danielToma19 Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 Salu , detin un KTM EXC 450 2007 de curand m-am gandit sa ii refac jocul la supape . Dupa ce am desfacut totul si am pus motorul la marcajul TDC nu pot misca culbutori . Ma poate ajuta careva , unde am gresit ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 Ai greșit că nu ai reglat jocul mai demult și acum acesta e 0 sau chiar stau supapele atacate. Bine, greșeala majoră e că ai luat kktm. Sau ești la TDC pe final de evacuare și nu de compresie cum ar trebui pt a regla jocul. Ciclul motorului în 4 timpi are 720° RAC dar deja cred că nu mai vorbesc pe înțelesul tău. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 3 hours ago, danielToma19 said: Salu , detin un KTM EXC 450 2007 de curand m-am gandit sa ii refac jocul la supape . Dupa ce am desfacut totul si am pus motorul la marcajul TDC nu pot misca culbutori . Ma poate ajuta careva , unde am gresit ? Nu e de ajuns sa tragi motorul in pozitia TDC, trebuie sa te asiguri si ca este pe "explozie" iar acest lucru il faci urmarind axul cu came. Invarti motorul si urmaresti camele/supapele, urmaresti mai intai cand se apasa evacuarea iar dupa aceea incepe apasarea supapelor de admisie iar dupa ce se termina apasarea supapelor de admisie pistonul va urca sus si te opresti la marcajul TDC. In acest moment ai motorul in pozitia TDC dar "pe explozie" si abia aici poti constata daca jocul supapelor e prea mic sau prea mare. Cealalta situatie in care ai motorul in pozitia TDC corespunde cu pistonul sus cand se termina evacuarea gazelor arse iar supapele sunt atacate de came si pe partea de admisie si pe cea de evacuare si astfel nu poti verifica jocurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 Pe scurt, invarte motorul inca 180 de grade si vezi daca situatia se imbunatateste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 (editat) Acum 21 minute, marcone a spus: invarte motorul inca 180 de grade 360°! La 180° o să fie la BDC. Oameni buni, credeți că dacă nu a știut unde să pună motorul că să verifice jocul are vreo șansă să regleze ceva?!? Eu mă îndoiesc... Editat Aprilie 29, 2023 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Aprilie 29, 2023 Share Postat Aprilie 29, 2023 Ce a invatat initiatorul ? Ca nu trebuia sa deschida topicul (aici,pe forum ..) Din teama unor abordari similare se va dizolva in cele din urma acest spatiu virtual incet,incet Trist Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Aprilie 30, 2023 Share Postat Aprilie 30, 2023 La 29.04.2023 la 12:44, mobiletron a spus: Nu e de ajuns sa tragi motorul in pozitia TDC, trebuie sa te asiguri si ca este pe "explozie" iar acest lucru il faci urmarind axul cu came. Invarti motorul si urmaresti camele/supapele, urmaresti mai intai cand se apasa evacuarea iar dupa aceea incepe apasarea supapelor de admisie iar dupa ce se termina apasarea supapelor de admisie pistonul va urca sus si te opresti la marcajul TDC. In acest moment ai motorul in pozitia TDC dar "pe explozie" si abia aici poti constata daca jocul supapelor e prea mic sau prea mare. Cealalta situatie in care ai motorul in pozitia TDC corespunde cu pistonul sus cand se termina evacuarea gazelor arse iar supapele sunt atacate de came si pe partea de admisie si pe cea de evacuare si astfel nu poti verifica jocurile. Hooopaaa..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Aprilie 30, 2023 Share Postat Aprilie 30, 2023 La 29.04.2023 la 14:33, shui a spus: Din teama unor abordari similare se va dizolva in cele din urma acest spatiu virtual Amin! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Mai 1, 2023 Share Postat Mai 1, 2023 20 hours ago, megamotoreta said: Hooopaaa..... ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Mai 1, 2023 Share Postat Mai 1, 2023 Acum 2 ore, mobiletron a spus: ? Noutate informatia adusa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Mai 1, 2023 Share Postat Mai 1, 2023 7 minutes ago, megamotoreta said: Noutate informatia adusa. Nu ai cum sa repari sau sa intretii corect un motor daca nu intelegi cum functioneaza acesta. Este mai usor cand te invata cineva dar in ziua de azi accesul la informatie este infinit mai usor fata de acum 20, 30 sau chiar 40 de ani cand existau doar manuale tiparite si greu de gasit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Mai 2, 2023 Share Postat Mai 2, 2023 La 29.04.2023 la 13:37, ENEOS a spus: 360°! La 180° o să fie la BDC. Oameni buni, credeți că dacă nu a știut unde să pună motorul că să verifice jocul are vreo șansă să regleze ceva?!? Eu mă îndoiesc... Corect, n-ar trebui sa mai dau sfaturi beat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate