Sari la conținut

Ruginel

Moderatori
  • Număr conținut

    10.313
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Downtown
  • Carnet moto din
    1900 toamna
  • Motocicleta
    Mobra 50 Super
  • Numar Moto
    Dreptunghiular
  • Club
    Nu merg in cluburi

Informații profil

  • Motociclete detinute
    FARA NUMAR!!!

Vizitatori Recenți Profil

12.365 citiri profil

Ruginel's Achievements

  1. Frumoasa magaoia! Sa o stapanesti sanatos! Eu am un strung de banc si ma gandeam sa ii montez un DRO...eventual daca as gasi un electronist bun sa imi puna un variator de turatie pe el, strungul functionand la 220-230v. Ce este acel VFD?
  2. Pai la asta cu ciordeles m-am gandit si eu, de asta mi-am dat comanda de o piesa adaptoare care inlocuieste prinderea standard cu bila cu una pentru Quad Lock de la Evotech Performance. Practic il dai jos doar cand stii ca motorul nu este supravegheat si poti sa pui navigatia sub sa intr-un saculet, iar toata treaba in secunde. Ma gandeam sa imi fac si o prindere definitiva, dar am zis ca tot ar putea sa tenteze pe cineva si sa traga de display, asa ca am revenit la ideea de detasabil. La mine mufa cu pricina este in dreapta cadrului, intre partea frontala a rezervorului si cadru. Decat asa stramb mai bine deloc
  3. Salutare, Lucica! Stii ca vorbeam acum cateva saptamani de ideea mea de a ma mufa la instalatie prin mufa de la mansoanele incalzite. Functioneaza cu brio. Mufa OEM de pe 1050 este o Sumitomo MT090, in poza cea de sus. Eu am montat pe instalatia GPS-ului mufa de jos. Vine cu tot cu protectiile de apa si cu pini.
  4. Era pus doar sprijinit deasupra bordului. Astept sa vina prinderea ca sa il montez. Salutare! Revin cu impresii.
  5. Hai ca nu am mai postat de ceva vreme. S-au implinit 5000 km pana acum, nimic spectaculos, timp de invartit roata nu prea am mai avut. Reglez in curand, se preconizeaza niste ture lungi. In alta ordine de idei mi-am luat o navigatie de la Carpuride, varianta de 5”. Aseara mi-am facut de cap si am montat cablajul. Am identificat pe motocicleta mufa de la mansoane incalzite, am comandat mufa corecta de pe Aliexpress si am mufat cablurile GPS-ului astfel incat sa fie plug and play, fara improvizatii. Desi instalatia motocicletei are pe acel circuit o siguranta, am lasat si siguranta de pe firul navigatiei. Ma gandeam initial sa o scot si sa tai firul la lungime ca sa fie cat mai curat aranjat dar apoi m-am gandit ca oricum nu se vede, iar pe viitor poate ii schimb locatia de alimentare, asa ca l-am aranjat dupa cum se vede in poza. Astept sa imi ajunga si adaptorul navigatiei pentru Quadlock astfel incat navigatia sa stea cat mai aproape de bara de accesorii. In total, a durat cam 1:45h, intrucat era prima oara cand desfaceam carenele si am lucrat cu grija sa nu rup prinderile. IMG_4111.mov
  6. Te agiti ca Pepsi-ul degeaba. Re-citeste ce am scris si poate vei intelege mesajul textului. Nu prea functioneaza mizeriile astea enumerate de tine, cu promovarea urii de rasa, religie, etc. pe aici. Cum ar zice americanu’ “we don’t buy this sh*t!”. In primul rand topicurile sunt deschise in aria ce social si politica, iar toti care ne luam la suturi pe acolo, ne stim cel putin virtual, cu unii poate am stat si la pahare. Baro$$, cand intri intr-o casa noua, dai buna ziua si te prezinti alora care sunt deja acolo. Cam asa zic regulile elementare de politete. Nu a cerut nimeni sa i se faca statuie pentru ca este mai vechi pe forum. Pur si simplu este lipsa de respect ca primul tau topic sa fie facut de genul “Am o problema cu motocicleta, semnalizeaza stanga cand ii dau semnal dreapta.” fara macar sa te prezinti in prealabil. Sa nu mai zic ca este si prostie pe langa asta, multi nici nu mentioneaza ce model de motocicleta au sau de unde sunt pe tru a le recomanda un mecanic / un service. Se asteapta ca noi sa le ghicim gandurile. Stai linistit ca nu ai descoperit apa calda si mersul pe jos, usor cu harneala. Cam toti de aici umblam si pe alte forumuri. Cam toate au si o sectiune in care te prezinti si spui ce motocicleta ai. Vezi CustomFighters, StromTroopers si GuzziTech…asta asa la primul search mental.
  7. Sunt pe aici de prin 2010, dar urmaream forumul de ceva vreme inainte sa imi fac cont. Ma bucur sa vad ca multi dintre cei care eram atunci mai suntem si acum ca utilizatori "seriosi" iar cei mai multi inca motociclim. Degradarea forumului a aparut odata cu noile generatii care au impresia ca li se cuvine totul, drept dovada zecile de topicuri in care intreaba despre o anume problema iar exprimarea si scrierea lasa de dorit. Nu tu un "buna ziua" nu tu un "va rog, daca ma puteti ajuta". Direct problema si aproape ca te ia si la perpulis daca nu il ajuti Mai apare din cand in cand cate un flacau care se exprima si scrie corect, dar se vede ca acolo tine de educatia celor 7 ani de acasa.
