Sari la conținut

k100rs

Membru
  • Număr conținut

    123
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de k100rs

  1. o sa-l sun! cu trecutul e mai greu, caci motorul este in bacau ...merci oricum!
  2. salutare baieti! va cer ajutorul in urmatoarea problema: am un TDM 850 din 2000. din momentul in care pornesc motorul becul rosu de la temp lichiului de racire se aprinde si sta aprins mereu, cu variatii de intensitate. Cred ca reflecta direct temperatura apei, deoarece la inceput abia se intrezareste si apoi devine din ce in ce mai puternica lunima, pe masura ce motorul se incalzeste. in mers se stabilizeaza undeva la o intensitate medie intre cea de la pornire si un rosu intens (ca dupa 5 min de mers la relanti). Din pacate nu imi amintesc daca ventilatorul porneste sau nu....si nici nu pot verifica. sunt plecat din tara si cu motorul nu am mai mers de mai bine de 1 an. dar as vrea sa vad care-i buba caci revin pe durata concediului si ma gandeam sa dau si o tura cu motorul... multumesc anticipat pentru sugestii!
  3. noroc la toata lumea! azi am facut un traseu frumos, cu zi frumoasa si locuri de-ti taie rasuflarea, din plin. am plecat cu nevasta in spate din otopeni via ploiesti, predeal, rasnov, bran-rucar, campulung, targoviste, otopeni. in total cam 360de km de rumuri bune (mai putin pe bran-campu in judetul arges - drum cu surprize la tot pasul si campu-voinesti - targoviste, la fel). am fost surprins, placut, de consumul pe care l-a avut motorul; in speta la rompetrolul din otopeni am facut plinul ochi si am parcurs pana in dragoslavele 193km unde am refacut plinul si unde am vazut ca nu au incaput decat 10.08l. o sa pun si pozele (scuzati strambaturile din fundal ) ). conditii de mers in doi, cu viteza maxima 130km/h. in rest un traseu superb pe care abia astept sa-l refac in toamna, cand padurea schimba culurile si mirosurile numai bine!
  4. merci de raspuns si de oferta de ajutor! e facut deja schimbul dar ramasesem cu nelamurirea cat trebuie comletat. acum stiu ca mai am de adaugat vreo 100 ml pana ajunge nivelul la surub. numai bine!
  5. intrebare ptr cei cu R1100: cand schimbati uleiul din cutie, cat puneti? ca eu in carte (ptr r1100s al meu) am gasit valoarea "aproximativ 0.8l" . treaba e urmatoarea : cand am golit uleiul am inclinat motorul spre dreapta, ca sa se scurga tot, mai ales cei pe fund (m-am gandit eu) si mi-a iesit aproape 1l !? eu am completat cu cat zic astia in carte. ce ma intrebam acum este daca ei au considerat motorul asezat pe cric (vertical) la schimb, ca atunci sigur mai ramanea ceva in ulei in cutie. de ce nu zic ca la grup :a se umple pana la marginea inferioara a orificiului de umplere..... in paralel, ce se poate intampla la cutia de viteze daca ai prea mult ulei? da afara pe la semeringuri??? merci de raspuns!
  6. salut dane! nu folosesc benzina de 100 in mod curent; am alimentat acum asa, sa vad si eu cum se comporta. ca ulei asa stiam si eu, norma GL5. dar buba e ca nu stiu exact ce fel de cheie imi trebuie. parca era cu cap hexagonal, ca la suruburi normale, dar nu stiu ce dimensiune...... merci oricum!!! bafta!
  7. domnilor, is it just me sau ati simtit si voi o imbunatatire a mersului motorului cu benzina de 100 ? nu mi se pare f mare diferenta, dar as zice ca se accelereaza mai usor si parca merge mai rotund..... in alta ordine de idei, as vrea sa schimb uleiul in cutie si v-as ruga sa-mi spuneti ce fel de cheie trebuie sa folosesc, ca anul trecut era a servis-ului, acum as vrea sa fac eu schimbul. merci frumos!
  8. dane, sa stii ca si al meu este de 1100, dar are 2 bujii pe cilindru; una normala si una mai mica. ptr cele normale care vin in capul cilindrului am gasit iridium, dar ptr celelalte nu. iar becul de avertizare generala s-a stins de la sine, nu am apucat sa-i mai fac nimic.
