Sari la conținut

master_alexut

Super Membru
  • Număr conținut

    664
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de master_alexut

  1. master_alexut

    MZ

    Hai fetelor ca..... ne-am cam incins,trebuia sa fie ceva distractiv si constructiv, dar mai e putin si ne paruim.Pana nu mergem in Germania si prindem un mos care a lucrat la linia de productie in anii 60, ne contrazicem degeaba.Fiecare vorbeste din viziunea si logica proprie.Pana si painea se face diferit la fiecare brutarie, dar motoarele, asa ca naiba stie cum le finisa fiecare fabrica si daca le finisa sau le scotea STAS, numai bune de montat. Cum nu s-a ajuns la o concluzie..eu zic sa trecem necunoscuta asta in cosul cu ,, de cercetat si incercat''.Cum nimeni nu a venit cu ceva palpabil..ramane remiza .
  2. master_alexut

    MZ

    ,,Carterele, dupa ce se scot din matrite, se trimit la rectificat si imperechiat.'' Hai ca m-a prins si pe mine discutia asta asa...din principiu.Posibil sa ai dreptate, desi ma indoiesc sa fie asa.Erau totusi anii 60, peste cativa ani omul ajungea pe luna.Ma gandesc ca intr-o fabrica nemteasca nu era cum sugerezi tu, ca fiecare piesa trebuie potrivita cu alta. ca ar fi scos doar cateva motociclete pe zi, este ca si cum ai zice ca pistonele trebuiesc potrivite cu cilindru...fiecare.De asta exista cote.Daca ai o matrita corelata cu alta ,dupa doua piese care se potrivesc perfect, atunci cel putin teoretic poti sa torni 1000 de piese perfecte si identice cu primele doua dupa care s-au facut matritele , piese care la randul lor se vor potrivii perfect, fiind si identice cu primele. Nici nu conteaza prea mult discutia asta...nu avem de unde sa stim cum se faceau atunci motocicletele dar inclin sa cred ca daca vorbeam de una din anii 20' , poate poate.Asa deja anii 60 erau in epoca automatizarii. Cel putin logic suna..valabil ce zic eu, acum practica ne poate face o figura .Oricum ..noi sa fim sanatosi.
  3. master_alexut

    MZ

    Nu am experienta desfacutului motorelor ca voi, dar cred ca este logic si de preferat sa nu desperechezi ceva ce a fost facut intr-o pereche.Eu unul le-as schimba doar daca nu as avea incotro si ar fi ultima varianta. Desi daca stau si ma gandesc logic, nu cred ca erau facute neaparat perechi, ci o masinarie automata turna sute/mii de componente intr-o zi, toate facute sa se potriveasca perfect si in parametrii cu perechea lui, care era turnata de alta masina din fabrica.Mz rt 3 s-a produs 2-3 ani maxim, asa ca nu cred sa fi schimbat ei masinariile alea sau cotele si dimensiunile unui motor foarte fiabil.Deci este foarte probabil sa se potriveasca perfect, sansele cresc mult pentru motocicletele din acelas an. Asa ca..daca mai sunt exemple de reusita si nu este alta varianta, de ce nu.
  4. Multumesc pentru raspuns, arata bine si pare complet, insa nu o sa il iau.Spor la vanzare in continuare.
  5. stopul cat este? as fi interesat.Daca pretul este ok, trece-ma te rog pe lista si il iau eu.
  6. Nu l-am vazut la vanzare pe aici si sincer mi-a placut foarte mult, nici culoarea nu as fi zis sa il prinda asa de bine.Nu am treaba cu anuntul dar este o motocicleta frumos reconditonata si merita amintita aici.Poate intereseaza sau insipra pe cineva acest model fara asa o mare cautare si apreciere intre classice.Inca sunt multe si ieftine, merita salvate cat mai multe. http://www.pro-bike.ro/forums/classifieds/item/8627-vand-ij-56/ Ps: sunt multe poze, trebuie insistat ca si pe mine m-a pacalit prima oara
  7. Aripa o sa faci rost dar robinet itit recomand sa iei nou.Nu lua unul vechi fiindca astea se mai infunda , au scapari si o sa te chinui cu el mult, poate si motorul.Unul nou e 5-60 lei dar merita.
  8. Multumesc mult pentru ganduri Dimitri.Are omul acum doua motociclete, ce sa ii faci .Nu te mai pui cu fratii mz 125...acum sunt doi . E adevarat ca il stiu pe Ionut de cativa ani de pe forum si pot spune ca le merita, el chiar merge multe mii de km cu mz-ul lui. O sa astept poate or sa mai apara la vanzare doua manete bune de mz 125.Daca mai are cineva de vanzare sa dea un semn. Toate cele bune.
  9. Pfaa..alea le vroiam si eu.Imi lipsesc cu desavarsire .Cand am sunat eu la pozele alea mai vechi se daduse cam tot, de atunci mi-am zis sa intru de doua ori pe zi sa urmaresc.Uite ca nici asa nu e de ajuns
  10. La multi ani...voua astia doi de dasupra, daca nu ma insel eu . Frumos cadou ce sa spun, complet si in stare foarte buna.Cu puitine reglaje pare ca si porneste.Felicitari, dupa cum arata nu a stat el chiar asa de rau sa rugineasca .
  11. aia cu declaratie pe proprie raspundere e in ...Germania, la noi e alta treaba, varianta cu nu se poate, costa mult si altele de genul. La mine s-au uitat chiar bine la serie la rar Bucuresti cu Dinicutu , ba chiar au sters si vopseua de pe serie.Acum na fiecare cu norocul lui.
  12. Am tot auzit dastea si se ridica parul pe mine, niste extreme, 500 euro sau remat, 400 euro sau fiare vechi...adica na.Este un atas totusi si in nici un caz nu merita topit.La pretul corect sigur o sa se dea. Eu zic ca cine este interesat, mai bine sa faca niste propuneri bune pentru ambele parti si gata . Si Zundapul ce cai a apucat? ..asta asa ca dialog si socializare.
  13. Mai sapa..fa niste poze, a cuiva este ea.Daca o iei, imediat invie si din morti propietarul si sa vezi atunci piesa veche ,valoroasa si in stare buna are el..muzeu, chestii dastea.Intodeauna neaparat in euro..ca sa fie treaba treaba. Dar tu sapa..ca nu se site niciodata.
  14. master_alexut

