Sari la conținut

Scoala de enduro


Postări Recomandate

Cautand pe net date despre DR mi-a venit o idee: sa se organizeze o scoala de enduro, unde incepatorii sa invete ce si cum, iar avansatii sa-si perfectioneze tehnica.

Cum va suna? Exista asa ceva in Romania? Din cate stiu eu nu, iar organizarea unei asemenea scoli nu e o mare problema. La Bv, de exemplu, exista baieti care ar putea sa-i invete si pe altii, iar de trasee nu e problema. In ceea ce priveste materialul, fiecare cu motorul lui.

Cursul poate fi organizat in apropierea unei piste de motocross, iar durata lui poate varia intre 1 we si 1 saptamana.

Va bagati? :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu, pentru ca nu e nici o jmecherie sa "batatorim" drumul catre enduro a diversilor. cine e pasionat, va face eforturi oricum, iar cine nu stie ce inseamna dar ar putea prinde gustul offroadului din punctul meu de vedere nu e binevenit. da, sunt egoist :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda... vad.

Ideea era urmatoarea. Decat sa ma duc ca prostul si sa-mi rup gatul, mai bine merg la un ,,curs" unde pot invata anumite smecherii fara sa ma ranesc, sa-mi rup motorul samd

Lucrurile pe care le stiu sunt furate de la altii sau invatate de mine cu pretul vanatailor, plasticurilor sparte etc.

Tu cunosti toate smecheriile? Nu ti-ar prinde bine ca cineva mai bun ca tine sa te invete cate ceva? Pentru a-ti impunatati performantele, pentru siguranta..

EGOISTULE! :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

adi, sunt convins ca ai intelşes ce am vrut sa spuncu postul de mai sus.evident ca si eu imi doresc sa invat teoria mersului la off road, pt a.mi putea ridica nivelul, dar sunt convins ca, daca se va deschide genul asta de scoala, vor fi multi care vor incepe sa mearga pe munti, micsorandu-mi sansele sa merg neingradit si peste cativa ani. nu poti invata sa mergi la enduro pe marginile unui circuit de cross, deci "cursantii" vor merge pe aceleasi trasee pe care merg si eu. e o gresala sa crezi ca se poate face o scoala unde sa zicem ca nu se face initiere, ci doar cursuri pt cei care deja au mai mers, pt ca nu poti selecta dupa nici un criteriu, decat ceva gen recomandare de tip secta :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare la toata lumea ! :baubau:

 

Asta-i primul meu "post" pe acest forum.

 

Ma numesc Dragos Stefan, sunt din Cluj, designer. Deocamdata motorul nu exista, dar ma gandesc la un 650GS Dakar peste cateva luni (adica la anul...)

 

Mi se pare foarte buna ideea cu scoala de enduro.

Si mi se pare un lucru foarte bun sa (citez) "batatorim" drumul catre enduro a diversilor.

 

Dezvoltarea oricarui domeniu este foarte strans legata de instruire. Daca exista oameni instruiti, daca exista posibilitati de instruire, atunci creste si aprecierea pentru domeniul respectiv, creste numarul celor implicati in activitatea respectiva.

 

Tot forumul este plin de motociclisti care se plang de raspandirea scazuta a fenomenului la noi, se plang de cum este tratat fenomenul moto in Romania samd. Dar cand apare propunerea de infiintare a unei scoli, care poate avea un rol extrem de benefic in rezolvarea unor astfel de probleme, este respinsa pe motiv ca ar fi prea multi motociclisti prin munti si nu as mai incapea de ei... Daca sunt prea putini nu e bine, daca sunt prea multi se pare ca iar nu e bine.

E adevarat, "cine e pasionat, va face eforturi oricum", dar poate sa invete prost daca nu are instructor, si pe urma ne miram ca apar tot felul de bezmetici care umbla de aiurea pe strazi sau prin munti.

 

Personal cred ca e o idee excelenta. Poate ar putea fi co-interesata o firma (BMW au scoli de enduro in Germania, fac tururi prin Tatra etc) si atunci ar fi si mai bine.

