Sari la conținut

alex_wpa

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    la un pas de paradis
  • Carnet moto din
    2009
  • Motocicleta
    Honda CB1000R

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Honda CBR 600 F4, Suzuki GSR 600 A

alex_wpa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. La culpa comuna fiecare isi primeste un procent de la asiguratorul celuilalt, in functie de procentul de culpa al participantului, insa e cea mai mare prostie, pentru ca asiguratorul va face orice sa despagubeasca cat mai putin. Mai exact un prieten ce a avut masina parcata neregulamentar, a fost lovit de un alt auto. Din cauza ca a fost parcat neregulamentar, a fost culpa comuna, iar si lui nu i s-a dat nici un leu ca despagubire, si a trebuit sa suporte singur reparatia masinii, neavand casco. Amiabila la locul accidentului poate fi utila doar prin faptul ca ai o declaratie si semantura vinovatului, ceea ce va face mai dificila schimbarea declaratiei, insa la asigurari nu va fi luata in considerare si veti fi chemati ambii conducatori la declaratii. Oricum ar fi? Nu muta nimic inainte sa faci multe poze la fata locului, din toate unghiurile, si cateva filmulete, si apoi decizi unde te duci. Insa trebuie sa va duceti la asigurare in mai putin de 24 de ore de la accident, pentru ca daca celalalt nu se prezinta, tu sabte poti duce in timp util la politie sa declari accidentul, ca sa nu treaca cele 24 de ore, pentru ca e posibil ca el sa declare la politie fara ca tu sa stii, si sa te trezesti mai apoi ca ramai fara permis pentru nedeclararea accidentului.
  2. Am inmatriculat acum cativa ani o masina adusa din sua. In afara de documentele care le-a spus colegul acolo trebuie platita taxa vamala 10%, apoi la suma totala se adauga tva-ul de 24%. Daca ai dovada ca ambele taxe au fost platite va fi ok. Eu am adus masina in Germnaia si am platit tva de 19% in loc de 21% cat era la vremea acceea in Romania, ceea ce ep mine m-a avantajat. Iar apoi in Romania am adus-o cu numere de zoll si acte de Germania.
  3. Salut. Din cate stiu eu, manevra de a schimba dire tia de mers (in situatia de fata la stanga) se face dupa ce in prealabil te asiguri din fata cat si din spate astfel incat nu esti depasit de alt auto. Daca tu erai in depasire regulamentara, vina este a ei. Daca insa era linie continua, atunci este alta problema. Daca cei de la asigurari spun ca e culpa comuna, eu zic sa te duci la politie si sa nu semnezi nimic la asigurari. La politie poti spune si ca ea si-a recunoscut vina in prima instanta si ti-a dat bani pentru repararea motocicletei. Fapta ei se incadreaza la neasigurare la schimbarea directiei de mers.
  4. Bine zis! Oricum sper sa te refaci cat mai repede si fara alte probleme. Am patit aproape la fel, doar ca cel care imi dadea prioritate chiar mi-a dat, insa altul a intrat in spatele lui si l-a impins in fata mea... din fericire am scapat mult mai usor. iar in situatia mea nu mai conta nici faza lunga. a fost dauna totala si la masina care imi dadea prioriate (o dacie) si la moto. Sa nu uiti sa bagi la asigurare si echipamentul ca sa mai strangi ceva bani. Ar trbui sa vorbesti cu cel de la asigurare. Eu nu am stiut de asta si am luat cat au calculat ei. Cel mai bine scoti textul legii la imprimanta si te duci cu el la asigurare, si probabil daca esti putin atent cu cel care iti deschide dosarul o sa fie si el atent cu tine. Ar trbui sa calculeze si dupa suma data de cei de la united motors, si nu doar ce au ei in tabele. Eu mi-am luat 150 ron in plus la casca doar ca am dus o oferta de pret de la united motors. si mi-a mai dat vreo 300 ron in plus asa pentru daune morale, fara facturi sau altceva. iar daca pastrezi inclusiv bonuri de la medicamente/analize ar trebui sa iti dea banii si pe ele. Mie mi-a zis cand nu le mai aveam. Asa mai strangi si de acolo ceva. Sa te duci si cu echipamentul sa ti-l despagubeasca.
  5. Legea spune, dar de la a spune pana la a demonstra este drum lung. Nu o sa reusesti sa demonstrezi ca a pus frana fara motiv. Chiar si un animal care i-a trcut prin fata era un motiv de a pune frana, iar animalul poate nu a existat, dar cine demonstreaza ca nu a fost animalul acolo???? Legea are mult prea multe scapari, atat in lege cat si in metodologia de aplicare. Tot de asta zice legea ca sa pastrezi distanta fata de auto din fata astfel incat sa nu faci accident, in functie de conditiile de trafic, dar la fel, conditiile de trafic nu ai cum sa le demonstrezi cu precizie. Referitor la accidentat, cum a spus si cineva mai inainte depasesti prin larg, nu te apropii de masina din fata ca sa nu faci manevra brusc, cu atat mai mult cand este un suv sau masina mai mare pe langa care nu poti vedea la fel de bine ca din spatele unei berline mai mici. Insanatosire cat mai rapida iti urez.
  6. alex_wpa

