nu poate emite pretentii peste celalat pe principiul importantei biologice. Este naiv si nociv sa gandesti asa. Nu-mi vine sa cred ca ai putut spune asa ceva... Problema asta nu se rezolva cu 50-50. Daca ea vrea si tu nu vrei ati ajuns la blocaj cu 50-50. Eu vad lucrurile asa: 1. Pe de o parte efortul la facut copilul de partea ei e mai mare. Asta e clar si evident. Daca ii da drepturi in plus sa zicem ca e discutabil. 2. Pe de alta parte daca botezi copilul tu/Supebec va simtiti prost ca va calca un principiu. 3. Daca nu botezi copilul ea se simte prost ca .. nu stiu, simte siguranta copilului amenintata? daca moare ajunge in iad? ceva in genul asta. Si 2 si 3 sint bullshit, dar parca 3 bate 2. E mai uman. Evident daca 2 e foarte puternic, ok, asta e. Am zis sanse de 1 la 1000000000.. poate-s mai mici de atat. Who cares... Doar prin simplul fapt ca exista acest risc, mie-mi provoaca neliniste deoarece nu vad nici un aport benefic adus de botez care sa justifice asumarea riscurilor, fie ele chiar asa de mici. Aportul benefic l-am discutat mai sus... linistea (fie ea prosteasca si fara un motiv intemeiat- asta nu insemna ca e mai putin reala, credinta si efectul placebo functioneaza de minune chiar in viata reala) oamenilor pe care ii iubesti (parinti, mama copilului, nu ma refer la familionul extins) fata de un act care ar trebui sa aiba importanta 0 pentru tine (+ riscuri + bani, amindoua sa zicem simbolice). PS: sint curios pentru amindoi, daca va cheama un prieten sa-l cununati, ce faceti? v-ati insurat in biserica? » Post actualizat in 21 Aug 2014 01:29 Daca un credincios canta la Unirii cat de fericit este ca l-a gasit pe hristos, sau iti inmaneaza pe strada un pliant pe care-l considera a fi `o veste minunata pentru tine`, de ce ateii nu ar proceda la fel in momentul in care realizeaza bullshit-ul asta numit religie / credinta?? Pentru ca atunci nu mai e nici o diferenta. » Post actualizat in 21 Aug 2014 01:37 Dar, surpriza... chiar si tu esti ateu! Crezi in Zeus, sau in Odin? Faci o mare confuzie. Noi nu discutam aici atesimul vs. religie ci ateismul "cu principii" vs. ateismul care nu exclude participarea la viata cetatii, cutume, obiceiuri, traditii, cultura. Daca pot sa ascult o poveste despre Odin fara sa ma infurii pot sa ascult una si despre Isus fara sa fac spume la gura. Nu eu sint cel care trateaza zeii si povestile inegal, ci TU. Daca pot sa ascult black metal sau viking metal pot sa ascult si muzica religioasa... Daca pot s acitesc o poveste de Petre Ispirescu si sa-mi placa, pot sa citesc si Biblia si (in teorie) sa mi se para misto... Daca poate sa-mi placa o pictura despre rapirea Europei, poate sa-mi placa si o pictura religioasa. Daca pot s ama duc la un film fantastic sau la o piesa de teatru dupa o legenda, pot sa ma duc si la una religioasa, sau oroare, chiar la o slujba... Tu esti ala care trateaza diferit religiile si pune ortodoxismul intr-o pozitie speciala, nu eu. Asta te face mai putin ateu, nu mai ateu. Sa-mi aduci data viitoare aminte s avorbim despre prostia BO si iudaism, prin comparatie Editat August 21, 2014 de vrajitorul din oz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 21, 2014 Share Postat August 21, 2014 (editat) Marea majoritate a argumentelor pro botez i le-am desfiintat fara probleme si le-a inteles. Sotia intelege si deja este cel putin, agnostica. A mai ramas `restul lumii`, de care nu ma intereseaza. Asta cu siguranta copilului este usor de demontat cel mai dificil de demontat este automatismul dobandit prin indoctrinare. Tiparul de gandire `daca X ?`, `daca Y` ... unde X si Y sunt temeri legate de automatisme inradacinate de pozitia religiei referitor la copii nebotezati... aberatii superstitioase unele mai cretine decat altele! Efectele si prinsoarea care indoctrinarea o are asupra pshihicului tau, scad doar prin educare si adresare rationala a problemelor care fac obiectul indoctrinarii. Asta implica insa timp, iata de ce am decis sa incep inca de pe acum. Provocarea ei este foarte simpla: `adu-mi un singur argument exceptand superstitii si mituri, argument care valideaza si demonstreaza aportul benefic al botezului strict asupra copilului, si sunt deacord sa-mi revizuiesc pozitia fata de acest subiect` De prin ianuarie tot incearca... si `incercand` a facut singura niste descoperiri care au impins-o sa-si puna intrebari si mai `provocatoare`! Editat August 21, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat August 21, 2014 Share Postat August 21, 2014 (editat) Nu am zis nicaieri ca tratez diferit religiile... nu-mi amintesc sa fi lasat voit impresia asta, sau sa pun ortodoxismul