Sari la conținut

Exil

EX+
  • Număr conținut

    82
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Exil

  1. Sanatate multa si grabnica motociclistului.
  2. Sunt astia care se cred in ATV ca in masini decapotabile. Mai precis cred ca considera ATV-ul Aro decapotabil sau Jeep decapotabil. ATV-ul nu are aceeasi stabilitate ca conservele. Daca vor masina de teren sa isi ia Jeepuri. Si sa-i faca un tuning sa il faca decapotabil. Si apoi poate sa iasa pe unde vrea cu el. Dar ATV-ul nu e masina decapotabila.
  3. Exil

    Ajutor :(((

    Isi cumpara vitezoiaice, ii baga gaz tare din prima zi apoi citim de ei la rubrica accidente. Doamne fereste. Sa se mai imputineze topicurile pe acolo. Noi adica eu si mavrocook si altii ca noi stim ca pt incepatori sunt bune scuterele cu motoare de capacitate mica. Asta ca sa nu ne ispiteasca ala negru sa bagam mana in gaz din prima zi. Asfalt uscat!
  4. Nu ma pricep la marci de scutere dar am vazut scutere cu 80 km/h
  5. Exil

    Discutii Intre Noi

    Vreun scuterist in BR? Vreau sa il intalnesc personal. Sa discutam asa ca de la expert la incepator. Poate devenim si prieteni. Asfalt uscat! Si pt Vladul. Iconul nu isi are rostul ci doar astea . Sunt un pic mai glumet pe forumuri.
  6. Exil

    Ajutor :(((

    Eu nu am scuter nu prea ma pricep. Dar am vazut scuter bun aici. Cel putin asa mi se pare si mie. Si eu tot in dilema ta sunt. Numai ca decamdata am banii de 10 ori mai putini ca tine dar am pornit intr-o orientare. Ca incepator nu pot decat sa iti recomand sa vizitezi asta: www.scuter.eu si asta http://www.piaggio.ro/piaggio/piaggio_x9.htm aici in bara de sus sunt mai multe scutere prezentate. Si sa asteptam parerea expertilor daca sa ne orientam spre astea sau nu. Ceea ce am auzit de la experti e sa NU CALCAM pragul la First BIKE. Calitate proasta!
  7. Dar daca ne luam motoare BMW sa fim de aceeasi marca cu conservele lor? Ne-ar mai trata cu atata dispret sau ar mai avea curajul "sa o faca intentionat" ?
  8. triff activ ultima data 9 Aprilie 2007
  9. Cat costa un scuter Aprila SR 2006? La mana a II-a.
  10. Deci si la semafor trebuie sa fii cu ochii in 4X4. Concluzia: Nu trebuie sa te relaxezi in trafic chiar daca esti la semafor. Si ochii in 4x4. Mai ales in oglinzi sa vezi cine iti vine din spate.
  11. Exil

    Discutii Intre Noi

    Ma gandesc sa fim asa pe orase mici cluburi: CSB= Clubul scuteristilor Bucuresteni, CSBR = clubul scuteristilor braileni, CSGL= clubul scuteristilor galateni, CSPH= clubul scuteristilor prahoveni,CSIS = clubul scuteristilor ieseni, etc. Dupa cum probabil banuiti, ultimile 2 litere sunt literele de recunoastere a oraselor. Iar toate cele 42 mini-cluburi vor avea clubul-mama CSR. Deasemenea fiecare mini-club va avea un conducator la nivel local. Iar cei 42 conducatori locali vor fi condusi de conducatorul central. Acesta nu tb sa fie neaparat din Bucuresti. Ci cel mai cu spirit de conducator. Capitala scuteristilor nu trebuie sa fie neaparat Bucuresti. Poate fi Iasi, Ploiesti, Brasov, Constanta etc. Adica capitla scuteristilor va fi orasuil natal al conducatorului general. Daca cel ales conducator general e din Iasi in Iasi va fi capitala scuteristilor. Deasemenea propun ca conducatorii locali precum si cel general al clubului sa aiba un mandat de 1 an. Noii conducatori se vor alege prin voturi. Acum e alegerea voastra a metodei e votare. Deci ce pareri aveti?
  12. Exil

