Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator Gromovnik

Eu ziceam de ceva concret si real in lumea zilelor noastre. Lasa-ma pe mine ca am facut prosti credinciosii, asta nu e intoleranta, e prosteala aici pe forum, nu in viata reala. Nu m-am dus niciodata sa arunc cu oua stricate in biserici sau sa injur popii in fata. Treaba lor.

Arata-mi dovezi reale de intoleranta.

Legat de speranta.. dar speranta intr-o viata mai buna, speranta ca poti lasa ceva in urma ta, speranta intr-o viata lunga si linistita.

In rest labareala, dupa moarte nu am ce sperante sa mai am devreme ce sunt mort.

Tu, de ex, ce sperante ai?

In zilele noastre ateii inca nu detin puterea necesara impunerii parerilor lor. E bine asa. Nu vreau sa inlocuiesc o intoleranta cu alta.

Pai, uita-te in oglinda si intreaba-te de ce esti atat de vehement in a contesta credinta. De ce? In nici un caz din toleranta. Ar fi bine macar indiferenta sa arati, dar nu poti, pt. ca te framanta ca nu sunt toti asemeni tie. Daca-ti dau putere, ma anihilezi. Nu-ti dau. LOL

Crezi tu ca speranta este cuantificabila? Cum definesti tu speranta la modul rational, sau cum o analizezi stiitific? Ei? Nu poti.

Sperantele mele? Ce-ar fi cu dorinta, mai degraba decat speranta, ca necredinta mea sa se dovedeasca a fi falsa? Nu sunt atat de simplu croit, incat sa ma simt bine in lipsa-mi de credinta, pt. ca ma framanta prea multe intrebari, carora nici credinciosii, nici ateii, nu le pot da un raspuns satisfacator.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Gromovnik, tu ca pagan declarat ar trebui sa stii cum a fost institutionalizat crestinismul si care este nivelul tolerantei in aceasta religie care nu e nici cea mai rea dar nici cea mai buna. Incerc sa intrezaresc cam pe unde cred ca vrei sa bati (na ca acum sunt si eu credincios) dar iti cam tai craca de sub picioare. Daca ateii sunt BS, credinciosii sunt BS, cum de te-ai procopsit tu cu o credinta in barbosi fulgeratoro-tunatori, cam care sa fie logica, ai tras bete, ai dat cu banul, e ultima lectura, maine esti altceva?

Da, a existat religie inaintea stiintei dar inainte si WC-ul era in fundul curtii, inainte sa ai apa calda, canalizare si o camera separata de restul unde sa iti faci nevoile. Si aia era o traditie izvorata din nevoi si uite ca desi fiziologic nu ne-am schimbat mai deloc am reusit sa nu ne mai stergem cu brusturi la cuhr si sa depasim momentul. Oare de ce in plan intelectual (as fi zis spiritual dar e un cuvant prea ambiguu), unde omenirea a facut salturi uriase (e adevarata ca doar printr-o minoritate a reprezentantilor sai pentru ca ceilalti au ramas intelectual/spiritual tot in fundul curtii) nu ne putem dezbara de tarele acelor vremuri, deloc iconice pentru evolutia noastra ca specie?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

"De ce nu poti tu dormi bine, daca altul e prost si crede in prostii? Ia spune. ("tu"-ul e general, nu trebuie nimeni sa se simta direct vizat, desi fiecare in parte este vizat)"

Eu cred ca doarme foarte bine, nu mi-as face griji in locul tau.

Religia = minciuna, inselatorie. Nu cred ca ar fi un mister pt orcine poseda macar un dram peste media de inteligenta si cultura, de ce trebuie combatuta.

