Sari la conținut

Viorel Balmez

Membru
  • Număr conținut

    90
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Viorel Balmez

  1. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Intre timp am aflat ca este cota 1
  2. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    O rugaminte. Am masurat pistonul la Ij-ul din '61 (s-a spart fusta) si are 72.5 mm. Ce cota este? Sa vad si unde gasesc, eventual complet cu segmenti. Multumesc!
  3. Ok, o sa dau si eu cu silicon. Poate prin targ in Vitan sa gasim ceara, sa trec intr-o zi. Mersi.
  4. Am mers toata vara prin Bucuresti. Poate de la anul, sa ies un pic si in afara, inca ma consider incepator. Cert este ca Planeta se dovedeste a fi o moto de exceptie/foarte fiabila. Avea mici probleme cand am cumparat-o. Prima data dupa ce am luat-o, am reparat carburatorul (dupa carte), am reglat aprinderea, am pus un filtru suplimentar de benzina, cu ajutorul lui Laurentiu (Lolo) i-am gasit capace la carburatie si acum are o linie frumoasa. Momentan o pregatesc de iarna, am dat cu ulei pe roti, aripi, cam tot ce este nichelat si incerc sa o protejez sa trecem si de iarna asta (din pacate neavand garaj, sta in spatele lui trabi). P.S. Ma gandesc ca mai bine sa fie atasul usor, nu te trage foarte tare. Eu cel putin simt o schimbare destul de mare cand merg cu IJ-ul lui tataie (un atas serios cu tabla de tanc).
  5. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Nici eu nu am avut initial parbriz si nu a fost nici o problema la RAR sau ITP. P.S. Mai demult, un nene tinichigiu, m-a invatat sa ung rotile (cercurile/spitele ), cu ulei. In timp, rugina va disparea. Problema insa va ramane, va rugini imediat ce nu vei mai avea grija sa ungi. In rest sunt ateliere de cromat/nichelat.
  6. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Ma gandesc ca nu se schimba unghiul fata de atas. Asa ca nu vad de ce sa nu mearga. Eu le am pe 19 pe toate.
  7. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Asa este. La Focsani, am luat fara mari probleme ITP-ul (drept este, ca inginerul era un bun cunoscator al comunistelor). In schimb in Bucuresti (undeva in capatul Bd. Timisoara), au testat franele cu pedometru (in parcurs, prin curte, pe o alee). Nu va pot spune ce frane au tras prin curtea aia pana au iesit cum trebuie pe calculatorul ala de mana (pedometrul prins pe picior, se mergea cu minim 40 Km/ora, inconjurati de fire, se frana brusc, motocicleta cu atas zbura sanie 3-4 m, apoi repetam ca nu dadea nu stiu ce indicatori).
  8. La ITP, se face poza. Daca atasul este trecut in C.I., atunci este obligatoriu sa existe la verificare.
  9. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Dar nu se gasesc pistoane la alta cota majorata (intreb ca nu stiu)? Daca ar fi asa, alezezi cilindrul la urmatoarea cota.
  10. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Da, cred ca am incurcat borcanele. Nu stiam ca sunt doua ambielaje. Am crezut ca este unul singur cu doua biele.
  11. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Un mecanic nu are SDV-urile necesare. Cel mai bine, mergi sa-ti masoare setul la un atelier specializat in alezari/honuiri. Cat priveste ambielajul (cel cu doua biele), am inteles si eu de la colegi ca in timp se dezechilibreaza. Trebuie sa gasesti o solutie sa-l ''intepenesti'' bine. Axul intra fretat pe maneton. Se pare ca nu au fost bine calculate cotele sau materialele folosite nu au fost tratate corespunzator. Solutia ar fi sa faci tu un bolt tratat (masurat in asa fel incat presat sa nu se mai deplaseze). Ma gandesc, ca alta solutie (nu este ''inginereasca''), ar fi doua/trei puncte de sudura la maneton/ax, astfel impiedicand deplasarea axului in maneton.
  12. @cristi74. Cu placere. Vezi ca inspectorul are o Jawa si este un vechi motociclist. Asa ca fara probleme, cunoaste mobrele noastre ce fac si ce pot ele. Nu te freaca fara rost Poate primesc un sfat unde pot sa merg si in Bucuresti. In august urmeaza motoreta mea. Mersi.
  13. Nu prea cunosc zona, dar treci de Vinexport (cred ca asa se cheama), care este pe dreapta si la aproximativ 600-700 m se face o strada la stanga unde scrie pe colt ITP. Parea ca o fosta autobaza.
  14. Eu am mers direct, fara programare. Un ITP dureaza in jur de 1/2 ore si probabil este mai elegant o programare, pentru a nu pierde mult timp. Dar acum depinde de fiecare statie cum se organizeaza.
  15. ITP-ul a costat 100 de lei. A verificat seriile, dimensiunea anvelopelor, semnale si lumini. @Laurentiu. Cred ca mai repede va vedeti in iunie
  16. Sincer chiar nu stiu. Nu cred sa fie, altfel imi zicea si o schimbam. O studiem mai bine la sfarsitul lui iunie la Focsani
  17. Din mica vacanta de la tara: Pregatitea de ITP Spre ITP ITP bifat Ne vedem peste doi ani! Multumesc lui Laurentiu pentru sfaturi! Am avut cateva probleme cu incarcarea si s-au rezolvat prin telefon
  18. Minutul 2.50 Am fost singurul cu o comunista In rest merg destul de des prin Bucuresti si nu am avut nici o problema de cand o am (1 an). In general, nu strica sa stii un pic de mecanica la utilajele astea. Bafta la achizitie.
  19. Eu sunt atasist convins. Prima motocicleta pe care m-am suit, a fost una cu atas. Mi-a placut asa de mult incat mi-am luat carnet si apoi am cumparat un Ij cu atas. Ma plimb de placere, plus ca pot sa merg si cu copilul in atas
  20. Sper ca anul acesta sa apar cu moto, macar cateva ore.
  21. "Din cauza proastei organizări din România, sfârşitul lumii s-a amânat!'' Organizatorii.
  22. Viorel Balmez

    Ij (izh)

    Se presupune ca daca ajungi la RAR, te duci cu ea aranjata. Totusi, daca are seriile in regula, de ce sa nu faca cartea? Ma gandesc ca va trebui sa faci si ITP-ul la RAR, pentru a obtine autentificarea RAR (sunt doua operatiuni separate Cartea de Identitate si autentificarea RAR). Un tel. la RAR, pentru o informatie clara nu strica.
×
×
  • Creează nouă...