Sari la conținut

skydiver

Membru
  • Număr conținut

    102
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de skydiver

  1. Susţin post-ul lui FLEX. Din 2007 îmi întreţin motorul numai la Bogdan. Om fain, de altfel.
  2. Nu cred că se pune problema de reclamă: am citat din postul colegului tocmai din motivul localizării: Lângă baza podului ce trece peste centura BucureÂştiului, după fabrica Tuborg (adică dinspre Pantelimon), se face un drumeag (asfaltat, ce-i drept) paralel cu podul, pe partea stângă cum ieÂşi din BucureÂşti; pe drumeagul acela e Service-ul, are Âşi un banner pe care scrie despre ITP-urile auto Âşi moto. Tătă bafta!
  3. Fost acolo adineaori (21.07.2010 14:00), că pe la RAR numai pe 29 mă primeau, fără programare, am aÂşteptat după o maÂşină. Ăl bătrân de-acolo e cam țâfnos (cam ca inginerii de pe le service-urile de pe vremea comunismului) dar cel tinerel chiar de treabă. Tobă acrapovic (cu silencer-ul montat) fără acuze, m-au întrebat ce-i cu amortizorul de ghidon, după ce le-am spus că, mai nou, producătorii le pun direct de pe linia de producție au fost de acord că l-am montat cu rost. Verificat frâne pe stand, lumini Âşi semnale ochiometric. Poză din spate Âşi la kilometrajul de pe bord Âşi 120 ron. P.S. Aveam un mic morcov pentru o crăpătură la geamul unui far, dar m-au iertat. Baftă!
  4. Ofticoasă mică, ce eÂşti tu! Hai să si o zi faină! Mesaj completat P.S. 1. Am vrut să spun "să ai o zi faină"... greu cu tastatura asta... 2. Schimbat bord (SH) Âşi acum turometrul merge , are alt kilometraj, dar asta-i ultima grijă. Zi plăcută la toți (că frumoasă e, cel puțin în BucureÂşti)!
  5. L-am comandat deja... Piesa cu pricina e chiar în stânga sus, Âşi evident sub nivelul plăcii turometrului, Âşi ce cursese din ea era ca o pastă maronie care făcuse contact cu ce de sub ea (mult mai mare), din păcate e montat la loc turometrul Âşi nu am cum să-i fac o poză, dar marți îl dau jos Âşi poate apuc să postez una. Alte încercări... am renunțat să mai fac. Am tot întrebat în stânga Âşi-n dreapta Âşi nimeni nu-mi dă altă soluție. Dacă nu e asta... mai vedem, cel care mi-l vinde pe acesta mi-a promis că mi-l ia înapoi dacă nu-i ce-mi trebuie mie... aÂşa că: să fie vreme bună. Salutare!
  6. Salutare! Nu cred să fie din cauza asta pentru că, precum am menționat anterior, turometrul ar trebui să aibă următorul comportament: - indică turația 0 pentru 3 secunde - indică turația cod de defect pentru 2,5 secunde - indică turația reală a motorului pentru 3 secunde - apoi reia ciclul iar codurile de defect sunt pentru 3000 rpm Âşi 4000 rpm în manualul tău (3000 Âşi 8000 în al mecanicului meu ) Âşi nu 5000 rpm, iar, pe deasupra, turometrul meu indică în permanență aceeaÂşi turație... L-am desfăcut din nou Âşi am observat o piesă electronică (aici sunt în afara oricărui pericol de a recunoaÂşte ceva...) din care s-a scurs un soi de pastă... Am curațat-o, dar, conform aÂşteptărilor, fără rezultat. Ar trebui să încerc să o schimb, dar nu cunosc nici un electronist... Am găsit un alt bord la 100 euro... Mai mult... nu Âştiu. Baftă!
  7. Bine, anunță-mă Âşi tu, te rog, dacă afli ceva. Numa bine!
  8. Hai noroc! Scuză-mi, te rog, tonul afectat, dar tu l-ai citit? Faptul că am precizat la începutul postului că nu e cod de defect Âşi celelalte detalii pe care le-am dat, nu ți-au dat de înțeles că l-aÂş fi citit?
