Sari la conținut

Notka

Membru
  • Număr conținut

    351
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Notka

  1. Vand filtru benzina tip Mahle KL 315, pentru urmatoarele tipuri de motociclete: - BMW F650GS (model twin, dupa 2008) - BMW F700GS - BMW F800GS - BMW F800 GS ADV - BMW F800R
  2. Salut, Inca o intrebare. A folosit cineva aditiv pentru benzina, pentru curatarea sistemului de injectie, gen Liqui Moly etc.?
  3. Salut, A schimbat cineva filtrul de benzina la F650GS (modelul twin de dupa 2008) sau F800GS (e acelasi filtru)? Daca da, ce filtru ati pus? Am citit pe net ca tipul asta de motociclete foloseste filtrul KL315 pe care il fabrica Mahle sub comanda speciala de la BMW, asa ca nu se gaseste de cumparat separat doar la set complet cu pompa de benzina. Unii au pus Mahle KL145 care are caracteristici similare, dar e mai mare ca si dimensiuni si se pare ca trebuie facute niste adaptari ca sa se potriveasca.
  4. Multumesc. Probabil o sa amanam cu doua saptamani plecarea (adica din 13/06), mai mult de atat nu pot.
  5. Salut, Vad ca tura a avut loc la sfarsitului lui iunie 2010. Eu planuiesc sa plec peste doua saptamani, mai exact din 30 mai pana pe 7 iunie. Ma tot intreb daca perioada aleasa de mine este ok din punct de vedere al vremii si al temperaturilor. Mi-e teama sa nu prind ploi in fiecare zi, ninsori prin pasuri si temperaturi foarte scazute. Credeti ca ar fi mult mai buna o amanare pentru luna august?
  6. Pana la urma l-am schimbat la BMW Oradea. Costuri: 320 lei schimbat lichid frana si schimbat filtru de aer. Cred ca schimbarea lichidului de frana e vreo 170 - 180 lei (nu mai imi aduc aminte exact). Din punctul meu de vedere e o varianta acceptabila. Nu pot fi multumit de varianta de al schimba singur si apoi sa activez ABS-ul pe pietris.
  7. La unguri cam atat era (30.000 de forinti) Ma gandesc ca si la Oradea au aceleasi tarife.
  8. Am aflat ca si la Oradea exista service BMW si ca ar fi ok baietii. Am sunat la service dupa terminarea programului de lucru, asa ca nu mi-a raspuns nimeni. Dau totusi o fuga maine pana la Oradea ca nu-i departe. Poate ma rezolva pe loc. Am gasit si de cumparat testerul GS-911. Costa 300 euro. Avand in vedere ca un schimb de lichid de frana costa aprox 100 euro la un service autorizat BMW s-ar putea sa merite si achizitia unui tester, desi parca nu imi vine sa dau atatia bani pe el.
  9. Salut, Azi am vazut ca lichidul din circuitul de frana fata si-a pierdut transparenta si a devenit opac (probabil are apa in el). Am zis ok, hai sa il schimb ca sa pot pleca weekendul asta cum aveam in plan. Am cumparat lichid de frana DOT4 si inainte de a ma apuca de treaba am zis, hai sa verific daca procedura standard se aplica si la BMW-uri. Surpriza, la cele cu ABS nu se aplica. E nevoie de un computer MoDiTec sau o scula de diagnoza GS-911, cu care se deschid niste valve din circuitul ABS, lucru care permite schimbarea intregului lichid de frana si aerisirea corecta. Sun la reprezentanta BMW Timisoara pentru o programare de urgenta si o noua surpriza, nu fac service la motociclete, doar le vand, service-ul se poate face doar in Bucuresti. Sun la reprezentanta BMW din Szeged, dar nici ei nu fac pentru motociclete. O pot face doar la Budapesta sau Debrecen (variantele mai convenabile din punct de vedere a distantei decat Bucurestiul), cu programare din timp. Ma gandesc ca nu sunt sigurul posesor de BMW cu ABS. Voi cei care mai aveti, cum si unde ati schimbat lichidul de frana?
  10. Eu am trecut vama dintre croati si sloveni (pe drum catre Italia) miercurea trecuta si pe unde am trecut eu nu am vazut vama, de fapt nici nu mi-am dat seama cand am trecut. Sambata o trec din nou, la intoarcere catre tara. Daca vad vreuna va anunt. Imi cer scuze. Parca este totusi vama intre croati si sloveni si am si platit ceva la iesirea din Croatia. Am facut cam multe drumuri in ultima luna si nu le mai tin minte pe toate.
  11. Croatia nu cred ca este in Shengen, dar nu este vama intre croati si sloveni.
  12. Daca tot ai afirmat ca e sterp, nu ma lasa acum in ceata si explica de ce spui asta? In ce sens nu vezi nimic? Sarajevo, Dubrovnik, Split, Trogir (e pe traseu), Sibenik, Zagreb sunt orase ce merita vizitate. Baia & facut plaja nu ma intereseaza.
  13. Referitor la cazare, eu m-am gandit sa alegem pe traseu, pentru ca iti permite un program mai flexibil. Fiind sfarsit de sezon, nu cred ca va trebui sa cautam prea mult ca sa gasim cazare. Dar daca va fi nevoie, o sa am telefonul la mine cu aplicatia booking.com.
  14. Am pus durata teoretica a traseului. Nu am luat in calcul opririle, situatiile de care spui tu, etc. Am ales septembrie, pentru ca e sfarsit de sezon si sper sa nu fie traficul foarte mare si nici temperaturi peste 28 de grade.
  15. Poate vizitam si Plivice (eu l-am vazut de 2 ori). Cu cazarea cum ati facut? Ati planificat din timp sau ati ales ce ati gasit prin zona?
  16. Salut, In perioada 16/09 - 20/09, ma gandesc sa fac o tura cu urmatorul traseu: Traseul este urmatorul: 16 sept. Timisoara - Sarajevo, 434 km, ore de condus 8:00 17 sept. Sarajevo - Dubrovnik ,240, ore de condus 3:30 18 sept. Dubrovnik - Split, 230km, ore de condus 3:00 18 sept Split - Sibenik, 90km, ore de condus 1:30 19 sept. Sibenik - Zagreb, 340km, ore de condus 3:00; 20 sept. Zagreb - Timisoara, 522km, ore de condus 6:20 Total aprox: 2.000km Tura se poate prelungi cu o zi, daca este cazul si intoarcearea sa fie sambata 21 septembrie. Momentan suntem doua persoane interesate de tura (un F650GS si un Transalp). Daca mai sunt si alti doritori ...
  17. Notka

