Sari la conținut

mobiletron

Super Membru
  • Număr conținut

    746
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mobiletron

  1. Pt ulei vezi ce zice manualul. Orice antigel este bun cata vreme nu este contrafacut. La supape esti bine la admisie dar evacuarea e cam stransa, mergi la mecanic pt reglaje. Ideal ar fi sa astepti sa se vindece piciorul, mobra nu pateste nimic pornita impinsa dar oasele sunt mai importante.
  2. Robinetul de la rezervor si/sau cuiele pontou de la carburatoare, e problema lor dupa un numar de km. O revizie completa la un mecanic si ai rezolvat problema.
  3. Mergi la service, e posibil sa trebuiasca curatate carburatoarele.
  4. Am trimis si eu din Unicredit, Lazar N.
  5. Nu-mi vine sa cred... Dumnezeu sa-l odihneasca!
  6. Mai fa un test, sa turezi motorul foarte putin cu 100-200 ture peste relanti fara sa apesi ambreiajul, daca zgomotul dispare este de la jocurile dintre pinioane ale cutiei de viteze.
  7. Am avut masini pe GPL de cand ma stiu, tatal meu avea Dacia 1300 cu instalatie de gaz inca din 1985 si nu a existat niciodata situatia in care masina lui, sau a mea ori a fratilor mei (si ei aveau GPL) sa ia foc din cauza instalatiei de gaz. Ca sa nu mai zic ca tatal meu a montat nenumarate instalatii de gaz pe masini si niciodata nu au existat probleme. Daca sunt montate si intretinute corect riscul unui incendiu este la fel de mic sau de mare ca la masinile pe benzina. Iar comparatia dintre EV si masina cu instalatie pe gaz este gresita pentru ca EV-ul este facut de fabrica in timp ce majoritatea instalatiilor de gaz sunt montate in unitati autorizate unde competenta de multe ori este pusa sub semnul intrebarii.
  8. E o veste buna dupa parerea mea, ca vor fi si accidente este inevitabil dar asta e valabil la orice categorie. Important e ca unii vor face pasul spre scuter, de exemplu am un frate care din comoditate nu vrea sa dea pentru permis caregoria A desi s-a suit pe motocicleta inaintea mea. A zis ca daca trece legea isi ia un scuter de 125cmc si trag ca speranta ca dupa ce va merge cu el va face din nou pasul spre motociclism. Mai am un prieten care merge pe scuter 50cmc de ani de zile, are categoria B si la fel a zis ca ca trece la 125cmc. Si mai stiu destui care au zis ca trec la scuter daca trece legea si pun pariu ca asta e o situatie generala.
  9. https://www.facebook.com/reel/2069547896738161
  10. Lucrarea nu este foarte complexa dar e un pic de munca, te-ar costa ceva bani dar nu sunt costuri imense.
  11. Sunt sanse reale sa fie deformate discurile de ambreiaj, cele metalice fara compozitie pe ele. Daca au fost incinse s-au deformat si atunci nu mai debraiaza complet.
  12. https://www.manualslib.com/manual/957262/Bmw-F-700-Gs.html?page=52
  13. Vedem la anul care e treaba, am mai cumparat o motocicleta (Aprilia Mana 850) pe care o sa o folosesc zilnic iar Dominatorul s-ar putea sa intre intr-o reparatie prelungita daca se aliniaza astrele, mai am si alte fiare care-si asteapta randul.
