Sari la conținut

Schimbare ulei transmisie scuter

Postări Recomandate

Bună ziua tuturor

Dețin un scuter Yamaha de 125 cc care a atins nr. de 5000 km in bord; 

Doresc sa schimb uleiul de transmisie, dar nu am idee cam ce cantitate trebuie adaugată/completată; 

Am să folosesc o seringă de 100 ml/50ml ca instrument pentru a măsura gramajul 

Sticla de ulei de transmisie achizitionată nu are gradație 

Ce cantitate de ulei de transmisie intra intr-un scuter care are capacitatea cilindrică de 125 cc ?

Pun această intrebare ca să nu mai incep sa masor ceea ce dau jos;

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc 

Am sa verific în cartea tehnica, deși ultima data când am verificat pentru schimbarea uleiului la motor nu am gasit detalii

Acum 11 minute, MirceaB a spus:

Salut, la Kymco Agility 125, an de fabricație 2024, trebuie 180 ml.

Dețin o Yamaha RayZR 125 tot din anul 2024

Link spre comentariu

Acum 50 minute, sprike a spus:

Multumesc 

Am sa verific în cartea tehnica, deși ultima data când am verificat pentru schimbarea uleiului la motor nu am gasit detalii

Dețin o Yamaha RayZR 125 tot din anul 2024

Intreaba la un service sau dealer Yamaha.

PS. Ce ulei ai luat?

Link spre comentariu

Ala e ulei pt cutie de viteza moto. Pentru scutere Motorex are https://www.nordicamoto.ro/1975574928-960-380-ulei-transmisie-motorex-scooter-zx-80w90-130ml?gad_source=1&gad_campaignid=17338929079&gbraid=0AAAAACnXSkplOePcTG_Vjs5BKHGxGtUqF&gclid=Cj0KCQjwgIXCBhDBARIsAELC9ZgAcvK63cXriCmrgkSeJO5cCxWjMSaZOJJVvld6XB1PU04V8YfJ2TEaAgZcEALw_wcB

Nu stiu daca e vreo diferenta reala si importanta intre ele, n-am studiat fisa tehnica, dar toate serviceurile care lucrau scutere acum 10 ani cereau asta la "tub de pasta de dinti".

In rest Motorex rulllz.

Link spre comentariu

6 hours ago, sprike said:

Bună ziua tuturor

Dețin un scuter Yamaha de 125 cc care a atins nr. de 5000 km in bord; 

Doresc sa schimb uleiul de transmisie, dar nu am idee cam ce cantitate trebuie adaugată/completată; 

Am să folosesc o seringă de 100 ml/50ml ca instrument pentru a măsura gramajul 

Sticla de ulei de transmisie achizitionată nu are gradație 

Ce cantitate de ulei de transmisie intra intr-un scuter care are capacitatea cilindrică de 125 cc ?

Pun această intrebare ca să nu mai incep sa masor ceea ce dau jos;

Raspuns generat de AI:

Rezumat generat de AI

Află mai multe

The Yamaha Rayzr 125 final drive typically requires 200ml of Sae90w gear oil. A good quality Sae90w gear oil suitable for scooters with wet clutches is recommended, according to a scooter manual. 

More Information:

Engine Oil:

The engine oil capacity for the Yamaha Rayzr 125 is around 1000ml and should be a good quality Sae10w-40 grade, suitable for scooters with wet clutches. 

Final Drive Oil:

The final drive, or gearbox, is where the power is transferred from the engine to the rear wheel. It needs specialized gear oil, typically Sae90w, and the recommended quantity is 200ml. 

Link spre comentariu

Acum 53 minute, mobiletron a spus:

Raspuns generat de AI:

Rezumat generat de AI

Află mai multe

The Yamaha Rayzr 125 final drive typically requires 200ml of Sae90w gear oil. A good quality Sae90w gear oil suitable for scooters with wet clutches is recommended, according to a scooter manual. 

More Information:

Engine Oil:

The engine oil capacity for the Yamaha Rayzr 125 is around 1000ml and should be a good quality Sae10w-40 grade, suitable for scooters with wet clutches. 

Final Drive Oil:

The final drive, or gearbox, is where the power is transferred from the engine to the rear wheel. It needs specialized gear oil, typically Sae90w, and the recommended quantity is 200ml. 

Multumesc mobiletron

Gramajul  uleiului pentru motor este de 800 ml - joja are masuratoare - La acest capitol este clar si masurat + ceva info de pe internet

Cum spunea si Speedy.K - am sa vb cu un mecanic de moto care face pe langa reparatii cam ce valori sunt la un scuter normal de 125 cc 

Am sa masor uleiul de transmisie care il voi scoate - Garantia data de producator ma cac pe ea (pt servis standard de placute, ulei, etc. ce tine de consumabile)

Mentenanta am tot facut la motoarele de padure  

Am sa postez gramajul aproximativ care este necesar

Am facut schimbul

Cantitatea este de 130 mml - intra si mai mult 

Link spre comentariu