Sari la conținut

TheHaWk

Membru
  • Număr conținut

    84
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    B/SB
  • Motocicleta
    SV650N K6

Vizitatori Recenți Profil

613 citiri profil

TheHaWk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Tormz, uite prima mea motocicleta Sa ai grija de ea. Ce ai tu nu este versiunea ST, este varianta Funduro. Diferenta se face foarte usor in functie de aripa fatza si de ghidon. La ST aripa este asemanatoare cu cele de la biciclete, nu coboara pe furci, iar ghidonul nu are bara intermediara (cea subtire), dinc e imi aduc aminte. Asa ca stai relax, mergi asa cu ea, e facuta sa mearga cu roata de 19 pe fatza! Un motor bun, m-au lovit amintirile
  2. TheHaWk

    Cineva din Bayern

    Mersi de informatii, cu ajutorul lui Herschby am gasit un mecanic roman care e bine recomandat. Imi e mai simplu si usor sa vorbesc in romana Alex, asa cum zice la profil, ma dau pe un SV650, cumparat acu o saptamana deci inca acomodare. Daca e rost de o poveste/bere in weekendul asta ploios, dati un semn pe aici
  3. TheHaWk

    Cineva din Bayern

    Stau în München, dar dacă trebuie fac rotile sa se invarta
  4. TheHaWk

    Cineva din Bayern

    Bavarezi, salutare! Ma alatur si eu trupei de romani pe doua roti din zona Bayern. Am niste intrebari asa ca de inceput de sezon: - cine si cand bea o bere? - plimbare? Mi-ar prinde bine niste colegi, avand in vedere ca nu stiu zona - ceva service-uri OK prin zona? As vrea sa imi schimb lantul pentru inceput. Noroc!
  5. Ehe, framantari de incepator Eu am de cativa ani un F650 funduro, ales cu greu din multe modele, dupa multe razgandiri. Am facut o alegere buna pt prima moto. Face absolut orice ii cer, merge si pe autostrada, si pe Transalpina si Transfag, si pe nationale uitate de lume dar si pe forestiere si poteci de munte. Le-am incercat pe toate si nu m-a dezamagit. Drept dovada, patanie pe un varf de munte: /index.php?/topic/683168-cum-mi-am-petrecut-weekend-ul/ Legat de vibratiile monocilindrului, este relativ, eu nu am absolut nici o problema. Daca ai capetele de ghidon originale, lucrurile nu sunt asa tragice. Legat de viteza, nu e chiar asa lenesa cum zic unii. Ajunge rapid la 140-145, fara chin. Merge 160-170 (a mea, pe incercate, 170 odata, 160 de multe ori) si nu ii ia o luna sa ajunga acolo, dar nu e o viteza cu care sa mergi constant. Pe Buc-Pitesti am o medie de 125-130. Un lucru misto la mono e sunetul si cuplul de animal. Un lucru nasol in oras e ca schimbi vitezele mereu (dar te obisnuiesti). Moto de tipul asta iarta unele grsseli, o zic din experienta. F650-ul in special nu are niste frane fabuloase, dar pana acum nu am avut pb. Sunt multe F650-uri, comunitatea e dezvoltata si aici pe forum, gasesti piese foarte usor si la preturi ok. Fiind un motor simplu, in caz de surubarit nu apar surprize. Eu am refacut motorul dintr-o nebunie de-a mea legata de o tura lunga care inca nu apare, ajungand la compresie de fabrica cu bani decenti. Ai in vedere un top-case, e foarte util. Cauciucurile sunt scumputze, verifica-le si negociaza. Daca e mono, un test de compresie nu strica. Poti verifica si bujiile. Nu are nimic daca are carene zgariate, un motor ingrijit se vede. Uite topicul meu de acum cativa ani /index.php?/topic/667001-pe-care-o-aleg/ Bafta la razgandit! P.S. Vad ca esti din SB, in weekend ajung si eu pe acolo sa-mi aduc motorul la minunata capitala. Daca esti curios, da-mi un PM si vb
  6. E vb de un scuter, nu stiu de care dar pare mic, gen 49cc (are carene albastre). Din ce am vazut, Nubira pare ca venea pe 13 Sept dinspre Marriott, cu intentia de a vira stanga pe Tudor Vladimirescu. Cel mai probabil masina a intrat pe verde in intersectie dar si-a pierdut rabdarea si a incercat sa treaca. Mai exista si varianta in care scuteristul a fortat semaforul, asa cum fac multi pe acel sens de mers, insa ma indoiesc sa fie atat de inconstient. Scuterul era legat de un stalp si era cineva cu un moto care parea sa aiba grija. Masina nu a fost mutata din intersectie, asa ca banuiesc ca urmeaza masuratori (probabil scuteristul e la spital, sper sa fie bine). Masina e lovita in usa dreapta fata si in stalpul parbrizului, nu foarte tare dar nici zgarietura nu e. Sa auzim de bine!
