Sari la conținut

BlackDirt

Super Membru
  • Număr conținut

    545
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de BlackDirt

  1. BlackDirt

    19.III - DRPCIV

    Accidentul s-a intamplat in felul urmator: Pe soseaua Pipera, in fata la DRPCIV, de pe sensul de mers dinspre Aurel Vlaicu circula motocicleta, nu stiu daca de pe pod sau de sub pod. Venind spre Aurel Vlaicu, acolo unde se termina parapetii, o autoutilitara Mercedes a vrut sa intoarca pe dubla continua. Nu stiu daca a existat un acrosaj sau nu, dar motocicleta a lovit capul parapetilor si a zburat peste/pe parapeti. Autobuzul nu are nicio implicare, dimpotriva: a virat dreapta pentru a evita sa-l accidenteze mai rau. Motocicleta a cazut in spatele autobuzului, iar motociclistul s-a rostogolit sub autobuz, dar fara sa existe contact, repet. In spatele pasagerului cazut, un auto BMW cu frane bune a franat la 2-3 metri. Am sunat (impreuna cu alte cateva persoane) la 112. A sosit salvarea destul de repede, 3-4-5 minute (nu am cronometrat, parere subiectiva). Cei doi se numesc Marius S. (conducatorul) si Alexandru P. (pasagerul). Din ratiuni de GDPR nu le voi da numele, daca e cineva interesat sa le afle sau se streseaza, va rog, P.M. Marius a fost cel mai paradit, cu o mana rupta si sangeranda, poate si fracturi la picior, foarte indurerat, dar constient. Acuza dureri la coaste. Alexandru parea mai bine, putea vorbi. Amandoi se afla la Spitalul Elias. Nu am retinut numarul, imi pare rau, am fost preocupat de cei doi.
  2. 1. Omul a facut un anunt pe un forum, forum care e... public. Tu cum ai fi facut acest anunt? In soapta, pe la colturi? In cel mai strict secret? Cu biletele in plicuri sigilate, pe care scrie doar "Da mai departe"? Ai fi selectat aleator 50 de persoane din cartea de telefon? Ai fi hackuit baza de date de la "Evidenta Populatiei" si ai fi facut un script care-ti scoate 50 de insi din palarie? 2. Omul poate nu e in tara. Dintre toti oamenii, ar trebui sa intelegi asta cel mai bine: e dificil sa organizezi logistic asa ceva daca nu esti in Romania. Asa ca a facut CE A PUTUT: a dat banii. Ca doar nu era sa ia avionul (sau sa-i plateasca userului avionul sa vina la el la birou) ca sa-i dea o carte. Sau sa plateasca cine stie cat pe taxe postale, de-acolo de unde e. Sau sa-i stranga mana (primita colet prin posta, taiata de la cot?) si sa-i ureze bafta (cu proteza pe care va fi nevoie sa si-o puna). Parerea mea e c-ai gasit si tu un nod in papura aiurea, acolo unde nu-i nici nod, nici papura, nici durere, nici intristare. Later edit: Vad ca-i in Romania, my bad pentru punctul 2. Your bad pentru asta:
  3. Donez cauciuc Metzeler 120/70 ZR 17. Inscriptiile de pe el spun: ME1FRONT MBS-RADIAL DOT EBOV BSL 460< Mai multe detalii (poze, in principiu) puteti gasi aici, unde-l vindeam: /index.php?...t&p=2629792 Cine-l doreste, sa-mi dea PM.
  4. Uraaaa! Mi-a venit cartea! Pute a cerneala, calitatea e, intr-adevar, destul de slaba, dar suficient de buna! Abia astept s-o recitesc!
