Sari la conținut

ingineru

Membru
  • Număr conținut

    42
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ingineru

  1. Am aceeași părere, doar că uneori mai ai chef de schimbat peisajul. Natura din zona mea este numai cu câmpie....mai simt și eu nevoia de ceva dealuri, delușoare....
  2. Salutare, Mă interesează câteva recomandări de trasee care pot fi abordate cu ATV-ul propriu, dar legal, nu mă pasionează discuțiile cu autoritățile. Zone de interes: jud. Prahova, jud. Dâmbovița, jud. Brașov, jud. Buzău. Ca tip de teren nu mă interesează noroaie crâncene, pante exagerat de mari, etc. Mulțumesc.
  3. Da, am stat si eu mult sa ma gandesc, dar mi-am dat seama ca imi ajung 50km intr-o zi de oraș. Ideea este că cei 50km sunt reali iar eu la 100kg nu sunt chiar ușor și încă este răcorică afară. Mă aștept să ducă spre 55-60km când va fi mai cald. Dacă nu este pe modul Sport ține mai mult, dar....nu mai are așa farmec. O să încerc să merg pe ECO un plin, dar nu sunt sigur că o să am atâta înțelegere cu ea.
  4. De la ATV Rom. Tot ei oferă și garanție. Este făcută de CFMoto, garanția fiind de doi ani. La 15.000 lei am considerat că merită, acum să vedem testul timpului. Când am plecat de acolo, la primul semafor îmi păreau slabe frânele (ambele pe disc), dar apoi mi-am dat seama că sunt noi și de asta frânarea era așa de lungă. După ce am pus câteva frâne consider că sunt ok, ținând cont că maximul este 45km/h. După ce m-am obișnuit cu jucăria, merg în majoritatea timpului cu frânarea pe motorul electric, folosind mult mai puțin frânele față de un moto clasic. La partea de piese, cele mai "grele" financiar sunt în ordine: bateria, motorul și controlerul. Restul sunt abordabile. Nu am idee cât durează, dar din ce am văzut pe net, sunt vândute prin Europa, deci au probabil stocuri pe continent. Un alt aspect de care am ținut cont a fost greutatea mică de 70kg și faptul că o poți căra cu o mașină adecvată și culcată - nu curge nimic din ea, se încarcă relativ ușor. Se înmatriculează ca moped, la primărie.
  5. Salutare. Am achizționat jucăria din fotografii strict pentru deplasări urbane. Prețul este abordabil, mai ales dacă comparăm cu trotinete chiar mai pricopsite ca preț. Asta are ținută de motocicletă totuși. Se poate conduce cu B-ul (este moped), are limitare la 45km/h, însă se vede că ar mai fi avut potențial. Pleacă destul de tare la semafor (mai repede ca mașinile), iar la filtrarea în blocaje nu are rival. La 100kg ale mele, pe modul sport trece ușor de 50km autonomie cu un plin. Încărcarea durează între 3 și 4h în funcție de cât de goală este. Are 70kg, se manevrează foarte ușor în curte și în spații cu probleme. Suspensiile sunt super. Am zis să postez câteva info, poate mai sunt persoane care ar avea nevoie de info suplimentare.
  6. Felicitări pentru agregat. Cum se prezintă autonomia și ținuta de drum în oraș? Are zvâc? Cam până la ce viteză se menține rezonabil în trafic? Asta dacă ai avut timp să îți faci o idee.
  7. BMW F 850GS, 2023, garanție octombrie 2028, 9800 km. Revizie 10.000km făcută la Bavaria. Dotări standard: - DTC (control dinamic tracțiune) - ABS PRO - Faruri și semnalizatoare LED - Dynamic ESA - Lanț M Endurance - Cric Central - MSR (control dinamic cuplu motor) - Moduri de conduri profesionale - Manșoane încălzite - RDC - Pilot automat - Quickshifter Adăugate: - crash bar SW-Motech - parbriz Wunderlich (sau cel original) - șa Wunderlich joasă (pentru doritori se poate vinde cu șaua originală Confort) - top case + cutii laterale originale Vario. Fără lovituri, zgârieturi, căzături sau alte evenimente. Nu s-a făcut off-road cu ea, are cauciucurile originale cu urme minime de uzură. Preț 11.450 EUR Proprietar persoana fizica, se oferă certificat fiscal in ziua tranzacției (dacă este până în ora 15:00). Telefon: 0767234234
  8. Salut. Dacă este doar 1500 EUR, te scoți doar cu roțile. Nu zice nimic de anul fabricației sau numărul de ore de funcționare, iar defectele sunt descrise prea vag. Sezoanele de recoltare nu spun mare lucru despre cât de forjată e, poți recolta 50ha sau 5.000 ha într-un sezon. Eu i-aș cere mai multe detalii și poze.