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai oameni buni, lasati prostiile, scoala de enduro recreational nu are nici un sens. Ce ati auzit undeva de scoala de mountain-bike, de exemplu ?!? Astea sunt sporturi care se invata de la sine, in cateva luni, mergand cu unii, altii, care iti mai spun cate ceva si te mai prinzi si singur.

 

Ca daca nu te prinzi singur, atunci mai bine te lasi, ca-ti rupi gatul...

 

Daca vrei sa o faci la nivel competitional, atunci e altceva, si nu-ti trebe scoala, ci antrenor.

 

PS. Asa zisa "scoala" de enduro a lui BMW nu e alceva decat o modalitate usor mascata de a lua bani de fapt pe un turism organizat. Ar fi putut la fel de bine sa scrie "organizam excursie moto in Tatra", dar da mult mai bine sa spui "Facem scoala". Asta e numai marketing... Gaselnita (de altfel geniala) "Orbit Professional" va spune ceva ? :baubau: Ring your bells?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dragos KTM: asa fac si Aprilia si KTM.

 

Dragos de la Cluj: daca ai macar 1.85 ia-ti mai bine un KTM Adventure (costa la fel insa e mult mai tare). VEzi ca sunt o gramada de baieti in Cluj care se dau super bine si ai ce invata de la ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ionut73:

Am vreo 1.86... hmm, am tot citit despre KTM Adventure, dar sunt mai curand interesat de o combinatie buna de tourer/enduro. Adica o motocicleta f. buna pe sosea, dar care sa-mi permita si iesiri pe un drum forestier sau mai mult. KTM-ul am inteles ca nu e foarte confortabil pe strada si ca vibreaza cam suparator.

Din ce am citit (experienta personala e inexistenta, asa ca poate ar trebui sa incep sa ma intalnesc cu baietii meseriasi din Cluj) Dakarul ar fi cam ce imi trebuie pentru inceput.

 

DragosKTM:

Am gasit informatiile aici:

http://www.bmw-motorrad.com/com/en/fascina...nings_main.html

 

si aici:

http://www.bmw-motorrad.com/com/en/fascina...nduro_main.html

 

Mi se pare ca e totusi vorba de o scoala, desi partea cu Tatra e intr-adevar altceva.

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Si mi se pare un lucru foarte bun sa (citez) "batatorim" drumul catre enduro a diversilor." ce vrei tu sa faci, si mai ales, ce vei putea face in partea de off road cu bmw ul, nu cred ca face subiectul discutiei de aici.

 

"Dezvoltarea oricarui domeniu este foarte strans legata de instruire. Daca exista oameni instruiti, daca exista posibilitati de instruire, atunci creste si aprecierea pentru domeniul respectiv, creste numarul celor implicati in activitatea respectiva."

 

ghici ghicitoarea mea...crezi ca atunci cand va exista scoala de enduro, omul pe al carui pamant trec din cand in cand nu va mai comenta pt ca deja se considera el insusi implicat in fenomen si apreciaza deja curentul motociclistic format????

 

"Tot forumul este plin de motociclisti care se plang de raspandirea scazuta a fenomenului la noi, se plang de cum este tratat fenomenul moto in Romania samd."

te rog, nu face o ciorba din ceea ce e strada si off road ul.multumesc

 

"Dar cand apare propunerea de infiintare a unei scoli, care poate avea un rol extrem de benefic in rezolvarea unor astfel de probleme, este respinsa pe motiv ca ar fi prea multi motociclisti prin munti si nu as mai incapea de ei... Daca sunt prea putini nu e bine, daca sunt prea multi se pare ca iar nu e bine."

cu toata sinceritatea iti spun ca nu vad cum ar rezolva o scoala de enduro problemele.acolo nu vei putea niciodata sa completezi cei 7 ani de acasa ai unora.

nu cred ca ai auzit aici cineva plangandu-se ca sunt prea putini enduristi.

 

"E adevarat, "cine e pasionat, va face eforturi oricum", dar poate sa invete prost daca nu are instructor, si pe urma ne miram ca apar tot felul de bezmetici care umbla de aiurea pe strazi sau prin munti."

bazmeticii aia nu de scoala de enduro au nevoie, si din nou, nu ma intereseaza capitolul "strada".cred ca tu vrei de fapt un instructor de poligon, pt off road nu ai nevoie.