  5. Ce e Garda Motociclistilor?
  6. De prin presa adunate, si-napoi la useri date: http://think.hotnews.ro/„vanzatorul-...otocicleta.html
  7. [...]iar "Vând Kilometri" de Mihai Barbu, jurnalul unei călătorii cu motocicleta, de la BucureÂşti la Ulan Bator (Mongolia) - în 250 de exemplare. Sursa: http://www.gandul.info/magazin/ce-s-a-vand...udeamus-7739706 Miercuri imi vine si mie cartea de la editura. Am fost sunat si intrebat daca nu doresc editia de lux, cu coperti cartonate, la un pret ceva mai mare. Eu nu vreau editia de lux (si nici nu am rabdare sa astept, inca nu e tiparita) dar pentru cine o doreste, e important sa stiti ca va exista. Salut - cu ocazia acestui post - crearea acestui topic la matca lui fireasca ("Intalniri, EVENIMENTE, excursii").
  8. Vad ca topicul cu cartea a ajuns intr-un colt obscur de forum, la Bursa Vanzari -> Altele, unde nu-l vede nime'. Nu prea inteleg de ce, mie mi se pare ca locul lui firesc ar trebui sa fie aici. Ca-i un eveniment, d-aia. Pana se intoarce in matca lui fireasca, un "bump" la topicul asta, de la mine. Si-un link de clicuit: /index.php?showtopic=603524
  9. Parca la "inima" anterioara a Melcului nu avea bataie la ralanti/punct/mort/ambreiaj liber, d-aia zic. Si-acum, dupa ce m-am fript cu ciorba, suflu in orice iaurtzel sloi.
  10. Salut, Am o bataie la motor la ralanti, la punctul mort. Daca trag ambreiajul, dispare. Daca-i dau drumul, apare. Daca intru in oricare din viteze, dispare. Ce e de facut? De la ce ar putea fi? Sa ma ingrijorez? (ma rog, e prea tarziu pentru intrebarea asta, deja sunt)
  11. Pe fiecare topic de accidente, acelasi scenariu: unii care sustin "ca avea viteza" vs. unii care, indiferent de situatie, chiar si cand e vina motociclistului, dau vina pe "conservari". Din prima categorie fac parte aia care au impresia ca se inconjoara de o aura de protectie daca atrag atentia celor care gresesc. Sau cei cu un complex mesianic, care au impresia ca daca zic pe un forum "mergeti ba corect" o sa-i si asculte cineva si vor salva niste vieti. Sau ambele. Bineinteles, nici ei nu merg 100% corect, dar merg "mai corect decat mortul". Ca uite, ala e mort, iar el e viu. Dintr-a doua categorie fac parte motociclistii ipocriti care vad mereu paiul din ochii automobilistilor si nu vad barna din ochiul propriu. Merg tare, riscant, croseteaza, deranjeaza, tureaza motoare "ca sa atraga atentia" cand merg intre masini, cred in basina cu "loud pipes save lives" si, in general, nu gresesc niciodata, pentru ca-s prea ocupati sa le gaseasca greseli tuturor celor din jur. A, si in ambele tabere sunt "astia care dau cu RIP si ", pe care-i sufar cel mai putin. Daca-l cunoasteti pe mort, puteti sa-i dati cu "odihneasca-se in pace" si personal, familiei. Daca nu, RIP-urile voastre sunt doar de show-off, din categoria crestineasca "am mai facut un post, a mai trecut un minut". N-au niciun rost, altul decat a va scoate-n fata cu cat de "pasatori" sunteti voi cu "fratii motociclisti". Un incepator care citeste "accidentele" nu invata nimic, pentru ca e plin de lupte de orgolii cretine si jelanii imbecile, experti in dinamica accidentelor, fizica, chimie si astronomie spatialo-temporalo-cosmica, commando-uri de linsaj ale "conservarilor" si spalatori de vina a motociclistului decedat.
  12. Concret, ce-am putea face pentru a evita astfel de accidente?
  13. Da, am gasit un motor (userul turku de pe forum), pe care am dat 350 de euro + 100 euro (kit lant, disc frana, pompa frana, canal lichid frana, etrier, carburator, electromotor, airbox + filtru, scarita dreapta etc + transport motor la Bucuresti). Am mai dat niste banuti la service (cca. 900 ron, incluzand scos motor vechi, pus motor nou, schimb toate lichidele, montat kit lant etc.). Overall, am cheltuit cam 800 de euro pentru refacerea lui, din momentul stricarii pana in momentul repararii. Parte din cheltuiala asta o faceam oricum, chiar daca nu se strica. Eu zic ca merita, si dpdv sentimental si pragmatic. Nu luam un motor cu banii astia. Iar acum inima Melcului bate din nou (cam cu batai la ralanti, dar...)
