Sari la conținut

michidutza_intzeleptul

Membru
  • Număr conținut

    109
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de michidutza_intzeleptul

  1. Salut. Nu am avut rabdare sa citesc intreg topicul dar pot preciza niste... chestii ... de care poti tine cont: 1. La deschiderea dosarului de daune ai grija ca formularul prevede "starea de intretinere vehicul" cu 3 bife. Inspectorul constatator completeaza formularul si tu il semnezi, iar ulterior bifeaza starea de intretinede satisfacatoare. Rezultatul: suma considerabil mai mica la stabilirea valorii de dauna totala (e o intreaga istorie in ceea ce priveste asigurarile, consulta un avocat bun in domeniu - eu am rupt legatura cu un avocat in domeniu si am castigat pe cont propriu). 2. Daca zilele de ingrijiri medicale sunt 61+, nu te mai poti intelege cu vinovatul. 3. Daca vrei sa te intelegi cu vinovatul, te intelegi doar pt ca tu nu mai doresti ca el sa fie tras la raspundere penala. Daca el te recompenseaza cumva, o face pt ca tu sa iti retragi plangerea, NICIDECUM PENTRU VATAMARILE CORPORALE SUFERITE DE TINE. Ai mare grija ca asigurarile (RCA) platesc daune pt vatamarile corporale provocate in urma evenimentului asigurat (accidentului), iar daca tu spui ca vinovatul ti-a dat bani pt vatamari, acestea se vor scadea din cuantumul stabilit de instanta (pt ca, de regula, asigurarile nu platesc pentru vatamari corporale decat in urma unei hotarari de instanta). In rest... sunt muuulte de spus... iti trebuie un cunoscator bun in domeniu. Multa bafta.
  2. "Vaci" sunt in toate tipurile de masini: frantuzesti, nemtesti, japoneze... Nu mai departe de azi mergeam linistit cu motoreta (undeva la 50-60 km/h pe blv Timisoara, in ton cu toti conducatorii auto) pe banda 2, iar pe banda 1, la 50-70 m in fata un autobuz. Autobuzul franeaza pentru a face oprire in statie iar "vaca" din Seat Leon, negru B10PWA (sper sa fi retinut bine detaliile), fara sa se asigure, fara sa semnalizeze si in timp ce vorbea la telefon trece de pe banda 1 pe banda 2 ca sa depaseasca autobuzul. Am trecut paralel (eu, boul si ea, vaca) pe banda 2 pe langa autobuz. In pricipiu nu folosesc limbaj obscen pe forumuri dar nu ma pot abtine in cazul de fata pentru ca, dupa ce a facut treaba asta, incercand prin semne sa o fac sa inteleaga ca nu trebuie sa vorbeasca la telefon in timpul mersului, stiti ce a facut vaca?!! M-a trimis in p.wla ei !!! Pai si sa nu recapitulez tot ce am invatat eu prost din vocabular la adresa ei ?!!! P.S. Daca merg cu 80 km/h cu motoreta turata fara silencere, nu mi se intampla asa ceva ! Deci...
  3. Daca tot suntem offtopic... Incurci anumite chestii si anume: calibrul 44 de la americani nu e acelasi cu cel 44 de la europeni. S-ar putea sa ai surpriza ca 38 de la ei sa fie chiar 9 de la noi si 44 de la ei sa fie 11 la noi !!! Ca daca aia ar umbla cu calibrul 44 mm... adica diametrul proiectilului dintr-un cartus !!! Nici in razboi nu merge un om cu asa ceva la purtator.
  4. Eu te-as invita pe tine, ba, sa mergi cu conserva ta prin bucuresti FIX REGULAMENTAR. Ai sa vezi ce muipuli iti iei in gura si va fi vai de mamitica ta de ce iti vor auzi urechile de la conservari de-ai tai pentru stilul de condus. Stai in fata calculatorului si tasteaza ca asta stii sa faci cel mai bine, frustratule. Scuze pentru limbajul folosit dar el se adreseaza DOAR celui care a facut comentariul de mai sus. Ideea e in felul urmator: nimeni nu merge regulamentar in totalitate, indiferent ca e conservar, motociclist sau orice altceva. In principiu sunt de acord sa mai incalci legea indiferent cum (sa traversezi prin loc nepermis, sa intri pe un interzis etc) dar cu o conditie: SA NU DERANJEZI PE NIMENI IN JURUL TAU indiferent de calitatea lui in trafic (pieton, conducator auto/moto/de vehicul). Ca ai bafta sa te vada organul, este numai si numai problema ta. Ca si persoana care a ajuns la fata locului la mai putin de 2 minute dupa producerea accidentului imi permit sa imi exprim umila parere despre ce am vazut acolo. LEGAL: pieton vinovat 100% pentru ca a traversat prin loc nepermis.
