Sari la conținut

Silenti

Super Membru
  • Număr conținut

    636
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Yahoo
    silenti620

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2006
  • Motocicleta
    CBR 600 RR
  • Numar Moto
    patrat
  • Club
    << Grupu` de la 8rr >>

Informații profil

  • Motociclete detinute
    GSX-R600 SRAD, GSX-R600 k7, CCM 404E, KTM EXC 125
  • Interests
    Motociclete...

Vizitatori Recenți Profil

1.899 citiri profil

Silenti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Bigfoot - nu prea e locul in topicul asta de discutii SS vs SMT, dar daca tot ai inceput... In niciun caz nu e mai potrivit SMT decat SS pe serpentine. Vezi toate competitiile de hill climb din lume. Evident cele mixte (cu portinui neasfaltate) nu se pun. SMT castiga doar pe chestii extrem de inguste, nu stiu, sa aiba 1m latime soseaua si sa aiba curbe 180 de grade la fiecare 10m. Pana si pe Amckart castiga la timp decisiv SS, iar ala numai circuit de SS nu e, nici n-au unde sa schimbi viteza. Si zici de acceleratie ON-OFF la SS? Fata de SMT? Glumesti sper. Nimic nu e mai on-off si mai brutal decat un monocilindru de enduro/cross/sm. Am monocilidru si-l iubesc pe coclauri, evident nu se potriveste nimic mai bine acolo. Dar cu strada n-are nicio treaba. Mult prea scurta banda de turatii folosibile. M-ai auzit bine. Exact de ce acuzi tu SS sufera SMT. Cat ai, 2-3k ture folosibile la un monocilindru d-ala? La SS ai vreo 6-7. Spre diferenta de tine nu m-am dat o data pe "inamic", am roti de SMT la enduroaica si-am facut ceva km pe strada cu ea. Revenind, exista motive serioase de a nu alege SS ca incepator. Dar daca le prezentam pe cele gresite (printre care si "e prea brutala") vor descoperi repede incepatorii ca nu e adevarat si vor considera ca ne inselam, SS fiind numai bun pentru ei.
  2. Asta e si pozitia mea referitor la subiect. Toti incepatorii vin cu "o s-o iau incet, o sa am capul pe umeri, etc". Pai si atunci de vrei SS cand s-ar potrivi mult mai bine un alt tip de motocicleta pentru mersul ala, indiferent ca esti incepator sau nu? Au trecut niste ani buni de cand am scris primul post, eram si eu incepator atunci. Chiar daca nu vad nimic fundamental gresit in ce-am scris atunci, acum m-as axa mai mult pe pozitia pe SS ca factor principal in discutia despre incepatori. Poate o sa rescriu tarasania desi sincer cine are mintea deschisa si vrea cu adevarat sa aleaga ceva potrivit de incepator are tone de informatii pe intenernet. Iar cine vrea SS indiferent de ce si cum n-ai ce sa-i spui. Bine cu forta nu se poate. Problema majoritatii este ca gandesc in termeni absoluti. Ori ca SS e dracu gol, ori ca e la fel ca celelalte. Lumea reala nu e asa, exista nuante de gri. Nu spune nimeni ca pe SS mori sigur iar pe GS500 n-o sa patesti nimic garantat. E vorba ca una e mai potrivita pentru inceput decat cealalta, iar hobby-ul pe 2 roti fiind periculos chiar si pe bicicleta vrei toate sansele de care poti avea parte. O motoreta mai potolita iti da niste sanse in plus. Nu exista garantii, nu exista viitor sigur, e o statistica. Dar sansele alea in plus cu un mers prudent cu un echipament bun de protectie si asa mai departe inseamna tot ce poti face tu sa-ti influentezi in bine viitorul. Bineinteels, poti sa nu patesti nimic pe hayabusa din prima cu 300 prin oras in slapi si maieu fara casca si poti sa mori pe scuter in echipament de circuit la 50. Dar care-s sansele? Am scris in postul ala, partea cu durerile depind de conditia fizica. Mie imi intepeneste spatele cand stau 5 minute aplecat sa spal vasele de exemplu, ca atare am probleme si pe SS. D-aia am si scris mai sus "daca ai probleme cu spatele". Cu genunchii eu n-am avut nicio treaba, din nou, depinde de problemele fiecaruia. Cert este insa ca SS are o pozitie chinuitoare si-ti va scoate repede la iveala articulatiile imperfecte. BIneinteles ca pentru plimbari lungi pe strada nu e potrivit SS, dar asta ma intebase respectivul in PM. Si realitatea este ca majoritatea covarsitoare merge numai pe strada cu SS. De ce am facut eu plimbarea aia pe SS? Pentru ca n-am bani de a treia motocicleta. Mi-as lua si un touring pentru drumetii, mi-as lua si un scuter pentru oras dar... De ce mi-am luat eu SS? Bag circuit de cate ori am timp si bani iar pe strada o folosesc in lipsa de altceva.
