Sari la conținut

Scooter de 125 cc

Mihnea2025
 Share

Postări Recomandate

Salutare. detin carnet categoria B si in urma legii legate de scuterele pana in 125 cc as vrea sa imi cumpar un scooter de 125 cc care sa fie ok pt oras (ceea ce cred ca e ok pentru aproape orice scooter) dar sa fie cat mai aproape si de partea de touring. Adica ma intereseaza ceva mai puternic atat dpdv al puterii motorului cat si al constructiei scooterului pentru a fi cat de cat ok la viteze mai mari si pe drumuri publice. Nu ma refer neaparat la autostrada, am inteles ca un scooter de 125cc nu e pt asa ceva decat in caz exceptional, dar m-ar interesa un scooter cu care sa pot face niste ture cu prieteni motociclisti (care evident ar trebui sa aiba rabdara cu mine :)). Din ceea ce am citit pana acum ar fi Honda Forza 125, Piaggio Medley 125. Ambele se apropie de 15 cai. Aveti oare si alte idei? Nu conteaza pretul sau daca sunt noi sau second-hand, ma intereseaza principiul. Multumesc frumos.

Editat de Mihnea2025
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt diferente mari intre scuterele calitative. Cam toate pot sa mearga mai repede decat este comfortabil. E greu sa ai viteza de croaziera >80kmh cu un 125cc, sunt usoare si nu te vei simti sigur. Poti sa faci drumuri mai lungi daca iei in calcul cele de mai sus. Succes!

Editat de gascoigne
Link spre comentariu

14 hours ago, Mihnea2025 said:

Adica ma intereseaza ceva mai puternic atat dpdv al puterii motorului cat si al constructiei scooterului pentru a fi cat de cat ok la viteze mai mari si pe drumuri publice.

Nu exista scuter de 125 cu motor "puternic". Ele sunt bune pentru oraș și eventual o naveta de 10-15 km, unde se comporta decent. Dacă ai peste 80kg va fi dificil si va dura o vesnicie sa treci peste 80-90km/h cu el. 

14 hours ago, Mihnea2025 said:

m-ar interesa un scooter cu care sa pot face niste ture cu prieteni motociclisti

Uita de asta, fara suparare. 

Link spre comentariu

15 hours ago, Mihnea2025 said:

Salutare. detin carnet categoria B si in urma legii legate de scuterele pana in 125 cc as vrea sa imi cumpar un scooter de 125 cc care sa fie ok pt oras (ceea ce cred ca e ok pentru aproape orice scooter) dar sa fie cat mai aproape si de partea de touring. Adica ma intereseaza ceva mai puternic atat dpdv al puterii motorului cat si al constructiei scooterului pentru a fi cat de cat ok la viteze mai mari si pe drumuri publice. Nu ma refer neaparat la autostrada, am inteles ca un scooter de 125cc nu e pt asa ceva decat in caz exceptional, dar m-ar interesa un scooter cu care sa pot face niste ture cu prieteni motociclisti (care evident ar trebui sa aiba rabdara cu mine :)). Din ceea ce am citit pana acum ar fi Honda Forza 125, Piaggio Medley 125. Ambele se apropie de 15 cai. Aveti oare si alte idei? Nu conteaza pretul sau daca sunt noi sau second-hand, ma intereseaza principiul. Multumesc frumos.

7b635c34-37d9-4876-b08e-6ed7f9e5a82c.mov 2.41 MB · 2 downloads

Salut! 

Fa cursul, obtine adeverinta, ia un scuter de 125, oricare e pe placul tau si mergi macar un an cu el prin oras. 

Mai apoi, daca esti interesat de plimbari pe doua roti poti sa dai examenul pentru permis si cumperi un scuter mai mare sau, si mai bine, o motocicleta. 

Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 22 ore, Mihnea2025 a spus:

7b635c34-37d9-4876-b08e-6ed7f9e5a82c.mov 2 MB · 3 downloads

Completeaza-ti urgent datele de la avatar.

Ti-am mutat topicul la sectiunea potrivita.

Link spre comentariu

Salut. Nu știam ca trebuie completat profilul, l-am completat, acolo unde am avut cu ce. Despre cursuri, imi place ca se insista pe ele, arata faptul ca lumea de aici e in primul rand responsabila, ceea ce e excelent. Cursurile nu le-am facut, urmează, dar deja pot sa iti spun ca exista scoli care iti dau hârtia fara sa faci cursuri, ceea ce nu e ok. Adică nu face diferența acel curs, pana la urma tine fiecare sa fie responsabil, probabil pe asta se bazează aceste scoli. Pana la urma cred ca voi opta pt Honda Forza 125, sper sa fie alegerea bună. Mulțumesc tuturor pt sugestii!

Link spre comentariu