Cultivarea scepticismului si spiritului critic nu ar trebui sa (mai) surprinda pe nimeni.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Gromovnik, tu ca pagan declarat ar trebui sa stii cum a fost institutionalizat crestinismul si care este nivelul tolerantei in aceasta religie care nu e nici cea mai rea dar nici cea mai buna. Incerc sa intrezaresc cam pe unde cred ca vrei sa bati (na ca acum sunt si eu credincios) dar iti cam tai craca de sub picioare. Daca ateii sunt BS, credinciosii sunt BS, cum de te-ai procopsit tu cu o credinta in barbosi fulgeratoro-tunatori, cam care sa fie logica, ai tras bete, ai dat cu banul, e ultima lectura, maine esti altceva?

Da, a existat religie inaintea stiintei dar inainte si WC-ul era in fundul curtii, inainte sa ai apa calda, canalizare si o camera separata de restul unde sa iti faci nevoile. Si aia era o traditie izvorata din nevoi si uite ca desi fiziologic nu ne-am schimbat mai deloc am reusit sa nu ne mai stergem cu brusturi la cuhr si sa depasim momentul. Oare de ce in plan intelectual (as fi zis spiritual dar e un cuvant prea ambiguu), unde omenirea a facut salturi uriase (e adevarata ca doar printr-o minoritate a reprezentantilor sai pentru ca ceilalti au ramas intelectual/spiritual tot in fundul curtii) nu ne putem dezbara de tarele acelor vremuri, deloc iconice pentru evolutia noastra ca specie?

Am specificat ca este un paganism de formatie individuala si ca nu ader la curentele existente, decat intr-o masura care ma priveste. E mai mult o parere si o analiza personala, a informatiilor, invataturilor si traditiilor oferite spre studiu, cu concluzii la fel de personale.

Asa stand lucrurile, sper ca este clar de ce nu intru in amanunte, oricat insista unii. Nici prozelitism nu fac, nici exibitionist nu sunt.

Subiectul "barbosilor fulgeratori" a fost intotdeauna o metafora la aspecte mult mai profunde ale existentei. Doar cei inca neeliberati de conceptiile marilor religii actuale ( in cazul de fata crestinismul) iau mot-a-mot ceea ce cred ca stiu despre paganism, aici incluzand ateii si nu doar pe cei de fata.

Corect: WC-ul s-a schimbat. Faza e ca tot cu dosul pe el te pui, tot te scremi si tot aia iese la urma. Asadar, doar mediul in care se exercita actiunea este altul, nu si actiunea in sine. Capisci?

Eu cred ca doarme foarte bine, nu mi-as face griji in locul tau.

Religia = minciuna, inselatorie. Nu cred ca ar fi un mister pt orcine poseda macar un dram peste media de inteligenta si cultura, de ce trebuie combatuta.

Cultivarea scepticismului si spiritului critic nu ar trebui sa (mai) surprinda pe nimeni.

Eu cred ca viseaza forum, la fel ca multi altii.

Ateismul = afirmatie fara dovezi. E mai buna decat alta afirmatie fara dovezi, adica religia? Deloc.

Scepticismul nu inseamna negarea religiei, ca despre asta vorbim aici, pe cand ateismul este negarea ei. Sa nu confundam termenii. La fel spiritul critic. Ateismul neaga, scepticismul indeamna la cumpatare.

Te mai pot ajuta cu ceva?

"Stiinta este doar reformularea profana a dogmelor religioase ce au precedat-o." - Francis Parker Yockey

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

"Da, ateismul este credinta in necredinta, pt. ca insasi termenul "ateu" este o negare a credintei, a teismului, deci fara credinta nu exista nici necredinta, fara teism nu exista ateism."

Esti de toata jena, sincer. Cum ai reusit sa termini macar 8 clase?

Nici macar un termen atat de simplu ca 'lipsa'/'fara' (a-) nu esti in stare sa intelegi.

Presupun ca nici organisme asexuate nu existau, pana sa apara reproducerea sexuata :lool:

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Esti de toata jena, sincer. Cum ai reusit sa termini macar 8 clase?

Nici macar un termen atat de simplu ca 'lipsa'/'fara' (a-) nu esti in stare sa intelegi.

