Sari la conținut

Wanderer

Membru
  • Număr conținut

    132
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Wanderer

  1. Pana la urma asa am facut... Am fost astazi la o vulcanizare si mi le-a instalat. Am avut grija sa le monteze cu bulina galbena pozitionata corect ca sa fie sanse mai mari sa nu aiba nevoie de echilibrare. E mai mult psihic )...ca-mi plac lucrurile bine facute. In plus, la cat costa un set de anvelope as fi vrut sa fie si echilibrate... Stiu ca pot sa-mi fac stand, dar duminica vreau sa plec si n-am timp sa-l fac si nici greutati pt. echilibrare nu am... asa ca asta ramane ca o solutie pe termen lung... Si nici nu schimb atatea anvelope incat sa ma complic cu asa ceva... O sa vad cum merge cu ele neechilibrate. Maine le montez, pun lantul si pinioanele noi si Duminica le incerc pana la Sibiu... Multumesc tuturor celor ce au incercat sa ma ajute! Cheers!
  2. De schimbat da... de echilibrat se pare ca nu... Nu echilibreaza... am fost deja pe acolo. Mersi! Nu pricep de ce e asa mare problema demontatul rotilor... anyway... le am in portbagaj de vreo 3 zile... De obicei imi fac singur cam totul, dar cauciucurile sunt greu de schimbat fara nici un fel de echipament.
  3. Salut, As dori sa stiu unde as putea sa-mi montez si echilibrez anvelope moto noi in Galati, altundeva decat Ivas unde service-ul e inchis pana pe 7 Sept. Multumesc! » Post actualizat in 31 Aug 2015 16:59 Sau poate in Braila? Mersi!
  4. S-ar putea sa te tina, sau s-ar putea sa nu. Depinde cat sunt de consumate pe circuit. Pe mine un set de cauciucuri ma tineau 3-4 zile in functie de cate sesiuni ieseam. Dupa care erau bune de aruncat. Altii mai 'agresivi' pot sa le termine si intr-o zi. O zi inseamna 5 - 6 sesiuni de 20 minute fiecare. Cauciucul mentionat de tine insa e race tire aprobat de DOT (Department Of Transportation in USA). Este in fapt un cauciuc pt. track si se comporta diferit fata de cele pt. strada. Sunt facute sa suporte un numar redus de cicluri de incalzire/racire, dupa care nu mai ofera aderenta buna. Si se incalzesc un pic mai greu pe strada, pt. ca trebuie rulate agresiv ca sa genereze caldura. Practic, in regim de strada nu vor functiona normal, pt. ca nu se vor incalzi suficient si nu se vor 'exfolia' ca sa expuna un strat de cauciuc proaspat, aderent. Plus ca-s facute pt. uscat, chiar daca au canale pt. evacuarea apei, dar n-au compozitia necesara ca sa ruleze pe ud. Daca-ti iei cauciucuri rulate pe circuit fii foarte prudent in trafic, mai ales in primele minute pana se incalzesc un pic (daca nu cumva sunt deja coapte de caldura). Nu spun ca nu poti sa mergi cu ele pe strada, dar daca nu mergi si pe circuit n-are rost sa-ti cumperi cauciucuri facute pt. racing. Cauciucurile de strada au o compozitie diferita, se incalzesc mai repede si sunt facute sa reziste la multe cicluri de incalzire/racire. Si rezista si mai bine la uzura. Daca vrei sa-ti alegi un cauciuc bazat pe recomandarea fabricantului mergi la Dunlop pe site si vezi ce se potriveste pt. tine. Cheers,
  5. Eu am avut 2 filtre K&N (unul moto si unul auto) si unul BMC pt. moto. Nu stiu de unde ai scos chestia cu curatatul la 5000km cand pe instructiunile filtrului si pe site-ul K&N (http://www.knfilters.com/audio/audio_book_mp3.htm) scrie clar despre curatat la 30000 - 50000 MILE adica 48000 - 80000km (adica consumi un motor si filtrul il ungi de 2-3 ori; si cantitatea de ulei necesara e de cca.20ml pt. uns o data): Cleaning Your K&N Air Filter All K&N Air Filters are washable and reusable. Your normal driving environment will determine when you should clean your air filter. If you drive under normal highway conditions, we recommend you inspect your filter every 50,000 miles. If you occasionally drive on dirt roads, we recommend you inspect your filter every 30,000 miles. Extremely dusty conditions such as driving regularly on dirt roads would require even more frequent inspection. A filter inspection does not necessarily mean it needs to be cleaned. An inspection should be visual to identify the amount of dirt build up on the filter. There will always be dirt and this can even help filtration. Only when the dirt build up becomes excessive should you make the decision to clean the filter. A K&N filter can accumulate dust up to 1/8th of an inch before