  9. merci de link. aveam exact aceeasi informatie si eu, doar ca la mine becul pozitie/frana functiona!
  10. domnilor, are cineva cunostinta de codurile de erori ale abs-ului integrat? ca mi-a ramas becul rosu cu triunghiul aprins dupa ce am spalat-o. am gasit cum ca ar fi becul spate ars, dar nu era situatia la mine!!! stie cineva altceva? precizez ca e vorba despre bmw r1100s, 2004. multumesc!
  11. revin cu intrebarea : cine stie ce varianta am sa montez un indicator trepta de viteza pe r1100s? ceva after-market sau pot adapta un indicator tot de la bmw? merci!
  12. salutare! domnilor, cine are cunostinta despre un indicator de treapta de viteza care sa se preteze pe bmw? in speta pe un r1100s ? ca am mai frunzarit net-ul si am vazut ca nu sunt prea clare parerile. merci!
  13. ei, hai ca imi dai frisoane!! vezi de ce as fi avut nevoie de unul ca tine? ca "vorbeasca" nitel cu motorul pe o limba comuna.....
  14. dane, in sine merg toate. as fi vrut sa mai auda cineva motorul cum suna, ca mie unu si cand canta vrabiutele mi se pare ca-i in neregula ceva ). acum serios, la pornire cand este rece motorul se aude un tacanit usor, care dispare dupa ce se incalzeste agregatul. cam asta ar fi tot.
  15. salutari! din paginile de aici am inteles ca tibi de la AB e mester de bmw-uri. are cumva cineva un nr de tel al lui? ca poate dupa serviciu ar vrea sa isi dea cu parerea asupra unui lucru, pe "cash" bine-nteles.... ma poate ajuta cineva? sau cu un alt priceput din urbea capitalei... pe pm daca nu da bine pe forum. multam frumos!
  16. destul de modest. in afara de stand-urile ktm, bmw si hd toate celelalte mi s-au parut destul de anoste si "subtiri". putini, prea putini producatori sau macar dealeri prezenti. preturi acceptabile si cateva promotii chiar "de-adevaratelea" pe ici pe colo. in rest......nimic spectaculos. am mers duminica dimineata si am prins o perioada destul de aerisita. m-am dus acolo entuziasmat dar am plecat , hai sa nu zic "desumflat". pacat. mai multe motoare / diversitate de modele am vazut in parcarea moto !!!! eu cred ca se putea mai bine chiar si avand in vedere criza asta nenorocita! oricum felicitari organizatorilor si la un smaeb 2011 mai reusit!
  17. baieti, va rog dati-mi si mie un nr de tel sau un mail de la automobile bavaria sau ce firma se ocupa cu importul de piese/accesorii ( in buc) . am tot incercat pe site-ul lor dar nu am reusit sa dau de partea cu motoarele. vreau sa obtin o cotatie ptr protectiile acelea de plastic ptr cilindrii. multumesc anticipat.
  18. merci! evident ca mi-am dat seama de diferenta dintre cele 2 modele de sa. intrebarea era insa : pot adapta la S o sa de R pentru mai mult comfort? cam asta era ideea....merci.
  19. cu respect tuturor! direct la obiect : are cineva idee daca se potriveste saua de la un R1100/1150R la un r1100s din 2004 ??? merci anticipat !
  20. am mers destul de lejer. marea majoritate am schimbat la 4-4500 iar pe ici pe colo, prin curbe luate mai tare, pe la 6000 max. tocmai am schimbat bujiile ( iridium ) si am curatat filtrul aer. cred ca trebuie sa o "doftoriceasca" cineva, sa vad sincronizarea valvelor...stiu eu... tu pe unde faci mentenanta motocicletei? ca tot vorbim de dl1000, tie iti merge rotund daca o tii mai mult intre 3500-4000 ture? la mine atunci cand vrea ea merge mai "intrerupt" .
  21. super plimbare, super traseu; sambata trecuta. ruta bucuresti-targoviste-campulung muscel-dragoslavele-dambovicioara-bran-rucar-predeal-bucuresti. aprox 400km, drumul in mare parte bun, peisaje superbe, curbe destule.... incercati-l cand aveti timp. ne-a parut rau ca am fost numai doi. legat de cosum: dl-ul meu (1000) mi-a luat 7.7% pe cand choper-ul (1800 ) a consumat doar 6.5%!!!!!! sa mor si alta nu!!!! si doar am mers in acelasi ritm amadoi!!! bafta multa!!!