Presupun ca nici organisme asexuate nu existau, pana sa apara reprodeucerea sexuata :lool:

Asadar, ti-ai demonstrat tie insuti ca sunt un tampit si ca tu esti un destept. Nu ti-a fost asta din capul locului intentia? Acum poti dormi linistit.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

"Ateismul = afirmatie fara dovezi. E mai buna decat alta afirmatie fara dovezi, adica religia? Deloc.

Scepticismul nu inseamna negarea religiei, ca despre asta vorbim aici, pe cand ateismul este negarea ei. Sa nu confundam termenii. La fel spiritul critic. Ateismul neaga, scepticismul indeamna la cumpatare."

Dovezile se aduc in sprijinul unor afirmatii pozitive. Cand cineva face o afirmatie pozitiva -exista un zeu- dar nu aduce niciun fel de confirmare, atunci nu ai nevoie de alte dovezi ca acel zeu nu exita. Simpla incapacitate de a produce dovezi in sprijinul existentei lui, reprezinta proba inexistentei.

Dar imi dau seama ca suferi......Nu e prima data cand sa realizez cat de departe poate impinge prostia credinciosilor.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Dovezile se aduc in sprijinul unor afirmatii pozitive. Cand cineva face o afirmatie pozitiva -exista un zeu- dar nu aduce niciun fel de confirmare, atunci nu ai nevoie de alte dovezi ca acel zeu nu exita. Simpla incapacitate de a produce dovezi in sprijinul existentei lui, reprezinta proba inexistentei.

Dar imi dau seama ca suferi......Nu e prima data cand sa realizez cat de departe poate ajunge prostia credinciosilor.

Pana la topicul de fata nu m-a facut inca nimeni, niciodata, credincios. It's a first.

E mai mult decat evident ca matale habar n-ai despre ce vorbesc eu aici. Nu-i bai. You ain't the first and like hell you won't be the last.

Daca eu sufar, tu esti destept. Logic, nu? :peace:

Auzi? Eu ii ard un download la ceva muzica, de ceva vreme. Tu ce faci pe aici?

Adica, esti fericit? Asa, deplin? De curiozitate.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

"Pana la topicul de fata nu m-a facut inca nimeni, niciodata, credincios. It's a first."

E imposibil ca cineva sa se inteleaga cu astia ca tine. Folositi cei mai elementari termeni absolut arbitrar. Mesajele tale sunt lipsite de orice continut, fiind exprimate doar pt a da o forma, vaga si aia, confuziei din mintea ta.

Chiar tu ne-ai spus acum vreo 2 pagini "Sunt pagan. Nici macar neo-pagan, ci pagan sadea. D-ala veritabil. Cu mici "updates", ca sa merg in pas cu timpul," Si acum te minunezi ca te numesc credincios....

Cand tu te-ai definit ca credincios din capul locului.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

E imposibil ca cineva sa se inteleaga cu astia ca tine. Folositi cei mai elementari termeni absolut arbitrar. Mesajele tale sunt lipsite de orice continut, fiind exprimate doar pt a da o forma, vaga si aia, confuziei din mintea ta.

Chiar tu ne-ai spus acum vreo 2 pagini "Sunt pagan. Nici macar neo-pagan, ci pagan sadea. D-ala veritabil. Cu mici "updates", ca sa merg in pas cu timpul," Si acum te minunezi ca te numesc credincios....

Cand tu te-ai definit ca credincios din capul locului.

Ce intelegi tu prin pagan si ce intelegi tu prin afirmatia mea ca paganismul meu este unul de formatie absolut personala? Ce stii tu despre mine, incat sa concluzionezi ca ma inscriu in definitia ta a credinciosului? In ce crezi tu ca as crede eu?

Doar pt. ca tu nu intelegi nimic, nu inseamna ca nu exista inteles in ceea ce am scris pana aici.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu am cum sa inteleg ceva din ce spui. Si nu cred ca altcineva ar avea mai multe sanse decat mine.

Intai zici ca esti un pagan sadea, "d-ala veritabil", dupa sustii ca e un paganism de formatie foarte personala....