  8. Conasule, atunci sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea cel putin cat te-ai bucurat se KLE. Sa fie intr-un ceas bun! Deschid un Mythos ramas din Grecia in cinstea alegerii.
  9. Ma asteptam la ceva mai mult de la Africa Twin avand in vedere ca nu este ieftina absolut deloc. La Transalp, la fel ca si la CRF 300 au facut niste reduceri de costuri evidente. Sasiul dintr-o bucata este una dintre elementele care o dau de gol si suspensia fara posibilitate de ajustare. Mi-as lua Transalp doar daca as vrea sa stiu ca nu raman cu ea in drum (teoretic) in rest...oricand mi-as lua Tuareg. Sasiu modular, suspensie ajustabila, roti tubeless, electronica mai completa fata de Transalp, si cu cateva kilograme mai usoara, rezervor mai incapator. Unde pierde este puterea...10 cp in plus pentru Transalp, insa este justificabil avand in vedere cilindreea. Deci din perspectiva pur tehnica, eu votez Tuareg 660.
  10. Mergi cu mine la orice dealer si ne uitam la ce gasim in stoc. In special sudurile din zona jugurilor. Vopseaua de pe sasiu este foarte subtire si de proasta calitate iar sudurile zici ca sunt facute la misto. Uite ce am gasit la o simpla cautare, sa nu zici ca sunt nebun. Astea sunt de la useri diferiti. Alta clasa, sasiu din aluminiu, alte procedee de sudura. Chiar daca vopseaua ar fi subtire sau s-ar zgaria, rugina nu se vede.
  11. Nu stiu ce sa zic...Daca te uiti la constructie / finisaje Africa Twin 1100 iti dai palme arata bine de la cativa metri distanta. Cand o iei la puricat si vezi sudurile alea facute de un copil orb, cu stropii sariti peste tot si necuratati, cu vopseaua care nu acopera sasiul in totalitate, avand zone in care nu a patruns jetul de la pistol...te cam face sa iti pui semne de intrebare. Ma uitam la Ducati, care in aceeasi categorie de pret ofera finisaje aproape ireprosabile, intervale de service ceva mai mari... Am avut un Guzzi, vopsea electrostatica acoperita cu lac electrostatic, spite de inox, multe suruburi de inox in zone unde coroziunea si-ar fi facut de cap altfel etc...iar sasiul ala dintr-o bucata de la Transalp este moartea pasiunii.
  12. @Radu Andrei Gabriel @DesertEagle eu am impresia ca spuneti aceleasi lucruri dar nu va intelegeti intre voi :)))
  13. Il cunosc pe @LionEl personal, e baiat de caracter, omul merge mult si are motoare de top. Doar ca avem opinii diferite in privinta tehnicii si fata de cum ne raportam la ea. Eu sunt (zic eu) mai orientat catre tehnic si de asta am o opinie mai reticenta la anumite lucruri care mie personal mi se par inutile pe strada (sau aproape inutile). Pe circuit pot intelege de ce ai vrea QS, vrei sa fii rapid. Daca simti lipsa QS-ului pe strada inseamna ca iti trebuie cutie automata neaparat, nu este o rusine, este doar de comoditate. Anumite lucruri sunt bine-venite: abs / cornering abs / tc. Dar QS-ul mi se pare mai mult un fel de zorzoana. Esti la fel de in siguranta si cu si fara el.
  14. Ieri ma uitam pe youtube la un video cu un CBR 1000RR cu QS caruia i s-a busit cutia din cauza asta. Problema este ca QS-ul tot produce uzura accentuata in cutie fata de modul normal de schimbare a vitezelor, chiar si cand QS-ul functioneaza cum trebuie. Daca ai niste probleme la el, timpi aiurea de taiere a aprinderii sau cine stie ce...o sa ai o surpriza urata. Iar BMW nu cred ca exceleaza la aspectul finete...mai ales cu motoarele boxer. Referitor la dilema lui @Speedy.K eu as merge pe Aprilia Tuareg cu conditia sa am unde sa imi fac servisul...si ma refer la un servis competent. Eu am avut in carti Yamaha T7 insa ce m-a dat inapoi au fost jantele cu camera. Ma gandisem la un moment dat sa imi iau T7 si apoi sa imi comand niste jante Alpina tubeless, dar deja ieseam mai scump decat motorul pe care l-am luat, cu mult.
  15. Am QS pe mobra si merge impecabil. Nu este insa un selling point pentru mine. Nu ii simt lipsa si nici adaosul O fi, eu nu il folosesc decat foarte rar. T-Max 560 sau o Honda cu DCT...in curand si pe motocicletele Yamaha si pe BMW. Elitism. O zici de parca noi am fi aparut din pestera si tu ai contact direct cu Prometeu. Cand stii ca Tuaregul ala e legat de un anume service...ti se pune cam de-a curmezisul. Sunt mai multi pe forum care pot confirma asta...si unii care nu sunt pe forum.
×
×
  • Creează nouă...