Sari la conținut

sebaa

Membru
  • Număr conținut

    105
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Motocicleta
    Honda Hornet 600 '01

Informații profil

  • Motociclete detinute
    '94 Kawasaki GPZ 500S; '01 Honda Hornet 600

sebaa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Din contra, ar fi pacat sa-l faca cineva Cafe Racer. Arata prea bine asa cum este, totul pare sa fie original si carenajul arata intreg. De ce sa distrugi totul cu o conversie cafe? Se poate face acest lucru cu un motor mai comun, o vitezana lovita, etc.
  2. Eu am folosit unul de la Lidl iarna trecuta. Are si mod de iarna redresorul pe care l-am luat, am tinut-o doar in modul ala si a pornit fara probleme cand a fost sa-i dau prima cheie a sezonului. Pentru 70 si ceva de lei, cat am dat pe el cand l-am luat, merita.
  3. După cum bine subliniaza colegul de mai sus, a trecut de alcooltest? Mai bine spus, s-a facut testarea pentru consum de acool? Stiu ca erau obligati politistii sa ia probe de la ambii soferi atunci cand este accident cu victime (pana si la accidente usoare verifica, asa cum este normal). A fost testat soferul dubei? Daca nu, afla de ce.
  4. Mie mi-au dat data ultimei revizii, kilometri si ce au schimbat, fusese in mai multe reprezentante ale marcii. Aveam istoric service complet pe hartie din 1998 pana in 2010 si vroiam sa verific daca se ”pupa” cu datele lor. Cel mai bine, iti faci cont pe forumul dedicat al marcii si intrebi pe acolo, tin minte ca erau cativa utilizatori care lucrau la reprezentanta, s-ar putea sa te ajute cineva. Ce Peugeot vrei sa-ti cumperi?
  5. Alexandru, eu am avut Peugeot cumparat din Romania si am sunat la ei sa cer informatii despre masina, fix vrei si tu. Interlocutorul meu mi le-a furnizat, fara pile sau relatii, direct prin telefon. Daca ma gandesc bine, mi-a cerut numarul de inmatriculare al masinii, nu VIN-ul, ca asa era trecuta in sistem masina.
  6. Daca a fost cumparata din Romania si stii si de unde a fost luata, poti incerca la reprezentanta locala Peugeot, prin telefon. Daca nu e cumparata din Romania, s-ar putea sa nu aiba cei de aici acces la baza de date a strainilor. Incearca varianta cu telefonul la reprezentanta, poate ai noroc si iti spune. Daca nu iti spune fiindca nu esti proprietar, cere-i proprietarului sa-ti obtina documentul.
  7. Te rog, pune poze cu ranile tale, sa inteleaga si colegii care merg fara manusi, fara ghete si imbracati cu pantaloni scurti si tricou ce inseamna sa cazi fara echipament. Vindecare usoara!
  8. sebaa

    Drive test

    Hopa, ma scuzati, acum observ in ce sectiune era plasata discutia. Imi cer scuze de incurcatura.
  9. sebaa

