Sari la conținut

raducod

Super Membru
  • Număr conținut

    603
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de raducod

  1. Salut, are careva un vitezometru de DR800 (SR43) de vinzare ??
  2. ... al doi-lea pluitor de pe Aliexpress care s-a inecat in benzina ....
  3. salut. dupa mine, rules of thumb. rulmentii de roata se pun neaparat cu 2RS, nu ZZ sau 2RU ! Intotdeauna se desfac/spala/greseaza cu ce trebuie. Demontajul/motajul se face janta la cald sau rulment la rece. Daca are joc sau iese cu mina se monteaza neparat cu solutie de fixare (Loctite 638, 648 etc) Atentie la rulemtii care sunt foltanti, sa nu-i fixati!. Simeringurile, daca sunt de grosimi ciudate/subtiri, folosti simeringuri din domenii industriale (cu o singura buza) montate invers chiar daca au grosime de 10 in loc de 7, protectia trebuie sa fie dinspre ext inspre int !! Nu insistati cu jet de apa la spalatorie pe rulemnti/etrieri sau in zona lor. Rulmentii la roata pot tine 100000km daca functioneaza in conditiile specificate de producator ! Dar daca intra apa, nisip sau altele, crapa repede.
  4. 1 din 3, dupa o luna. Si cred ca am mai fericit pe cineva ! ... ca sa va iasa din cap ideea Aliexpress .... Nici TourMax nu-i ce trebuie. Oringurile se dilata la benzina.
  5. Dada. Pinii care se blocheaza din varii motive. Oricum, cu orice ungi se spala la spalatorie daca nu stii ce faci sau lasi pe altii.... Dar exista pini cu capace filetate care pot salva sutuatia
  6. daca mai mergeti la diverse intruniri, ziceti aici, ca poate ne mai hotarim adhoc ! .... maiestrie
  7. nu este nimica investit in aspectul exterior ! nu prea e nimica de aratat. Am zeci de poze cu detalii reparatii in schimb , dar nu stiu daca e okay s ale postez aici.
  8. Update la reparatia BIGului adus anul trecut: am incheiat luna trecuta toata reparatia adica, schimbat pinioane ciobite in cutie, reconditionat pompa ulei, piston cota reparatie, lant distributie, ax cu came+ culbutori, alezat scaune si supape, rulmenti in electromotor, rectificat rotor, radiator ulei sudat si spalat, dezdoit lamele, montat senzor presiune ulei, servisare cu kit full keyster carburatoarele, cabluri ambreiaj , acceleratie , rulmenti jug, rulmenti roti fata spate, camere , banda cauciuc, intins spite, tampoane cauciuc roata spate, servisat furci, arcuri wilberg, carcasa melc si melc vitezometru si alte maruntisuri. Are deja peste 1000km. Testele dupa rodaj au dovedit ca bestia a renascut in forta. Uleiul dupa 400km era ca nou (sperietura proprietarului ca nu mai e ulei pe joja, atit de curat era !) consum 4,ceva Deci succes ! nu intrebati costuri.
  9. Evident ca nu au niciuna sonda lambda, dar era vorba de imbunatatire si mai calculata decit prin metodele vizuale/olfactive/etc prin montare sonda si input in CDI. Stiu ca cel mai intilnit este la EFI dar, doar am intrebat pentru ca ar fi fost un plus. .... Chiar si doar niste valori raportate prin CDI de la sonda sunt utile in reglarea carburatoarelor ! Eu vorbesc pentru BIG. EFIurile se complica din cauza ca e nevoie de totul X 2 !, la fel si preturile. Discutiile cu producatorii de kituri s-au cam dat in spate legat de conversia asta, spunind ca ei au facut teste si setari pe motoare mai mici, iar ce vreau eu necesita multe teste, evident si riscuri...
  10. de regula axul este otel cimentat si pinionul e moale, tocmai sa nu se duca axul. Eu n-am intilnit secundar cu uzura la canelurile unde sta pinionul, dar imi imaginez ce este si asta un scenariu, dar putin probabil.
