Sari la conținut

tau

Membru
  • Număr conținut

    479
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de tau

  1. Adi, "dai un ban, da' stai in fata": http://www.day-long.com/gallery/bmw/ "dai un ban da' stai in fata"
  2. Adi, cauta si incearca sa-l lustruiesti cu asta: http://www.meguiars.com/en/automotive/products/g12310-plastx-clear-plastic-cleaner-polish/ Eu am scos niste zgarieturi urate de tot. Puneam pasta pe niste tampoane de vata, dupa care frecam zona cu probleme - pana cand eram multumit de ce iesea.
  3. Nu stiu, tocmai de aceea am intrebat; in plus sunt curios cum anume s-a facut cablarea ei. Se pare insa ca pana acum toti posesorii au mers pe varianta originala - care dupa cum spuneam, nu mi se pare cea mai buna solutie,
  4. Dintre posesori, si-a montat careva alarma Scorpio SR i900 pe GS(A)lc...? Daca da, unde anume i-ati gasit loc? Intreb asta, intrucat la cele doua GSA-uri pe care le-am avut inainte, am putut face o comparatie intre alarma originala si SR i900 - ultima fiind din punctul meu de vedere, singura care trebuie luata in considerare.
  5. "yuasa mea e de 14 Ah si Aurelian nu a schimbat-o, cand am luat moto de la el inca nu avea un an" Adi, cand ai luat motorul de la mine, avea peste 1 an; din cate imi aduc aminte, parca a fost fabricat in Februarie 2013 - poti verifica dupa serie. Oricum, primul GS (fabricat in Ianuarie 2008) l-am vandut in Iunie 2011 cu bateria originala - insa cand nu mergeam cu el, in fiecare saptamana "ii dadeam cate o pedala", si-l lasam sa mearga vreo 20 - 25'. Si daca tot vobim de acumulatori, trebuie sa va spun ceva uimitor: am avut un Tico, cumparat de nou in 1996, pe care l-am vandut vecinului meu in 2009, CU BATERIA ORIGINALA!!! Da, ati calculat bine:cand l-am vandut, bateria avea 13 ani! Daca ma credeti bine; daca nu ...asta e! Si daca tot verbim de acumulatorii originali: - In 2009 am cumparat (la o super oferta, de nou) un Hyundai I30 diesel - fabricat in 2008 - cu care (zilnic) merge sotia. Pana acum merge tot cu bateria originala. - Espace-ul pe care il am de la serviciu - fabricat in Noiembrie 2007 - este la al treilea acumulator. Asa ca ... bateria te tine dupa cum iti este norocu' ...!
  6. Da - conform datelor din manualul utilizatorului, capitolul "Date Tehnice". R_0470_RM_0812_R1200GSAdventure_45.pdf
  7. Flacaul de care vorbesti, a trecut de 500.000 de mile - (incepand cu postul 187): http://advrider.com/forums/showthread.php?t=278021&page=13 Bravo lui, a intretinut-o cum trebuie!
  8. Eu pe primul GSA mi-am montat o alarma Scorpio SR-i900 - http://www.alarmescorpio.ro/alarma-scorpio-sr-i900.html - la care am pus si senzorul de perimetru; acum as face aceeasi alegere. Iar Iulian - cel care mi-a vandut-o si montat-o - este un om foarte serios.
  9. Pai GSA-ul este o motocicleta de enduro si touring; ca atare, eu unul merg doar in intervalul 90 - 110km/h. Preponderent insa merg cu 90km/h, deoarece: - ma simt foarte relaxat. - motorul "toarce". - timpul petrecut in saua motociletei e mai lung - si implicit satisfactia / senzatia pe care o ai e mai mare. - merg preventiv. - am timp sa vad soimii / acvilele cum stau la panda pe gardul de plasa aflat de-a lungul autostrazii. - ma amuz de fata celor care atunci cand ma depasesc, isi zic in sinea lor ca "l-am facut p-ala cu BMW-ul!" - merg economic. - ma simt in "elementul meu". La acest stil de mers, in 10000 de km completez doar cu 500ml de ulei - la GS-ul 2008 puneam 550 - 600ml. Atat la GSA-ul actual cat si cel cel dinainte, dar si la GS-ul din 2008, inainte de revizia de 1000km am mers si cu 160 - 170 km/h ca sa se "spele bine motorul". Niciodata n-am simtit nicio placere - mai ales ca parbrizul VStream il montam de fiecare data dupa aceasta revizie; mai mult, chiar ma intrebam de ce oare unora le place "sa alerge?" La urma urmei, fiecare merge dupa cum doreste - si putin imi pasa de ce spune unul si altul...!
  10. Nu stiam, intrucat pe rezerva am mers de foarte putine ori. Stiu insa ca in 2011 cand mi-am luat primul GSA, am plecat de la Bavaria - atunci erau in Pipera - direct la benzinaria OMV (sunt aproximativ 700m); acolo am alimentat exact ... 34.95 litri! Oricum, cu un plin de rezervor ma duc la mare la bulgari si ma intorc - in total sunt 586 km - fara sa intru pe rezerva. Cu GS-ul insa, la intoarcere eram obligat sa fac o realimentare. Personal sunt super multumit de (consum si) autonomie.