  3. M-a rugat cineva pe PM sa detaliez partea cu comfortul pe SS. Ii raspund aici ca poate mai sunt si altii interesati. Intrebarea era "cat de mult deranjeaza pozitia? Suficiet de mult incat sa-mi strice satisfactia plimbarii?". : Raspunsul e cam da. Lipsa de confort de pe un supersport iti strica din satisfactia plimbarilor mai lungi. Cat de mult ia din acea satisfactie depinde. In primul rand e factorul subiectiv. La inceput tinzi sa fii entuziasmat de motocicleta si acorzi mai putina atentie inconvenientelor. Apoi vin cele practice pe care n-ai cum sa le ignori indiferent de starea psihica. In functie de varsta si conditia fizica poti suporta mai mult sau mai putin pozitia pe SS. Daca ai dureri de spate cand stai mult aplecat vei avea probleme serioase pe SS. La fel cu incheieturile la maini. Mai e de notat saua cu putin burete care-ti amorteste fundul si pozitia scaritelor (sus si in spate) care-ti tine piciorele indoite mai rau ca alte motociclete (problema mai ales daca esti inalt). Desigur nici suspensiile tari pe drumuri mai putin decat perfecte nu ajuta. Altfel iti pot raspunde din cum ma simt eu pe SS. Acum 5 ani cand mi-am luat primul SS n-aveam cine stie ce probleme. Nici nu faceam drumuri lungi si eram intr-o conditie fizica mult mai buna. Acum insa am dureri de spate care nu numai ca ma distrag de placerea condusului dar se intind pe cateva zile dupa o plimbare mai sanatoasa, mai ales daca e un pic racoare. Mare atentie aici, protejeaza-ti mereu mijlocul de curent cu un brau, altfel o sa dezvolti dureri in zona aia de la mersul pe motor chiar daca nu le ai acum. Cea mai lunga plimbare a fost de 1000km intr-o zi, in total ~4000 de km in 6 zile. Schimbam mereu partile corpului care ma dureau. Ba imi tineam greutatea in picoare, ba in fund, ba rezemam burta de rezervor si incordam mijlocul, ba in maini (desi asta nu e deloc corect dar celelalte ma dureau prea rau). Nu pot sa zic ca regret plimbarea aia si nici ca nu mi-a placut aventura, dar cu siguranta m-as fi bucurat mult mai mult de ea pe un alt tip de motor.
  4. Halucinant cum se inventeaza reguli de circulatie. Dupa logica asta nu mai trebuie sa dau niciodata prioritate, pentru ca in momentul cand am patruns in intersectie am trecut de semn, nu mi se mai adreseaza.
  5. Intersectiile in care nu se gasesc indicatoare de reglementare a prioritatii, semafoare electrice in functiune sau agent de circulatie se numesc intersectii nedirijate. Cum e intersectie nedirijata daca acolo exista un semn de cedeaza?
  6. Aoleu, chiar ca are dreptate Nightwolf cu "specialistii" de pe aici. Voi comparati o motocicleta cu un stalp fix care are practic masa infinita si este nedeformabil?
  7. Fara nicio intentie de-a ofensa, mi se pare inacceptabil ca un moderator la accidente rutiere sa aiba asemenea lacune de legislatie. Va adresez din nou rugamintea de-a merge la o scoala auto pentru a obtine lamuriri. De asemenea ar trebui sa recunoasteti pe acest topic c-ati gresit, nu pentru satisfactia mea sau a oricui altcuiva ci pentru a nu pune pe cineva in situatia periculoasa de a actiona conform acestor rationamente. Mi-as dori sa n-o luati ca pe o chestie de orgoliu personal si chiar sa va informati.
  8. Referitor la egalitatea de prioritate i-am raspuns mai sus lui motoreta. Referitor la: "Exista AM prioritate si NU am prioriate e ALB sau NEGRU... cand NU am prioritate e la fel fie ca am semn, ca ies din curte, ca aterizez din luna, etc. Repet a miiiiiiiiiiiiiiiiiaaaa oara: nu exista semn cedeaza trecerea mai puternic decat a nu avea prioritate, cand NU ai prioritate nu ai si gata." Ti-am spus in primul post, se poate sa ai prioritate fata de un autovehicul si in acelasi timp sa nu ai fata de altul. Exact cazul de fata, masina avea prioritate fata de Cavaleru, dar nu avea prioritate fata de cei care veneau din dreapta lui, pentru ca si ei erau pe drum cu prioritate. Chiar nu mai tii minte exercitiile de la scoala in care mai multe masini treceau intr-o ordine fixa prin intersectie? Ala care trecea al doilea nu cumva avea prioritate fata de al treilea dar nu avea fata de primul? Nu o sa-i dea nimeni dreptate lui Cavaleru, iar daca ar fi ceva de ras pe tema asta as rade eu, nu tu. Iti repet, te rog, te implor, cum vrei tu, du-te la o scoala auto sau la un politisti sa-ti explice. Nu mai imprastia cunostinte gresite de legislatie pe aici, mai ales din postura de moderator, poti genera situatii periculoase.
