Sari la conținut

gulag23

Membru
  • Număr conținut

    38
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de gulag23

  1. Am ajuns bine și eu. Accidentul a fost pe trecerea de pietoni, nu știu dacă victima a murit, erau 3 ambulanțe la fața locului. Mulțumesc încă o dată organizatoarei pentru inițiativă și tuturor pentru că au fost de acord să mărim puțin ritmul.
  2. Da, am citit mai multe topicuri legate de pivoţi şi peste tot se vorbea de 7 Nm. Cu toate astea, mi se pare că omul ăla ştie ce vorbeşte. Eu sper să scap acum doar cu strângerea lor, să mai amân schimbul.
  3. Instructiv filmuleţul, chiar mi-am propus să verific/schimb rulmenţii (bucşile) de la cele două şuruburi de prindere a cardanului de braţ. Am joc în roata spate şi, din ce am citit, ei ar cauza asta. Ce m-a mirat la tot procesul este că nu a mai pus Loctite pe cele două şuruburi. Autorul motivează la comentarii că la instruirile ţinute de BMW (el e fost angajat al unui dealer BMW) li s-a spus să nu foloseasca, motivul pentru care este pus în fabrică fiind posibilitatea ca vreun angajat să uite să strângă şuruburile la torsiunea corespunzătoare. Mulţumesc pentru link!
  4. Corect, dar raţiunea pentru schimbarea casetofonului original este tocmai aceea că îţi oferă posibilitatea de a asculta ce îţi place.
  5. Cred că nu ar fi rău să vă interesaţi de un model mai nou care să aibă şi intrare USB. Prietenul meu mi-a spus că sare destul de des cd-ul în mers, chiar şi unul cu mp3-uri (care are buffer-ul mai mare). Doar o idee!
  6. Am promis ca revin cu un model de cd player care se potriveste cu telecomanda originala de la R1100RT: Alpine cde 9843 rm. Sper sa va fie de folos.
  7. Daca prin bataie te referi la un joc in sensul acelor de ceasornic sau invers, atunci sunt aceste piese. Stiu ca miscarea discurilor stanga-dreapta este permisa.
  8. Stiu ca era foarte tocit, am incercat si eu sa aman cat mai mult schimbarea lui. Fac naveta cu motorul la munca zilnic prin Bucuresti si am zis sa trag cat pot de el. Pe curbe, insa, si-a aratat varsta. M-a uimit totusi portiunea aia, unde zici ca e luat cu un cutter. In alta ordine de idei, am constatat un joc destul de mare la roata spate, inclusiv cu pedala de frana apasata. Sapand un pic pe forumurile de afara am tras concluzia ca ar fi bucsile (rulmentii) cu ace de la cardan, cele pe care le vinde DanCata aici si se monteaza ca aici. Intrebarea este daca acesta bucsi sunt cauza jocului CU SIGURANTA sau ar putea fi altceva, ca sa nu cheltui banii de pomana.
  9. Vechi si nou: Asta ca sa vedeti si cu ce cauciuc m-am intors de pe Transalpina si Transfagarasan.
  10. Nu. De ce intrebi, ai vazut vreun R1100RT albastru? Daca mai stai prin Bucuresti si vrei sa vezi montajul cd player-ului Alpine, mai exact legaturile de la telecomanda, suna-ma (0722.269.225), poate e acasa omul.
  11. Nu te-am uitat, doar ca omul e plecat in concediu. O sa pot sa-ti dau un raspuns in cateva zile. Referitor la postarea lui bogdan_30, am fost saptamana trecuta pe Transalpina si Transfagarasan si m-am intors cu cauciucul spate facut praf pe laterale, aproape de coama. Noroc ca oricum era spre sfarsitul vietii, astazi mi-am comandat unul nou.
  12. Am un prieten cu R1100RT care are un cd player Alpine in locul casetofonului original si ii functioneaza comanda de la ghidon. Stiu ca multe din device-urile auto au mufa pentru telecomanda, trebuie doar sa te interesezi un pic sa se si potriveasca.
  13. In sfarsit, am reusit astazi sa-i dau de cap cu ajutorul unui electrician. Firul care ducea de la alternator la releul montat de DanCata se desprinsese, probabil datorita vibratiilor. S-a montat la loc si totul functioneaza ca nou. ABS rules!
  14. Pana acum am stabilit o singura "eroare": testerul nu comunica cu calculatorul ABS, motiv pentru care nu se poate efectua testarea propriu-zisa. Am incercat la doua service-uri (inclusiv la Tiberiu la BMW Baneasa). Cred ca asta este si motivul nefunctionarii ABS-ului, motocicleta nu mai vede calculatorul ABS (parere de amator).Voi incerca zilele urmatoare sa aflu, cu ajutorul unui electrician auto, motivul "lipsei de comunicare". Va tin la curent.
  15. Ma confrunt cu o eroare la ABS (R1100RT). Ramane aprins doar ledul de sus de pe bord, cel de jos se aprinde doar cand vrea el, fara nicio noima. Am facut un test cu ledul legat la mufa de sub sa si la minusul bateriei si s-a aprins doar o data, ceea ce ar insemna, conform unor site-uri de afara: front pressure modulator. Problema este ca nu am reusit sa resetez ABS-ul, desi am respectat procedura. S-a confruntat cineva cu problema asta si, daca da, cum a rezolvat-o? Multumesc anticipat pentru orice sfat.