  22. multumesc user-ilor Popescu MihailR... si Lupu pentru info si sugestii. Apreciate ! Nu m-am oprit inca din cautari .... postez rezultatul la momentul oportun. bafta multa!
  23. salut oameni buni! va rog sa-mi dati cateva raspunsuri legate de dr. vreau sa achizitionez un motor din aceasta categorie, eu unul uitandu-ma dupa dr 600, tenere 660 sau f600. ca proprietari, care credeti ca sunt atuurile dr-ului fata de celelalte? si mai ales asta ma intereseaza: azi am vazut un dr in vederea cumpararii. ce m-a dat inapoi rau a fost zgomotul neobisnuit pe care il face la pornire si la oprire. cand cupleaza electrostarterul se aude ca si cum nu s-ar potrivi dintii bine ( genul de scartait ) dupa care o ia. cand e motorul mai cald parca nu face la fel de tare. iar la oprire iar ceva de acelasi gen. proprietarul spune ca asa fac toate ) cat este de adevarat?? si va rog, la ce ar trebui sa ma uit mai cu atentie ( sa verific ) la acest model ? multam mult de tot.
  24. salut baieti! cunoasteti un mecanic bun sau un atelier unde voi putea face o revizie motorului ( tinand sub control si finantele ) inainte de a-l scoate la plimbari pe sezonul 2009? intentionez ceva gen verificat/reglat carburatia, schimbat bujiilie si filtru de aer, eventual gresat ce trebuie gresat. vorbim despre un dl 1000 in bucuresti sau zona bacaului ori brasov. las la aprecierea voastra postarea raspunsurilor in cadrul discutiei sau trimiterea lor pe pm. multumesc frumos.
  25. oameni buni, surpriza mare!!!! cel putin pentru mine.... ieri am luat-o la drum sa las motorul peste iarna, la ai mei ( conditii mai bune... deh ). am facut urmatorul experiment: am alimentat cu benzina fara plumb de 98. vreau sa spun ca am avut senzatia ca e un alt motor. nu din prisma puterii sau reprizelor cat sub aspectul comportamentului general. merge mult mai rotund; sta fara sa cracneasca la orice regim, de la 3000 in sus. sincer, pentru mime surpriza a fost mare si placuta! sa incercati sau daca ati facut-o spuneti ce rezultate ati avut voi. aaa, si sa nu uit!!! consumul e iarasi altul! a scazut! am facut plinul la mizil si am tinut-o continuu pana la onesti ( in jur de 170 de km parca ) si mi-a ajuns litrometrul la 3 liniute. in conditii de solo si mers prin sate cu 60 afara cu 120-140. o sa refac plinul sa vad consumul real. pt Talpa Mare : un sunt originar din onesti dar imi fac veacul acum lacapitala ( din pacate...detest bucurestiul !!! ). week-end-ul asta o sa fiu in onesti si poac si o tura pana la slanic. poate ne si vedem! off topic in urma cu doua zile am fost incantat de tagma motociclistilor, mai bine zis de o macar aparenta sustinere intre noi. de ce zic: eram oprit pe dreapta si dadeam un telefon; un alt motorist a oprit frumos alaturi si a venit sa ma intrebe daca sunt ok, daca am nevoie de ajutor...super frumos! in schimb ieri in pasajul de la unirii un alt confrate care mergea in fata mea ( ne strecuram printre cele doua coloane ce stateau in pasaj ) se opreste la un moment dat blocat usor de o masina care statea mai spre centru. cand se pune coloana in miscare tipul da un mare pumn in geamul masinii o si taie. cand am ajuns langa masina m-am oprit si mi-am cerut scuze eu pentru el. fratilor, nici eu nu suport pe "smecherii" aia care te vad in oglinda si special nu se dau mai intr-o parte, dar niciodata nu o sa ma dedau la asa ceva!!! decat daca poate voi fi cu adevarat agresat! dar asta-i o alta poveste....
×
×
  • Creează nouă...