Acum nici macar credincios nu te simti....

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Stii? Stai asa frumos, lumea-i in regula, tu esti stapan pe viata ta si le stii pe toate, esti frumos, destept si ai valoare... la-dee da-dee fuckin' daa. Cand iti este cel mai bine apare ceva, sau cineva, care-ti spulbera frumoasele-ti vise si iluzii, c-asa-i hora pe la noi. Clar, nu poti permite si accepta asa ceva. Te infurii si-ti sufulci manecile, zicandu-ti ca faci tu iarasi oridine in ograda ta, grijania si...

Numai ca, uneori, iluziile sunt tocmai ceea ce sunt: iluzii. Doar pentru ca ti le-ai creat singur, ele nu reprezinta realitatea, ci doar dorintele tale si cam atat.

Aici e buba.

Ei, personal incerc sa nu cad in capcana asta. Pe cat imi sta in putere. D-aia nici nu intelegi tu prea multe, jmechere.

Nu am cum sa inteleg ceva din ce spui. Si nu cred ca altcineva ar avea mai multe sanse decat mine.

Intai zici ca esti un pagan sadea, "d-ala veritabil", dupa sustii ca e un paganism de formatie foarte personala....

Acum nici macar credincios nu te simti....

Pai, numai pt. ca tu esti un exibitionist nu inseamna ca si eu sunt. Anumite chestii le tin doar pt. mine, de egoist ce sunt. Asadar, a analiza fara a te baza pe informatii clare, nu poate duce decat la concluzii eronate, ori asta e ceea ce faci tu si altii care cred c-au inteles cum sta treaba cu paganul asta care va deranjeaza cercurile.

Doar ca discutia era despre ateism, nu despre mine. Iti amintesti? Ce-ar fi sa ne intoarcem la ea, pana-mi termin dowload-ul?

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Aha, trebuia sa ne spui de la inceput ca esti Napoleon Bonaparte si gata.

:crack: Knock-out, ai? Ce sa-i faci... asa mai musca boxerul podeaua, uneori. Se intampla si celor mai buni dintre boxeri. Nu te oftica. Trece.

Sa ne mai descretim fruntile:

1226780627275.jpg

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

In zilele noastre ateii inca nu detin puterea necesara impunerii parerilor lor. E bine asa. Nu vreau sa inlocuiesc o intoleranta cu alta.

Pai, uita-te in oglinda si intreaba-te de ce esti atat de vehement in a contesta credinta. De ce? In nici un caz din toleranta. Ar fi bine macar indiferenta sa arati, dar nu poti, pt. ca te framanta ca nu sunt toti asemeni tie. Daca-ti dau putere, ma anihilezi. Nu-ti dau. LOL

Crezi tu ca speranta este cuantificabila? Cum definesti tu speranta la modul rational, sau cum o analizezi stiitific? Ei? Nu poti.

Sperantele mele? Ce-ar fi cu dorinta, mai degraba decat speranta, ca necredinta mea sa se dovedeasca a fi falsa? Nu sunt atat de simplu croit, incat sa ma simt bine in lipsa-mi de credinta, pt. ca ma framanta prea multe intrebari, carora nici credinciosii, nici ateii, nu le pot da un raspuns satisfacator.

Omule, BATI CAMPII.

Cum ti-a zis si 9fingers mai devreme, tu insirui o succesiune de termeni din care cunosti jumatate, infoi tot discursul tau in stniol dar de fapt e ca.cat invelit in staniol.

Tu te dai pagan pentru ca latura ta emotionala, as zice schizoida, nu te lasa sa accepti ca esti un simplu ca.cat in ploaie, un fir de nisip in Univers si pentru ca te simti singur si nici in Dumnezeu nu crezi vrei sa ne tragi si pe noi ateii la nivelul tau. :)

Or fi unii care pun botul la discursul tau, dar din pacate EU nu pun. O sa zici imediat ca-s intolerant cu tine. Nu tinere, fa ce vrei, mergi cu paganismul tau spre stele, treaba ta. Probabil te crezi si vreun geniu neinteles. Iarasi, problema ta. Exprima-te, esti un om liber! :)

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Omule, BATI CAMPII.

