Sari la conținut

La Nipru

Postări Recomandate

La nipru a iesit "cuiul" din piston si a facut o gaura in peretele cilindrului.Asta e la partea dreapta.Trebuie sa schimb si pe celalalt,sau nu?Celalalt arata bine.De unde stiu ,ce cota e cel futut?trebuie sa schimb si cilindrul,sau numai pistonul si inelele,si gaurit din nou cilindrul?(stiu ca e gresit "cilindru" dar nu stiu exact cum se zice piesa).Cam cat costa un piston si inelele?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adica ti-a iesit siguranta de la bolt iar boltul ti-a "gaurit" cilindrul.

Ce ar trebui sa faci este sa alezezi cilindrii, sa schimbi bucsele de la biela, bolturile, sa iti iei pistoane si segmenti pt noua cota. Este recomandat sa ai ambii cilindri la aceiasi cota insa poate merge si cu unul la alta cota insa va trage mai tare intr-o parte si-ti va crea vibratii noi + alte probleme. Si vei avea un set nou in rodaj :baubau:

Link spre comentariu

inelele

:baldy: :D :D

bah..esti dus cu porcu..ce inele mah?....segmenti poate

nu tre sa schimbi si celalat piston/cilindru/inele :P

verifica daca nu a patit ceva si viblokenu'.......sau daca nu ti-a ajuns vreo bucata de piston in carburator :D :baubau:

Link spre comentariu

Lasa-l Sergiu, k nu toti s-au nascut invatati. Poate omu' nu stie mecanica, so what? Macar vrea sa invete si are bunul simt sa intrebe pe cei care stiu. Chiar era necesara basca asta?

Link spre comentariu

Vezi ca poti gasi informatiile de care ai nevoie la mine pe site (www.motorlife.ro) La Motociclete/Dnepr/Reparatii Dnepr...

Iti dau si-o poza de pe site sa-ti dai seama ce si cum...

piston.jpg

si

biela.jpg

Link spre comentariu

Prietene Imre (cred :P ), dupa cum expui situatia, chiar daca nu o faci in limba materna, se vede treba ca oricum va trebui sa apelezi la un service sau la un prieten ca sa rezolvi problema :D :baldy: .

Oricum, daca esti dispus sa prinzi ceva mecanica lucrurile stau cam asa: Boltul (caruia tu ii spui cui) este fixat axial in piston de doua sigurante. La tine una din ele a iesit din canalul de fixare si impreuna cu capatul boltului au zgaraiat cilindrul. In functie de adancimea maxima a zgaraieturii va trebui sa alezezi cilindrul pana la o anumita cota de reparatie (sa-i maresti diametrul pana dispare zgaraietura), dupa care iti iei piston si segmenti pentru noua cota. Exista riscul ca santul din cilindru sa fie atat de adanc incat sa treaca de ultima cota de reparatie :baubau: , caz in care cilindrul trebuie inlocuit. Cum ti-a spus si Demostene, ideal este ca ambele pistoane sa fie de aceeasi cota dar daca nu ai posibilitatea va trebui ca cel putin acestea sa aiba aceeasi greutate (la motoarele cu mai multi cilindrii pistoanele se cantaresc si se ia span din interior pana ajung la aceeasi greutate).

Inainte de montaj va trebui sa te asiguri ca siguranta boltului, sau bucatile ei, nu au ramas in motor.

Bafta si sper ca ti-am fost de ceva ajutor :D .

Link spre comentariu

caz in care cilindrul trebuie inlocuit

Merge rebucsat! Sa-ti puna alta camasa... Nu e cu mult mai scump!

Link spre comentariu

pai poti comanda de la Cristi Tunaru

Nu stiu exact cat, probabil vreo 250.000 segmentii, 500 pistoanele, 100 bucsele. Poate mai putin, suna-l pe om si vb...

Pt alezat va trb sa gasesti un atelier pe la tine acolo... Vezi insa mai intai la ce cota trb dus ca sa stii sa cumperi pistoane si segmenti pt cota respectiva! Te duci apoi cu pistoanele si segmentii la ala si cu cilindrii pt alezare. Apoi rodaj :baubau:

1000 de km pe putin vei avea probleme... Poti sa-i bagi niste ulei de 2T in benzina.. o sa fumege dar e recomandat in rodaj. mers lejer, pe vreme racoroasa, n-ai voie sa forjezi motorul. d-astea...

Am un prieten care "acu" si-a pus setul, i s-a gripat de vreo 4 ori :baldy: Insa acum a inceput sa-si dea drumul, dupa vreo 1000 de km... deh... bafta!

Link spre comentariu