  9. Asta este o postare făcută de AI ? Pare un soi de rezumat "ciudat" la textul cu care am inițiat topicul.
  10. Bavaria. Așa este, mai ales dacă ne gândim că la mașinile pe cardan, cel de fabrică poate să înghită sute de mii de kilometri fără probleme. Cei 60 mii sunt puțini prin comparație, dar cine știe ce țeavă subțire sau cu ce compoziție folosesc ei ca material :). Probabil cu oțel plin sau alt material se mai adaugă niște kg și dă prost în specificații. Și nu în ultimul rând service-urile de marcă trebuie să trăiască și ele bine. Faptul că la 1300 GS se schimbă la 90.000 km cum se spunea anterior arată că se poate dacă vrei să îmbunătățești ceva.
  11. 1250 GSA are 217 kg gradul maxim de încărcare, greutatea mobrei cu 90% rezervor și toate fluidele este 268 kg, iar greutatea maxim admisibilă este de 485 kg. Revizia de 1000 km este 950 lei, din care manopera = 404 lei. Se schimbă ulei motor + filtru, ulei grup, garnituri bușoane, se pune pe tester etc. Referitor la preț, l-am mai întâlnit și la altă marcă, cu mențiunea că acolo nu se schimba ulei grup, fiind fără cardan. Axul cardanic este trecut în manual că se înlocuiește la 60.000 km, aceasta fiind probabil cea mai scumpă revizie până în 100.000 km. Dacă te pui să calculezi lanțurile schimbate în 60 mii, plus N spray-uri/soluții de curățare, lubrifiere, probabil tot pe acolo ieși. Iar la drumuri mai lungi, trebuie să faci loc în bagaj și pentru spray-urile și accesoriile de curățare. Cu toată cârcoteala, dacă comparăm prețurile globale la întreținere pe mobre din clase similare, diferențele între mărci nu sunt semnificative. Dacă mai pui și 5 ani garanție....în perioada asta teoretic poți rupe orice piesă, ideea este să mergi și să te bucuri de ea.
  12. Era fabricat în 1977 și consuma de la 15 litri/100 în sus în București și 10 afară, de aici necesitatea..... :).
  13. Dacă sărim peste chestii electrice/electronice, în principiu, strict mecanic, dacă este este 4T, folosind o flanșă adecvată se poate pune injecție sau carburator pe un motor. Dacă chiar producătorul a gândit chestia asta, atunci este și mai bine, unele mașini aveau acum mai bine de 25 ani pentru aceeași versiune de motor, injecție sau carburație. Nu dați cu pietre (prea mari): acum 24 ani am montat pe un BMW rechin cu carburator bi-cameral din fabrică, un carburator de dacie, folosind o flanșă home-made !!!! Evident cum spunea cineva mai sus, cantitatea pulverizată de combustibil era alta și mașina era o leșinătură de la 70-80 în sus - dar aveam consum bun și altă vârstă :)))). Discuția e lungă, însă răspunsul ar fi că se poate, dar rezultatul.....poate să de-a cu virgulă.
  14. Mă bag și eu în discuție. Nu aș neglija partea cu roțile pe bază de camere în analiză. Ca fost posesor de Honda AT, trei ani, am tot cărat diverse chei utile doar pentru a putea desface/monta roțile în caz de nevoie. Printre altele, niște chei inbus mari, care erau utile doar la roți și ca să fie tacâmul complet, fiecare roată avea propriul set de chei cu care desfăceai una alta. Am cărat uneori pe lângă kit petice, chiar și camere de rezervă care ocupau ceva loc. Utilajul mi-a plăcut maxim, dar chestia cu roțile pe bază de camere îmi dădea uneori emoții când mă gândeam cum ar fi să fie nevoie să desfac vreo roată prin cine știe ce loc. Iar dacă vorbim de viteze mari/mers pe autostradă, m-aș uita și la capacitatea rezervorului. Nu m-am uitat ce capacitate au rezervoarele celor două sau care ar fi consumul, dar în anumite situații poate deveni enervant să stai prea des prin benzinării.