Cum ti-a zis si 9fingers mai devreme, tu insirui o succesiune de termeni din care cunosti jumatate, infoi tot discursul tau in stniol dar de fapt e ca.cat invelit in staniol.

Tu te dai pagan pentru ca latura ta emotionala, as zice schizoida, nu te lasa sa accepti ca esti un simplu ca.cat in ploaie, un fir de nisip in Univers si pentru ca te simti singur si nici in Dumnezeu nu crezi vrei sa ne tragi si pe noi ateii la nivelul tau. :)

Or fi unii care pun botul la discursul tau, dar din pacate EU nu pun. O sa zici imediat ca-s intolerant cu tine. Nu tinere, fa ce vrei, mergi cu paganismul tau spre stele, treaba ta. Probabil te crezi si vreun geniu neinteles. Iarasi, problema ta. Exprima-te, esti un om liber! :)

In ianuarie trec pe la Razvan. Il stii tu. Iti explic atunci cum sta treaba, la o cafea de vorba. Bine asa? Fac cinste.

Pana atunci, insa, incearca sa ma imiti in modul civilizat de exprimare, mai ales pt. ca esti oarecum in public si parca erai moderator, deci reprezinti acest forum. Nu uita asta din urma, daca uiti alte cele.

Sunt campii mei si-i bat cum vreau. Nu te-am deranjat. De ce ma jignesti? Nu e o dovada de superioritate ignorarea inferiorului? Te provoc sa-ti demonstrezi superioritatea, sau sa termini cu obsesia vis-a-vis de persoana mea si sa te intorci la subiect.

Observi, banuiesc, cat de mult ma framanta parerile tale si ale camarazilor tai intru convingeri. Observi, sunt sigur, extrem de bine, din moment ce-ti iesi din pepeni.

Nivelul meu? Now that's wishful thinking on your part, darling.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

1226780627275.jpg

Hhahaha, funny!

Zeul tau nu iese la plimbare prin Bronx, sta undeva ascuns in paduri si se lasa adorat de fete blonde cu parul lung si baieti care le vor neglija cand vor fi mari in favoarea bauturilor tari si a carnii cu multa grasime.

Man, nu are nimeni nimic cu zeul tau betiv, a fost doar ciudat pana am inteles de ce nu are nici un sens ce zici tu aici (desi anumite lucruri sunt adevarate), e nromal daca il venerezi pe Bachus. Esti de-al nostru.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Ratiunea nu poate inlocui sufletul, stiinta nu poate inlocui misterul, materialismul nu poate inlocui spiritualitatea. D-aia agitatia asta browniana aici. De aia aveti vieti implinite.

Ei, acum ca am terminat download-ul si e sambata seara, desi e un frig de-ti plesnesc plombele aici, va salut, pt. ca ma cam duc sa venerez una alta, cu brigada. Pfiad Eich!

Hhahaha, funny!

Zeul tau nu iese la plimbare prin Bronx, sta undeva ascuns in paduri si se lasa adorat de fete blonde cu parul lung si baieti care le vor neglija cand vor fi mari in favoarea bauturilor tari si a carnii cu multa grasime.

Man, nu are nimeni nimic cu zeul tau betiv, a fost doar ciudat pana am inteles de ce nu are nici un sens ce zici tu aici (desi anumite lucruri sunt adevarate), e nromal daca il venerezi pe Bachus. Esti de-al nostru.

E bine ca macar acum ai inteles. Cheers!

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

"Ratiunea nu poate inlocui sufletul, stiinta nu poate inlocui misterul, materialismul nu poate inlocui spiritualitatea."

lol...

am vrut adineauri sa postez ceva aici si am anulat dupa ce am scris 2 pagini pentru ca imi lipsea exact o aberatie ca asta ca sa o quotez.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

lol...

am vrut adineauri sa postez ceva aici si am anulat dupa ce am scris 2 pagini pentru ca imi lipsea exact o aberatie ca asta ca sa o quotez.