  9. Salutare! La motoreta din semnătură am o problemă cu turometrul: indică 5000 de ture permanent (nu e nici un cod de defect de pe la alte componente; la modelul ăsta codurile se rezumă doar de 3000 Âşi 8000 de ture, iar turometrul funcționează intermitent, adică indică turația corect apoi cade, urcă la turația de cod, stă puțin, apoi indică din nou turația reală a motorului Âş.a.m.d.). Am Âşters toate contactele electrice la care am avut acces după ce am dat jos tot botul până la bord, precum Âşi cele de sub Âşa. Singurul moment în care a căzut acul de la 5000 la zero (cu contactul pus, evident) a fost când miÂşcam mufa care intră direct în bord, dar nu sunt sigur că e de acolo pentru că era, totuÂşi, o poziție nenaturală a mufei în locaÂş, plus că eram în casă Âşi nu puteam să pornesc motorul să văd indicația. Singura soluție la care m-am gândit, de verificare măcar, ar fi să încerc cu un alt bord, dar până acolo poate v-ați mai întâlnit careva cu problema asta Âşi-mi dați o altă soluție. Zi bună Âşi senină! P.S.: Un soi de autocorect al forumului nu mă lasă să scriu curatat cu diacritice - îmi postează "poponeataățat"... unde am scris despre contacte )
  10. Mâine dimineață (adică 15.08) pe la 8-9 plec din BucureÂşti către casă (Rădăuți City). Dacă sunt doritori de "zbor în formație": 0722.139.419
  11. I'm comming home! Tomorow! 500 km... he he he Plec pe 15.08 orele 8.30 din BucureÂşti, dacă sunt amatori de înhăitare: 0722.139.419 Asfalt uscat!
  12. Din câte posturi ai tu în topicul ăsta... cam ar trebui să te uiți în oglindă. Hai, noi să fim sănătoÂşi Âşi să nu deviem atât de mult de la subiect. La urma urmei un om s-a pierdut, să-nvățăm măcar din întâmplarea asta nefericită cum să o prevenim. Încă o dată sincere păreri de rău pentru motorist.
  13. @ Fulguletz: Foaie verde lobodă Curge apa-n beci Vaca noastră-i slobodă Vezi că tre' să pleci. Condoleanțe familiei în primul rând, e un moment foarte greu pentru ei... În al doilea, nu vă luați la nici un soi de întrecere, hârjoneală etc. cu maÂşinile, e mult prea periculos, lăsați toate frustrările deoparte (Âşi ale voastre Âşi ale lor). Sănătate Âşi ochi în patru.
  14. Mare adevăr. Acum, ce-i mai important e ca biker-ul să se facă bine, cât mai bine. Noi vorbim discuții. De ce a făcut asta, ce a crezut, ce prioritate avea etc. ... Nu a anticipat. Asta a fost greÂşeala lui. Că vina se aglomerează mai mult la conducătorul Ford-ului, e partea a doua, dar pe motociclist nu-l ajută asta cu nimic. Acum e în spital, Âşi în ce stadiu... putea preveni asta, e drept. Nu-l condamn la pedeapsa pe care Âşi-a luat-o, Doamne fereÂşte, dar putem noi, cei care privim înspăimântați la nenorocirea ce l-a lovit pe săracul om, să învățăm ceva: să reducem viteza în zonele aglomerate! (îmi spunea demult un motociclist, nu cu mult mai experimentat, dar cu mai multă minte decât mine: "când e aglomerat, mergi ca maÂşina"...). Din tot sufletul, îi doresc biker-ului însănătoÂşire cât mai completă! Lăsați fițele, fraților! Impresionați biker-ii, nu publicul! Asfalt uscat!
