Sari la conținut

pisica matache

Membru
  • Număr conținut

    381
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de pisica matache

  1. Foarte bune reomandarile de mai sus;diferente de tensiune intre faze in gol,poate indica spire in scurtcircuit pe una din infasurari.Daca diferenta apare cu releul cuplat,vinovat poate fi un contact imperfect intre faze si releu.

    Se poate verifica generatorul,la ralanti,cu releul decuplat,iar ca sarcina intre cate doua faze se foloseste cate un bec de 12V/55W,sau mai mare.Toate trei becurile trebuie sa lumineze cu aceeasi intensitate.Se poate folosi un singur bec,masurandu-se tensiunea,care trebuie sa fie identica la toate trei verificari. Testul se face doar la ralanti,daca se tureaza motorul,becurile se ard,tensiunea fiind direct proportionala cu turatia.

  2. Asta cu riscurile e inerenta la chinezarii, insa am luat cel mai mare releu pe care l-am gasit si partea interesanta e ca partea cu rasina are aceleasi dimensiuni ca cel orig de honda si gaurile sunt fix la aceiasi distanta ca la releul original (cu alte cuvinte se potiveste perfect la gaurile din cadru). Poate sunt paranoic, dar mi se pare ca astea doua potriviri nu sunt doar simle coincidente.

    Mai important decat coincidenta cu dimensiunile releului,sau marimea acestuia, ar fi componentele folosite;daca e chinezarie,sau nu e dimensionat pentru puterea maxima generata de alternator,poti sa-i pui zece ventilatoare...Dar poate ai totusi noroc si n-o sa te lase incarcarea noaptea,pe ploaie,cum am patit eu odata...

  3. S-a discutat despre fiabilitatea unui montaj electronic,folosit pe moto.As avea cateva completari,foarte la obiect.

    Fiind vorba de componente electronice,in cazul de fata un integrat,4017,e util de stiut daca acesta se preteaza la aplicatia data.O problema ar fi temperatura,mai precis gama de temperatura in care functionarea e sigura,apoi tensiunea maxima de alimentare,care nu trebuie depasita in nici-o situatie.Integratul pomenit functioneaza intre -40 si cca 70 grade Celsius,iar tensiunea maxim admisa e 18V.As zice ca temperatura e in regula,in schimb pot exista varfuri de tensiune ce pot depasi 18V.De aceea ar fi util un stabilizator de tensiune integrat,7812,care stabilizeaza tensiunea de intrare la 12V.Desigur ca e importanta si realizarea practica a montajului,lipituri ingrijite,fixarea mecanica a componentelor,etansarea.

    Daca se pune schema electrica,se poate discuta la obiect...

  4. Pretențioasă la bujii, ambielaj tîmpit de-a dreptul, cutie etajată Âşi mai tîmpit, tobe extrem de tîmpite... astea îmi vin în minte acum.

    Intr-un cuvant...tampit motor!Sper ca ai scapat de el,sa mai tampeasca si pe altul...Sa nu ma intelegi gresit,si eu sunt un ..tampit..posesor de Jawa,de multi ani.As zice ca e putin pretentioasa,tampiti suntem doar noi posesorii,care nu prea avem habar,ca de..suntem tampiti.

  5. Puneți-i o poză să înțeleagă, nu durează mult datul jos al capacului dreapta.

     

    Sistemul respectiv e unul din plusurile Jawe. Că minusuri...............

     

    Ca m-ai facut curios,cam ce minusuri are ,dupa tine,Jawa 638?Cat timp ai folosit-o,sa-ti dai seama de minusurile respective?

  6. dupa ce ti-ai dat aere ca sti tu ce compozitie trebuie sa aiba materialul din carbunii de la electromotor (un fel de masturbare intelectuala) ca sa nu fie prea nustiucum si sa uzeze colectorul/rotorul (sau ce o fi ca nu sunt de meserie) si ti-a raspuns unul mai avizat ca nu prea are importanta pt ca electromotorul se invarte ff putin comparativ cu un alternator si prin urmare si carbunii de la polizor ar fi ok daca au dimensiuni corecte ... da-i pace nene !

    mi-a zis odata cineva asa:"nu conteaza ce sti, conteaza ce areti ca sti la momentul oportun"

     

    In primul rand "La Multi Ani"...

    Nu postez de regula ca sa-mi "dau aere"...postez foarte rar pe forum,mai ales aici,iar cand o fac,este posibil sa stiu despre ce vorbesc.