 

"Personal cred ca e o idee excelenta. Poate ar putea fi co-interesata o firma (BMW au scoli de enduro in Germania, fac tururi prin Tatra etc) si atunci ar fi si mai bine."

 

personal cred ca iti vei schimba radical parerea cand vei vedea ce inseamna enduro, nu povesti auzite. te rog sa nu incerci sa "cointeresezi" nush ce firma, eventual pune-ti intrebarea de ce face bmw ul respectivele scoli? ca sa te invete pe tine sa mergi mai bine?? NU!!! ca sa vand a mai usor motocicletele respective.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce vrei tu sa faci, si mai ales, ce vei putea face in partea de off road cu bmw ul, nu cred ca face subiectul discutiei de aici.

Mie mi se pare ca da :banana:

 

omul pe al carui pamant trec din cand in cand nu va mai comenta pt ca deja se considera el insusi implicat in fenomen si apreciaza deja curentul motociclistic format?

Nu cred ca discutia se referea la oamenii pe al caror pamant treci.

 

te rog, nu face o ciorba din ceea ce e strada si off road ul.multumesc

Cu parere de rau, dar trebuie facuta aceasta ciorba. Asta e un forum numit "Comunitatea motociclistilor din Romania". Orice persoana din exteriorul fenomenului va percepe pur si simplu ca "motociclisti", iar daca cineva face o magarie, se rasfrange asupra tuturor. Faptul ca tu sau altii stiti (sau credeti) ca off-roader-ii sunt diferiti de restul nu schimba cu nimic modul in care sunteti perceputi in exterior.

 

cu toata sinceritatea iti spun ca nu vad cum ar rezolva o scoala de enduro problemele.acolo nu vei putea niciodata sa completezi cei 7 ani de acasa ai unora.

La modul bombastic spus, cei 7 ai de acasa ai unora sunt o problema nationala, nu doar a motociclistilor. Aparte de asta, nu vad cum o scoala, un mijloc de educatie, ar putea sa *nu* ajute.

 

cred ca tu vrei de fapt un instructor de poligon, pt off road nu ai nevoie.

Cred ca stiu exact ce vreau, si am scris-o suficient de clar.

 

de ce face bmw ul respectivele scoli? ca sa te invete pe tine sa mergi mai bine?? NU!!! ca sa vand a mai usor motocicletele respective.

Nu vad care e problema. Bineinteles ca fac asta SI pentru cresterea vanzarior. Si pentru imbunatatirea imaginii, si pentru alte chestii. Asa cum fac toate firmele lucrurile pe care le fac. Dar rezultatul este ca exista aceste scoli, care ma pot invata pe mine sa merg mai bine. Am citi pe un site povestea unui tip care a facut scoala BMW de enduro si apoi si-a vandut 650-ul si si-a luat un KTM, pentru ca si-a dat seama ca-i place off-road-ul prea mult.

O asemenea initiativa sigur ar avea sigur nevoie de un sponsor sau de un investitor, deci ar fi destul de probabil sa se implice o reprezentanta/dealer. Ii pomenisem pe BMW doar ca exemplu.

 

personal cred ca iti vei schimba radical parerea cand vei vedea ce inseamna enduro, nu povesti auzite

De abia astept.

 

Nu cred ca are rost sa ne bagam in polemici nesfarsite si vehemente. Consider in continuare ca o scoala este un lucru bun. In orice domeniu.