  15. Daca e vorba de partea stanga e capacul de la alternator si se poate schimba doar acela, e-bay, comanda, dezmembrari, etc. Caut far dreapta pentru R6 model 2000
  16. Prietene, nu prea m-a mai interesat cine e când m-am văzut despăgubit... Asta e... Lecție învățată "the easy way"!
  17. Salutare! Caut o pereche de oglinzi de R6 model 2000, cu cât mai repede cu atât mai bine! 0722.139.419 Asfalt uscat!
  18. @Pacasac: dap, a fost a lui! ÂŞi eu sunt bucuros de final... @Ralucone: Are you gonna spank me? ; merci de grijă, gagico! ÂŞi crede-mă că reuÂşesc să conÂştientizez... @Pedala: dap, mi-am rezolvat-o, a doua zi, mai nasol e cu oglinda (oglinzile de fapt, că am aflat că sunt de Honda...), hai că vorbim de tură, dar mai după PaÂşti că vreau s-o duc până acasă de sărbători ! Merci încă odată de susținere!
  19. Gata, am scăpat de încadrarea la "motocicliÂşti care urmează să cadă"! AÂşadar: sâmbătă 18.04.2008, venind de la Prisma 2, fac stânga după Aeroportul Băneasa, îmi aleg poziția de lângă axul drumului de pe banda doi, nu pe linia de tramvai, ci lângă, pe asfalt. La un momend dat, din spate, flash-uri, claxoane, când am posibilitatea, mă dau spre centrul benzii să fac loc sportivei japoneze care nu avea loc pe linia de tramvai între mine Âşi stâlpii dintre liniile de tramvai. Când trece omul pe lângă mine face niÂşte semne, n-am văzut exact ce... ce-am prins cu coada ochiului. La semaforul de la Romaero Băneasa ajung lângă el: coboară geamul Âşi încer să-i explic că eu mergeam regulamentar Âşi că nu avea motive să mă "pistoneze" de la spate, omul a vrut să-mi explice ceva, nu am înțeles decât "ceva de cinci ori", supărat pe atitudinea lui comit greÂşeala mea: îi arăt un deget (de la mâna stângă...). El pleacă primul, fuge în fața mea Âşi îmi trage o frână serioasă, reuÂşesc să frânez în timp util, dar numai eu Âştiu cu ce emoții, datorită cărora mă gândesc că ar fi mai bine să mă dau pe prima bandă Âşi să-mi văd de treabă. Asta Âşi fac, până la coborârea de pe podul Băneasa unde, se opreÂşte între benzi (pentru cei ce nu cunosc zona, podul coboară în Y), probabil să vadă pe unde voi merge (în continuare pe linia de tramvai sau pe Caranfil). Aici puteam să fi prevenit ceea ce avea să urmeze dacă mă opream Âşi eu în spatele lui, să îl am la vedere... dar am băgat mâna-n gaz Âşi am trecut pe lângă el. Mă mut pe banda doi, de lângă ax, pun semnal stânga Âşi încep să frânez să intru pe Burileanu. Mă ajunge din urmă, vine în dreapta mea Âşi trage stânga de volan spre mine Âşi se întâmplă evenimentul: trag puțin mai mult de frână Âşi de ghidon... (în condiții normale nu aÂş fi făcut manevra asta, dar m-am speriat...) rezultatul e evident: cad pe stânga, eu mă rostogolesc de vreo două ori, motoreta alunecă pe aceeaÂşi parte urmând maÂşina lui pentru vreo 10-15 m, cred. Off-topic: Âşi acum am în minte imaginea Skodei Octavia negre (ultima generație, măcar atât ) care venea spre mine de pe contrasens - din fericire eu am rămas pe sensul meu Âşi în alunecare/rostogolire. Revenind, mă ridic Âşi alerg după maÂşina lui memorând numărul de înmatriculare, dar nu am avut de făcut prea mult cros pentru că omul opreÂşte pe Burileanu. Polemici, discuții, adrenalina eliberată în sânge... el susținea că am căzut singur, că nu mi-a făcut nimic, că Âşi el e motociclist Âşi Âştie cum stau lucrurile