    Accident "grav"

    Singura diferenta este ca nu poti conduce in afara tarii cu dovada. Bine ca esti ok, si rabdare multe de acum incolo ca ai nevoie. si bineinteles sanatate si recuperare rapida.
  7. Sfatul meu era sa se invete sa foloseasca ambele frane, ca sa ii intre in reflex sa foloseasca si spatele. Uneori chiar si 10% poate face diferenta! Era un "si" acolo adica sa foloseasca si spatele, nu doar fata
  8. Cum spunea cineva, conteaza mult si experienta in trafic chiar si pe masina, iti formeaza reflexele si citesi mai usor intentia conducatorilor in trafic. Trebuie sa fii tot timpul atent, in momentul in care l-ai vazut ca se baga, trebuia sa te fi uitat in oglinzi si eventual sa ocolesti, si trebuia redusa viteza mai din timp. Cu frana poti sa exersezi si pe strada, dar cu mare atentie, cand esti singur si opresti la semafor si nu ai nici o masina pe langa tine si nici in spate, dar sa pui din timp, nu sa exersezi la limtia, adica sa te opresti la 10 m inaintea semaforului si apoi poti sa dai mai in fata, dar repet sa fii foarte atent sa nu ai masini in spate sau pe langa tine. Si incearca sa franezi si cu spatele si la opririle lente, astfel iti va intra in refelx sa folosesti spatele si cand ai nevoie. Eu asa pateam la inceput nu ma obisnuiam cu spatele in situatii de urgenta. Oricum esti la inceput si e bine ca ai scapat usor. Nu te-ai facut de ras cu filmuletul, ba din contra zic eu asa iti dai seama mai mult de greselile pe care le-ai facut. Bafta in continuare, mai multa atentie si sa nu te descurajezi.
  9. alex_wpa

    Stie cineva cine e ?

    eu m-a referit la faptul ca nu a fost neacordare de prioritate, ci neasigurare la schimbarea directiei de mers. nu m-am exprimat foarte bine. nu e vinovat, insa au fost cazuri unde cel care a intrat in spatele masinii a fost scos vinovat pentru ca nu s-a putut demonstra ca cel din fata care a virat/schimbat banda nu s-a asigurat, si s-a presupus ca cel care a intrat in spate nu a vazut ca are masina in fata sa. chiar a fost un accident asa pe aici pe forum aici se spusese ca un zvon ca ambii s-au bagat in acelasi timp de pe banda 2 pe banda 1
  10. alex_wpa

    Stie cineva cine e ?