    MZ

    Domnu Petcu nu m-am putut abtine sa nu intreb...ce e cu antena aia mare de pe atas?Pare antena de statie ca la taxi. Tineti legatura cu tiristii ? Sau e ceva mai complicat cu americanii..
  15. sa nu fie un ij 56 ca astea mai ajung si decor, fiind mai multe, am vazut prin cateva baruri si de ce nu acum decor pe gazon...se pare ca s-a dus vremea carelor si carutelor decorative cu flori, sau cine stie pun astia flori in far. Merita verificat, daca e un ij 49 sigur soarta lui trebuie sa fie alta.
  16. aia rosie ce o fi ca nu am mai vazut pana acum.Ceva adus de pe afara cred..pare veche.
  17. Asta din normandia...e mai aproape de adevar .Oricum o prefer pe prima , unde o fi stat ea.
  18. Acum nu vreau sa te dezamagesc dar o sa coste ceva si este de umblat exclusiv pe situ-ri de afara.Daca te stii un tip ambitios cu ceva cash disponibil, o sa reusesti.Mirajul viitorului este frumos cand inchizi ochii dar pana acolo este un drum foarte lung. Iti spun asta fiindca exista doar doua variante, o faci pana la capat cu toate ce inseamna asta sau o vinzi cuiva care poate duce proiectul la capat.A doua varianta este de preferat sa o dai in starea asta, daca o desfaci si o vinzi in cutii, va fi ceva mai greu. In filmuletul de pus mai sus moto arata...cred ca e unica in romania si arata genial.Eu iti urez succes si sper sa o faci ca in filmuletul de mai sus.
  19. Gata am notat si eu unele locuri de care nu auzisem.Poate merg chiar toamana asta..atat Veliko cat si unele locuri de pe acolo cu munte , deoarece sunt exclusiv de foioase cred ca pe la sfarsitul lui octombrie este un galben-rosu toata zona.Atunci este de mers. Multumim pentru poze si efortul de a le pune/scrie.
  20. cred ca la asta se referea mihai.. http://www.tocmai.ro/motocicleta-ij-1954-7551892.html E de negociat bine la el
  21. Foarte frumos prezentat si pozat.Multumim, am fost si eu la V.T. curand pentru o zi dar total neinformat.Mi-au ridicat si masina si am plecat cu un gust dulce amarui...O sa reiau traseul asta cu toate obiectivele amintite de tine, plus altele si o sa stau mai mult.Hai cu continuarea..mai ales canionul .
  22. Foarte frumoasa intalnirea...bine ca exista pozele, macar asa reusesc sa vad si eu. Intr-adevar BK-ul cu atas Stoye m-a impresionat cel mai mult din poze.Nici nu stiam ca este pe la noi prin tara unul, mai ales ca eu nu l-am vazut pe forum niciodata.Poate ar trebui prezentat mai pe larg si poate atrage mai multi simpatizanti aceasta motocicleta foarte rara pe la noi. Felicitari celor ce au reusit sa mearga , mai ales cele cateva motociclete care nu as fi banuit vreodata ca ajung pana acolo..
  23. cred ca merge foarte bine si un scuter mai vechi..un manet ceva.Nu zic ca este o idee rea, chiar am vazut la un restaurant si dadea foarte bine dar...trebuie un living mare si din pacate se potriveste doar daca si mobila / decorul este tot unul interbelic sau in aceeasi linie.
  24. Da..Mircea il cheama pe cel care l-a luat , dar nu s-a ocupat de el, era bine sa il bage macar la impozit, acum il vindea cu toate actele in regula.Ar fi bine daca s-ar mai putea face ceva pentru moto aia, e pacat de ea, ca mai avea si acte noi.
  25. Este si un video in linkul de mai jos.Incredibil cat de aproape era pasarela, daca intra o masina in pieton il arunca direct in pasarela.Mai trec si eu aiurea strada dar nu scap din ochi sensul de mers pana ajung pe partea cealalta. http://www.rtv.net/accident-grav-cu-motociclisti-in-otopeni-doi-tineri-au-murit-pe-loc_75403.html
×
×
  • Creează nouă...