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nici eu nu vreau sa crezi ca am ceva personal cu tine, insa "resursa" ESTE limitata. de acord cu acoperirea nationala a problemei cu cei 7 ani, insa cred ca prefer 10 motociclete din care 3 sa fie conduse de cretini, decat 50 din care 6 sa fie "necivilizate".in zonele si localitatile pe care le atingi la offroad, perceptia asupra motociclismului e data aproape exclusiv de motociclistii cu enduro, pt ca nu prea cred ca ai sa vezi speed sau chopper pe acolo.cat despre prob lema strategiilor de marketing ale diverselor marci...o crestere a numarului de moto de offroad vandute INSEAMNA mai multi oameni care ajung sa treaca prin aceleasi locuri pe unde trec si eu, de aceea sustin ca nu trebuie promovat prea tare enduro ca sport "national". stiu ca are aspect de cliseu, dar vreau sa merg la enduro si peste 5, 10, 15 ani, fara sa risc amenzi usturatoare, puscaria, sau chiar sa fiu impuscat de cine stie ce ranger :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de enduro peste 15-20 de ani. Este interesant topicul asta:

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=47967

 

Mai ales fraza asta:

go before they step into europe (within a few years they do) and it will start looking like............Europe.

 

Presupun (nu stiu nimic concret) ca peste cativa ani se vor introduce si aici niste reglementari care vor limita destul de drastic posibilitatile :banana:

 

Dragos

 

PS se descurca baietii cu BMW-urile alea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

eu cred ca totusi se face o greseala aici...e normal si poate si eu daca as fi in locul lui soso as gandi poate 90 % ca el...insa vad ca mai ales in romania exista aceasta tentinda daca ii place lasa ca invata el si singur...e gresit si se aplica de nenumarate ori...

soso ceea ce faci tu o fac numai cei pasionati si o vor continua numai cei care au asa ceva in sange , insa a invata sa mergi pe un enduro nu pe sosea ci pe un traseu poate nu necesita o scoala ci din cand in cand plimbari cu cei care sunt la inceput...

sa nu uitam ca motociclismul este o pasiune pe care nu o impartasesc foarte multi si cred ca enduro deja trage o limita fata de cei cu fitze care vor"a mea baga ...., e an 2004" si deschide o noua poarta a motociclismului in legatura si cu frumosul si cu sufletul ... :banana:

 

poate trebuie impartasita macar ideea ca enduro nu e doar motociclism ci are si altceva in plus... :blbl:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

insa vad ca mai ales in romania exista aceasta tentinda daca ii place lasa ca invata el si singur...e gresit si se aplica de nenumarate ori...

Am impresia ca este un sindrom national (determinata si de conditiile de aici) chestia asta cu auto-didactii...

Din caza lipsei de institutii de instruire competente, multe domenii au fost invadate de auto-didacti. Care de foarte multe ori sunt foarte buni, pentru ca sunt pasionati. De si mai multe ori nu sunt buni, pentru ca nu au avut acces la foarte multe chestii si au perspective limitate.

Cred ca este sanatos ca pe termen lung orice domeniu sa inceapa sa fie populat de oameni instruiti in conditii normale (adica scoli), in loc de auto-didacti. Desigur, aceste scoli ar putea fi infiintate exact de vechii auto-didacti (cei foarte buni), care ar trebui sa isi dea seama primii de utilitatea lor.

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

insa a invata sa mergi pe un enduro nu pe sosea ci pe un traseu poate nu necesita o scoala ci din cand in cand plimbari cu cei care sunt la inceput

parfect adevarat, asa gandesc si eu si actionez in consecinta. in felul asta un "intrus" nu va avea sanse decat la 1, poate 2 iesiri cu un grup mai vechi, pt ca se vede foarte repede ce si cum, si se cern cei care nu au nimic in comun cu sportul respectiv. diferenta majora e ca o scoala de enduro presupuna ca platesti pt un serviciu, iar furnizorul trebuie sa ti ofere serviciu platit, fara sa poate face o selectie.e adevarat ca pot fi si destule avantaje, vis a vis de instruirea "ecologica" a cursantilor, dar sunt si riscuri ce mie imi par prea mari :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dragos, inca o data, prefer sa ma chinui, sa nu am de la cine sa invat, sa gasesc cu greutate ajutor, etc, si SA POT MERGE OFF ROAD, decat sa fie conditii excelente, sa fie scoli cu instructori adevarati, si SA FOLOSESC MOTOCICLETA DOAR IN CURTEA MEA. :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dragos, inca o data, prefer sa ma chinui, sa nu am de la cine sa invat, sa gasesc cu greutate ajutor, etc, si SA POT MERGE OFF ROAD,

Soso, am inteles ce spui. Atata doar ca eu am o perspectiva diferita.