cleaning is required. The easy way to make this determination is to see if you can visually identify all of the visible aluminum wire mesh on the top of the pleats. If it is still visible, the filter does not yet require cleaning and can be replaced in the vehicle. The next subsequent inspection should occur in 5,000 to 10,000 miles, once again, depending on driving conditions. Once the aluminum wire is covered with dirt and no longer visible in some places on the exterior of the filter, it’s time for cleaning. Mesaj completat Numai pt. filtru n-ar fi o problema daca nu schimbi nimic. Dar ai si evacuare sport si la turatii mai mari o sa fie amestecul prea sarac... daca auzi la decelerare prea multe rateuri atunci e necesar sa schimbi ceva si la carburatie. Motoarele cu injectie in general nu au nevoie de ajustari pt. ca masoara cantitatea de aer care intra in motor ... in special cele mai noi cu senzor de oxigen. dar cred ca in 1998 era cu carburatoare. Problema cu esapamentele sport este ca sunt de mai multe feluri... cele pt. racing schimba caracteristicile motorului si in loc sa mearga mai bine la turatiile uzuale pe care le atingi pe strada merge mai bine la turatii mari care se ating mai mult pe circuit... tot ansamblul airbox, motor, exhaust formeaza un sistem pulsator ... aerul nu are o curgere continua ci formeaza unde de presiune... In functie de modificarile pe care le faceti e posibil ca unda de presiune sa fie defavorabila umplerii cilindrilor chiar la turatiile mai uzuale mersului pe strada. Deci atentie ca esapamentele sport nu sunt neaparat o imbunatatire pt. toata lumea.
  6. Curatarea carburatorului nu e suficienta... cam odata pe an trebuie verificata si sincronizarea celor doua carburatoare (sau throttle bodies la cele cu injectie).
  7. Direct din manualul de SV (copy/paste :-)): CHECKING •Remove the axle cotter pin. •Loosen the axle nut. •Tense the drive chain fully by turning both chain adjuster nuts. • Count out 21 pins (20 pitches) on the chain and measure the distance between the two points . If the distance exceeds the service limit, the chain must be replaced. [Drive chain 20-pitch length Service limit : 319.4 mm (12.6 in) PERIODIC MAINTENANCE 2-23 DRIVE CHAIN Inspect initially at 1 000 km (600 miles, 1 month) and every 6 000 km (4 000 miles, 6 months) thereafter . Clean and lubricate every 1 000 km (600 miles). Visually check the drive chain for the possible defects listed below. (Support the motorcycle by a jack and a wooden block, turn the rear wheel slowly by hand with the transmission shifted to Neutral .) •Loose pins * Excessive wear •Damaged rollers * Improper chain adjustment •Dry or rusted links * Missing 0-ring seals •Kinked or binding links •If any defect is found, the drive chain must be replaced . NOTE: When replacing the drive chain, replace the drive chain and sprockets as a set.
  8. Frumos pe-acolo. Poza aia cu paraul Soimos mi-a trezit ceva amintiri. E cumva aproape de unde era unitatea militara din Lipova? Mi-aduc aminte de dealurile alea de cand am fost in armata. Ca lumea pt. off-road, dar nu prea placut pt. infanteristi.
  9. Si cat costa un apartament cu 2 camere??!!?? Nu mai fi si tu asa iritabil ca face rau la inima... :-) Frumoasa excursie intr-adevar. O carte poate nu, dar un articol un pic mai detaliat ar merita. Pozele nu spun mare lucru despre experienta ta personala si asta vor oamenii sa afle. Pozele vorbesc despre locurile pe unde ai trecut, nu despre ce ai simtit si ai trait tu. Daca ai citit 'Ghost Rider' sau 'Long Way Round' ai vazut ca textul bine scris e mai puternic decat o colectie de imagini... asa ca lasa lenea si deschide editorul de texte ... (Open Office I hope... :-) )
  10. Ceva asemanator ti-ar fi bun.... 28 de litri, translucid, sa se vada cata benzina mai e in el :-) http://www.rvaqualine.com.au/page.php?sId=11