intr-o pozitie mai speciala... Rahatul nou, tot a rahat pute! Din punctul meu de vedere, toate religiile sunt praf exceptand poate aportul acestora la istoria mitologiei rasei umane. Studiind istoria religilor este interesant de vazut cum acestea au modelat mintea si societatea umana... si cum insasi religia, ca entitate a evoluat in timp, odata cu mintile care au inventat-o! Hai sa nu vorbim despre ceea ce poti sa faci ci despre ceea ce alegi sa faci! Oricine POATE sa faca anumite lucruri pe care le considera placute sau mai putin placute - oricum intensitatea si felul in care percepi `placerea` difera de la om la om si este influientata individual de starea mentala si alti parametrii. Nu oricine poate insa sa accepte minciuni si superstitii la varsta maturitatii! Asta indica un nivel de retardare a ratiunii care intrece cam orice limita de bun simt! Da, poti citi biblia. Am citit-o si eu de cateva ori de-a lungul anilor! Este, as putea spune, principala sursa de ateism! Acum nu as mai avea rabdare s-o citesc! Atunci cautam raspunsuri! Si acum caut raspunsuri, insa nu la intrebarile de atunci! Cucciolo: si eu intru in biserica cand e musai! Dar de la asta pana a lua icoanele la pupat, e cale lunga. Prefer sa stau linistit si sa-mi vad de gandurile mele: si-asa in biserica nu simt nimic special! Editat August 21, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat August 21, 2014 Share Postat August 21, 2014 pt Kosh este textul meu, s-a bagat sfantu Petru XXl peste ca musca-n lapte, pai nici nu ai copil, cum esti atunci in situatia respectiva? cand o sa ai bebe o sa fii asa fericit ca n-o sa-ti mai pese ca-l boteaza familionu sau nu. asa cum ai facut si cununia la biserica. plm, intelege ca rahanul ala de ritual nu-l face pe copil automat religios, daca seamana cu tine o sa-l doara-n poponeata de religie, mai ales peste 10-20 de ani de acum.. nici eu nu am avut de ales,am fost botezat, impartasit, miruit, spovedit, si tot pwla s-a prins de mine, s-a lipit religia de mine ca vopseaua de peretele ud.. asta cu botezul e o grija falsa, conteaza cum educi copilul si ce va alege el mai tarziu Roman Tisk Pumpish 18 hours ago near Stockholm, Sweden · Edited Kan någon förklara mig varför man tror på gud? 1) Det är inte ens vetenskapligt bevisat att det finns nån gubbe i himlen som hjälper alla människor. Gud har aldrig fångats på varken bild eller film. 2) Spelar ingen roll hur mycket folk ber till gud så blir dom ändå sjuka och dör, det händer aldrig nåt mirakel när människan får hjälp efter att den bett till gud. Lika med onda och dåliga människor kan synda hela sitt liv och göra onda saker och dom blir aldrig straffade av nån gubbe i himlen 3) Om man själv inte ta tag i sitt liv så finns det ingen gud som kommer ner och fyller ditt kylskåp med mat. Det du får stöd och hjälp är dina kompisar och familj, dina husdjur och framför allt du själv. 4) Dom flesta krig och konflikter är på grund av religion. Så om det nu fanns nån gud borde inte han stoppa alla konflikter istället för att starta det? Inte det snarare att en/några har skrivit en saga för att styra folket och fått tro att dom har han/dom själva träffat gud och att dom är budbärare och att allt som står i boken är sant och är guds vilja?! Borde man inte istället tro på sig själv och det verkliga livet man lever och göra det bästa av det?! Can someone explain me why people believe in God? 1) it's not even scientifically proven that there is some old man in the sky who helps all people. God has never caught on either image or video. 2) no matter how much people pray to God so they are still sick and dies, it never happens anything miracle when man is helped after being prayed to God. Equal to evil and bad people can sin all their lives and do evil things and they will never be punished for some old man in the sky 3) If you yourself do not take hold of his life then there is no God who comes down and fill your refrigerator with food. That you get support and help your friends and family, your pets, and above all by yourself. 4) most wars and conflicts is because of religion. So if there were a God shouldn't he stop all conflicts instead of starting it? Doesn't it rather that one/some have written a fairy tale to control people and had faith that they have he/they themselves met God and that they are messengers and that everything in the book is true, and is God's will?! Should we not rather believe in yourself and the real life to live and make the best of it?! (Translated by Bing) Acuma nu stiu al cui este textul eu l-am luat de pe facebook. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate