Sari la conținut

Tank

Membru
  • Număr conținut

    197
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Tank

  1. E interzis cu exceptia cazurilor in care e vorba de 'reliability issues'. Adica poti sa-i spui 'ba, nu mai calca frana ca vita ca o sa ia foc si te izbesti'. Nu e ok sa-i zici 'franeaza mai finut in curba 14 cu 15 metri mai devreme'.
  2. Tank

    Accidente

    Hopa! http://www.bzi.ro/accident-grav-in-copou-din-cauza-vitezei-motociclistul-a-zburat-30-de-metri-430001 N-a apucat sa franeze la Stadion? E OK individul?
  3. Tank

    NAS - Not a Statistic.

    O chestie pe care ar trebui sa o stii iar daca nu o stii o inveti de la batrani - cei din spate ii 'pazesc' pe cei din fata si nu invers. Nu vorbesc doar de partea legala - in caz de poc vinovat e cel din spate - ci de o regula (nescrisa) a mersului in grup. Niciodata nu iti faci 'planul' in functie de cel din spate, intotdeauna DOAR de ce ai in fata.
  4. Tank

    NAS - Not a Statistic.

    Doi incepatori mergand impreuna vor face urmatoarele comentarii despre cum merge celalalt 'vai ce misto ai luat curba aia din poignet, nu te-ai aplecat deloc ce tare!' respectiv 'bai ce misto mergi fix pe dunga alba din dreapta, pe acolo prin praf!'. 'Cred ca e bine sa franezi intai cu spatele, am citit eu pe net'. Un batran o sa-ti spuna 'nu mai merge pe partea dreapta, acolo e praf adica n-ai aderenta, acolo-s petele de ulei de la masinile care au avut probleme, etc'. 'Franeaza progresiv'. Etc. Tot felul de sfaturi utile. Mai inveti o chestie despre mersul in grup si semnale la mersul in grup. Batranii n-o sa stea dupa tine, o sa mearga impreuna cu tine. N-o sa te cocoloseasca si o sa aiba pretentia sa respecti regulile grupului. Asta e. Din nou, grupul cu care mergi e alegerea ta.
  5. Tank

    accident iasi - adrian

    top-posting cu citate, like a bo$$ Adriane, mult calciu si recuperare rapida. Clar vina conservarului, neacordare de prioritate. Acestea fiind spuse, JAGI are dreptate - bai, daca omul e urmarit de ghinioane, fa ceea ce e intelept si nu te sui pe motor cu el. Spune-i sa se lase. Are o pasiune pe care o inteleg, si eu merg pe motor, dar el din chestia asta a scos niscaiva placeri si o gramada de zile de spitalizare. Exagerez, desigur, nu stiu cate zile de spitalizare a scos, dar s-a tot lovit de maica Terra de cateva ori. Merita? E cel putin evident ca are ghinion, soarta e potrivnica sau, dupa cum spune high_dive_eagle mai jos, are niste perceptii gresite despre realitate. Am citat si ultima bucata pentru ca paranoia e cam singura chestie care te tine cu motocicleta in pozitia corecta - adica verticala si tu calare, nu pe o parte cu baia sparta si tu cu umarul zob. Trebuie sa mergi mai incet decat ai vrea sau crezi ca poti - e frustrant dar ... In plus, ca fapt divers, stiu ca nu conteaza ce as fi facut eu, dar cel mai probabil as fi incercat sa franez si sa ocolesc prin spate. Ambii 'participanti la trafic' au ales varianta nefericita - "iesi repede, poate trece prin spate" respectiv "accelereaza si ocoleste-l prin fata, poate franeaza". Cealalta situatie nasoala era "opreste-te pe sensul lui, va trece prin fata" plus "franeaza si ocoleste-l prin spate" caz in care viteza eventualului impact ar fi fost mai mica. Trecand peste porcaieli, din povestea asta cu final fericit dar dureros trebuie sa tragi niste concluzii: las-o mai incet (da domle, mai incet de 40, pana mea, cat de incet trebuie) si nu lua decizii curajoase. E bine sa-ti fie frica.
  6. Tank

    NAS - Not a Statistic.

