Sari la conținut

garibaldi

Membru
  • Număr conținut

    31
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2001
  • Motocicleta
    TDM850 4tx

garibaldi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. azi am mai facut o tura cu motorul. m-am decis si asupra minusurilor (am zis ca prima tura nu se pune )....pai mi se pare ca saua e un pic cam ingusta si te "oboseste " pe interiorul pulpei, plus ca te impinge spre in fata (asta nu s-a simtit cu pasager). ambreajul e usor cam tare si manetele (si frana fata) sunt cam in fata si nu poti sa le reglezi de nici un fel (sau nu vad eu). am sesizat ca totusi pe curbe sunt momente in care trebuie sa o corectezi nitel mai mult. in continuare mi se pare ca trage greu/slab, dar asta s-ar putea explica cu ceva din faptul ca in urma umplerii din nou a rezervorului a iesit un consum de 4.8% !!!!! e posibil? nici nu am abuzat de ea, adica am schimbat la max 5000rpm si am mers fluid/constant. oricum, daca asta e consumul la care tre' sa ma astept de acum incolo eu m-is fericit in rest imi place din ce in ce mai mult si ma tot intreb de ce am asteptat atat pana sa mi-o iau (ca urmarisem modelul de cativa ani, dar mereu ma opream la altceva). tot la minus bag si farul "chior" tare!!! adica e ceva de genul putin peste pozitia de la masina as vrea sa stiu daca pot monta "sckid plate"-ul acela de la tdm850 mkI pe a mea (fiind mkII), ca tare golas mi se pare motorul.... sa auzim de bine!
  2. salutari tuturor! sunt si eu nou posesor de tdm850, 4xt fabr. '99. azi am facut o tura de vreo 250km si pot declara ca sunt multumit pe deplin de alegerea facuta. motocicleta mi se pare destul de comoda, cu o ciclistica chiar buna ptr cat de tare vreau/pot sa ma dau eu. franele imi par bunicele (fata are set nou nout si nu s-au asezat inca). consumul cred ca va fi rezonabil, facand km astia cu putin mai mult de juma' de rezervor (de obicei fac consumul la pompa, ramane de vazut deci). foarte bucuros sunt de faptul ca nevasta'mea s-a declarat incantata de pozitia in sa. deocamdata nu mi se pare ca trage cum ma asteptam de la 850cc, dar nici dezamagitor (recunosc ca este cea mai mica cilindree pe care am avut-o pana acum). zgomotul motorului este iarasi nou ptr mine, dar nimic care sa ma sperie; astept sa dau nas in nas cu vreun cunoscator al tdm-ului sa-mi spuna si parerea lui ) la fel de incantat sunt si de faptul ca nu este foarte "tremurica"; vibratiile le gasesc in limite normale si mai mult decat suportabile. deocamdata o sa o mai plimb asa cum am luat-o, dupa care in pimavara o sa-i ofer tratament complet cu carburatie, consumabile, si un set de cauciucuri noi. sa auzim de bine! iata si calutul meu
  3. salut domnilor! o sa va cer ajutorul in urmatorul subiect: m-am decis sa-mi iau un motor mai de buget (1500-1700euro). am ochit un dr800s de prin 1996, cu 35000km declarati. din poze si spusele posesorului arata ok. sincer sa fiu nu am mers niciodata cu acest tip de motor (am mai avut motoare dar nici un single, desi am mers cu650). v-as solicita niste opinii daca sau nu merita (sa ma orientez catre altceva in aceeasi bani) si mai ales CE SA VERIFIC la vizionare (specific modelului, hibe ascunse sau probleme specifice). mentionez ca motorul il voi folosi 80% pe asfalt (mai bun sau mai rau) si restul forestiere; sunt interesat mai ales de partea de mers in doi , cel putin pe asfalt , de aici ideea de 800 si nu 650. multumiri anticipate!
  4. garibaldi

    Yamaha VIRAGO ZONE

    barna, te rog da-mi pozele prin pm! merci
  5. garibaldi

    Yamaha VIRAGO ZONE

    merci frumos Barna!!! dar te rog mai pune pozele o data sau da-mi-le pe pm ca sa ma edific si eu. piesa cu problema poate fi reparata? sau daca tre schimbata, merge una second sau una noua? si care ar fi pretul? inca o data merci.
  6. garibaldi

    Yamaha VIRAGO ZONE

    salutari! am mai pus o data intrebarea dar nu am primit niste raspunsuri concludente. ma intereseaza acum cu atat mai mult cu cat ma confrunt direct cu problema. sunt proaspata posesoare de virago 535. problema e ca atunci cand am luat motorul am sesizat ca la pornire facea un zgomot ciudat cand apasam butonul de start dar nu am dat atentie prea multa. acum treaba a devenit problematica: atunci cand apas start-ul, electromotorul se invarte dar se aude si un zgomot ascutit si metalic si nu invarte motorul. implicit nu porneste. o data la multe incercari incercari motorul o ia. va rog spuneti-mi care ar putea fi problema, unde trebuie umblat si verificat.... si inca ceva: fata de eliminator-ul ( de 250 ) cu care am mai mers din cand in cand pana acum, simt o diferenta mare la mers, in special pe viraje, mai ales cele stranse. cand intru in viraj ghidonul parca se moaie iar la iesire trebuie sa imping mai mult. am senzatia ca motorul parca lasa putin nasul in jos si apoi se ridica, revine la pozitia normala de mers drept..... sa mi se para mie numai ???? ori e unghiul furcii mai mare decat cu ce eram invatata??? va multumesc frumos tutror.
  7. garibaldi

    Yamaha VIRAGO ZONE

    nu prea inteleg ce e cu anii....in final care e totusi problema?
  8. garibaldi

    Yamaha VIRAGO ZONE

    buna tuturor! am cateva intrebari va rog: 1. care credeti ca-i problema cand la apasarea butonului de pornire starterul (electromot) incepe sa se invarta, dar nu cupleaza incat sa invarta motorul decat o data din 5??? plus ca zgomotul pe care-l produce e tare nasol... ( 2. cunoasteti vreun mecanic de incredere in tg mures sau in brasov ( care sa se priceapa sigur la virago ) ptr a putea face o examinare mai amanuntita a catorva zgomote care se mai aud pe la motor; de ex prin capul cilindrului - ma gandeam sa fie supapele dereglate sau ???? raspunsul legat de mecanici puteti sa-l dati pe pm ca sa nu para ca facem reclama cuiva! ce ulei folositi voi? ca si grad dar si compozitie....( chiar e nevoie de ulei asa gros cum zice yamaha? adica 20w? si merge mai bine sintetic sau mineral? ambreiajul e ud, corect? ma gandeam aici (ulei ) si la cat de mult influenteaza funct. ambreiajului. multam frumos tuturor!!! sper sa ma mai lamuresc si eu cu una alta...
×
×
  • Creează nouă...