  14. Depinde ce astepari ai de la el, daca il cumperi ca sa faci scoala pe el (ca mine) poti fi multumit dar daca il cumperi ca sa faci treaba cu el nu cred ca vei fi multumit. In primul rand e un mini strung iar chestia asta te limiteaza foarte mult mai ales daca lucrezi fier/otel si cu cat sunt mai mari piesele cu atat sunt mai greu de lucrat. La toate acestea mai contribuie negativ si calitatea strungului care te obliga sa-l reglezi destul de des. Motorul e de 500w suficient pt un mini strung dar totusi isi arata limitele pe masura ce maresti diametrul piesei sau rezistenta materialului. Nu am apucat sa dau filete cu el, nici nu am avut nevoie si am stat cu pinionul spart vreo doi ani. Poate da filete iar asta presupune schimbarea unor pinioane in functie de pasul dorit. Ca sa iti faci o idee, daca vrei sa faci un ax de roata de motocicleta cred ca vei munci o zi intreaga ca sa-l faci daca ai nevoie sa degrosezi material... E ideal pt piese mici si rapide, cu cat maresti piesa cu atat te vei chinui mai mult.
  15. Dupa ce am reusit sa ma mai eliberez un pic am reusit sa-mi aranjez strungul, l-am demontat, curatat si reglat: Cu ocazia asta am inlocuit si un pinion care s-a spart din vina mea si l-am inlocuit cu unul metalic recuperand astfel functia de avans automat. L-am testat si merge foarte bine iar cu aceasta ocazie intentionez sa aloc mai mult timp lucrului cu strungul pt ca de cand l-am cumparat nu l-am folosit suficient de mult. 20231104_155241.mp4 20231104_155522.mp4 Aceeasi problema o am si eu, mi-as lua un SN320 dar in afara de faptul ca inca nu am experienta necesara sa lucrez in siguranta pe un SN320 nu am suficient spatiu. Daca bag un SN320 in garaj imi micsorez destul de mult spatiul.
  16. Daca s-au umpluit casutele cred iti vor da un carton galben tipizat pe care se va trece ITP-ul. Intreaba la o statie ITP.
  17. Seamana cu Quickshift-ul de la Renault-ul meu, cutie manuala cu robotizare.
  18. Incet dar sigur revine zgomotul produs de mecanismul decompresorului automat, nu ma deranjeaza dar e curios de ce a disparut zgomotul cand am desfacut capacul chiulasei fara sa-i fac absolut nimic. Sus pe platoul Bucegi, am ajuns acolo pe traseul Targoviste-Glod (Sanatoriul TBC). Din comuna Glod e un drum forestier in stare destul de buna, au urcat pe el chiar si trei flacai cu mobre de strada, un SS si doua naked dar nu recomand.
  19. Eu cu bobina de Fiat nu am avut probleme, a mers bine.
  20. Inainte sa schimbi intrerupatoarele aveai problema asta?
  21. Am iesit ieri la plimbare cu Dominatorul cu dorinta de a ajunge pe Transbucegi dar pe drum am ramas fara ambreiaj, s-a smuls cablul din capatul de la maneta de ambreiaj si a trebuit sa ma intorc (80km) fara ambreiaj. Cablul il reparasem in iulie cand s-a rupt si acum m-a lasat iar, astfel ca a trebuit sa ma gandesc de ce s-a intamplat acest lucru. De cand am cumparat mobra am avut ambreiajul cam dur dar cum stiam ca a fost schimbat cablul relativ recent am dat vina pe alti factori iar dupa ce am reparat cablul in luna iulie anul curent aveam aceeasi duritate desi cablul a fost schimbat ramanand pastrand doar camasa. Acum am schimbat din nou cablul cu unul mai gros (frana de scuter) la care aveam deja capatul de la maneta si am cositorit doar opritorul care vine la parghia de ambreiaj de pe cutie. Cand am bagat cablul pe camasa am simtit ca in capat unde este teava filetata pt reglaj cablul freaca cam tare si am uns cu ulei acea zona iar acum situatia s-a schimbat total, ambreiajul este moale si am control pe toata cursa lui. Cautand cablu nou de cumparat am gasit multe recenzii in care cumparatorii reclamau calitatea slaba a cablurilor aftermarket. Desi cablul pe care l-am facut acum este in mod cert unul care va rezista mult timp daca am grija sa-l mai ung cred ca o sa ma indrept totusi spre unul original.
  22. Ce ti-am dat eu in link nu este pentru PZ30, e doar idee.
×
×
  • Creează nouă...