    Sa inveti singur ce si cum pentru ca motociclistii cu experienta te privesc de sus - cam asa se rezuma ce ai scris mai jos. Parerea mea de motociclist fara experienta e ca esti frustrat de faptul ca nu imbatranesti mai repede, ceea ce e un pic stupid. 'Experienta' nu te priveste de sus - batranii care iti dau sfaturi iti vor binele, nu vor sa te faca sa te simti prost, la tine e problema. Ca incepator eu as merge cu oameni cu experienta si cap. Un grup de motociclisti fara experienta e o chestie mai periculoasa decat un grup combinat.
  7. Tank

    Off-topic

    50% la motocicleta suna a dauna totala. Ia banii si vinde motocicleta pe bucati.
  8. Tank

    Accidente

    Cred ca e mai degraba norocu' lu' Lebadau, cred ca se lovea mai rau cu nipra... Alta pozitie, alta expunere, altfel (nu) zbori peste ghidon.
  9. Cred ca incercau sa-ti sugereze baietii ca in zonele unde e posibil sa-ti sara ceva in fata ar trebui sa tii un deget pe frana, nu pe claxon.
  10. Tank

    Off-topic

    Ii lipseste cuiva o motocicleta? http://www.bzi.ro/exclusiv-mascatii-au-saltat-doi-soti-si-copilul-lor-minor-afla-cu-ce-se-ocupau-indivizii-update-foto-video-372251
  11. Rossi nu ia curba aia cu 150km/h (ramanand pe sensul de mers si presupunand ca n-are carute in fata de care sa se izbeasca). Fotografia de mai sus e cu iesirea din curba, pe drept - curba e fix in coama rampei care incepe cu un viraj de vreo 20 de grade la stanga, apoi dreapta vreo 10-15 grade apoi vreo 35-40 de grade dreapta fara vizibilitate - e de fapt un S http://goo.gl/maps/bCqzg , pe E583
  12. Am auzit legende conform carora instructorii care faceau ore pe masini cu motor de 3.0 350CP aveau un surubel mic care limita cursa acceleratiei in primele ore, ca sa se obisnuiasca scolerul. Ma gandesc ca n-o fi greu sa respecti si legea si sa faci si lucrurile mai usoare. In alta ordine de idei - ce porci e politistii astia, ei te pune pe tine, care esti un mare smecher care abia ai terminat liceul, sa faci parcari laterale ca sa poti sa conduci a seizu lu tati. Pai la ce-ti trebuie tie parcari laterale si in general sa stii ce-i aia trafic, ca you oricum esti un smecher si dai audi-ul p'o roata. Cat despre: eu nu voi merge cu motorul, vreau doar sa iau permisul sau eu iau permisul ca sa ma plimb exclusiv pe motoare roz asa ca examenul ar trebui sa-l dau pe un motor roz, de ce nu va faceti voi tara voastra, a motoarelor roz si a turelor singuratice, ca sa nu va mai abereze legiuitorii cu ordonante din astea stupide...
  13. Bine v-am regasit, ce-mi place subiectul, vai! Ca sa fiu in consens cu cei care mi se par cam bombalai in ceea ce sustin, propun sa se simplifice si examenul de B, C, D, Etc si cel de mecanic de locomotiva si macaragiu. De exemplu, mecanicul de locomotiva sa stie doar sa iasa cu trenul din parcare, in rest se descurca el ca doar merge pe sine. Macaragiul trebuie, nu-i asa, sa ridice niste chestii asa ca sa-i puna doua sacose de mere in carlig si daca e in stare sa le ridice trei metri, sa treaca. In acelasi mod, examenul moto sa se dea pe bicicleta iar proba de foc e sa mergi fara sa pedalezi, ca doar la motocicleta nu pedalezi, nu? Si nici macar sa nu trebuiasca sa mergi drept. De fapt, sa nu trebuiasca nici macar sa mergi tu. In alta ordine de idei, romanul s-a nascut cu dreptul primordial de a face ce vrea pana lui iar daca se da o lege care-i "ingradeste" "dreptul" de a se da pe motor de 1000 la 16 ani, se duce la CEDO. Dar pana se duce la cedo, mananca tot felul de chestii onlain. Chit ca pare a fi facuta pe genunchi, legea asta e un inceput bun. La fel de buna ca initiativa ar fi aplicarea legilor deja existente cu dosare pentru condus fara permis, cu suspendari cand o arzi 150+ prin oras, etc. Ce mai faci manutza, nu ti-a fost dor de mine?
  14. Tank

    Off-topic

    http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-18920294
  15. Tank

    BURSA LOCALA

    Parca era bursa locala, acu' e povestea despre cum ia insider bataie virtuala de la alti agarici virtuali?
  16. Esti foarte coerent, ca de obicei, dar ai fi putut tine discursul asta pe un alt topic, zic eu.
  17. Tank

    Inca un carnagiu!

