Sari la conținut

phreak_or

Super Membru
  • Număr conținut

    670
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de phreak_or

  1. Salutare! Se pare ca am ajuns la acea etapa cand este nevoie sa ma despart de o mobra frumoasa. Deci... Se vinde TA650 din 2001, dotat cu de toate, de la manere incalzite pana la genti pentru voiaj. Pretul este 2950 euro. Anuntul se poate vedea aici: https://www.olx.ro/oferta/vand-honda-xl650v-transalp-din-2001-IDbsrFW.html
  2. Ma bucur ca s-a rezolvat. Cu uleiul asa este. Manualul recomanda ulei de CV. Am incercat in Loobman dar curge mult prea greu. Asadar volosesc ulei de motor si periodic mai ung lantul "manual" cu ulei de CV. Uleiul pt. lant de drujba mi se pare prea subtire...cel putin din ce imi amintesc. Pe de alta parte de multe ori mi-au cerut diverse persoane uleiul uzat de la motor sa il foloseasca la lantul de la drujba...
  3. Da, cel putin la mine asa este. Sus cablul este presat si are sectiunea patrata. Acel patrat intra in carcasa vitezometrului. Tu trebuie sa scoti doar cablul interior, camasa ramane la loc fiind prinsa cu o piulita de vitezometru. Nu trage cu forta. Ar trebui sa iasa destul de usor. Daca nu vrea sa iasa usor ori este deja tarziu sa il mai ungi - adica este foarte uzat si agata undeva, ori - mai putin probabil - ai alt tip de cablu. Cand il introduci la loc si ajunge spre capat trebuie rotit usor pana intra in locasul lui, numai dupa aia il conectezi inapoi la carcasa melcului. La fel la carcasa melcului trebuie avut grija sa se alinieze limba metalica in locasul ei de pe cablu. E mai usor de facut decat de explicat Hmm.. la Scootoiler nu trebuie folosit ceva ulei special? Eu am Loobman si folosesc cu succes ulei de motor.
  4. Sa ungi cablul este mai usor decat pare. Iti trebuie un ulei mai gros, gen ulei de cutie de viteze (80w90) sau similar. Desfaci cablul acolo unde intra in carcasa melcului (la roata), scoti afara cablul metalic din camasa, il stergi bine de tot, il scufunzi in ulei, sau aplici pe el ulei cum crezi tu de cuvinta si apoi il introduci la loc... Evident trebuie avut in vedere ca e o treaba destul de murdara cand il introduci la loc pt. ca va curge excesul... dar macar asa nu ai de desfacut decat un surub.
  5. In continuare iti recomand sa desfaci melcul si sa il cureti si apoi sa il gresezi. Daca ai dat pe sus cu spray...sau orice alt lubrifiant lichid si merge mai bine... inseamna ca in interior vaselina este murdara si intarita... Cu pornirea si socul... poate tocmai pt ca e cald afara... poate este chiar spre limita unde nu are nevoie de soc si de asta e mai greu de pornit.
  6. Nu ar trebui sa influenteze in nici un fel cablul de ambreiaj in cazul pornirii... doar daca atunci cand l-ai schimbat ai pierdut bila de la maneta de soc, sau nu mai sta bine cablul de soc... La vitezometru ar trebui verificat cablul si melcul. Unse amandoua si apoi mai vezi...
  7. Ale mele sunt 100% China. Le-am comandat de pe aliexpress. Nu am folosit sistemul lor de prindere ci coliere pt. teava cu cauciuc pe ele. La restul de suruburi si la filetul lupei am aplicat f. putin silicon negru. Deja au un an de zile si nu am avut nici un fel de probleme. » Post actualizat in 09 May 2018 03:19 Si pentru ca tot am zis de chinezarii... La revizia recenta am realizat este gaurita o membrana de la robinetul de benzina. Dupa telefoane si mail-uri am aflat ca pt. TA650 nu este kit reparatie ci doar robinet nou ~500 ron. In concluzie am luat asta: https://www.aliexpress.com/item/1-2-3-4-Fuel-Tank-Switch-Tap-Fuel-Cock-Petcock-For-Honda-CB400-VTEC-Gas/32830378466.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.vNZViZ Este montat de 1 saptamana, Arata si functioneaza identic cu originalul. Intr-adevar sita cu care vine este mai rara, dar am folosit sita originala. Voi vedea cat va rezista... Pana acum totul functioneaza corect. » Post actualizat in 09 May 2018 03:22 Ah... acum vad ca are si costuri de transport. Eu l-am prins probabil la oferta, am dat $ 13.5 cu transport gratuit. (postNL ~ 2 sapt.)