    Discutii Intre Noi

    Am o intrebare. La intrunirile voastre participa doar cei ce au mopeduri si scutere sau poate veni si cei fara dar care urmeaza sa isi cumpere. Si ii luati ca pasageri?
  13. Pai eu am scoala de soferi autorizata chiar in bloc. Deci proprietarul scolii e vecin cu mine. si scoala e chiar in bloc. Iar la scara afara are autoturisme si motoare. Si pt mopeduri faci acel mic curs pe mopedul tau. Si cat timp imi ia acel curs? Banuiesc ca o zi. Sau 1 sapt maxim. Imi elibereaza un mic act de absolvire. Ce daca ma costa si ala. Dau si acolo.
  14. Cu toate ca a trecut iarna, si acum ne plimbam linistiti cu motoarele, postez aici ceva valabil pt iarna viitoare. Santy a scris: ar trebui deschisa si pentru noi o clinica de dezmotorizare partiala (doar pe timpul iernii). E primul an in care am motor, prima iarna bate la usa. Pai exista. PC-ul adica. Jocurile simulatoare pe PC. Cumparati un simulator de condus motorul. Intradevar sunetul e apropiat de cel al unui motor adevarat dar nu produce aceeasi satisfactie. Dar macar va mai alina dorul de motor pe timp de iarna.
  15. Borris a scris: A aparut de vreo 2 saptamani si costa 7,9 lei. Din cate am inteles de la Kriminal, site-ul este inca in constructie. Scumpa! Aplic metoda simpla: Sala de lectura la prietenele vanzatoare. Asta doar daca nu e in tipla. Va rog eu daca e in tipla desfiintati tipla! Nu ma privati de dreptul de a citi pe gratis la chioscul de ziar! De ce nu imi permit sa dau 8 lei/luna pe revista? Pt ca ma chinui sa strng bani de motor! Orice ban imi pica in mana se pune in fondul "Motorul" Deci am strans 500 lei. 25% din valoarea unui motor care vreau sa mi-l iau. Mai am 364 de zile de stat pe uscat!
  16. Dupa cum spun si altii nu de motor e vorba. Cauzele accidentelor sunt: Viteza,Inconstienta, teribilismul, si alcoolul. Acestea sunt cele mai frecvente cauze. Ii invit pe experti ca pe niste adevarati profesori, ma refer la motoociclisti cu peste 20 ani de motociclism sa alcatuiasca un decalog al motociclistilor, care daca va fi respectat, nimeni nu va avea de pierdut, si se va mai reduce numarul accidentelor si rip-urile. /index.php?showtopic=94038
  17. A aparut? cat costa? e si on-line?
  18. 2 catei: 1 maidaneza (Puica) si 1 corcitura de tekel (soricar) cu maidanez (Rex) si 2 pisici. O birmaneza (Sonia) si o corcitura de Europena cu Birmaneza (Felix).
  19. Ma uit pe acest forum si observ ca nu avem o rubrica despre animale si alta rubrica reclame. Dar daca nu avem apelez la ajutorul vostru. As dori ca toti motociclistii iubitori de animale sa imi dea un mp. Din pacate nu pot spune aici pe public pt ce. Ceea ce pot spune e ca va fi in folosul meu sa imi iau motor mai repede. Si mai multe detalii pe mp. Ceea ce pot sa spun e ca ar fi reclama daca as spune aici.
  20. Old school, te rugam. Vrem continuarea! Si o intrebare. De unde vine nick-ul? Esti instructor la o scoala de soferi pt cat A? Sau doar ai suficienti ani de motociclism in spate si profesezi particular? Sau doar aici pe forum dai sfaturi?
  21. Plescoi rulz a scris: excelent scris, maestre da-mi voie sa te felicit, lectura mi-a facut placere si cred ca indiferent de subiect ai talent la scris. Despre subiectul dezbatut parerea mea este ca bunul simt si experienta se capata dupa multi ani, multe intamplari, multi kilometri si dupa ce se mai linistesc putin hormonii. Cate accidente prostesti se intampla cu persoane de peste 35 de ani? Aproape nici unul... Degeaba impartasesc atatia veterani din experienta si pataniile lor...infirbantatii citesc (care stiu sa citeasca), sunt total de acord cu ce citesc, apoi se incalta cu slapii, isi pun ochelarii de soare de la Carrefour si ii dau gaz... Datoria celor cu experienta este sa-si bata gura iar a noastra, a celorlati sa incercam sa si aplicam ce citim nu doar sa luam la cunostinta pe principiul "Lasa ca eu sunt norocos, mie nu mi se intampla!" Bafta, asteptam continuarea! Cam ai dreptate. Expertii parca ar vorbi la pereti. Am dreptate nu? Si asta nu se intampla numai la motociclisti. Tinerii in general ca dau de A sau B imediat ce se vad cu arnetul in mana uta tot ce au invatat la scoala si se cred regii soselelor. Eu abia astept sa imi iau o motoreta dar promit si aici pe forum ca nu ma intereseaza deloc cascadoriile sau alte fapte de dat mare viteaz. In al 2-lea rand nu am prieteni nu am anyuraj deci nu ma influenteaza nimeni si nimic. Motoreta o iau ca sa ma plimb singur prin oras cu ea. Iau una de 49cc cu 50 km/h max. La inceput voi merge cu 20-30 km/h asa ca motociclistii braileni de pe acest forum ma vor cunoaste presupun dupa viteza mica. De fat in prima luna nici nu am de gand sa depasesc 25 km/h.
  22. Si eu sunt din Braila. Cand o sa am 700-800 lei o sa va cer un id de mess al cuiva din BR sau GL care vinde motorete Piaggio la pretul asta.
  23. As dori sa stiu si eu pentru ca in curand voi fi incepator. Pentru o motoreta Piaggio care prinde max 50 km/h in primul an intentionez sa merg cu 20-30 la h. Oare pe ce banda sa circul? Pe banda din dreapta rezervata biciclistilor si mopedistilor? La mine aici in BR aceasta banda este delimitata mai mult imaginar fata de banda II adica a masinilor. Iar in viraje la stanga e un dezavantaj ca nu prea putem fi vazuti de soferi oi mopedistii si scuteristii deoarece folosim aceasta banda. Oricum daca as circula pe a II-a cu 30 la h as incurca traficul. Iar la mine in BR observ ca soferii au tendinta de a merge in oras cu 60-70 la h. Eu as intentiona sa merg pe banda I cea de langa trotuar. Cum scrie in codul rutier. Nu o sa ma amestec cu soferii pe banda. Deci 2 intrebari 1. Tb sa folosesc pentru mers banda I cea de langa trotuar? 2. Daca in timpul mersului se foloseste banda de langa trotuar, in intersectii cand vreau sa virez stanga tb sa ma asez langa axul drumului ce imparte cele 2 sensuri, nu?
  24. Acum cum o fi legea? vreau sa-mi iau un Piaggio mai pe la sfarsitul verii. De carnet nu am nevoie se spune ca nici de inmatricuulare. Trebuie inregistrat la primarie? Si tb sa dau un examen cumva?
  25. George din Braila 21 de ani Student. Inca nu am motor dar intentionez sa iau unul. Cu voia banilor voi avea curand un Piaggio. Chiar daca e o motoreta care nu prinde mai mult de 50 km/h eu ma multumesc. Nu sunt vitezoman. Si sper sa ma primiti in forumul vostru chiar daca voi avea o motoreta si nu o motocicleta. Aleg Piaggio deoarece nu ai nevoie de inmatriculare si carnet Deci nu voi avea grija de Taxa pe Prima inmatriculare sau alti 700 lei si timp pierdut pentru scoala si carnet. Deci adio si stresul examenului. Eu sunt multumit de Piaggio. Am auzit ca este foarte bun.
×
×
  • Creează nouă...