    Audi cu numere de Bulgaria, circuland in Romania. Nu e greu sa citesti prostul. Da, am idei preconcepute. Daca ai Audi, sunt 98% sanse sa fii prost de bubui. Pacat de masini, sunt misto, dar sunt simbolul recunoscut al cocalarului prost. Daca ai si numere de Bulgaria pe el, clar esti mult mai prost decat cocalarul prost, pentru ca ti-ai luat o besina de Audi ca sa fii smecher la tine in sat. Ontopic: se duce dracului sandramaua, copii. Nu va mai pacaliti ca ar putea Politia, Guvernu, etc, etc, daca ar vrea, ca blabla. Romanii, ca indivizi, sunt retarzi. Vor masini de spart in figuri, vor sa mearga repede si sa nu fie prinsi sau pedepsiti, vor sa fie primii, etc. Nici peste 100 de ani n-o sa existe bun simt si cand zic 'bun simt' nu ma refer la a nu scuipa pe strada ci la a fi in stare sa gandesti corect si ne-egocentric, sa poti sa traiesti intr-un grup (adica in Romania) fara a da din coatele ascutite, poate poate iesi deasupra.
  18. Tank

    Off-topic

    Imi cer scuze, l-am confundat pe robertd cu alex gxr si de aia l-am intitulat 'tigan'. Mi-a fost atrasa atentia ca fac o confuzie, asa ca imi retrag epitetul. Asa ca va rog sa cititi 'Cioara' in loc de 'Tigan', ca sa nu existe confuzii. Mi-a fost atrasa atentia din nou ca nici "Cioara" nu e bine si mi s-a sugerat sa nu mai folosesc peiorative ci meliorative. Asa ca va rog sa cititi 'Eminent' in loc de 'Cioara' citita in loc de 'Tigan'.
  19. Tank

    Off-topic

    Ce tare! Deci ca sa inteleg: doi mari motociclisti, care s-au dat pe jos la viteze mari respectiv mici, incearca sa afle cine are viersul mai antimieros, rima mai alba si ritmul mai iambic? Incredibil de frumos! Apreciem cu totii! Nu vreti sa faceti totusi un tabel? Insider vs Tigan, cu aliniat de la capat sau cu bilute din alea, ca cum ar fi: Ce / Cine | Insider | Tigan Cazut pe jos la viteza mica | 0 | 18 Cazut pe jos la viteza mare | 23 | 0 Schimbat capacu' lateral la motor | 16 | 7 Motoare detinute in trecut | 3 | 2 cu tot cu drujba IQ | 53.9 | 53.9 etc etc Ar fi chiar misto, dupa care tragem o concluzie despre cine e mai pixdos si calare si pe jos!
  20. Tank

    Off-topic

    Cheliuta, frate, talentaNtule, de ce te bagi tu cand se cearta locul doi si trei din topul celor mai retarzi forumisti activi pe sectiunea asta? Ma asteptam sa sara in schema locul I, musafirul nostru etern de la Vaslui, da' de la omu chel nu ma asteptam... Lasa-i sa se spurce, e mai amuzant asa...
  21. Ce destept esti ba! Uimitor!
  22. Tank

    accident sigmir

    La cat de agramat e, probabil il are de vreo 5-6 luni, adica dupa ce a picat bacu' a facut scoala pentru A.
  23. Tank

    BURSA LOCALA

    2000 de euro un EN500? E din aur?
  24. Tank

    BURSA LOCALA

    Si ideea ta care e? Te oftici ca nu l-ai luat tu? Ti-e foame? Sau esti doar bagator in seama?
×
×
  • Creează nouă...