  8. Pacat ca nu ai scos fazele... am si eu acelasi gen de proiectoare, dar legate pe un intrerupator separat. Din ce imi aduc aminte am modificat placile electronice ca sa nu mai aiba efectul de memorie. Daca le pornesc si le opresc in intervalul de 2-3 secunde se schimba faza, daca le opresc mai mult de atat vor porni mereu pe faza lunga. Mie mi-ar placea sa scap de tot de "faze". In schimb efectul este pozitiv. Vizibilitate mai buna si am observat ca ma baga in seama masinile mai de departe (mai putini care ies in depasire fix in fata mea..)
  9. Mda... din pacate nu prea am pe cine sa chem sa vada cum sta treaba. Oricum... pana acum singurul lucru pe care pot sa il mai fac este sa verific distributia... Cert este ca dupa montare am invartit motorul cu mana de mai multe ori si nu erau probleme. In principiu pentru probleme de mers neregulat si rateuri ocazionale am ajuns sa fac revizia asta... dar parca nu m-as lasa pana nu ii dau de cap. Din cate am inteles generatorul de puls e bun. Daca ar avea probleme nu ar mai merge deloc. Este unul singur pentru amandoi cilindrii.
  10. Va salut! Am descoperit ca aveam scanteia foarte slaba la cilindrul din fata. Am schimbat bobina de inductie, si acum scanteia pare sa arate bine. Totusi motorul nu merge cum trebuie. Da rateuri atat in admisie cat si in evacuare. Am verificat senzorul HALL (generatorul de puls) dar nu inteleg exact... in manual zice sa verific intre mufa si masa. La mine nu este continuitate de loc. Intre cei doi pini ai mufei am in schimb cca 500 ohm cu motorul cam la 70 grade. Am incercat si sa masor tensiunea de la Hall in timp ce invart motorul si este 0. Mentionez ca recent am schimbat lanturile de distributie, am verificat si ras-verificat si totul este la semn, jocul supapelor este reglat. Carburatoarele sunt curate, membranele noi... De ce are relanti instabil si da rateuri? Idei?
  11. Imi poate spune cineva daca membranele din robinetul de benzina sunt la fel la TA600 ca si la TA650?
  12. In procesul de a schimba lanturile de distributie am desfacut volanta (partea stanga a mobrei). Inainte de a desface surubul aveam emotii stiind ca mi-ar trebui o cheie speciala pentru a o scoate. In schimb dupa ce am desfacut surubul, volanta a iesit usor, cu mana; iar pana este la locul ei. Ce as putea face ca la asamblare sa se blocheze corect pe axul ei conic? Volanta - piesa 1 de aici: https://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M=honda&T=XL650V&Y=2001&L=HO-XL650V1&O=GENERATOR&F=HO-XL650VY-PI&L2=HO-XL650VY-PI Axul - arborele cotit - piesa 9 de aici: https://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M=honda&T=XL650V&Y=2001&L=HO-XL650V1&O=CRANKSHAFT/PISTON&F=HO-XL650VY-PY&L2=HO-XL650V1-PY
  13. Personal nu am facut nici un astfel de transplant. Incepe prin a oferi informatii despre ce ai....si apoi despre ce motor vrei sa iei. Te poti astepta sa nu se potriveasca suportii de motor, deci sa fie necesar sa faci altii. Cu instalatia electrica trebuie sa fi atent pentru ca 650-ul are HISS, deci iti trebuie blocul de contact (sau macar inelul de citire), cheia/ cheile, TCI-ul aferent acelor chei... Nu stiu daca se potrivesc bobinele de inductie de la 600 la 650, si releul de incarcare s-ar putea sa fie diferit. Trebuie sa te decizi daca iti doresti un proiect sau doar vrei sa iesi mai ieftin decat o revizie interna a motorului existent. Daca nu doresti neaparat un proiect marisor, cu bataile de cap aferente mi-as permite sa iti recomand sa reconsideri reparatiile de care ai nevoie sau schimbul motorului cu altul de 600. Indiferent de varianta pe care o alegi, in masura in care pot, te ajut cu placere cu informatii despre modelul de 650.
