Sari la conținut

pisica matache

Membru
  • Număr conținut

    381
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de pisica matache

  1. S1-3, nu sunt tranzistori, ci tiristori. Ce anume ai folosit ? Ce putere are generatorul tau ?
  2. In locul sigurantei,se poate folosi un bec de 12V.Aprinderea becului inseamna conectarea gresita...
  3. Foarte bune reomandarile de mai sus;diferente de tensiune intre faze in gol,poate indica spire in scurtcircuit pe una din infasurari.Daca diferenta apare cu releul cuplat,vinovat poate fi un contact imperfect intre faze si releu. Se poate verifica generatorul,la ralanti,cu releul decuplat,iar ca sarcina intre cate doua faze se foloseste cate un bec de 12V/55W,sau mai mare.Toate trei becurile trebuie sa lumineze cu aceeasi intensitate.Se poate folosi un singur bec,masurandu-se tensiunea,care trebuie sa fie identica la toate trei verificari. Testul se face doar la ralanti,daca se tureaza motorul,becurile se ard,tensiunea fiind direct proportionala cu turatia.
  4. Mai important decat coincidenta cu dimensiunile releului,sau marimea acestuia, ar fi componentele folosite;daca e chinezarie,sau nu e dimensionat pentru puterea maxima generata de alternator,poti sa-i pui zece ventilatoare...Dar poate ai totusi noroc si n-o sa te lase incarcarea noaptea,pe ploaie,cum am patit eu odata...
  5. S-a discutat despre fiabilitatea unui montaj electronic,folosit pe moto.As avea cateva completari,foarte la obiect. Fiind vorba de componente electronice,in cazul de fata un integrat,4017,e util de stiut daca acesta se preteaza la aplicatia data.O problema ar fi temperatura,mai precis gama de temperatura in care functionarea e sigura,apoi tensiunea maxima de alimentare,care nu trebuie depasita in nici-o situatie.Integratul pomenit functioneaza intre -40 si cca 70 grade Celsius,iar tensiunea maxim admisa e 18V.As zice ca temperatura e in regula,in schimb pot exista varfuri de tensiune ce pot depasi 18V.De aceea ar fi util un stabilizator de tensiune integrat,7812,care stabilizeaza tensiunea de intrare la 12V.Desigur ca e importanta si realizarea practica a montajului,lipituri ingrijite,fixarea mecanica a componentelor,etansarea. Daca se pune schema electrica,se poate discuta la obiect...
  6. Intr-un cuvant...tampit motor!Sper ca ai scapat de el,sa mai tampeasca si pe altul...Sa nu ma intelegi gresit,si eu sunt un ..tampit..posesor de Jawa,de multi ani.As zice ca e putin pretentioasa,tampiti suntem doar noi posesorii,care nu prea avem habar,ca de..suntem tampiti.
  7. Ca m-ai facut curios,cam ce minusuri are ,dupa tine,Jawa 638?Cat timp ai folosit-o,sa-ti dai seama de minusurile respective?
  8. Teoretic se poate monta orice releu,proiectat pentru generator trifazat,cu o singura conditie.Respectivul releu sa fie proiectat pentru o putere mai mare,sau macar egala cu cel original.Alfel viata acestuia va fi grea si mai ales,scurta...
  9. Bre nea Corleone,intotdeauna reusesti sa ma surprinzi;esti si iubitor de comuniste?Sau vazand ca pe aici nu e circ,te-ai gandit ca n-ar strica putin?
  10. Eu am o alta nelamurire...cum vei determina avansul optim,functie de turatie? Am vrut sa implementez un avans electronic,dar m-am lovit de aceasta problema.
  11. In primul rand "La Multi Ani"... Nu postez de regula ca sa-mi "dau aere"...postez foarte rar pe forum,mai ales aici,iar cand o fac,este posibil sa stiu despre ce vorbesc. Apropo de carbuni,ar mai fi ceva diferente,dar n-are rost sa-mi dau aere in continuare,iar cand vei avea nevoie,pune de flex,din piata de la rusi,caci ai dreptate ,electromotorul nu se invarte cine stie ce,nici nu consuma cine stie ce curent...tot cam ca un alternator. Te-as intreba ,nefiind de meserie,asa cum te declari, cum deosebesti tu unul "mai avizat"de unul "neavizat" ?Nu-i nevoie sa-mi raspunzi,e o intrebare retorica.