  9. Exista egalitate de prioritate doar daca luam o regula, semaforizarea sau semnele, dar nu dupa aplicarea tuturor regulilor de prioritate (adica inclusiv aia de dreapta). In final, dintre doua autovehicule care se intersecteaza unul trebuie sa aiba prioritate no matter what. Dar in cazul asta nici macar dupa o singura regula nu exista egalitate, unul avea cedeaza trecerea si celalalt era pe drumul cu prioritate. Nu se aplica nicio prioritate de dreapta. Aia s-ar fi aplicat doar daca venea si motociclistul de pe drum cu prioritate.
  10. OMFG! Nu exista situatie de egalitate la prioritati, tocmai de asta avem legislatia: cand se intalnesc doua sau mai multe autovehicule trebuie sa treaca pe rand pentru a avita accidentele. Daca doua vehicule ar avea prioritate egala cum s-ar decide cine trece? Nu gandesti deloc. Nu e vorba de prioritate mai prioritate decat alta sau ce incerci tu sa combati acolo, e vorba ca poti avea prioritate fata de un autovehicul si in acelasi timp sa trebuiasca sa-i cedezi trecerea altuia. Chiar nu mai tii minte exercitiile de legislatie unde intrau 4-5 masini intr-o intersectie si trebuiau sa treaca pe rand intr-o ordine exacta? Supe tare, dupa ce ca e praf la legislatie, e moderator si poate mai convinge si pe altii de prostiile lui, acum da si sanctiuni sa-si apere prostia. Incredibil. Bai omule, du-te pentru numele lui Dumnezeu la o scoala auto, la un politist, ceva, si vindeca-ti ignoranta.
  11. Vai de mine, trebuie sa mai faci scoala o data. Nu stii nici sa rezolvi o problema de prioritate, nici incadrarea pe benzi.
  12. N-are nicio treaba cu benzile de accerare. E vorba ca n-ai voie sa schimbi benzile cate 3 pe secunda. Conform cu regulamentul pentru fiecare banda schimbata trebuie sa semnalizezi cu 50 de m inainte in localitate, sa te asiguri, sa dai prioritate etc. D-aia se face incadrarea pe prima banda disponibila.
  13. Dpdv al protectiei crashbar-ul este net superior. Acopera o arie mult mai mare si distribuie efortul in mai multe prinderi. Nu poate fi folosit la anumite motociclete insa (in principal cele sport) pentru ca strica aerodinamica, adauga greutate, mananca garda la sol pe curbe, etc. Crashpad-urile ofera o protectie foarte limitata si pot face mai mult rau decat bine, concentreaza tot efortul intr-un singur punct si asta poate duce la avariera cadrului sau a motorului. Stiu de povesti cu crashbar-uri care au dus la accidentari mai grave ale piciorului, in sensul ca ti-l poti prinde in bare la o cazatura, dar se refera la genul de crashbar care se monteaza pe choppere, adica alea unde are loc sa-ti intre piciorul printre el si motocicleta. Scurt pe doi pentru motocicleta ta nu vad de ce-ai alege crashpad. Cred ca singurul lui avantaj e pretul mai mic.
  14. Incredibil, avem o gramada de motociclisti care nu stiu sa rezolve o problema simpla de prioritate. Exista semn de cedeaza trecerea iar voi va ganditi la prioritati de dreapta, ocolirea centrului intersectiei, ba chiar inventati stradute in intersectie. Puneti-va la punct cu legislatia, luati niste ore la o scoala, cititi ultimul decret, e chiar periculos (si nu numai pentru voi) sa circulati in lipsa unor cunostinte elementare.
  15. Imi pare rau dar toata balacareala asta cu teorii SF a fost alimentata de lipsa de transparenta si de copilarisme de genul "eu stiu ceva da nu vreau sa spun". In conditiile astea bineinteles ca amatorii de teorii ale conspiratiei si-au gasit un cuib perfect in topicul asta.
×
×
  • Creează nouă...