  14. Salut! Carburatoarele de la 650 au TPS (senzor clapeta acceleratie), nu stiu cum si daca merge fara. In rest era o diferenta mare la jicloare. 650-ul are stock jicloare #132 fata-spate, dar e prea bogat.., e gandit asa pentru a respecta normele de emisii si are sistemul PAIR pentru arderea benzinei in exces in evacuare.... Personal am desfintat sistemul PAIR si am schimbat jicloarele cu #125, urmeaza sa schimb si jiclorul pilot cu #40 si sa renunt la "catalizator". Inca nu imi e clar daca e un catalizator cu adevarat sau e doar o cutie unde sa arda gazele de evacuare... Cred ca mai nasol e cu TPS-ul... stie cineva mai precis ce face senzorul asta la transalp?
  15. Arata foarte misto! Se simte bine diferenta de confort? Unde si cu cat ai modificat-o? As vrea si eu sa o fac pe a mea mai comoda...
  16. Din pacate e una din hibele TA-urilor. Ori se uzeaza dintii de pe pinion, ori siguranta, ori axul. Cea mai nasoala varianta este cand se uzeaza axul. De asta cam toata lumea recomanda sa folosim pinioane originale Honda, sau cel mult JT. Primul pas ar fi sa schimbi siguranta aia cu alta noua, originala. Daca vor fi probleme in continuare, sau daca axul este foarte uzat... solutia mai simpla si mai ieftina decat schimbatul axului arata asa: http://www.xrv.org.uk/forums/africa-twin/155137-reinforced-sprockets-stefter.html Bafta!
  17. Cu voblajul am avut si eu probleme. S-a dovedit a fi vorba de rulmentii de jug, pe care i-am schimbat cu altii noi AllBalls. Voblajul este mai grav daca presiunea din anvelope (atat fata si spate) nu este corecta; daca suspensia nu e echilibrata (fata prea sus si spatele prea jos); daca mobra e incarcata si greutatea e distribuita doar in partea din spate. Un alt motiv pentru manevrare dubioasa (greu de crezut pentru unii) poate fi legat de sistemul de parghii al suspensiei spate. Daca sunt uzate bucsile/ rulmentii de la "oase" mobra poate sa vobleze. Cu janta nu stiu ce sa zic. Janta mea din fata nu e in stare extrem de buna, era fisurata, si acum e sudata, si totusi, avand lagarele in general in stare buna (acum) si roata echilibrata (cu contragreutati) nu vibreaza, nu vobleaza. Ce-i drept nu am anvelope Heidenau, dar am avut Tourance, si acum Mitas E07, si tot nu imi vine sa ma leg de anvelope la capitolul asta...
  18. Incearca sa izolezi mai mult problema.... Poate sa fie intr-adevar si de la CDI dar nu numai. Cum stai cu partea de carburatie? Cum inchid galeriile de admisie pe carburatoare/ airbox? Sa nu ai vre-un furtun fisurat, care la cald se poate deschide mai mult.... Experientele mele: CDI Honda Dominator - la rece aproape mereu mergea ok, cum se incalzea si se dilatau toate piesele in CDI incepea sa faca figuri - ala e monocilindru deci pur si simplu nu mai mergea... reparatia a constat in taierea "capacului" de pe CDI si refacerea tuturor lipiturilor (cu o lupa se puteau vedea majoritatea cum erau fisurate) Opel Astra F 1.6 (injectie) - Mergea destul de bine, dar dupa ce se incalzea nu vroia sa treaca de o anumita turatie - cateodata 2000 rpm, altadata 4000 rpm, senzatia cand accelerai era cretina, practic intra in frana de motor in loc sa accelereze.... Dupa multe povesti si discutii si pompe/ senzori... am ajuns sa schimb un filtru de benzina care era aproape blocat. Cu toate ca era de vreo 2000 km pe masina. Deci ajung la aceeasi vorba. Incearca sa izolezi problema. Fa cate un lucru odata si vezi cum afecteaza lucrurile. Spor!
  19. Salut! in mod normal, cu scimb de filtru intra maxim 2.5 litrii ulei. Deci iti trebuie 3 litrii, si completezi pana e la nivel. De consumat ulei... nu e musai. Depinde cum mergi cu el. Dar ca si la orice motor e bine sa verifici din cand in cand nivelul uleiului.... In alta ordine de idei... as avea si eu o dilema. La TA 650 e normal sa am vibratii destul de serioase intre 4200 rpm si 5000 rpm? Ma deranjaza in mod special pt ca in a 5-a pe acolo ar fi viteza ideala de mers la un drum mai lung....
  20. Ce chestie.. si eu am fost prin zona acum 2 saptamani....ce-i drept ca am fost cu masina - vezi ca in zona poti urca linistit pe iezer-papusa si pe Leaota. Cu Dusterul am urcat.... De unde ai shaua? La cine e modificata? Cum se comporta?