    nu este vorba de neacordare de prioritate, ci de neasigurare la schimbarea directiei de mers, ceea ce se sanctioneaza cu 3 puncte penalizare +2 sau 3 amenda, si nu suspendarea dreptului de a conduce; asta in cazul in care nu sunt vatamari corporale. depinde unde a intrat in ml, daca a intrat in spate moto este vinovat, iar daca l-a lovit in lateral atunci ml este vinovat, chiar daca moto a depasit prin dreapta, pentru ca rezulta ca moto efectua manevra in timp ce cel cu ml-ul a schimbat directia de mers, iar la moto este posibil sa fie trecuta nu ca depasire, si ca devasare daca nu se poate dovedi ca a veit tot de pe banda 2. cand "depasesti" un autovehicul fara a schimba directia de mers (adica banda) se numeste devansare si nu depasire. sanatate multa motociclistului
  11. Fac si eu cateva precizari. Intoarcerea se face pe banda 1 si nu banda de langa axul drumului pentru ca in momentul in care nu ai scuar pe mijloc nu ai cum sa introci o masina dintr-o singura manevra in 2 benzi!!!!! din aceasta cauza te incadrezi pe banda 1 a celuilalt sens de mers. In cazul de fata nu cred ca se poate pune problema de neasigurare la schimbarea directiei de mers, este vorba de neacordare prioriate, pentru ca esti obigat sa acorzi prioriatete vehiculelor care vin din sens opus cand efectuezi manevra de intoarcere (daca moto venea din spate si auto schimba directia de mers, si nu se asigura atunci intervenea neasigurarea la schimbarea directiei de mers). In poza pusa de bogdan (google earth cred), acea banda este pentru accelerare pentru cei ce vin din partea de sus a pozei (nu stiu cum altfel sa ma exprim) si vireaza la stanga, pentru ca probabil este un drum de circulatie intensa din afara localitatii unde se circula cu viteza mare. Imi cer scuze pentru offtopic. Sanatate multa motociclitului si mult noroc.
  12. Am patit la fel, doar ca eram cu masina acum vreo 5 ani, am lovit un cersetor cu splatorul de parbriz in mijlocul intersectie, eu trecand pe rosu el sarind dintre masinile care virau stanga si dadeau prioriate. Mi-au retinut toate actele dupa spital cand am revenit la masuratori, inclusiv buletinul, si m-au chemat la udriste seara sa dau declaratie, iar dupa ce am dat declaratia mi-au dat toate actele si nici nu am mai fost chemat pt alte declaratii etc, si nici nu am primit nimic acasa pana acum. Eu am lovit tot asa foarte usor, mai mult din balansul masinii ca baiatul a picat, si instant sĂĄ ridicat si a fugin, insa fratele mai mare l-a luat apoi in brate ca il doare. la spital s-a vazut ca avea o julitura la un genunchi (genul de julitura unde nu se vede sange, ci doar se albeste putin pielea). Si toate astea s-au intamplat inainte de legea cu pietenul vinovat daca traverseaza prin loc nepermis. Atunci era nevinovat chiar daca era sinucigas.
  13. la itp expirat nici casco nu iti da banii... eu mereu pastrez distanta si mai mare cand e un jeep sau duba sau masina mai mare in farta mea pentru ca nu pot sa vad bine in fata ei sa anticipez inclusiv miscarile celuilalt... bine ca ai scapat si cel mai linistit mergi cu toate actele in regula... oricum o sa iti treca si firca usor, usor, dar o sa fii mult mai prudent de acum inainte...
  14. poate acum e la a 7-a clasa ca nu stim cati ani are cel mai bine, scapa de ea, ia-ti ceva mai mic, a1, ai grija ce faci si cum scapi de asta, si circula legal. invata limba romana si legislatia si totul e ok. ceea ce ai facut tu e infractiune mai bine zis sunt mai multe infractiuni si daca te prind e grav, plus ca nu iti mai ai voie sa dai de permis 5 ani. inchisoare...depinde de varsta si inca ceva. de taceai filosof ramaneai. cand faci o infractiune si ai scapat, taci din gura nu tre sa te mai lauzi ce zicea cineva mai sus in legatrua cu impozitul... de incasat o sa incaseze mereu. cand e vorba de luat, ia, ca doar nu or sa iti refuze banii. dar cand va fi nevoie sa o radiezi sau sa vinzi ceva nu iti vor da certificatul fiscal.
×
×
  • Creează nouă...