Pe de alta parte, cred ca cei care nu au o "chemare" pt chestia asta oricum nu se vor tine. Adica vine omul, face scoala si dupa 3 luni vede ca de fapt nu prea se da in vant dupa off-road. Si nu prea mai iese pe trasee...

Si chiar cu o scoala disponibila, nu imi inchipui ca o sa se ajunga la inflatie de eduristi. La o adica, cam cati "absolventi" ar putea iesi pe an, in Romania?

 

Parerea mea :banana:

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nene sc11, nu cumva tre sa ne prezinti noua achizitie inainte sa pleci la adv tours? :laugh:

p.s. numa don soso specialistu nu mai eram pana acum :banana:

oricum, o sa ti fac o oferta pt supermoto pe care sa nu o poti refuza :blbl: :baldy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chestia cu scoala, e relativa, avem aici un baiat cu bani, care dupa 1 an de batut paduri s-a dus la scoala in Italia, scoala celebra (NU DAU NUME). Tipul nu mergea rau inca inainte de "scolarizare", asta pt ca se antrena la greu (cind ai bani si VOINTA, nu-i greu), a venit dupa 1 saptamina inapoi si ma asteptam sa vad minunea. Cel mai mult a iesit in evidenta geaca primita cu insemnele scolii, in rest...hmm....parca ceva, ceva. Oricum el cred ca se astepta ca la intoarcere sa ne dea cu ceasu' de la gara. Repet merge bine da' pina la a se tine dupa mine in cursa, sau a trece sectiuni super tehnice din prima mai are.....

Chestia cu autodidactii, domnu' Digital, toti marii profesori ai acestui sport sint defapt autodidacti pt simplul motiv ca e un sport tinar, are cam 40 ani, ei l-au inventat. In plus unele tehnici valabile acum 20-25 ani nu mai sint eficiente sau valabile datorita evolutiei fantastice a motocicletelor. De la an la an apar tehnici noi, unii le adopta iar altii le contesta, sintem in plin proces de scriere a manualelor de dat pe motoare cu aripile sus. Am constatat cu surprindere impreuna cu prietenii de "dat" ca unele din micile noastre descoperiri facute de-a lungul timpului aveau defapt denumiri in cartile de specialitate (asta dupa mult timp cind in sfirsit am inceput sa avem carti sau video de "dat"). Asa ca multe tehnici sint in fond chestiuni simple de bun simt, apoi sint celelalte care sint chiar impotriva logicii la o analiza primara, cele pt care tre' sapat la greu, platit etc. Astea la un moment dat fac diferenta. Chestia faina e ca pina la acel moment daca nu vrei mai mult, poti sa mergi chiar binisor fara sa le stii. Deci merge si autodidact, da' tre' pasiune.

De ce nu se face o scoala la noi? Foarte simplu, CINE SA FIE PROFESORUL?

Cei care merg tare o fac instinctiv si/sau tin pt ei, iar cei care stiu teoretic ce fac nu sint dispusi sa-ti spuna pt ca i-a costat f mult sa ajunga la acest nivel atit ca efort cit si ca bani. Eu unul cind ma gindesc cit m-a costat si cit m-am zbatut ca sa AFLU, ma doare capu'. Singurul sfat primit de la "rapizi" a fost: trage tare de gaz. Pe linga faptul ca e plictisitor sa tot astepti dupa incepatori, de ce sa dai gratis ceva atit de greu dobindit.

Stateam cu ceva timp in urma de vorba cu unul dintre baietii rapizi, prieten bun, care la un moment dat facea haz de obstinatia mea in a gasi teoria si secretele acestui sport, zicindu-mi: ai ajuns sa ai stil, sa stii exact ce trebuie facut, mergi off-road bine, esti la teorie cel mai "rapid" dintre cunoscuti, totusi vine unul cu co@$e si te bate.