  14. Ma rog, nu-i chiar asa. Mergi in ritmul tuturor soferilor, "adaposteste-te" in spatele unei masini, pentru a evita sa-ti intoarca unul in fata (dar la o distanta de-o masina, ca sa ai timp sa franezi in caz de ceva), daca ai "partieee" in fata, mergi repede doar unde nu-i pericol sa-ti intre masini in fata (pe bulevarde cu scuaruri mari, neintrerupte de strazi sau in pasaje). Cand zic repede zic "nu mai mult de 80-90". Peste suta numai pe autostrada sau pe drumuri nationale, in oras e un non-sens. Cu toate astea, de ceasul rau nu te scapa nimeni. Cand e sa fie, e.
  15. Mi-am luat Melcul de la service, echilibrul cosmic a fost restabilit. I'm free again! E de nedescris senzatia de a fi din nou calare pe melc. Si-mi pare ca mere mai bine ca inainte, dar - fireste - pot fi subiectiv. Un lucru e clar: cutia de viteze lucreaza mai bine ca aia de la motorul de dinainte. Sa trec si de RAR si... ne vedem la anul, intr-o noua aventura!
  16. Am vazut la Praktiker o canistra (de plastic) destul de interesanta, cu doua compartimente: unul de 5 litri (parca), pentru benzina si unul de 1 litru, pentru ulei. Nu mai tin minte pretul, mi s-a parut destul de piperat (cateva sute de mii de lei, poate trei, poate patru). Dar daca te coafeaza... eu zic sa nu stai pe ganduri.
  17. Mie a inceput sa-mi tremure usor roata fata, fix la viteza de 50 de km/h, dupa ce i-am schimbat cauciucul. O fi si de la profilul cauciucului. Zic si eu, chiar daca nu ma pricep prea bine.
  18. Super calatoria, faceti si voi un update pentru astia care n-au facebook
  19. Penibil. Ce dreptate, ce pedepsirea faptasului si, in general, ce justitie, dom'le!? Daca o parte vatamata implicata isi vinde sufletul pentru un pumn de arginti, de ce mama naibii ar trebui sa-i pese cuiva de ceea ce s-a intamplat? Dezamagitor, dar... asa-i romanul: tare ca trestia si iute ca ardeiul gras! Mie, in locul motociclistului accidentat, mi-ar fi olecutica rusine. Olecutica mai multa.
  20. Or fi fost 64 de oameni, nu contest. Poate e si vina mea un pic, nu mi-am incrucisat ochii cand am numarat...
  21. Dar tu ce inveti daca afli ca tipul e sanatos sau nu? Ce relevanta are? Esti prieten cu el? Daca da, da-i un telefon si afla ce-i cu el. Daca nu, ce-ti pasa daca e sanatos sau are un picior rupt? Nu-mi raspunde, sunt intrebari retorice. Hai, ASFALT USCATTT!