  7. N-am mai ajuns de la Ruse la Silistra din pacate, am plecat mai tarziu si aveam ora de intoarcere destul de stransa. Am dat doar o tura prin Ruse, iar acolo am oprit la Happy, in centru, la niste costite (daca nu ma insel, chiar tu le laudai pe undeva )Dar daca zici ca e un drum care merita, atunci o sa planific in curand si portiunea ruse-silistra
  8. Cred ca încep sa caut si TA-uri pt anul viitor, când mă gândeam sa schimb motorul Totuși m-as fi gândit la ceva mai marisor ca cilindree, tu nu simți nevoia? Ca putere TA si BMW tot pe acolo sunt, ceva mai infipt parca nu ar strica, mai ales in perspectiva drumurilor mai lungi sau a celor pe autostrada... Deși in oraș o sa devină mai nasol... Greu bai nene cu atâtea pretenții. Dar acum parca mă gândesc sa încerc si un TA câțiva km când oi avea ocazie. Nu știu cât de bine se descurca pe lângă asfalt, ca am obiceiul sa scurtez când se poate si cu f-ul mă înțeleg bine la așa ceva.
  9. La drum lung da, tine cu casa. Cam in 4,5 sta si la mine in exterior. Referitor strict la vibratii, cât de mare e diferența fata de transalp? La drum lung mă gândesc ca se simte, ca in oraș cred ca nu apuci sa te mai gândești la așa ceva Cel puțin nu in București. Mai spune-i omului despre diferenta la frane (aici nu-s avizat), care dintre TA si BMW ar merge mai bine la gabaritul lui, ETC. Lăsa-l sa profite de tine, ca le știi pe ambele Știi cum e la primul motor, dacă ți se pune pata nu prea te mai scoate nimeni din ale tale, dar dacă primește sfaturi obiective (nu cred ca ii spune nimic faptul ca BMW si Aprilia au ambele Rotaxuri de ex, dacă nu ii spui care sunt dezavantaje/av) ai măcar premisa pt o alegere corecta. Nu zic ca a mea e cea mai tare, zic doar ca eu i-o recomand pt inceput (pt ca nu știu prea multe pe lângă).
  10. Nu pricep de ce te ambalezi Ce ți-a făcut nene BMW-ul ăla? Sigur ai amintiri ce-ți pun zâmbetul pe fata si cu ea. Mai iart-o!
  11. Cu toate astea, ai început pe un BMW. Faptul ca tu n-ai avut noroc de el nu înseamnă ca peste tot e la fel. De iertat, am 3 exemple clasice de greșeli de incepator (blocat spatele, scăpat mana in gaz si uitatul la peisaj in loc de drum) in care am simțit ca mobra a încercat si ea sa facă sa fie bine pt toată lumea Si toate 3 fazele petrecute alături de oameni de pe aici care se minunau ca nu m-am împrastiat. Poate oi fi eu norocos, oricum ar fi e bine pt mine PS:si BMW = Aprilia e tot cliseu. Tot timpul m-am întrebat ce are oare Aprilia aia de e așa hulita. Unii au dus-o la Magadan doar )))
  12. Am si eu f650 de ceva vreme. A fost primul motor, așa ca am trecut prin aceleași dileme ca tine. Insa mie mi-a plăcut si am mers pe ea. Nu-mi pare rău nici o clipa. E un motor foarte fiabil si al dracu de fun(duro). Am îngrijit-o mereu si nu m-a lăsat balta niciodată. Si are deja 63000.Legat de vibratii: nu e dracu așa negru. gândește-te ca in primul an poti avea si o drujba sub cu.r, tot nu vei simți nimic din cauza emotilor. Motorul iarta multe, am fost incepator pe el si știu câte porcarii am făcut... A avut grija de mine pana acum. Faptul ca e mono are si avantaje: cuplu jos, revizii mai ieftine, mai simplu dpdv mecanic, etc. Faptul ca e BMW iar are anumite avantaje pt ca pare facut cu cap: ajungi foarte simplu peste tot (bujii, baterie, filtru aer, ulei, etc. Vezi cum e, toți își lauda scula. Acu despre consum: vreo 2 ani am consumat cauciucurile in TM, zilnic. Consum in jur de 5% (+/- 0.5%). In ultimele luni mă lupt cu traficul de capitala, tot zilnic. Si in zonele super aglomerate, la orele nasoale (8:30-9 si 18-19). Consum de 5,5% (+/- 0.5%). Si nu o iert, dacă pot mă dau la ea, dacă nu stau cuminte in coloana. Fără reglaje deosebite după metode secrete, doar o curatare de carburi in ultimii 3 ani. Eu personal as recomanda-o. Dacă vrei sa o vezi de aproape, da un PM PS: nu o vând )
  13. Vreo 300 km (dus-întors): Buc-Giurgiu-Ruse-Silistra-Călărași (cu bacul)-A2-Buc
  14. N-am stabilit clar, mai vine încă un prieten. Am zis ca undeva între 1si 3 sa fie plecarea. Un loc bun ar fi aici: https://plus.google.com/app/basic/local/110584954205151477647/about?gl=US&hl=en O sa scriu mâine când stabilim exact ora.
×
×
  • Creează nouă...