  11. Ba a inteles foarte bine. Tu n-ai inteles... Sa-ti explic eu... fiecare American tipic, cum il numesti tu, e de fapt un imigrant. Poate la a doua, a treia sau a saptea generatie, dar e venit de pe alte continente. Singurii Americani neaosi (sau Canadiani neaosi) sunt indienii nativi (aia care vanau bizoni ca sa se hraneasca si pe care-i impusca John Wayne in filmele western si pe care Spaniolii i-au gasit acolo in sec 15 cand au debarcat pe taram American prima data). Restul Americanilor de azi sunt proveniti din Europa, Africa, Asia, America de Sud etc... Cat despre Romanul nostru, ce pot sa zic... obiceiurile proaste ale societatii vestice sunt primele care se prind si de Romani. Asta in completarea obiceiurilor proaste pe care le aveam dinaninte de 89. Cel putin asta e observatia mea vizitand Romania aproape in fiecare an din 97 de cand am plecat. Oricum, localurile fast food sunt pline si in Romania asa ca batalia asta e pierduta. Cat despre 'fast food' in general si McDonald in special... daunator sanatatii nu e mancatul la fast food in sine (ca fenomen social) ci ceea ce e in mancare. La fel de bine poti sa te 'otravesti' cu cartofi prajiti si friptura de porc facute acasa daca gatesti cu uleiuri hidrogenate, sau alte chimicale alimentare... Se gasesc si in Romania produse alimentare proaste cu gramada. Si ca dovada ca Romanii au un mod de trai mai nesanatos decat Americanii sau Canadienii putem sa consideram media de viata in tarile respective (dupa site-ul CIA https://www.cia.gov/library/publications/th.../as.html#People ): Australia: male: 77.86 years female: 83.75 years (2008 est.) USA: male: 75.29 years female: 81.13 years (2008 est.) Canada: male: 78.65 years female: 83.81 years (2008 est.) Romania: male: 68.69 years female: 75.89 years (2008 est.) Se pare ca 'oligofrenii de Americani' traiesc nitzel mai mult si mai bine decat Romanii (vezi ca n-am zis oligofrenii de Romani!!!). Parerea mea e ca tie nu-ti plac Americanii (desi guvernul Roman ii pupa-n c_u_r cu orice ocazie, dar asta-i alta discutie) si e pacat. Ar trebui sa faci distinctie intre Americani ca oameni si Americani ca natiune. Am intalnit si am lucrat cu multi Americani si majoritatea sunt oameni de treaba. Politica externa Americana e alta chestie si din punctul asta de vedere sunt primul sa-i 'urasc'. Toate cele bune,
  12. Nu stiu ce Photoshop ai, dar ar trebui sa aiba o optiune "Automate" care printre altele stia sa faca "Web Photo Gallery". Ii spui care e folder-ul sursa unde sunt pozele mari, care e destinatia si ii spui si ce dimensiune sa aiba imaginile micsorate, dupa care face singur tot. Face si niste pagini de web cu ocazia asta, dar pe tine te intereseaza numai pozele micsorate. Alea arata la fel ca si cum le-ai prelucra pe rand cu "Save for web".
  13. Salut. Frumos pe la voi pe-acolo. Am fost si eu in primavara trecuta din LA in San Diego si pe urma pe Hwy1 pana in San Francisco. Si la intoarcere am facut un stop de doua zile la Streets of Willow Springs, la scoala lui Keith Code, pe care ti-o recomand daca n-ai ajuns inca. :-)
  14. Suna tentant. Pacat ca motocicletele nu inoata, sa treaca si oceanul...
  15. Merg la track days, dar nu particip la competitii. Bike-ul din poza e dedicat numai pt. track, nu mai iese pe strada. Pt. strada am un Suzuki DRZ 400S convertit in supermoto. E perfect pt. 'urban assault'.
  16. De acord ca merge si fara remapare, dar n-o sa obtii rezultatele maxime. Fara remapare, is bani aruncati degeaba. As vrea sa vad graficele de la dinamometru inainte si dupa schimbarea esapamentului la acel V-Strom. In general, pt. castiguri de putere mai mari, se schimba tot sistemul nu numai toba. De obicei tevile originale sunt mai restrictive la 'scurgerea' gazelor. Sonda de O2 e mai putin decat un analizor de gaze. Detecteaza doar prezenta oxigenului. Un analizor de gaze iti da compozitia gazului de esapament...(CO, NO, Hidrocarburi nearse in ppm etc). Mult mai complex.
  17. Faptul ca merge nu inseamna ca nu are probleme. Si tu poti sa mergi pe strada daca te doare burta, sau capul si probabil nimeni nu vede. Fara O2 sensor merge in "open loop". Cel putin teoretic ar trebui sa consume un pic mai mult si arderile nu-s complete. Pe termen scurt nu-i problema, dar pe termen lung, asa cum am zis inainte, poate scurta durata de viata a motorului. Din pacate a trecut vremea cand motoarele se putea diagnostica numai dupa simturi.