Concluzie: "calareste" la greu sau scoate banu' la greu, oricum costa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nene sc11, nu cumva tre sa ne prezinti noua achizitie inainte sa pleci la adv tours? :laugh:

p.s.  numa don soso specialistu nu mai eram pana acum :banana:

oricum, o sa ti fac o oferta pt supermoto pe care sa nu o poti refuza :blbl:  :baldy:

hai cu ofearta.

achizitia era cit pe ce sa fie facuta zilele trecute dar s-a aminat - nu pt mult timp sper.

fii linistit ca la momentul potrivit voi prezenta obectul si sper ca intr-o zi sa ne intilnim pe coclaurile patriei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  De ce nu se face o scoala la noi? Foarte simplu, CINE SA FIE PROFESORUL?

Cei care merg tare o fac instinctiv si/sau tin pt ei, iar cei care stiu teoretic ce fac nu sint dispusi sa-ti spuna pt ca i-a costat f mult sa ajunga la acest nivel atit ca efort cit si ca bani. Eu unul cind ma gindesc cit m-a costat si cit m-am zbatut ca sa AFLU, ma doare capu'.

Pai Domnu' Floo, tocmai despre asta e vorba: cine stie, s-a instruit si a cheltuit bani, poate sa *faca* bani invatandu-i pe altii, intr-un cadru organizat. Raspunsul se afla chiar in topicul tau.

"calareste" la greu sau scoate banu' la greu,

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnu' Dijital treaba e in felul urmator, aaaaaaaaaaaaaaa, nu ai dreptate pen'ca topicul asta a inceput asa:

...organizarea unei asemenea scoli nu e o mare problema. La Bv, de exemplu, exista baieti care ar putea sa-i invete si pe altii, iar de trasee nu e problema. In ceea ce priveste materialul, fiecare cu motorul lui.

Cursul poate fi organizat in apropierea unei piste de motocross, iar durata lui poate varia intre 1 we si 1 saptamana.

Va bagati?

Adica un fel de adunare cimpeneasca in care fiecare sa impartaseasca cu ceilalti, pe mine m-a distrat ideea in naivitatea ei. Pasarea malai viseaza.

 

Noi am facut asa ceva mai demult ca eram putini, gratuit, cu oricine, mare gresala din mai multe puncte de vedere care nu au importanta acum, Soso a ghicit una dintre urmari:

...deci "cursantii" vor merge pe aceleasi trasee pe care merg si eu....

urmarea: am inceput sa avem probleme cu padurarii. Acum nici sa ne urmeze nu mai prea acceptam

 

OK vrei sa platesti, stii citi din "cursanti" au fost dispusi sa plateasca? 1, asta face in continuare scoala din cind in cind.

Tu cit crezi ca ai fi dispus sa platesti singur sau in grup(1 ora de tenis 1 on 1 daca nu ma insel e in jur de 50-100 para), te intreb ca dupa raspuns sa pot continua aceasta idee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnu' Flua, treaba vine cam asa:

1. bine inteles ca este vorba de o scoala profi, nu de adunari campenesti;

 

2. bineinteles ca daca cineva doreste sa faca asa ceva, ar trebui sa faca mai intai un studiu de piata, sa vada cati clienti potentiali ar avea. Intr-adevar, asta poate fi un impediment serios, pentru ca atat timp cat nu ai oameni, nu are rost sa faci nimic. Pe de alta parte, chiar disponibilitatea unui astfel de serviciu poate sa creeze piata;

 

3. Treaba cu "cat vrei sa platesti" e mult prea relativa. Depinde de ce se ofera. Daca as fi convins ca ceea ce invat acolo e valabil si folositor pe termen lung, mi s-ar parea OK o suma intre 300 si 500 EUR pentru o saptamana.

Ca o completare si la punctul 2, daca as vrea sa invat off-road si nu ar exista o scoala, atunci as cauta un off-roader bun si i-as face o propunere: sa petreaca o saptamana cu mine si sa ma invete off-road, la modul sistematic, dupa un plan stabilit si asupra caruia am cazut de acord. Si sa-mi spuna cat m-ar costa asa ceva.

 

Nu inteleg exact faza cu padurarii.

 

Dragos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...