Jump to content

adrianm

Super Membru
 • Posts

  2,211
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lyon, France
 • Carnet moto din
  1992
 • Motocicleta
  Honda Hornet F-A7

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  yamaha fz 600; vespa et2, Specialized Tarmac Comp

Recent Profile Visitors

2,335 profile views

adrianm's Achievements

 1. Uite aici licitaţii de ace brice şi carice. Proxima e vineri 24 sept, merge şi online, înscrierea e facilă şi presupune o preaprobare debitare card de 500e (cauţiune, nu e musai să ai banii ăştia pe card) iar comision 16% plus 30e https://www.moniteurlive.com/ventes/9272 Pune te rog o licitaţie de pe fb că sînt curios cum se realizează partea de "binding contract" (adică partea de "you're committing to buy it if you win" se face cu preaprobare debitare card sau pe stil afgan "eşti om cu mine, sînt om cu tine")
 2. Un bolnav de ulcer nu mai avea nici o șansă decât chirurgia. Dar află de un trib, care avea un bătrân vraci. Vraciul îi spune: -„Bea apă multă și te faci bine”. Într-adevăr, se făcu bine și îi spuse vraciului: -„Îți sunt recunoscător, dar nu am atâția bani să te pot răsplăti pe măsură”. Vraciul răspunse: -„Mergi și joacă Rișca, iar din ce vei câștiga, îmi aduci și mie”. Omul nostru avu noroc la Rișcă, se îmbogăți, îl îmbogăți și pe vraci. -„Nu mai știu cum să-ți fiu recunoscător! Dar tot te mai rog ceva. Nevasta mea nu mă mai iubește. Vreau să mă iubească!” Îi spuse amărât vraciului. -„Fă cum te învăț. O iei la plimbare pe lac. Apoi răstorni barca și o salvezi să nu se înece.” Zis și făcut. Femeia îl iubea mai mult ca în prima zi. -„Cum de știi atâtea lucruri?” îl întrebă bărbatul pe priceputul vraci. -„În tinerețe am fost în România. De acolo am învățat înțelepciunea proverbelor. 1. Ulcerul nu merge de multe ori la apă. 2. Cine nu rișcă, nu câștigă. 3. A sărit din lac în puță.”
 3. Faceţi o confuzie a instrumentelor atunci cînd voi vreţi de fapt ca printr-un site de licitaţii să aflaţi preţul corect de vînzare. Preţul estimativ îl aflaţi înainte de licitaţie. De exemplu la maşini https://www.vezicatface.ro/ dă o valoare corectă (puţin umflată, maşină în stare perfectă de unde negociaţi în jos defectele ) La mobre e mai greu fie din lipsă de piaţă fie pt că accesoriile pot face mai mult decît agregatul. Luaţi atunci un estimator din vest şi adunaţi 300e pt transport şi aţi rezolvat problema preţului (500e la maşini).
 4. Nu te obligă nimeni să vinzi motorul la "cît primeşti". Există licitaţii cu preţ rezervat (şi pe care potenţialul cumpărător nu-l ştie decît dacă/după ce l-a atins) Există sute de modele de licitaţii care să-i mulţumească pe toţi
 5. E prea complicat de explicat atunci cînd eşti prins de propaganda "vrem o ţară ca afară" (aşa cum eram şi eu înainte să trăiesc aici) şi încetezi să-ţi foloseşti creierul. E facil a înfuleca hollywood şi las fierbinţi. Hoţia s-a inventat aici, ăştia sînt experţi jepcari care timp de secole au umblat prin lume jefuind în numele credinţei şi al progresului în ceea ce mai tîrziu au devenit (ca şi România) coloniile lor. Toate legile aici sînt date în defavoarea cetăţeanului. Explu: sub pretextul că sînt multe maşini neasigurate s-a dat dreptul băncilor de a forţa debitarea directă. Mai apoi s-a trecut uşor la debitare pt toate serviciile inclusiv ANAF. Nu am plecat din Ro pt că mă credeam prea deştept ci pt că mă credeam expirat, prea leneş (pt un român) şi voiam să-i parazitez pe ăştia, am luat nişte lucrări aici de domotică (avant la lettre, pe vremea aia cuvîntul domotique nu se inventase), voiam să mă odihnesc pînă la pensie (aflînd cît mai multe despre cultura lor, plimbîndu-mă, învăţînd limba, amuzîndu-mă în timp ce ei mă plătesc), practic să-i trolez pe vestici ca Brâncuşi. Ceea ce am şi făcut însă cu prea mult succes pt că nu m-am aşteptat să fie atît de imbecili. După 2 sapt m-a angajat unul iar după încă 2 săpt a transformat contractul pe perioadă nedeterminată, după trei luni aveam deja cîteva oferte de la Veolia, Boiron şma după 2 ani adjunct logistică la o firmă cu 350 de angajaţi iar acum am ajuns şef ( prin neprezentare, fără voia mea, mi-a plecat şeful din motive personale) La belle vie, dar asta nu e viaţă ci irosire ( dacă banii mulţi pot compensa, atunci bine). E trai de azi pe mîine între imbecili asistaţi, între nişte