  15. Salutare. Postarea este mai mult pentru curioși - am mai văzut întrebări pe tema tobelor, noxelor, dacă merge cu burlane etc. Astăzi am avut ocazia să văd abordarea din Austria, într-o zonă turistică frecventată de motocicliști. După ce m-au oprit doi polițiști la șoseaua principală, m-au întrebat dacă am ceva împotrivă să efectueze niște teste tehnice motocicletei și apoi m-au invitat să însoțesc un echipaj auto de poliție pe niște străzi laterale până într-o curte mare unde era desfasurata o stație mobilă de verificări tehnice. Verificările de bază au fost pentru noxe și zgomot, însă au verificat și grosimea în carne a cauciucurilor (nu doar din ochi) dacă cutiile de bagaje sunt prinse corespunzător, s au uitat la faruri, semnalizari, oglinzi, zona numărului, s-au chiorât pe la cadru etc. Zona tobei am văzut ca a necesitat ceva dezbatere intre ei - deși este toba originală. Erau patru persoane, deci aveau spor. După 10-15 minute de la culegerea datelor a venit unul dintre polițiști și mi-a zis ca este totul ok și mi-a returnat actele și o constatare. Morala e ca în alte țări nu este de glumă cu tobele neconforme, nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi însemnat financiar dacă ar fi găsit vreo problemă.
  16. Confirm. În urma postării lui @I.u.v am mers și eu cu o mașină la ei, la care nu am reușit să-i dau de cap la AC la alte service-uri (am primit de la alții tot felul de soluții). Rezolvat, mulțumit, inclusiv de preț. Tratare corectă a clientului, exact cum este descris mai sus.
  17. Nu este rupt. Am fost astăzi. Aș zice că este chiar mai ok ca anii trecuți pentru că există o porțiune mai sus care a fost asfaltată de la zero. Depinde cu ce motor se abordează și cu ce tip de suspensii. Nu sunt gropi așa cum le știam acum X ani. Poate doar o peticeală făcută prost pe ici pe colo. Iar la Valea cu pești mult nisip pe o porțiune de câțiva metri fix într-o super curbă. Dar pentru mers la plimbare și nu pentru rupt curbele este foarte frumos. Foarte multe motoare din străinătate, chiar și niște scuterașe de oraș care au urcat până sus (la unul din ele au mai șurubărit pe traseu :)). Mai problematici sunt urșii fără număr și cei care le dau de mâncare. Ursoaiaca cu pui amintită de mai mulți rideri mi s-a părut chiar ușor agresivă, am trecut la dublaj cu o mașină ca să nu fiu în raza ei.
  18. Sau mai rău....Șefu trebuie schimbată toată instalația, inclusiv radiator, sigur este șpan pe instalație....se va duce și compresorul în curând... La mașină, de acum 23.000km mi s-a spus că plăcuțele vor mai ține maxim 3-5000km și că mai bine le schimb atunci, inclusiv discurile față-spate (asta la un dealer mare, nu la colțul străzii). Am cerut să le văd și am zis că vin când se aprinde becul că nu am bani acum - de fapt era vrăjeală pe față, dar nu s-au gândit că voi cere să le văd.
  19. Ești sigur de cardan la BMW C400 GT?
  20. Cu siguranță că exemplarul în discuție nu avea voie să părăsească fabrica și ajungă pe stradă. Undeva controlul calității pentru acel exemplar a eșuat. Da, aici nu au fost probleme de nici un fel. Am apreciat că au încercat să facă tot posibilul și mi-au dat de ales dacă vreau banii înapoi sau se continuă investigația chiar de la început. Inițial am crezut că este vorba de vreun senzor/mufă sau ceva de genul dereglat la transport și îmi doream mult mobra asta. Apoi, după câteva zile, când am văzut că nu se lasă dovedită....am zis pas. Psihologic vorbind, la o motocicletă nouă să se înceapă cu un service intens....n-aș mai fi putut să am încredere deplină în ea la drum.
