Sari la conținut

vinkator

INACTIV
  • Număr conținut

    422
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de vinkator

  1. Daca ai carburi , atunci incearca sa reglezi surubul pilot(amestecul aer-benzina) al carburatorului. Pana in 4-5k rpm amestecul este reglat in mare prin intermediul acestui surub .
  2. Ms pentru intentie, dar mi-am confectionat unul pe genunchi (arata ingrozitor, dar isi face treaba )
  3. Amortizorul meu pare sa nu fie original (nu am vazut nici un surub de golire), in schimb am in varful tijei de ghidaj o rotita cu 4 pozitii care regleaza forta de franare. Era dat pe pozitia 0 (adica 0 forta de franare). L-am mutat pe pozitia 3 acum si intr-adevar se simte diferenta in ceea ce priveste stabilitatea . Un sfat pentru cei care se duc la autentificare: desi aveam ITP valabil mi-au spus ca toba este galagioasa(ceea ce este adevarat ) si ca am nevoie de un silencer .
  4. Multumesc pentru pareri , intre timp i-am facut si ITP+asigurare si am iesit la cateva drumuri . Intr-adevar m-a speriat , dar am inceput sa ma obisnuiesc cu monstruletul . Eu sunt mai slabanog (67 Kg) si simt ca pierd foarte repede din aderenta spate (fata de FZR600) . Cum se testeaza amortizorul de ghidon ? Ar trebui sa incerc sa misc brusc de ghidon si sa simt o forta de franare,nu ?
  5. Cum e cu racirea asta pe ulei in oras, unde stai pe la semafoare si cozi? Azi am fost la ITP si in traficul din Buc s-a cam incalzit (110grC). Am vazut ca intra in rosu la 120gr (fata de apa) . Problema este ca nu am vazut nici un ventilator suplimentar in spatele radiatorului, a incercat cineva sa puna unul suplimentar ? .
  6. Din pacate nu am avut posibilitate sa ma dau cu ea prea mult, trebuie sa rezolv cu actele. Din ce am citit am inteles ca la partea de handling este ca la loterie . Sper sa ma obisnuiesc cu ea.
  7. Salutare , Bine v-am gasit, tocmai sunt posesorul unui Suzuki GSXR 1100 din '93. (racire pe ulei). La ce ar trebui sa fiu atent? care sunt punctele lui slabe din punct de vedere tehnic sa stiu sa previn inainte sa repar .Intrebarea era mai bine sa o pun inainte sa il cumpar, dar a fost singura optiune la un schimb cu auto si m-am grabit. Multumesc.
  8. Pai cam asa imi lua si mie (in jur de 5% in afara) la un mers de 120 km/h croaziera cu varfuri de max 150-160.
  9. Trebuie sa faci o sincronizare a carburilor . Recomandat inainte de sincronizare este si schimb filtru aer+bujii. Operatia o poti face si singur (cu un dispozitiv facut de tine cu furtunase de acvariu- e destul de simplu si detaliat pe aici pe forum).
  10. Da..cel pe care il dezmembrez este de 400. Mai multe poze: http://www.pro-bike.ro/forums/index.php/to...021#entry387021 Link
  11. Am facut rost de un FZR (din nou ). Are carena fata lovita , si vreau sa il renovez si sa il fac street fighter . Aveti idee ce fel de masca s-ar potrivii cel mai bine ? (m-ar interesa una care sa faca si lumina ,nu doar de ornament) . Mai am piese de la FZR-ul de 400 . Ieftin,negociabil .
  12. Se mai intampla si la case mai mari (asa e in "tenis" ). Semnale nu sunt..din pacate.
  13. Salutare, Printr-o sinergie foarte ciudata a evenimentelor , am facut rost de un FZR de 400cc . De fapt e chiar FZR-ul meu de 400 pe care l-am avut (caruia i-am pus si coditza de R6) si l-am vandut unui pusti in rate acum 3 ani. Mai avea sa imi dea o rata de vreo 2000 de roni, dar a fost de negasit, motocicleta ramanand in continuare pe numele meu. In schimb azi am fost la politie la Udriste(in urma unei citatii) si am aflat cu stupoare ca individul caruia i-am dat motorul a facut accident si nu mai este printre noi. Din pacate mai era cu inca cineva pe motor (o tipa am inteles) care a decedat si ea din pacate . Condoleante....... Acul era blocat la 160 km/h si nici casti am inteles ca nu aveau . Asa ca o bag la dezmembrare (poate fi si facuta "street", dar avand in vedere ca a avut "blestem" eu nu o mai repar): Piese bune (model 3BF, an'93): -motorul care este ok (are lipsa capacul din dreapta)-dezmembrez si motorul daca nu il dau cu totul -bateria carburatoare -rezervor -pompa benzina -CDI -termocupla -radiator -contact pornire -releu incarcare -cablaje electrice si relee -scarite dreapta -cadru+acte -telescoapele par drepte -rotile -discuri -etrieri -cauciucuri bune Am impresia ca multe dintre piese se potrivesc si la modele de 600cc. Intrebati de piesa si eu fac poza cu zoom sa o vedeti mai bine. Trist ca s-a ajuns aici . Inainte : Dupa :
  14. Legat de rezervor : Il dai jos si il cureti cu benzina, bagi benzina il el il agiti versi benzina, bagi iar benzina curata(eventual tot cea folosita trecuta printr-o sita) il mai agiti pana e curat. Mai poti sa bagi eventual si o bucata de lant sa curete mai bine . Nu imi dau seama ce membrana ar putea fi acolo (cred ca e facuta vreo improvizatie ceva). Pune o poza sa vedem. Referitor la lant : Esti sigur ca lantul bate ? Daca da , nu ar strica sa-l schimbi. @tactil : Si asta e unul dintre motive(de ce sa ma ascund dupa coada ), dar tot imi iau un fzr