  5. Cu toate aste s-a gasit o ... individa ... sa spuna "tz-ai dracu de nenorociti... tu nu-ti rupeai gatu !!!". Ce m-a mirat a fost ca sotul ei a acordat primul ajutor impreuna cu echipajul SMURD pana la urcarea victimei in echipaj, iar ea, la plecare, la urcarea in masina, tinand plodul in brate, facea aceste afirmatii de tot rahatul... Ca sa nu mai spun ca era dara de sange dinainte de trecerea de pietoni si, cu toate acestea, toata lumea afirma ca a dat peste el pe trecere. Altii, cu juma' de gura, spuneau ca ar fi fost sub influenta bauturilor alcoolice... unul chiar afirmand ca era sa-l loveasca alta masina putin mai devreme cand a traversat celalalt sens. Multi mai afirmau ca s-a mers cu viteza dar eu as infirma ideea asta tinand cont de cat de putin a mers taras motocicleta pe asfalt, pt ca la viteza motocicleta se cam duce.... Sunt scarbit de atitudinea asta de 2 lei a romanului atotstiutor si cunoscator si, mai mult decat atat, judecator. Am plecat pentru ca nu eram de nici un ajutor si eram singurul pe 2 roti in preajma, chiar daca erau roti de scuter... lumea blameaza intr-un mare fel pe cei cu 2 roti (nu mi s-a intamplat pana acum...). Dumnezeu sa odihneasca victima si putere motociclistului sa treaca peste...
  6. Gandind la rece... nu-i multumesti lui Dumnezeu ca ti-a scos-o in cale pe militzianca... chiar si asa ?!!! P.S. Ma fac militzian la Sovata !
  7. O citesc periodic chiar daca o stiu in mare masura; multumesc pentru recomandari. Nu te cunosc motiv pentru care nu imi permit sa te intreb daca ai luat examenul la Pitesti sau cum ai obtinut permisul. Recomandarea mea este urmatoarea: citeste temeinic.. de fapt... nu lectura, ci aprofundeaza OUG 195/2002 republicata pentru ca singurele afirmatii adevarate din postul tau sunt: "cred ca.....". ATAT !!! P.S. Suntem intr-un topic gresit cu ceea ce discutam, motiv pentru care, daca vreimai multe detalii, deschide un topic la rubrica "legislatie" .... Numai bine!
  8. E mai grav sa NU STII legea decat sa o intelegi binar !!! Mai citeste...
  9. Pt toti care se grabesc sa-mi atraga atentia asupra dezinformarii: va rog sa ma scuzati ca, pe data de 09.07 nu cunosc ce s-a publicat in Mon Oficial pe data de 03.07 !!! In fond si la urma urmei nu cred ca modificarile sunt atat de esentiale incat eu sa dezinformez. Oricum, am inteles ca nu fac bine ceea ce fac si o sa procedez in consecinta... adica nu o sa mai calculez nici o valoare de dauna totala si nu o sa mai dau nici o valoare de catalog. Mergeti la asigurari si va descurcati cu ei cei care aveti nevoie... P.S. Ce am calculat eu pana acum (si nu stiu daca am calculat pentru cineva dupa 03.07) nu a fost cu nimic gresit pentru ca e in avantajul nostru modificarea in ceea ce priveste km/an parcursi referitor la stabilirea starii de intretinere !! Specific noua, romanilor sa scoatem ochii celorlalti. Bafta tuturor in razboiul cu asigurarile ...