  11. Mergi omule la Bavaria, nu te zgarci la bani! La cate GS-uri si RT-uri s-au vandut, crezi ca or sa faca "scoala" pe motocicleta ta? Este adevarat ca la GS poti sa-ti faci singur anumite chestii si sa salvezi niste banuti, dar - din punctul meu de vedere - cu frana nu te joci! Daca as fi in locul tau, le-as cere sa o puna si pe tester si sa-i faca o evaluare / inspectie generala - vorba aceea ..."ma simt bine, da' glicemia e mare"! Nu esti / mergi mai linistit cand stii ca totul este in regula? La cate service-uri de reprezentanta poti sta langa mecanic? Daca doar asta ti-e problema, mergi fara retinere la Bavaria, nu o sa-ti para rau!
  12. Da, este de 14ah - asa scrie si in manual motocicletei, pagina 144. Si eu iti recomand sa eviti bateria cu acid. R_0307_RM_0606_R1200GS_01.pdf
  13. din graba am postat pe topicul noului GS! asadar, pt. 1200GS ai nevoie de acumulator 12v / 14ah: http://www.motozone....h-ytx16-bs.html http://www.magazinul...tx16-bs-2900945 http://www.louis.de/...zeige=0&typ_id= http://acuprofi.ro/p...atori-moto.html - trimite-i un mesaj userului fortec si vezi ce oferta are.
  14. Bogdan, parerea mea este ca nu unghiul furcii este problema GSA-ul 2013: 24.8° ghttp://www.bikez.com/motorcycles/bmw_r_1200_gs_adventure_2011.php GS 2012: 24.8° - http://www.bikez.com/motorcycles/bmw_r_1200_gs_rallye_2012.php (desi in prospectele "oficiale" de acasa, parca exista o foarte mica diferenta intre GS si GSA) ci mai degraba diametrul ei - care acum este mai mic decat la "vechiul" model". Cine face offroad cu masini 4x4 mici (gen Suzuki Jimny) stie cand / pentru ce este necesar un amortizor de directie. Una peste alta, daca nemtii l-au adaugat pe motocicleta, stiu ei de ce l-au pus si bine ca exista!
  15. Din punctul meu de vedere, pentru mine / pentru GSA, amortizorul de dirextie este inutil! Punct! Daca ar fi fost nevoie de el, BMW il punea din al doilea, maxim al treila an; nu se trezea dupa 9 ani si peste 270000 de unitati vandute, ca "au uitat ceva"! Daca s-au decis ca sa fie standard pentru modeul LC ... stiu ei de ce! Si bravo lor ca reactioneaza asa repede! Si eu sunt de parere ca moartea lui Kevin are de-a face cu (lipsa) acestui amortizor; DAR vorbim de modelul LC! Tocmai ce i-am spus-o si lui Vlad pe pm - datorita vitezei (foarte) mari, motocicleta a intrat in voblaj, dupa care s-au intamplat altele ...! Chiar ii rog pe posesorii "vechiului" modelul, sa-si exprime o parere in acest sens - il considera necesar, sau nu? Cei care deja aveti LC, chiar simtiti lipsa unui amortizor de directie? Un lucru este cert: BMW nu pune acum acest amortizor in configuratia standard, doar de amorul artei, sau "pentru ca vrea sa-i dea o paine" producatorului! Insa, celor carora le place sa alerge pe off - si se pare ca nu sunt putini - cu viteza din 3 cifre ... le da posibilitatea! De ce nu s-a intamplat asta si la "vechiul model" ... ramane o enigma - sau poate ca nu!?
  16. Omule, de curiozitate: cati km ai mers tu cu GS-ul / GSA-ul 1200 si in ce conditii (viteza, traseu, incarcatura)? Te rog sa-mi raspunzi la aceasta intrebare! A sustinut careva ca aceast model este perfect? Daca da, ne poti arata cine si unde Daca vorbesti in necunostinta de cauza ... treaba ta - rusinica...! Da, dar Tibi este un tip SERIOS! In mod cert nu el nu-si promoveaza marfa / serviciile "aruncand cu noroi" ...! Ca dovada, posturile pe care (NU) le are pe topicurile GS1200!
  17. pentru o calatorie (mai) placuta: http://shop.nationalcycle.com/perl/cycle/large_photo?mv_session_id=KMdj79BK&mv_arg=Z2487&search_model=bm-097
  18. ERU, esti un tip istet; de ce oare te chinui sa-i raspunzi ...? chiar crezi ca merita?
  19. Este cineva care a folosit atat TKC80 cat si Karoo3? Daca da, pe care din cele doua ati ales sa mergeti in continuare si de ce?
  20. Ian, daca / cand nu ai ce face, citeste postul 2 din anuntul acesta: /index.php?/topic/682256-r1200-gs-adventure-model-2011/ Eu am rezistat (doar) doua luni fara, dupa care n-am mai dormit bine pana pe 26 aprilie - cand dupa cum bine stii ... mi-am luat alta! Da' daca asta ti-e dorinta ... iti doresc succes la vanzare!
  21. Azi l-am infiat pe Colt Alb; saptamana viitoare - dupa ce sosesc cauciucurile de teren - il iau acasa si va face parte din familie! Cand am stat de vorba cu el, mi-a marturisit ca de cand s-a nascut - pe 7 martie - si-a dorit sa vada marea, insa n-a avut ocazia .... Nu stie ca am sa-i fac pe plac si ca o sa-si faca veacu' p-acolo ...!
×
×
  • Creează nouă...