  11. Salut, 37 nu e bucsa. Este un inel de cauciuc care are rol de amortizor sunet/anti zdranganit lant. Nu ajuta la jocul pinionului. Daca te intereseaza pinion cu silencer, cauta pinioane Ognibene.
  12. Salut, de nou are joc, dar nu chiar asa de mare. Un pinion nou e sub 100 lei, schimba-l.
  13. salut, daca vreti suruburi de amestec custom, ziceti si va fac eu ce customizare vreti pe el ! va costa transport la/de la Cluj si bani de-o bere doua. Unul din cele facute >> .. Salut, orice fltaside pui in loc de original iti va aduce satisfactie ! Oricum, suprem in carburatie/scos din motor ce se poate, tot injectia ramine, cu bune si rele. Salut, curatat are sens daca are schimbate toate Oringurile si uzura e in limite. Altfel, bani de oringuri, reglat si km .. Din fericire, vremea cind ne scobeam sub unghii dupa o piesa, ca nu se gasea sau era de-o scumpete strigatoare a trecut. Parca mai poti face o cumparatura care sa te incalzeasca la suflet ... 400 de euro pe un carb nou nu-i capatul lumii..
  14. Salut si multi ani buni sa mai traim ! Cu melcul, daca zici ca din cablu nu-i, ca se misca destul de usor, atunci calcatura dintilor nu e buna, adica poate fi mau buna. Daca calcatura e doar pe 1/3 sau mai putin, de acolo ti se barbieresc melcii. Fa o poza /film la un melc uzat. Pe toata dantura daca uzura nu este uniforma .... Mai e si intrebarea, ce melci pui ? Ultimul pus de mine e facut din POM si tine bine. Probabil ca sunt si alte materiale plastice care ar dura mai mult decit alea de pe Aliexpress. Nu fac km aia dar la fiecare verificare nu vad uzura ! Radu Stand By .... ... s-a largit gaura in care sta melcul metalic in carcasa .. bucsaeza cu cupru.
  15. Greu ma abtin sa-ti mai raspund .... dar doar ti-as face pe plac ..... sa-ti creasca contentul. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Tot nu ai citit, cred ca intentionat. Faceam analogii la alte M6, printre care si chiulasa( ca sa fii tu fericit). In acelasi fel, daca ai citi, ziceam de sania de la intinsatorul lantului de balansieri, dar cred ca nu stii despre ce vorbesc . Apropo, tu ce motoare detii sau cu ce te plimbi ca vad ca esti nu mare maestru, super mega membru fara alte detalii legat de ceea ce se povesteste in aceasta sectiune. Succes.
  16. Prietene, confunzi sau nu citesti. In subiect era un M8 care trebuie strins cu 15Nm. Probabil esti prins in prea multe posturi si te diluezi. Pe de alta parte, neavind experienta practica proprie, ar fi politicos pentru celialti sa incerci un pic de respect legat de ceea ce scriu acestia. In mod evident alergi dupa victorii si nr de postari, folosidu-te de experienta si opiniile altora. Nu-mi pierd timpul in aceasta discutie la care n-ai bunul simt sa citesti macar ce scriu. Succes. Sper sa nu-si piarda timpul si altii...
  17. Nu chiar ! scriam dar n-ai citit : "Doar iti spun ca M6, unde nu zice sa-l stringi altfel, se stringe cu 8-10Nm ( mai exact 8-12Nm, dar am considerat intotdeauna ca 12Nm in unele cazuri de suruburi cu filet uzat, e prea mult si risti sa-l smulgi)" ...deci ce scrii tu este adevarat, doar ca nu te contrazici cu cine trebuie. Legat de suruburile care trebuie sa stea in tensiune ridicata si variatii de temperatura si dilatatii ale prinderilor semnificative, da, se recomanda schimbarea lor din cauza deformarilor posibil plastice (alungirilor), respectiv functia lor nu va mai fi atinsa.Am o intrebare, tu, personal, cite suruburi de chiloasa ai schimbat pina acum ? Nu inteleg : "Oricum, aici ai depășit cu >50% din maximum-ul definit chiar de tine ulterior prin analogie cu alte șuruburi M6." Te-as mai intreba cite helicoiluri ai montat pina acum, unde, si cu ce te-ai confruntat ? Radu
×
×
  • Creează nouă...