  12. Daca tot ai stiut "exact"ce are,poti sa-mi explici si mie de ce "clipoceste" mai repede,cand puterea becurilor e mai mica decat cea normala? Nu de alta,sa nu creada cineva ca ai spus-o asa la nimereala..
  13. Mie mi se pare ca primul care a avut dreptate,e owene...
  14. S-or potrivi carbunii de flex,bormasina,etc...problema ca nu se prea potriveste compozitia periilor si e posibil sa se distruga colectorul,datorita arcului electric.Cele pentru electromotoare au in compozitie cupru,pt a micsora rezistenta de contact.Acestea se pot folosi,daca sunt mai mari,prin pilire pt a fi aduse la cotele celor originale.
  15. Exista un montaj electronic,care poate afisa analogic timpul cat stau deschise injectoarele;consumul fiind direct proportional cu timpul cat stau deschise acestea,presiunea combustibilului fiind constanta,poti citi consumul instantaneu.
  16. Nu m-am referit doar la TPS,ci si la restul masuratorilor ce au ca scop depistarea unui contact imperfect... Daca defectul tine de partea electrica,nu stiu ce altceva ar mai putea fi,avand in vedere ca s-a inlocuit tot ce se putea inlocui.
  17. Am vazut ca pentru depistarea unui eventual contact imperfect,s-a folosit un multimetru digital;desi precis,acesta in comparatie cu unul analogic,cu ac,are un dezavantaj...o mica intarziere in a afisa rezistenta respectiva,intarziere care poate ascunde un contact imperfect.Acest aspect e valabil si la masurarea unui potentiometru..... E recomandabil la acest gen de masuratori un multimetru analogic,care din pacate,e ceva mai greu de gasit.
  18. Ie scump..? Si acolo stai cu manualul in mana sa verifici mecanicul?
  19. Am citit ca mecanicii nu sunt mecanici...ca n-au osciloscop..Ce sa faca nene mecanicul cu osciloscopul? De profesie sunt electronist,am osciloscop,stiu sa-l folosesc;dar asta e fix-pix,daca nu ai o schema electrica in care producatorul sa-ti dea niste oscilograme,masurate in anumite puncte,in anumite conditii.Ma indoiesc ca exista asa ceva in manualul vreunui motor;nu as fi postat,daca n-as fi avut sentimentul ca sunt jigniti oameni care au facut tot ce le sta in putinta sa rezolve o problema tehnica,care din descriere e una atipica,iar drept multumire sunt denumiti...inlocuitori de piese...Si ca veni vorba,sa presupunem ca e defect CDI-ul,oare se va schimba sau se va apela la un ..mecanic..sa-l repare? Si inca ceva,nu exista service Honda si daca exista,de ce nu se apeleaza la el?
  20. Este o trasatura specifica indivizilor inteligenti...cand esti constient ca nu ai dreptate,recunoaste.Cand nu ai argumente,ai macar bun simt... Sau mai simplu..cand mai multi insi iti spun ca esti beat...du-te de te culca.
  21. Scurt si la obiect...nu merge de scuter,merge de Dacia,electronic.
  22. Poti verifica,pe langa baterie si legaturile de la alternator la releu,de la releu la baterie;poate ai un contact oxidat.
  23. Nu inversa bornele,ca distrugi puntea redresoare,sau arzi siguranta,daca mai exista. Masoara tensiunea pe baterie,cu motorul pornit;trebuie sa ai pe baterie 13,8-14,5V cu motorul turat.Daca tensiunea e mai mica,ai probleme cu incarcarea;posibile cauze:contacte imperfecte,releu defect,punte redresoare defecta,rotor sau stator defect.
×
×
  • Creează nouă...