  21. Si eu am mai avut probleme cand a stat mai mult in soare... In schimb am observat ca "isi da drumul" mai repede daca, chiar cu becul HISS aprins, ii dau f. putin la automat (abia ating butonul), apoi kill switch oprit, apoi pornit, apoi porneste si motorul. Acum ca am scris asta... poate sa fie o problema de contact imperfect, sau mizerie care face masa in blocul de contact din dreapta.... merita curatat. In urma ultimei experiente cu probleme la incarcare as recomanda chiar sa gasesti mufe pe traseul cititorului de chip, si sa le cureti. Ba mai mult, tocmai ce am rezolvat problema cu o legatura in partea stanga, sub carena laterala (sub sha), si am observat ca nu era bagata pana la capat mufa in ICU (calculatorul de aprindere - in loc de CDI). Era destul praf pe acolo, acum am curatat-o si am pus-o la loc. Cu timpul se va vedea daca ajuta sau nu.
  22. Incearca sa reglezi intinderea lantului asa cum zice la carte. 4cm. Poti sa lasi si un pic mai mult, gen 5 cm, dar va trebui sa il mai intinzi mai frecvent pentru a nu il lasa prea larg pe masura ce se uzeaza. Bascula trece de pozitia unde lantul este cel mai intins si daca mergi singur. Chiar daca atunci cand doar stai pe mobra, nu pare, la o groapa, sau valuri pe drum, se va deplasa suficient cat sa intinda maxim lantul. Asa cum am scris si mai sus, aici e link-ul: https://www.aliexpress.com/item/2pcs-125W-12V-3000LM-U5-LED-Transform-Spotlight-Motorcycle-Headlight-Aluminum-Alloy-Material-High-Brightness-Easy/32771142448.html?spm=2114.13010608.0.0.2kuXZm Pentru montat pe mobra voi folosi alte coliere decat cele cu care a venit. Am luat coliere pt teva, cu mansoane de cauciuc. Avantajul de care am nevoie este sa pot roti toata lampa fata de axul surubului de prindere al colierului. Vezi ca proiectoarele astea nu au LED-uri CREE, si nici nu sunt de firma. Eu m-am uitat pentru ceva mai ieftin. Cele care au LED CREE costa vreo 20-25 USD bucata.
  23. Au ajuns si proiectoarele, placile electronice sunt diferite fata de ce am vazut pe net pana acum. Am rezolvat problema stroboscopului punand un rezistor de 10kOhm 1W pe condensatorul C4. Acum memoria este de ~2 secunde, consumul nu s-a schimbat aproape de loc (5.75 W- 5.8W) Par sa lumineze bine, mai multe o sa vad dupa ce le montez pe mobra. Au din constructie gauri de scurgere, dar totul este acoperit cu un lipici, si toate imbinarile cu garnituri etc. Ca sa fie waterproof.
  24. Da. Banuiesc ca nu sunt chiar asa minunate cum scrie acolo. Doar daca iau de la un producator de renume, costa de 5-10 ori cat costa cele chinezesti. Cu condensul... nu stiu inca. O sa vad cum se vor comporta, dar probabil e o problema.... doar cam toate farurile au orificii de aerisire. M-am uitat si am citit despre cum s-ar putea anula modurile.... google e prietenul nostru. Atata doar ca citind suficient am ajuns la concluzia ca se schimba destul de des modul in care sunt dispuse componentele pe placa, sau poate chiar se utilizeaza alt driver, in functie de producator/ perioada. E un detaliu pe care il voi constata cand pot sa le iau la mana. Parca decat sa bag silicagel (nici nu stiu de unde sa iau inafara de ambalaje ale unor produse noi), parca mai bine as lua un furtun subtire, dat o gaura la partea de sus, si tras furtunul undeva in spate, orientat in jos. (ca la faruri de altfel). Poate asa ar fi suficient ventilat.
  25. Arata bine, felicitari! Daca franezi cu roata virata, nu loveste in proiectoare? Mi-am comandat si eu de la chinezi tot asa ceva. LINK Astept sa ajunga sa vad cum le pot monta. Ai izolat cumva suplimentar proiectoarele? Am citit in cateva locuri ca mai intra apa in ele si se prajesc. Mai vreau sa fac cumva sa scap de stroboscop. Cele comandate de mine au 3 functii (fazalunga, faza scurta, si stroboscop). Le astept si voi vedea...
×
×
  • Creează nouă...