  16. Am mai facut ceva cercetari si am constatat ca la mine jocul provenea de la o fisura aparuta pe fundul topcase-ului, in zona ghearelor din fata, fisura care permitea arcuirea fundului cutiei. Am intarit locul cu o bucata de tabla si sper ca problema sa dispara.
  17. Multumesc inca o data. Cine nu are batrani (a se citi motociclisti cu experienta) sa-i cumpere!
  18. Intradevar, are un joc destul de mare. Cred ca voi adopta solutia lui Luigi, am mers astazi cu rucsac in loc de topcase si nu mi-a placut deloc. Multumesc pentru ajutor.
  19. Ma confrunt cu o problema: in ultima saptamana, mi-a cazut top case-ul de 3 ori in mers de pe motocicleta. Prima data am dat vina pe faptul ca nu era incuiat si, din cauza denivelarilor drumului, s-a ridicat prima parte a manerului, ceea ce a permis desprinderea lui. Insa ultimele doua dati era incuiat. Din fericire, in afara catorva zgarieturi, nu a patit nimic, insa mi-e frica sa mai plec cu el pe motocicleta. A mai patit cineva asa ceva sau stie care ar putea fi problema? Am incercat acasa sa-i fortez desprinderea in timp ce era incuiat si am reusit, destul de greu totusi. Nu cred ca e normal sa-l poti scoate in timp ce este blocat. Aparent, dupa o sumara cercetare, nu prezinta nicio problema de functionare a incuietorii. Aceasta isi face treaba, coboara gheara care il asigura de suport. Sunt confuz, sper sa primesc ceva ajutor de la voi.
  20. Da-ne ceva detalii despre ea, sunt curios. A vrut sa o ia un prieten, dar a optat pentru un Suzuki. Nu am fost sa o vedem, de aceea sunt curios de starea ei, pretul era tentant.
  21. Mi-a facut filmuletul asta un dor de duca... Nu mai zic, si de Olanda cu biciclistii ei.
  22. Nice trip! Felicitari! Asteptam Viena.
  23. Eu lucrez intr-un birou, impreuna cu alti oameni si nu prea am posibilitatea sa ma schimb de toate hainele (schimbatul pantalonilor moto este o intreaga aventura), asa ca bluze termo ies din discutie. Manerele le folosesc la treapta a II-a de putere, dimineata in ultimele zile temperatura a fost de 1 grad, asta e motivul pentru care am optat si pentru sea incalzita. Recunosc ca supravietuiam si fara, dar nu a fost scumpa si mi-a facut placere sa ma murdaresc.
  24. Pentru ca inca fac naveta la serviciu cu motorul si am de gand sa continui pana la prima ninsoare, m-am hotarat sa ii montez un kit de incalzire sei. Si intrucat am beneficiat de posturile voastre pana acum, m-am gandit ca n-ar fi rau sa va impartasesc experienta mea, poate ii va folosi cuiva. Am achizitionat un kit de incalzire scaune auto (pentru un singur scaun) cu 140 lei. Kit-ul este compus din doua elemente de incalzire din carbon (sezut si spatar), buton de comanda, releu, siguranta si cablajul aferent, care mi-a ajuns la limita, by the way, desi este conceput pentru masini. Avantajul kit-ului cu carbon este ca permite taierea elementelor fara a afecta functionarea partii ramase. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa desfac imbracamintea seilor, adica am scos capsele cu o surubelnita. Am masurat apoi cele doua elemente, am taiat surplusul, am verificat functionarea (ok), am scobit un pic buretele in dreptul cablurilor de alimentare, apoi, cu ajutorul unui vecin care are un capsator de mobila, am montat imbracamintea la locul ei. Cele doua elemente au banda adeziva pentru lipirea pe burete, pentru a impiedica schimbarea pozitiei. Am fost cat de cat multumit de aspect, se simte si se vede putin ca e ceva dedesupt, dar nederanjant. c c c c Am testat incalzirea din nou, apoi m-am apucat de desfacut: oglinzile, carenele, panoul de bord. Mi-a luat cateva ore pana am inteles unde sa conectez cele doua fire de alimentare ale instalatiei, care trebuia sa se alimenteze doar cand e pus contactul. Am reusit intr-un final desfacerea partii de jos a cutiei cu sigurante, manevra care mi-a permis sa am acces la fire cu maxim 3 degete in acelasi timp. Am legat plusul in cutia de sigurante, iar minusul la un surub de pe cadru si am intins firul care conecta butonul de comanda pana in spatele panoului de bord. Cu o carota de 20 am dat o gaura deasupra prizei de bricheta si am conectat butonul. Ca sa nu intampin mai multe probleme, la demontare, am asezat suruburile in functie de locul din care au fost scoase. La final am lasat calul la adapat, bucuros fiind ca nu mi-a ramas nicio piesa, nici macar un surub. Am facut un test pe loc, este eficienta incalzirea, sunt curios cat de durabila va fi instalatia. Timp de lucru: 10 ore. Pentru cineva mai priceput se poate realiza lesne in jumatate din acest timp.
×
×
  • Creează nouă...