zombie. Dacă ar fi să o iau de la început aş rămîne profesor şi nu aş mai pleca la fentă după bani sau cai verzi în vest, probabil o să mă întorc, îţi mulţumesc pt remarci, aşa lucrează Dumnezeu, prin oameni. Dacă şi ţie îţi ieşea un OM adevărat în cale îţi puneai ordine în raţionamente. Eu consider că mi-am pierdut ani din viaţă trăind şi muncind în vest cînd puteam să munceasc pt ţara mea. Şi e doar vina mea, eu nu dau vina ca tine pe ceilalţi nici nu am motive să roşesc decît pt faptele mele. Şi apropo de şpăgăreli, cred că sînt singurul şef din firma asta care nu ia şi nu a luat niciodată şpagă indiferent dacă am dat lucrări de 1700e sau de 70000e. În rest şpaga în Franţa e ceva obişnuit, se ia de la şeful de raion în sus, licitaţiile se aranjează între prestatari direct ("tu o iei pe asta, eu pe următoarea, păstrăm preţul ridicat" însă chiar învelită în moralitate şi demnitate gen "on baisse pas la culotte"). În fine, dacă e cineva curios îl pot lua aici să trăiască în Franţa să simtă direct pe pielea lui. PS Prinţesa X a lui Brâncuşi se află expusă la Paris la Muzeul Naţional de artă modernă. Exact, această sculptură reprezintă o pulă
 6. Pt că licitaţiile sînt nişte mizerii, nişte porcării. Niciun om normal la cap nu îşi vinde la licitaţie bunul propriu(de o valoare certă) decît dacă e forţat sau dacă ştie bine că vinde o mizerie. Cum niciun om întreg la cap nu ar trebui să cumpere de la o licitaţie o mizerie, ceva ce nu are niciun fel de istoric sau garanţie. Licitaţia este o "enculerie". Ca finalitate economică e comparabilă cu loteria, unde din 200 de maşini vîndute ai 2 chilipiruri şi 198 de bombe cu ceas Luaţi de exemplu https://www.car-encheres.fr/ şi citiţi CGV. Am fost aici şi eu mai la început cînd admiraţia mea pt vestici era aproape patologică. Iar în ce priveşte taxele avem aşa: 4 roţi 15.3% la preţul adjudecat + 250€ . Pt 2 roţi : 15.3% la preţul adjudecat + 65€ Un Kadjar care pleacă de la 6800e (pas 200e), adjudecat la 7400e înseamnă 8782.2eur ttc adică 2000e cîştig pt dl executor. Licitatiile din Franţa au comision 11-15% plus o taxă de dosar de 25-250 eur. Provenienţa obiectelor este diversă: firme, Poşta, primării, fisc, moşteniri nerevendicate(aici e o întreagă poveste cînd moşteneşti o casă, o vinzi, mai pui nişte bani din credit şi îţi iei apartament), confiscări - în general în spatele fiecărui obiect stă o poveste tristă, o moarte, un divorţ, un faliment. În concluzie, licitaţiile prind la naţiile de hoţi şi prăduitori cum sînt vesticii, mari amatori de japcă, disimulări şi şarlatanii, faptul că nu prind la noi nu este decît de natură a ne bucura.
 7. Video e deja foarte bine făcut+filmări+peisaje. Apoi mie mi-e simpatic pentru atitudinea jovială, sfaturi şi că face curat la locul de muncă. Pînă acum am văzut doar vlogări care ne arată cît ghinion au ei cînd merg înjurînd prin oraş, frînînd ostentativ la un metru sau cum plecă vlogăru la Ploieşti dar ajunge la Miercurea Ciuc. Bref, lui i se potriveşte treaba asta în timp ce alţii se screm. În Franţa găseşti frigăruile la magazin gata făcute, ăştia aici nu-s capabili să taie doi ardei.
 8. Ai un fel simplu (sau aşa faci să pară) dar foarte simpatic. Îmi place foarte mult ce faci, mult succes. Thumb up şi abonare.
 9. Le-a intrat străinilor în cap că în Ro e plin de ghişefturi. Totuşi, o moto guţi din aia 2021 e 9500e (şi sînt o grămadă de guţani la coadă care aşteaptă livrarea după ce au dat avansul). Ăsta oferă cu precizie 7k2, mmbine mă, succesuri!
 10. Frumos. Ştiu că s-a mutat cu familia undeva lîngă Avignon unde ar fi cumpărat un teren ieftin (sfătuit de un notar). Deci nu e foarte departe de Spania şi în plus traseul e de vis (Avignon, Nimes, Perpignan...)
 11. "Electrificarea motocicletei", te doare neuronu; mai jos aveţi ceva de calmare https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-24730161-scumpeste-energia.htm
 12. Ok, mersi de info. Şi eu tot o vechitură de 15 ani, Buderus Logano G211 la care am adăugat un arduino cu un motor pas cu pas pt partea de admisie in loc de bimetal. Mai mult nu s-a putut pt că nu se pretează la ventilator de extracţie, îi mai trebuie "fumuri"
 13. La ţară nu am gaz la ţeavă, am în schimb lemne din belşug chiar producţie proprie. Iar consumul lui @Speedy.K mi se pare fabulos (însă nu ştiu cît foloseşte casa)
×
×
 • Create New...