  15. N-am mai intrat de mult pe aici (mi-am vandut FZR-ul, am zis ca ma las de motoare). Chiar eram curios ce ai mai facut cu aprinderea programabila ,astept rezultatul. Am pus ochii pe un FZR din 92 (cam daramat ce-i drept, dar ieftin ) .....sper sa il iau si sa il readuc la viatza . Asta ar fi a 3-a oara cand ma reapuc de motoare (mereu zic ca ma las ). ))))
  16. Nu prea se potrivesc fix, trebuie facute ceva modificari.
  17. Pai mai intai trebuie sa iti cumperi codita. Dar eu cred ca va fi cam mare codita de R1 pe nsr, adica va arata cam disproportionat. Oricum codita si cu seile plus stop R1 te duc sigur 200 euro minim.Acum depinde daca codita este originala sau e fibra,depinde ce an. Iti poti pastra seile daca se potrivesc. Parerea mea e ca nu se merita, o sa bagi ceva bani...iti zic din proprie experienta.
  18. Ingenioasa priza pentru bricheta . Din curiozitate, este pentru GPS sau detector Radar ?
  19. Am reusit intr-un final sa amorsez pompa de frana. Cu ocazia asta am pus si lichid nou si am curatat si etrierul spate.
  20. Foarte interesant ceea ce vrei sa faci , dar cam cat a costat modulul de aprindere ? Am si eu o problema cu franele la mobra mea.Dat fiind faptul ca un an de zile a stat la fostul proprietar nemiscata, pistonasele etrierilor raman blocati. I-am curatat pistoanele...dar acum nu mai pot sa amorsez pompa . apas frana de multe ori ...tin apasat..apoi desfac surubul de aerisere cu maneta apasata si inchid iar. Am facut operatia asta de 40 de ori si tot nu tine deloc. A facut cineva vreo pompa artizanala de amorsat ? . Ma gandeam cu un furtunas si o seringa sa adaptez ceva.
  21. A mea e din 1992 si nu am indicator de nivel benzina sau rezerva si merg pe kilometraj. Cand faci plinul resetezi si sti ca la N km(in functie de cum mergi tu sport/eco) ar trebui sa realimentezi sau macar sa bagi degetul sa vezi .
  22. Vezi ca cel mai tare din parcare e YO4GHX . De cumparat pentru fzr nu cred ca gasesti. Nivelul de benzina afisat pe un ceas este destul de complicat de adaptat ceva.(depinde cat de mult iti place sa mesteresti si te pricepi la electronica ) . Cel mai dificil este faptul ca nu ai acces in interiorul rezervorului, deci ar trebui sa montezi senzorul direct pe capacul de la rezervor (trebuie sa dai gaura in capac sa scoti firele de la senzor) sau sa tai rezervorul si sa il sudezi la loc . Plus ca trebuie sa gasesti un senzor calibrat la la inaltimea nivelului de benzina pentru FZR. Totusi ce poti face este sa inlocuiesti rezervorul tau cu unul de Yamaha YZF600 an >1994 care este dotat cu martor pentru rezerva doar.Mai ai de pus doar un bec/led care se aprinde cand intrii pe rezerva. Legat de codita, te sfatuiesc sa incerci sa pui o codita de R1 model mai vechi sub 2003, deoarece este putin mai groasa si ai de modificat mai putin. Gasesti pe forum cum se face, vezi ca gasesti mai in spate vreo 30 de pagini.
  23. Daca tu zici ca tot circuitul de dupa alternator este bun, atunci verifica alternatorul. De la alternator vin 3 fire albe, masoara si tu ce tensiune ai pe ele. Gasesti in manual mai multe teste pe care trebuie sa le faci. @maniackmoto - incearca un BU808 . (sau mai sunt ceva echivalente(MJE facute de motorola), le-a pus yo4ghx cateva pagini inainte). Daca spui ca rezistenta e mai mica la cele de FORD, inseamna ca vei avea un curent mai mare ce trece prin tranzistor. Te duci la magazinul de piese electronice si intrebi vanzaturol ce Darlingtoane "fast switching" are de tensiune in jur de 400V si curent ceva la 10-12 A(BU806 e de 8A)
  24. Pai inseamna ca sarcina e prea mare pentru tranzistori (bobinele sug prea mult curent). Incearca cu un echivalent de curent mai mare. Poti sa masori si rezistenta pe infasurari sa vezi daca sunt ok bobinele. Uite valorile infasurarilor si testul(e pentru 600 3HE) : Primara: Secundara:
  25. O sa ajungem ca si topicul "Coltul Comunistelor" , cu bobine de Dacia pe Jawa si aprindere de trabant Teoretic ar trebui sa mearga, vezi in manual ca ai rezistenta infasurarilor din bobina originala. Daca si cele de ford au parametrii apropiati ar trebui sa mearga . Daca cele de Ford au o rezistenta mai mare(mai mica), nu inseamna ca nu vor merge ci doar ca ridica ceva mai mult tensiunea , lucru bun pentru o scanteie mai puternica. Am descoperit si ce are turometrul , dioda zenner 1Z20 arsa. M-am documentat si este o dioda cu Vz=20V si P=1W . O sa caut un inlocuitor sa o schimb. Mesaj completat @maniakmoto : Uite aici un tutorial : http://www.fzrarchives.com/ipb/index.php?s...14281&st=75 Link
×
×
  • Creează nouă...