  18. Sonda lambda, a.k.a. senzorul de oxigen, detecteaza cantitatea de oxigen rezidual din gazele de esapament. In funtie de informatia primita de la acest senzor si de la alti cativa senzori (turatie, pozitia acceleratiei, temp. motor, masa de aer care intra in motor etc.) computerul, a.k.a. ECU, ajusteaza fuel trim-ul (cantitatea de benzina care intra in cilindri). Asta se intampla cand motorul este cald si regimul se numeste "closed loop". La rece functioneaza in "open loop". Amestecul e mai bogat (necesar la un motor rece). Senzorul de O2 nu functioneaza corect decat cand e cald, de aia e pus cat mai aproape de motor. Deci eu zic, daca ai asa ceva nu-l arunca la gunoi. Cam asta e teoria, simplificata, a ceea ce face un senzor de O2. Astea fiind spuse, un sistem de injectie care are senzor de O2 (se poate si fara), este un sistem destul de complex, as spune o bijuterie inginereasca. Parerea mea ca e pacat sa strici ceva care merge bine, numai ca sa fii la "moda" si sa ai un esapament mai zgomotos si sa poluezi mai mult. In plus, daca dupa modificari, amestecul nu e corespunzator, durata de viata a motorului va scadea un pic (depuneri, functionare la temp mai calde etc.). Nu e treaba mea si nici nu stiu cat de bun motociclist esti, dar eu zic sa te bucuri de ea asa cum e si daca intr-adevar vrei sa faci ceva bun, in loc sa cheltui pe esapamente, cheltuie pe suspensie (revalving, tuneup etc.) O sa fii mult mai castigat si o sa te simti mult mai stapan pe motor ceea ce-ti va permite sa folosesti mult mai mult din puterea motorului. Pt. mine e uimitor si de neinteles cati oameni isi cumpara motociclete si primul lucru pe care-l fac e sa schimbe esapamentele, iar cand vine vorba de suspensie, desi multe motoare au suspensii reglabile, nici macar nu se obosesc sa le ajusteze conform cu greutatea lor si drumurile pe care merg (nu toti oamenii au 75kg si merg pe autostrazi netede). Desi reglajul corect al suspensiei poate face diferenta intre a evita un accident sau a ajunge sub rotile unui tir. Cheers
  19. Pai eu zic ca pierzi ceva. Pierzi banii degeaba. Puterea castigata nu se justifica daca o folosesti numai pe strada. O sa castigi 3-5 CP. In plus castigul de putere nu va fi liniar pe toata curba de putere. Daca pui esapament pt. racing o sa castigi in special in zona de turatii mari... total nefolositor daca nu mergi pe circuite de viteza. Ba chiar se poate sa influenteze negativ comportamentul la turatii folosite pe strada (depinde de ce esapament folosesti). In plus, odata cu schimbarea esapamentului, trebuie re-mapata injectia, pt. ca altfel amestecul nu va mai fi corespunzator. Daca n-ai pe cineva cu dinamometru si software pt. remapat injectia, nu te apuca ca n-o sa stii niciodata daca ai facut un lucru bun sau rau. Pt. orice schimbi, trebuie sa ai o modalitate de a verifica rezultatele, altfel nu vei sti daca ai facut bine sau nu. Eu merg cu catalizatorul si pe circuit si in afara ca e un pic mai greu decat un esapament pt. racing, nu ma deranjeaza la performante. Mai am destul pana sa ajung sa folosesc castigul de putere si avantajul masei mai mici oferite de esapamentele aftermarket. Tu faci ce vrei, ca e banul tau, dar in afara de zgomot n-o sa castigi mai nimic.
  20. Si eu m-as muta intr-un oras mic, dar nu-s slujbe pt. mine in astfel de locuri. Toronto sucks... mai ales iarna.
  21. Si atunci o sa vedeti ca una nu-i de ajuns si o sa tanjiti dupa inca una si inca una... Vreo patru ar fi mai bine...una pt. dirt, una pt. track, una pt. touring si un supermoto pt. zi de zi....garaj mare sa ai si bani, ca de cheltuit nu-i problema...
  22. Wanderer

    Honda

    Stiu. Era doar o gluma.
  23. Not really. Isi au valoarea lor istorica si ma uit la ele ca la ceea ce sunt... piese de muzeu. Unele au fost chiar inovative la vremea lor. Altele (englezesti in special) au fost niste gunoaie care erau stricate de noi. Daca as fi colectionar poate as cumpara asa ceva, dar nu sunt asa ca prefer una noua pe care sa o calaresc mai tot timpul si sa mesteresc la ea doar de doua ori pe an (inceput si sfarsit de sezon) decat una vintage pe care sa o surubaresc mai tot timpul si sa o calaresc de doua ori pe an...Dar asta sunt eu...fiecare cu placerile lui.
  24. Wanderer

    Honda

    Dar de ce a ta este L-twin? Are un cilindru mai scurt si unul mai lung?
  25. sa fie, da in costum de piele si casti ca sa se incadreze in tema... altfel poti sa te duci la plaja sau sa-ti iei o revista 'din aia' daca vrei femei dezbracate. Dar lasa bike-urile sa fie bike-uri. Sunt anumite chestii pe care femeile nu le pot perfectiona, pt. ca-s deja perfecte...
×
×
  • Creează nouă...