Voi observati ca doar ateii sar la bataie aici? Nici un crestin (ca astia-s mai multi pe la noi) n-are grija mea. Doar ateii. Eu zic ca-i clara treaba.

Ai citat (asa se zice romaneste) afirmatia mea si n-ai zis nimic. De ce? Ai sustinut doar ca-i aberatie. DOVEDESTE ca e asa, altfel esti doar un papagal.

Iudaismul , din care se mai trage crestinismul si islamul, ca religii cunoscute de toata lumea, are la baza dihotomia bine-rau.

Parerea mea e ca la modul "ce-mi place e bine, ce nu-mi place e rau" si nu gresesc.

Aceasta dihotomie o preiau si ateii, chestie usor de vazut inclusiv aici in discutie: voi sunteti buni, iar eu, pt. ca va contrazic, sunt rau.

De ce o preiau? Pt. ca nu s-au rupt total de crestinism (la noi asta-i religia majora), oricat ar nega ei crestinismul. Ca mai preiau valori, de orice fel ar fi ele, din crestinism, duce la concluzia ca ateii nu au o dogma de sine statatoare si ca, fara teismul pe care-l neaga, ideile lor nu au nici o baza, nici o valoare (si asa nu au), iar ei, ateii, nici macar n-ar exista, fara subiectul negatiei.

Asadar, cordonul ombilical cu care sunt legati ateii de teismul pe care il neaga este evident pt. oricine.

Asta-i si motivul pt. care sustin ca intre atei si credinciosi nu exista diferenta.

Ateii sunt doar lenesi. De ce? Pt. ca religia presupune efort, macar citesti ceva, practici ceva, mergi macar uneori la biserica, etc. Ateii? Nimic. Nici macar despre convingerile lor nu se documenteaza, ca sa poata purta o discutie argumentata.

Doar ca sa fie clar: nu sunt credincios. Asta complica treburile, ai?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@Napoleon. Un singur lucru e clar in cazul tau, ca nu stii sa te folosesti de limbaj intr-un mod corect.

Asta face orice dialog cu tine imposibil. Dihotomia bine-rau preluata de atei din iudaism/crestinism? De ce crezi ca iti spun Napoleon?

Te pomenesti ca religia a inventat si viata, ca fara viata dupa moarte nu ar fi putut exista nici viata inainte....

Genul asta de sofisme imbecile (cum altfel sa le numesc?) impiedica orice forma de comunicare cu tine, e doar o harmalaie. Nu exprimi nimic, doar o insiruire de zgomote.

Nu iti ia nimei apararea pt ca nimeni nu poate sa te inteleaga.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

@Napoleon. Un singur lucru e clar in cazul tau, ca nu stii sa te folosesti de limbaj intr-un mod corect.

Asta face orice dialog cu tine imposibil. Dihotomia bine-rau preluata de atei din iudaism/crestinism? De ce crezi ca iti spun Napoleon?

Te pomenesti ca religia a inventat si viata, ca fara viata dupa moarte nu ar fi putut exista nici viata inainte....

Genul asta de sofisme imbecile (cum altfel sa le numesc?) impiedica orice forma de comunicare cu tine, e doar o harmalaie. Nu exprimi nimic, doar o insiruire de zgomote.

Nu iti ia nimei apararea pt ca nimeni nu poate sa te inteleaga.

Tu-mi zici Napoleon, din incultura si pt. ca te crezi jmecher.

Pe langa asta stiu ca-ntr-un duel intelectual, cum ar trebui sa fie cel de fata, adversarii mei sun neinarmati.

Si n-am cerut nimanui sa-mi ia apararea, ma descurc foarte bine singur, dupa cum se poate vedea, ci doar spuneam ca NUMAI ateii sunt suparati, nu credinciosii.

Ca tu nu poti intelege e clar si nu face subiectul discutiei de fata.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic