Sari la conținut

unimog

EX+
  • Număr conținut

    35
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Carnet moto din
    2001

unimog's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. eu am fost la tomina...stai o ora, mai inveti si legislatie, dai test si 100 ron si ai atestaul
  2. Daca are manual. In plus acolo fiecare fabricant zice in ce fel de conditii sa l inlocuiesti(daca zice). Daca nu...cit de des iti permite buzunarul:D Daca are manual. In plus acolo fiecare fabricant zice in ce fel de conditii sa l inlocuiesti(daca zice). Daca nu...cit de des iti permite buzunarul:D
  3. aluneca ambreiajul de acord, dar datorita diferentei de turatie uleiul se arde mult mai repede si si pierde din proprietati.
  4. din punct de vedere tehnic e super...dar totusi intrebati un specialist:)
  5. Da, vad ca lumea nu stie ce e cu ulieurile astea. Nu poti folosi un ulei auto, pentru ca vorbim de alte turatii. Pe de alta parte un ulei care sta peste un an intr un motor, mai ales afara trebuie schimbat datorita condesului care apare ca urmare a diferentelor mari de temperatura din timpul anului. Orice motor condenseaza, in motor intr un an ajunge cam 0,2% apa, suficent ca 3% din ulei sa devina emulsie, cit ar fi de bun. 10W50 este un ulei de competitie si se deterioreaza repede, cam maixim 1000 km(asta pt cel care a deschis topicul). Se recomanda celor care merg sportiv, dar trebuie sa fie schimbat des, cum ziceam. Intervalul de schimb trebuie schimbat conform indicatiilor fabricantului motorului, nu al uleiului(ficare isi lauda marfa, dar cel care face motorul are interesul ca acesta sa si mearga, iar fabricantii de ulei nu pot testa pe toate motoarele existente:D) In manualul motorului exista niste specificatii pe care le gasiti si pe bidonul de ulei(API de obicei). Daca luati un ulei care respecta API ul nu mai conteaza, restul este reclama. Bineinteles ca este bine sa luati un ulei cunoscut, pentru ca un no name va poate oferi surprize.
  6. daca ai multi plumbi e o probelema cu cel care ti le a echilibrat. La orice echilibrare nu trebuie sa existe mai mult de un plumb, indiferent de roata. daca este roata cu spite poti sa incerci o reglare din spite, in Bucuresti sunt 2 sau 3 care stiu sa faca asta, unul este cel care se ocupa de bicicletele de la Dinamo, altul este la Federatia de Ciclism dar nu prea mai vrea sa faca, ca are o virsta. Daca ai jante de aliaj pot fi echilibrate dinamic(nu static, ca la spite), ca veni vorba. In mod normal inainte de echilibrare e bine sa le indrepti, dar atentie la fisurile care apar dupa indreptare. Dar daca iti da buzunarul...ia altele noi.
  7. Nu se schimba nimic in functionarea motorului atunci cind schimbi tipul de ulei. Asta se poate vedea doar in timp si numai cind il demontezi. Restul sunt povesti cu cei care isi dau seama de un ulei doar cind il pipaie sau ca s a schimbat zgomotul. Mirosul patrunzator poate avea 2 cauze...lipsa unui aditiv din ulei, dar asta se vede de la schimb sau prezenta benzinei in ulei(ori scapa vreun injector sau amestec bogat-la carburatie) Daca ai aceste scapari si deteriorarea uleiului va fi mai rapida.
  8. Incearca si la Autozone linga Mc Donald Buzesti, dar daca e busita rau du te la Diham, sunt cei mai buni la asa ceva, o pot si suda daca crapa la indreptat. Sfatul meu este sa nu mergi cu ea sudata. Daca o pot indrepta ok, daca o sudeaza ia alta. Si verifica foarte bine suprafata, dupa indreptare de obicei apar micro fisuri, la urmatoare agroapa planezi, pur si simplu.
  9. uleiul poate fi analizat, dar te costa probail cit ambreiajul o astfel de analiza(o analiza de ulei ars te duce la vreo 10-11 mil). Nu mai zice ca uleiul este garantat 10000 km. Numai un vanzator fraier sau pus pe tepe poate garanta asa ceva. Poate recomandat, dar iar este ciocu si norocu. Fabricantul motorului recomanda nr de km, nu fabricantul uleiului. E destul de mult 3000 km, indiferent de ulei. Daca ai avut probleme cu racirea(radiatorul) este posibil ca uleiul sa ti fi preluat mai mult din necesarul de racire al motorului, asa incit s a uzat mult mai repede. In general trebuie sa tii cont de toate conditiile de drum atunci cind schimbi uleiul. Sfatul meu este sa l schimbi cit te des te tine punga. Daca vrei o analiza rapida si ai 2-3 picaturi de ulei uzat imi dai un mesaj si vi la garaj, am un tester rapid, dar nu zice decit daca e nevoie sa l schimbi sau nu. Deci nu este o analiza desteapta, pe care o poate face un laborator si in urma careia iti pot spune cam ce vrei despre motorul tau:D
  10. vindem scutere Tomina, deocamdata facute in China, de unde poti primi calitatea pe care o platesti. www.tomina.ro
  11. macar de n ar omori si pe altii, cred ca asta i problema....mai bine incearca cu cianura, mai sigur si nu i doare
  12. Nu s a publicat nimic pe nicaieri, nu au fost anuntate decit revistele de moto, de parca alea de auto n ar avea si rubrica moto. Si nici macar un banner la intrare, ca erau niste mosi care cu asta se ocupa, intra sa vada ce mai e prin Romexpo. De perioada ce sa mai zic? Iar organizatorul apare la Tv si zice ca s aterminat raliul, s au dat premiile, dar rezultatele se sau a doua zi. Sa inteleg ca premiile s au dat pe ochii frumosi?
  13. Si computerul cum il tii? Stiu zona si smecherii de acolo. Poate ar fi bine sa facem o lista cu "baietii" care au conserve de lux si si bat joc de toti. Desi la banii lor probabil isi pot schimba masina odata pe luna. Sanatate maxima si La Multi Ani pentru ziua ta!
  14. Cum sa comentezi Razna? sau accidentul in general? Poate filmul exista si nu da bine pentru nimeni sau da bine pentru amindoi. Nu cred ca cineva are vreun interes sa apara acel film. Ideea este ca trebuie sa se intimple ceva rau si sa se afle anumite chestii.Sunt curios cum se ancheteaza in continuare. Sau cum s-ar fi anchetat daca nu ar fi fost camera video. Ca de obicei moto e de vina, totusi daca au tinut frinele nu zice nimeni de ce nu s-a oprit. Parerea mea este ca politia nu e pregatita sau nu vrea sa ancheteze un caz asa cum trebuie. Nu e singurul in care se ia o decizie pe loc, o decizie care poate fi gresita. Probabil daca era mai grav, Doamne fereste s-ar fi anchetat cu mai multa grija. Asa lui ii ia carnetul, motorul se repara, el iese din spital si gata. O sa urmaresc acest caz:D
×
×
  • Creează nouă...