  10. Pentru toti cei care ati postat aici: majoritatea vorbiti IN NECUNOSTINTA DE CAUZA !!! Voi ati luat de bun ce v-au spus cei de la asigurari !!! Catalogul este foarte bun si are valori cat de cat normale. Legea este gandita foarte bine si, cred eu, ajuta foarte mult pe cel care a suferit daune. Intrebarea mea este urmatoarea: stiti vreunul ce si cum cu valorile de catalog si cu modalitatea de calcul a daunelor si cu stabilirea valorii de dauna totala ?!! Cu siguranta ca nu din moment ce ati scris fiecare ce a scris... P.S. Cel cu F3/98... suna-ma la 0763.77.55.35. 09.07.2008 Pentru Honda CBR 600 F, vechime peste 10 ani (aici intra si F3-98 si F2-92) sunt urmatoarele sume de dauna totala: Stare de intretinere buna: 2291.3175 E (3055.09 E cu epava la asigurator) Stare de intretinere medie: 1551.5625 E (2068.75 E cu epava la asigurator) Stare de intretinere satisfacatoare: 1103.4663 E (1471.2874 E cu epava la asigurator) NOTA: 1. Se considera stare de intretinere medie la un numar de 10.000 km parcursi intr-un an. Daca sunt mai multi km parcursi se corecteaza starea de intretinere procentual catre stare buna sau satisfacatoare in functie de cat de multi sau putini km s-au parcurs fata de 10.000 pe an. 2. Suma in lei se calculeaza la cursul BNR leu/euro din ziua producerii accidentului. 3. Valoarea de nou data de catalogul SCHWAKE este de 8257 E pentru o motocicleta Honda CBR 600 F Numai bine celor doi cu F3 si F2.
  11. Aceeasi treaba ti-am spus-o si eu si la tine s-a ajuns la un mic compromis... nici tu nu ai cerut mai mult, iar el ti-a dat asigurarea plus restul care e totusi putin pentru daunele (a se citi "vatamari") produse... Daca te luai cu el si isi angaja un avocat......... ti-ai pus intrebarea asta vreodata ?!! Si ti-am mai spus si ce "interes" a avut politistul acolo...
  12. Am fost acolo dupa accident, inainte sa ajunga politia si dupa ce il luase pe individ salvarea. Masina nu era parcata pe trecerea de pietoni. Hai sa nu mai gasim scuze individului cu scuterul. A fost de vina si a patit-o. Sa-i uram insanatosire grabnica ca a avut ce sa invete din asta !!! Am renuntat sa-i atentionez pe scuteristi in ceea ce priveste portul castii datorita raspunsurilor primite din partea lor... prea impertinente si prea nesimtite... In trafic ii ocolesc si ma feresc de ei datorita modului in care aleg sa circule (circula dupa modul "e strada mea si fac ce vreau pe ea !!!"). Imi pare rau ca unii conducatori auto ne asociaza cu scuteristii. P.S. Nu generalizez in ceea ce priveste scuteristii dar parerea asta este formata in urma tangentelor pe care le-am avut cu scuteristi, iar majoritatea covarsitoare este caracterizata de cele scise mai sus. Numai bine!
  13. michidutza_intzeleptul

    E85

    Faci parte din clubul celor cu permis... sau cel putin asa zi spus tu... Cum ai trecut de proba medicala daca nu vezi desenele de pe asfalt ?!
  14. Accidentul a fost prezentat si pe PRIMA TV... Conform prezentarilor, vina apartine in totalitate conducatorului auto in varsta de 62 de ani. Motociclistul a decedat. Dumnezeu sa-l odihneasca.
  15. Daca pretul de nou este "asa...", pretul SH in comparatie cu restul este tot "asa..." Bafta la achizitie. dar inainte bafta cu asigurarile.
  16. Unde l-ai gasit ? Ca io n-am gasit decat p-ala din 2004-2005 !!!
  17. Atunci ia-ti alta marca... e si mai ieftina si sigur consuma si mai putin. Oricum peste 14000 E pretul de nou al unei astfel de motorete... mi se pare cam exagerat sa platesti brandul si sa te plangi de consum...
  18. Fa repede un "edit" !!! La asta te gandesti tu acum ??!!!
  19. La unul a tinut cu pretul de pe net, e drept, acum cativa ani buni... Prima vedere a cui?!! ... Ca singurii care stabilesc daca e dauna totala sau nu, sunt asiguratorii dupa ce calculeaza valoarea de dauna totala si confrunta cu factura proforma (deviz) !!!! Tu macar ai cerut devizul de la reprezentanta (sau importator) ?!!!