    Drive test

    Asigurarea RCA se face pe vehicul şi pe proprietar, nu pe fiecare conducator in parte. Iar CASCO se face pe minim trei luni, asta daca vehiculul este suficient de nou incat sa fie asigurabil. Asta inseamna ca nu se poate ceea ce vrei tu. In loc sa faci asigurari, mai bine platesti un mecanic care sa vina cu tine si sa evalueze starea tehnica a motocicletelor respective. Putini te vor lasa sa pleci cu ele la test si oricum s-ar putea sa nu ai experienta suficienta pentru a-i evalua starea.
  10. Referitor la postarea asta, am si eu cateva intrebari. Nu inteleg daca spui ca nu poti pune bec cu LED in locul martorilor de semnalizare din bord sau daca te referi doar la semnalizatoarele motoretei. Iar a doua intrebare ar fi unde gasesc ce tip de becuri trebuie sa comand pentru motoreta ca sa vina in bord ok. Am cautat pe EMAG ( http://www.emag.ro/becuri-sigurante-auto/stoc/filter/tehnologie-f1856,led-v-7878/c ) dar recunosc ca nu am avut rabdare sa caut si in manual. Daca tot desfaci bordul inlocuieste becurile cu unele led,lumineaza mai intens si arata mult mai bine singura problema e ca pe semnalizare nu poti sa pui Vreau sa aflu daca pot pune pozitia din far cu bec cu LED, pozitia din stop cu LED, poate si stopul pe frana cu LED si becurile din bord cu LED. Am voie d.p.d.v. legal sa le folosesc? Dar vreau sa folosesc becuri cum sunt cele de mai sus, adica fabricate de un producator recunoscut, nu inventii din spatele bloculului cu care sa-mi fie frica sa nu iau foc sau sa se arda din senin si sa ma trezesc si fara talon daca ma opreste vreodata politia. Pentru faza scurta/lunga (bec H4) voi cumpara ori asa Osram H4 Silverstar, up to 60%, 12V, 55W, 1 Buc (http://www.emag.ro/bec-auto-cu-halogen-pentru-far-osram-h4-silverstar-up-to-60-12v-55w-1-buc-64193sv2-01b/pd/DBK5LBBBM/?ref=smart-history_3) - am avut si la vechea motoreta si se simtea diferenta, ori din asta -Osram H4 Night Breaker Unlimited, up to 110%, 12V, 55W, 1 Buc (http://www.emag.ro/bec-auto-cu-halogen-pentru-far-osram-h4-night-breaker-unlimited-up-to-110-12v-55w-1-buc-64193nbu-01b/pd/D3D5LBBBM/) . Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns? Multumesc!
  11. De ce sa incerci daca iti spune omul clar ca se vor indoi? Cauta sa imprumuti un stander de la cineva din Bistrita, da-i o garantie daca nu are incredere in tine, rezolva-ti treaba si returneaza-l, fara sa risti sa-ti indoi galeriile sau sa strici ceva.
  12. Si eu am fost ieri la ei (a doua oara cand vin), ma declar foarte incantat de serviciile oferite. Pe langa partea de service, am primit si cateva sfaturi pe care nu le poti cuantifica pecuniar si am mai si ras, ca oamenii au simtul umorului. Sa tot mergi la service asa! Multumesc, Cezar! Multumesc, Adi!
  13. Nu cred ca ar fi combinatie sa fumezi cu o casca flip-up, nu de alta, dar se va imputi interiorul de la fum. Dar da, si eu i-am invidiat pe cei cu casti flip-up la opriri, cand ii vedeam ca desfac acel capac si pot sa bea apa/suc/cafea linistiti si chiar sa manance, in timp ce eu stateam cu casca in mana (ca doar nu era sa o las pe motor, sa cada sau sa mi-o fure) si ma chinuiam. Insa am o problema si nu stiu daca e de la mine sau nu, pentru care n-as putea sa am flip-up: daca umblu cu viziera ridicata la integrala, ma dor ochii de mor, abia pot sa vad. Iar casca mea e galagioasa, cred eu, ma gandeam chiar sa imi cos niste bureti pe cagule, ca sa antifoneze mai bine, ca n-am rabdare sa-mi bag vata/antifoane in urechi de fiecare data (le pierd, nu de alta). Nu-mi pare rau ca am integrala (AGV Airtech), dar recunosc ca imi doresc, in unele momente, un flip-up. Ce imi pare rau este ca a mea casca nu are nici ochelari integrati, nici perdeluta din textil pentru gat si nici posibilitate pinlock. Asta-i ce-i lipseste, daca ma intrebati pe mine.
  14. Depinde de cati bani are la dispozitie. Daca isi cumpara motocicleta de peste 1500-2000 de euro in strainatate si nu gaseste modelul respectiv in Romania pentru aceeasi suma de bani intr-o stare corespunzatoare, da, atunci merita.
  15. Exact cum explica "superbec" si "jagi", problema nu este ca iti creste viteza maxima cu 18 km/h sau cu cat o creste si tu n-ai nevoie sa ajungi acolo, problema este ca motorul tau nu dezvolta suficienta putere "jos", in turele alea pe care vrei tu sa le atingi la drum lung, pentru a atinge viteza ta obisnuita de croaziera, ca sa nu vorbim de acceleratii potrivite pe intreaga plaja de turatii. Uite, fa un experiment: mergi cu ultima treapta de viteza la 2-3 mii rotatii pe minut si trage deodata de gaz la blana. Cum reactioneaza? Este ca e lent? Acum incearca sa faci asta de la 500 sau chiar 1000 rpm mai putin. Mai poate sa faca ceva? Ei bine, fix asa o sa fie cu lantul ala pe care il vrei tu. Motoarele de motocicleta si benzinarele in general sunt motoare de turatie. La 1000-2000-3000 de ture intr-o treapta superioara nu mai faci mare lucru cu ele, iar cu o transmisie si mai lunga nu rezolvi nimic, ba chiar iti faci rau. Crezi ca Honda a ales degeaba raportul ala? Daca era mai scurt, iti sareau pistoanele prin cadru cand mergeai pe autostrada, iar altfel era o putoare ordinara. Mai gandeste-te, nu te apuca sa schimbi dupa ureche, daor fiindca zice un calculator ca se poate, ca acel gearing calculator nu estimeaza si cum va accelera motorul tau. Cauta o curba de cuplu de transalp si vezi cat e de puternic motorul tau la turatia pe care vrei sa o exploatezi.
×
×
  • Creează nouă...