  21. Motoboom. Livrează prin intermediul Triumph, care se află la câteva sute de metri de Honda Nord. În afară de divergența pe tema celor zero km la vânzare, comportamentul Motoboom a fost impecabil față de mine, cel mai probabil a fost un defect de fabricație și am înțeles perfect situația. Am avut mai multe mașini noi și trei moto noi și nici una nu a avut zero km la cumpărare, credeam că este un "must have" să te asiguri la vânzare că...."merge". Întâmplarea m-a făcut să nu mai cumpăr Forza 750, deși DCT-ul este ceva de vis pentru moto. Chiar dacă am poluat topicul (și îmi cer scuze), postarea mea se vrea doar un semnal de alarmă la verificarea mobrei la cumpărare, chiar dacă este nouă, iar cei zero km....nu înseamnă mare lucru, din experiențele anterioare eu unul nici nu credeam că se poate cumpăra un vehicul cu zero km pe bord - asta chiar avea zero km când m-am urcat pe ea.
  22. Credeam că lămâie=începător :), scuze. Da, așa este, pe partea cu banii nu am ce să reproșez, a fost impecabil, deși pe zona tehnică am avut oarece divergențe că nu țineam morțiș să indice zero km pe bord. Dealerul a susținut că majoritatea cumpărătorilor insistă să aibă zero km pe bord când se urcă pe ea și de asta nu au dat o tură măcar în curte cu ea. Îmi amintesc că CRF-ul avea câțiva km când l-am luat.
  23. M-am mulțumit că am primit banii înapoi, la faza asta nu am ce să repoșez dealerului, a fost foarte prompt și foarte rapid. Am înțeles că a fost trimisă înapoi la Honda. Nu este Honda Nord! Nu e vorba de nici o lămâie, am scris că sunt posesor de Honda AT CRF 1000 DCT de mai bine de 3 ani. La fel de mulțumit sunt de DCT, mi se pare cutia de viteze totală pentru moto, ăsta a fost unul din motivele de am ales Forza 750. Dar la Forza de am comandat-o....a fost o pocnitoare, nu mai zic mirosul de plastic încins, deși am mers doar câteva sute metri.
  24. După cum se poate citi anterior, urmăream de mai mult timp acest model și m-am hotărât să-l cumpăr, inclusiv după experiența povestită aici. Dar....nu a fost să fie. O să scriu totuși de ce, chiar dacă poluez topicul, poate experiența este utilă și altora. Am comandat agregatul la dealer, a sosit, i-am făcut recepția, m-am urcat pe el și am plecat. Numai că după câteva sute de metri am remarcat că nu schimbă vitezele, nici automat, nici în modul manual, iar ca să fie tacâmul complet a sărit chiar și din treapta 1 în "no man's land", în nici o treaptă adică. Și ca să fie și mai interesant, momentul cu pricina a fost pe urcarea unui pod rutier aglomerat din nordul Bucureștiului . Nu vreți să știți cum treceau toți pe lângă mine în timp ce mă lăsam ușor în vale cu spatele, în față nu aveam nici o șansă să urc pe lângă agregat și apoi să și cobor podul. Fiind posesor de Honda AT, cunosc exact cum și ce fel este cu schimbarea vitezelor la DCT. După niște discuții (penibile) telefonice pe tema schimbatului vitezelor, băieții de la dealer au venit și m-au preluat și au șurubărit la agregat.....aproape o săptămână fără să-i de-a de cap. Mi se pare de neacceptat să vinzi un motor nou, fără să verifici funcționalitatea deplină, măcar 1km "după blocuri". Sau măcar pe stander să vezi dacă schimbă vitezele, fiind un agregat mai special cu schimbare automată. Pilda ar fi că la Hondele cu DCT luate de noi, nu strică să vă asigurați că schimbă vitezele, înainte să plecați cu ele de la dealer. După aproape o săptămână am ajuns la concluzia că oricât aș încerca, nu m-aș simți în siguranță tehnică pe agregatul respectiv și am cerut banii înapoi și i-am și primit.
×
×
  • Creează nouă...