  22. Am fost si eu aseara la povestirea calatoriei (un titlu mult mai ok decat "Raport pe seama Expeditiei" bla bla bla"). Am ajuns pe la 7:15-7:30 (deh, serviciul...) si am plecat pe la 8:30 (deh, familia...). Va marturisesc cu mana pe inima ca as fi vrut sa mai stau si ca nu am plecat deloc de plictiseala! Dan Popescu se descurca mult mai bine la povestitul prin viu grai decat la scris, dar asta e, fiecare cu talentul sau. (Ca nota personala, daca eram intr-o camera cu 66 de ochi atintiti spre mine + 2 obiective de camera de filmat, cred ca nu scoteam niciun cuvintel) Au fost cam 33 de insi, incluzandu-ma pe mine. Ma rog, cameramanul venise si cu sotia si cu copilul si au plecat toti trei, deci hai sa zicem 30 de insi. Am fost placut surprins sa vad ca Dan Popescu are simtul umorului (lumea radea sau zambea, iar eu nu ma exclud de aici!), ca era in verva (la plecare am stat vreo 5 minute in picioare facandu-i semne timid cu mana ca plec, dar nici pomeneala sa ma vada, atat de prins era de ce povestea!). Nu am vazut imagini cu ursi si biciclisti sfartecati (posibil sa fi fost mai tarziu si posibil sa fi fost un "carlig" cu care sa agate lumea sa vina la prezentare), dar am vazut imagini filmate de dansul cu momentul ajungerii la lacul Baikal. Si le-a descris frumos si cu suflet, deci... se poate! Cineva a zis ca a povestit numai banalitati. Posibil, dar va spun eu din marunta mea experienta de intors din calatorie: cand ti se cere sa povestesti, zau ca nu-ti vine mare lucru in cap. Si zau ca unele lucruri povestite pot parea banale pentru cine sta pe scaun si le aude, dar cand le experimentezi in sa, sunt cu mult mai... altfel. Si chiar daca nu ti se intampla nimic extraordinar in excursie, simplul fapt de a fi in sa, de a merge mii de kilometri, de a avea o destinatie, de a o atinge, de a cunoaste diversi oameni e in sine deosebit si frumos! Ce-am vazut eu la povestirea asta (si aici ma refer la Dan Popescu strict) a fost pur si simplu un calator care-si povesteste cu placere calatoria si nimic mai mult. Nu am vazut deloc Presedintele, aviatorul, juristul, vanatorul, militarul [...] si alte zorzoane pe care si le atarna cu pomposenie. Si oricum, daca le vedeam, faceam abstractie de ele, pentru ca m-am dus acolo interesat de calatorie in sine, nu de altceva! Au fost si cateva derapaje (in opinia mea!) care nu mi-au placut, dar o sa i le comunic personal cand voi avea ocazia. Asocierea cu ACR este, din pacate, nefericita, dar presupun ca a primit ceva sprijin din partea lor si a trebuit sa le returneze cumva favoarea. Poftim, cad si eu in pacatul speculatiei: poate un Carnet de Passage gratis (desi nu era util pentru Rusia)? Pentru ca stiu cum e cand pleci intr-o calatorie mare si te zbati sa obtii cat mai mult sprijin si orice sprijin, oricat de mic, conteaza. Din nefericire, insa, vine si momentul scadentei... (parerea mea personala despre ACR este foarte proasta, dar incerc s-o izolez de omul Dan Popescu) Ca sa trag o concluzie: da, omul are niste probleme, da, este agresiv si artagos uneori, da, are niste accese de superioritate nesuferite, dar daca m-as duce pe motocicleta la Magadan (ca numarul 2, 3 sau, de ce nu, 100; nu cifra da valoare drumului) eu l-as intreba ce si cum si as asculta sfaturile sale.
  23. Chiar daca omul Dan Popescu are carente de exprimare si, fiind om, are antipatii si rafuieli si chestii de rezolvat (si cine n-are? aproape toti preopinentii lui au!), nu stiu daca facand misto de el sau balacarindu-l obtineti ceva. Dimpotriva, veti continua spirala asta a urii si-i veti alimenta si mai mult nevoia de a se lauda sau de a face ironii impotriva "motociclistilor de internet". La final, ce ramane? Un om acrit si inrait, tabere invrajbite, incapacitatea de a vedea padurea (realizarile lui) de copaci (modul cum le prezinta), pe scurt, nimic bun. Si bascalia asta e buna cand e indreptata impotriva defectelor unui om, dar facuta in exces nu duce la "indreptarea pacatelor", ci la "adancirea" lor. Voi faceti cu vreti, 20% din poantele de pe topicul cu Dan Popescu facts sunt chiar bune, am ras si eu la ele (restul sunt doar lame si atat sau adaptari ad-litteram dupa Chuck Norris facts, not so funny...), sper ca Dan Popescu sa nu le ia personal si sa raspunda si el cu "[insert user here] facts", dar parerea mea e ca totul are o limita si un om cu bun simt simte cand o trece.
  24. Hai sa scriem pe ceasurile alea de aur din Bucuresti: "VA SOSI SI CEASUL TAU".
×
×
  • Creează nouă...