    Facerea de bine...

    Salut, Unde imi pot face in Timisoara scut motor din aluminiu pentru un BMW F650GS? Am citit topicul de la cap la coada si nu am gasit o astfel de infomatie.
  18. Salut, Ma intereseaza suportii pentru gentile laterale si scutul motor. Da-mi un pret pentru ele.
  19. Sambata viitoare va fi o maxima de vreo 10grC, asa ca voi face si eu o iesire si ne putem intalni. Se pare ca nu am fost destul de clar in prezentarea problemei. Roata din spate are o protectie de plastic (aripa spate) sub forma unui arc de elipsa. Protectia asta este montata sub saua motocicletei si se imbina cu suportul de numar al motocicletei. Problema e ca nu pot monta aripa aia de plastic, pentru ca loveste in cutia alarmei. Daca scot alarma impreuna cu cutia de metal in care e pusa, pot face montarea (nu am incercat dar asa se pare). Oricum, varianta propusa de tine e cea mai buna, daca ne intalnim.
  20. Salut, Am o mare dilema la motocicleta mea BMW F650GS, an 2011, varianta cu ABS. Am cumparat-o cu aripa din spate modificata (vedeti poza 01 si 02); Am primit si protectia plastic spate + suportul de numar originale (vedeti pozele 03 - protectia, 04 - protectia si suportul de numar separat, 05 - amandoua asamblate); Am incercat sa le pun pe cele originale dar nu am reusit, pentru ca din punctul meu de vedere nu se potrivesc. Am impresia ca protectia pe care vreau sa o montez, nu este de la aceasta motocicleta. Protectia are forma unei portiuni dintr-o elipsa, iar sub s-a am un fel de caseta din cauza careia nu pot monta protectia (vedeti poza 06). Ii rog mult pe cei care au tipul asta de BMW, sa se uite la protectia plastic spate si sa imi spuna daca protectia voastra are vreo scobitura prevazuta pentru acea caseta, sau este identica cu a mea? Am cautat piesa de schimb pe net pentru modelul meu si arata identic cu aripa mea, dar degeaba, nu se potriveste! Inca ceva, in caseta pe care o mentionez, e instalatia de alarma. Poza 07 e cu modulul de alarma si vad ca din cauza acestui modul apare caseta metalica care nu imi permite montarea protectiei de plastic originale.
  21. Notka

    Bursa locala - Timisoara

    Vand toba originala BMW F650GS, varianta Twin dupa 2008, pret 199 euro. Vand parbriz BMW F650GS, modelul twin dupa 2008, pret: 30 euro
  22. Probabil o sa comand de la Bavaria, pentru e cel mai simplu (sper).
×
×
  • Creează nouă...