pe motoretă, rămân surprins că un alt mototciclist s-a lăsat antrenat în aÂşa ceva... în sfârÂşit, a apărut în zonă un domn cu un Tico viÂşiniu care mi-a luat apărarea (tată de motociclist ), îi iau repede numărul de telefon, pentru orice eventualitate. Mai apar două motorete: un GSXR din acela cu gurile de admisie în lateralele farurilor Âşi un CBR de 600 super sport, cărora le foarte mulțumesc pe această cale - au stat cu mine până la rezolvarea situației! În sfârÂşit, propun omului să chemăm poliția, inițial acceptă, după care revine Âşi-mi propune să rezolvăm situația amiabil, adică să fac un calcul Âşi el să-mi deconteze pierderile. Îmi sun mecanicul Âşi-i cer ajutorul în sensul ăsta, că la momentul respectiv nu prea eram eu în stare să-mi puric baza de date Âşi să fac o evaluare, Âşi ajung la aproximativ 1000 de euro. Îi comunic omului, acceptă Âşi în 20 de minute a apărut cu banii. ÂŞi-a cerut scuze Âşi mi-a spus că-i pare rău (Âşi nu o dată) de toată tărăÂşenia Âşi chiar mi-a părut sincer. Ranchiună nu-i port, chiar dacă e condamnabil ce a făcut, îl înțeleg, Âşi eu m-am enervat în deosebitul trafic bucureÂştean... mă foarte bucur că am învățat o lecție cu urmări minore: sunt întreg! Urmări: la motoretă - crash pad stânga polizat cam jumătate de cm (m-a salvat de multe altele!), capacul de la alternator polizat, schimbător de viteze îndoit (l-am Âşi îndreptat ), capătul de ghidon stânga Âşi maneta de ambreiaj polizate uÂşor, oglinda stânga s-a rupt (Âşi, fir-ar să fie nu găsesc alta/altele... ), carena față, lângă farul stânga, s-a polizat, s-a polizat Âşi codița puțin, dar Slavă Domnului, pusesem un abțipild acolo care a preluat mare parte din zgârieturi, farul dreapta s-a crăpat Âşi puțin găurită aripa roții din față (astea le-am văzut după ce mi-a dat banii... asta e...), Âşi cotumul de piele Alpinestars Octane julit pe ici colo (fără găuri). Eu... sunt întreg, o mică vânătaie la cotul stâng - primul punct de contact cu asfaltul - Âşi degetul mare de la mâna dreaptă luxat uÂşor. Costumul Âşi-a făcut treaba foarte bine, ce-i drept nici nu a avut prea multă . Eu mi-am învățat lecția: nu mai arăt degete-n trafic, nu-mi mai pun mintea cu maÂşinile: voi evita orice soi de conflict, chiar dacă va fi nevoie să trag pe dreapta: mai bine întreg Âşi cu orgoliul nesatisfăcut decât... Âştiu eu ce altceva. Hai salutare! Asfalt uscat Âşi ochii-n "paiÂşpe"!
  20. MOTUL 300 V, e mai scumpuț, dar cică-i cel mai bun cât despre filtru... eu l-am luat direct de la mecanic Asfalt uscat!
  21. Se face: 2 persoane. AÂştept informații despre ora Âşi locul plecării
  22. AÂşa e, dacă mergi regulamentar Âşi te opreÂşti când ți se face semn nu te ia nimeni pe capotă. Cazul de față e sensibil pentru că se creează un precedent => trebuie reglementată clar metoda de oprire a motociclistului care nu opreÂşte de bună voie. Sper ca măcar asta să se clarifice în urma evenimentului. Asfalt uscat !
  23. Salutare! Spune-mi de unde, te rog. Merci!
  24. FaÂşim! Organizarea pe categorii moto e Âşi nu prea o idee bună: cine-s primii? Sigur se vor găsi ciudoÂşi să susțină că unele trebuie să fie primele Âşi altele ultimile, ar exista soluția tragerii la sorți, ce-i drept... Anyway, organizatorii, în funcție de aprobările obținute or găsi soluția cu impact mai mare sper... Asfalt uscat!
×
×
  • Creează nouă...