    Apropo de carbuni,ar mai fi ceva diferente,dar n-are rost sa-mi dau aere in continuare,iar cand vei avea nevoie,pune de flex,din piata de la rusi,caci ai dreptate ,electromotorul nu se invarte cine stie ce,nici nu consuma cine stie ce curent...tot cam ca un alternator.

    Te-as intreba ,nefiind de meserie,asa cum te declari, cum deosebesti tu unul "mai avizat"de unul "neavizat" ?Nu-i nevoie sa-mi raspunzi,e o intrebare retorica.

  7. In general releul deserveste ambele ramuri stanga-dreapta, asa ca daca stanga merge bine, releul ar trebui sa fie bun; Sa nu fie ars vreun bec de pe dreapta(palpaie toate?), sa fie de wattaj diferit sau poate a intervenit un contact imperfect la comutator(da cu spray-contact in el) sau in conectica firelor ramurii dreapta sau bec nu face contact cum trebuie in soclu. Scurt nu m-as astepta sa fie si sa intre releul in protectie(doat relee super-destepte stiu) fiindca ai spus ca palpaie.

     

    Mie mi se pare ca primul care a avut dreptate,e owene...

  8. o sa ramaneti surprinsi poate (ca dau din casa) insa aveti idee cati carbuni din piata de la rusi( ex flex, bormasina sau alte minuni se potrivesc pe electromotoare) plus ca mai mult de 30 lei nu costa.....insa iti mai trebuie si pricepere :bigstar: am la electromotoare facute la masini dsi motociclete acum 5-6 ani in urma si merg brici. important este ca platforma carbunilor sa nu fie distrusa.

    Respect, Florin

     

    S-or potrivi carbunii de flex,bormasina,etc...problema ca nu se prea potriveste compozitia periilor si e posibil sa se distruga colectorul,datorita arcului electric.Cele pentru electromotoare au in compozitie cupru,pt a micsora rezistenta de contact.Acestea se pot folosi,daca sunt mai mari,prin pilire pt a fi aduse la cotele celor originale.

  9.  

    Daca reusesc sa fac rost ieftin de materiale am sa incerc si eu sa-mi fac un device deasta, varianta "dry cell" pt conserva mea care e un pic cam gurmanda. Dar inainte sa-l montez definitiv in primul rand o sa incerc sa supraveghez semnalul de la injectoare cu un osciloscop ca sa-mi dau seama rapid daca se cunoaste ceva sau nu, ca altfel poate interveni si efectul placebo care se poate manifesta in primul rand in stilul de condus.

     

    Exista un montaj electronic,care poate afisa analogic timpul cat stau deschise injectoarele;consumul fiind direct proportional cu timpul cat stau deschise acestea,presiunea combustibilului fiind constanta,poti citi consumul instantaneu.

  10. Am vazut ca pentru depistarea unui eventual contact imperfect,s-a folosit un multimetru digital;desi precis,acesta in comparatie cu unul analogic,cu ac,are un dezavantaj...o mica intarziere in a afisa rezistenta respectiva,intarziere care poate ascunde un contact imperfect.Acest aspect e valabil si la masurarea unui potentiometru.....

    E recomandabil la acest gen de masuratori un multimetru analogic,care din pacate,e ceva mai greu de gasit.

  11. Am citit ca mecanicii nu sunt mecanici...ca n-au osciloscop..Ce sa faca nene mecanicul cu osciloscopul?

    De profesie sunt electronist,am osciloscop,stiu sa-l folosesc;dar asta e fix-pix,daca nu ai o schema electrica in care producatorul sa-ti dea niste oscilograme,masurate in anumite puncte,in anumite conditii.Ma indoiesc ca exista asa ceva in manualul vreunui motor;nu as fi postat,daca n-as fi avut sentimentul ca sunt jigniti oameni care au facut tot ce le sta in putinta sa rezolve o problema tehnica,care din descriere e una atipica,iar drept multumire sunt denumiti...inlocuitori de piese...Si ca veni vorba,sa presupunem ca e defect CDI-ul,oare se va schimba sau se va apela la un ..mecanic..sa-l repare?

    Si inca ceva,nu exista service Honda si daca exista,de ce nu se apeleaza la el?

  12. Nu inversa bornele,ca distrugi puntea redresoare,sau arzi siguranta,daca mai exista.

    Masoara tensiunea pe baterie,cu motorul pornit;trebuie sa ai pe baterie 13,8-14,5V cu motorul turat.Daca tensiunea e mai mica,ai probleme cu incarcarea;posibile cauze:contacte imperfecte,releu defect,punte redresoare defecta,rotor sau stator defect.

×
×
  • Creează nouă...