  20. Eu am trecut prin asa ceva si am zis : "lasa ca e omu tanar si nu e bine sa-i fac rau" (mai ales ca fix la 6 zile dupa.. avea nunta). Dar cand i-am cerut 8 milioane cu ce cheltuisem eu pe moment la doctori in spitale si cu motoreta (cazare unde s-a intamplat beleaua si apoi transport pana in Buc) stiti ce mi-a raspuns?!! "Pai nu-ti plateste asigurarile ?!! " Mi-am meritat soarta... Acum, ce as face eu: 1. As face plangere impotriva spurcaciunii. Chiar daca nu as scoate prea mult de la el, asa ar scoate el mai mult din buzunar ca sa scape. Dar asa, tot o sa te caute sa o dati la pacce. 2. Asta nu are nimic de a face cu asigurarile unde e cu totul altceva si nu are de a face cu latura penala (asta doar daca nu vrei daune pentru vatamari produse in urma accidentului de la societatea de asigurari). 3. Daca pici la pace cu omu in ceea ce priveste latura penala trebuie sa faci ceva scris ca ce ti-a dat este pentru vatamarile corporale produse, ca altfel, la asigurari, spurcaciunea poate sa spuna ca ti-a platit o parte din daune si asa... mai pierzi suma respectiva din suma totala pe care trebuie sa o primesti normal de la asigurari. 4. Asigurarile sunt obligate sa plateasca si daunele altor obiecte "accidentate". Aici ma refer la casca, costum... Vezi cum faci rost de preturi de pe net (mai bune sunt facturile)... poate ii pacalesti p-aia de la asigurari. Numai bine. INTREBARE: Unde e asigurat urangutanul ?
  21. Dauna totala nu o stabielste decat grila de calcul de la asigurari. Important este sa-i puna valoarea de nou a motoretei de la care se pleaca la calcularea valorii de dauna toatala, pe cea reala, nu una a altei motorete sau a unei motorete mai veche cu un an sau 2 ani !!! O spun din proprie experienta. Pentru cel care a suferit acidentul, daca poti sa-mi dai urmatoarele date, in masura posibilitatilor iti calculez dauna totala ca sa stii de unde pleci: Data fabricatiei motoretei (an,luna,zi; sau doar an,luna;), ziua producerii acidentului, km pe bord la momentul producerii accidentului, tipul motocicletei (marca si modelul), puterea din talon (kw). Pentru maimulte detalii cu asigurarile se poate si pe privat. Multa bafta.
  22. Este la spitalul Municipal. Martorii spun ca a plecat primul de la semafor si ca nu stiu ce s-a intamplat. Se vedea ca a acrosat ultimul gard protector al liniei de tramvai 41 (urma o portiune de garduri lipsa "aranjate" de vreo masina). Poate ca a avut bafta ca a lovit un gard ca altfel poate era aruncat chiar pe linia tramvaiului. Baiatul era cooperant, constient de ceea ce i se intamplase. Nu am fost chiar langa el sa vad ce spune pt ca erau cei de la salvare si de la politie. Eu am ajuns in acelasi timp cu salvarea si doctorita era cam guraliva, tipa la cineva. Mai multe detalii nu stiu daca poate oferi cineva intrucat motocicleta se afla pe trotuar pe cric, iar el era pe asfalt intins pe spate unde i s-au acordat primele ingrijiri de 2-3 minute dupa care a fost urcat in salvare. Multa sanatate motociclistului si mai multa atentie pe viitor. Numai bine.
  23. Am luat ca date de referinta urmatoarele: - data fabricatiei 01.01.2005 - data accidentului: 03.11.2005 - km parcursi pana la momentul accidentului: 5000 - valoare de nou 13.000 E (valoarea conform catalogului schwacke este de 13.140 E,, iar daca tu te duci cu factura, ei or sa ia in considerare suma mai mica) - curs leu/euro BNR din 03.11.2007: 1 euro = 3,3408 lei Dauna totala: 7.507,5 E (25081.056 lei) cu epava la tine (cam asta e situatia la asigurari pt ca ei nu prea opresc epavele), 10.010 E (33341.408 lei) cu epava la asigurari. Deci, nu incape discutia sa nu-ti plateasca reparatia. P.S. "epava" este termenul folosit in asigurari. P.S. 2 Suma se modifica nesemnificativ in functie de datele de referinta pe care eu le-am luat in calcul.
×
×
  • Creează nouă...