Sari la conținut

doxasit

Membru
  • Număr conținut

    51
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de doxasit

  1. Da, merge si cu motorina. Eu puneam in Dacia 1310 cam 1/3 motorina si chiar mai mult atunci cand eram nevoit ( de....tata lucra pe tractor iar eu nu stateam prea bine cu benzina!), dadea cu fum ceva mai mult decat la benzina simpla dar nu exagerat si tacanea avansul, in rest nici o problema tehnica.
  2. doxasit

    Suzi pe Jos

    Multe acicdente in toamna asta, prea multe! Imi pare cunoscut motorul; sper si ma rog sa-i fie bine colegului. Sa speram ca e bine, ii doresc multa sanatate!
  3. Dumnezeu sa-l ierte ! Condoleante familiei!
  4. Asa... rasuceste cutitu-n rana, pt noi astia care nu am putut merge si am ramas acasa sa servim Patria! Ma bucur sincer pt voi si multumim pt detalii! Ma alatur lui contabil si sper sa mai iesim impreuna; pana atunci numai bine si hai la drum ca vine iarna!
  5. Ah, nu te poti abtine! ..........si maine am atata treaba! Iti, va (daca se mai strang colegi) doresc sa fie vremea cat mai buna! Asteptam poze ! Drum bun!
  6. Salutare ! Va astept in Petromul din vama ca si data trecuta ( adica ajung inaintea voastra cu 2 min!) si platesc eu trecerea podului spre Ruse ( ca tot e gratis pt moto!). Ce sa mai, m-ati facut fericit; abia astept sa zbarnaim iar prin Bulgaria!
  7. Salut! Eu sunt din Giurgiu si ma pricep la auto; lasa-mi un mesaj pe PM daca te hotarasti sa vii si te ajut cu placere !
  8. N-o fi deajus sa stii ca exista si toate celelalte ....?!!
  9. Am participat la o tura reusita; cu ploaie, zapada ( pe marginea drumului sus in munte) dar si soare cu voie buna din plin. Am parcurs astazi, aprox. 570 km, pe traseul: Giurgiu- Pestere Devetashka-Troian-Vasil Levski-ozn ul de la Buzludzha- Sipka-Veliko Tărnovo-Giurgiu ( sper ca am trecut corect traseul ) . Sper ca a ajuns acasa, cu bine, toata lumea! "Na, na, una; na, na, doua......... e toate" ! Inca odata, felicitari lui contabil pt. alegerea traseului si colegilor pt. sustinere si mai ales motociclism.ro, ca aici a inceput tura!
  10. Aha!!! Abia astept sa invadam Bulgaria pt. o zi! Pana la urma cati Lei fiorosi vom mege?!
  11. Salut! Legat de tura asta vin cu cateva propuneri: 1Consider ca v1 e ok pt planul initial si apoi mai vedem cum spunea si the mentalist, chiar daca ar fi lucruri frumoase de vazut si la Orlova- Cerven. 2.Sa ne facem calcul aprox. pt. costuri pe Bulgaria ( benzina, masa, etc) si sa schimbam leva in Vama Giurgiu, unde 1 lv = 2.3 lei si restul card (cel mai bun curs gasit de mine pana acum) 3.Sa ne vedem cat mai devreme in Giurgiu ( as zice cel tarziu 9,30) sa avem timp de vazut Bulgaria ca altfel va fi stat pe mobre, motorit si prea putin de vazut.
  12. Hristos a inviat! Dumnezeu sa-l odihneasca !
  13. Am uitat.....! Ne putem intalni la Petromul din vama, la 11,30 ajung si va astept!
  14. Salut! Scuze de intarziere, astazi am fost cam ocupat si acum am ajuns acasa. Sper ca inca nu este tarziu; eu ma bag, maine pot merge. Daca e ok ne vedem la Giurgiu si ma bucur ca nu renuntati usor; sigur va fi frumos. In Bulgaria traficul e lejer si peisajul frumos chiar si in perioada asta, eu am fost saptamana trecuta pe la Cerven si nu pot spune cat de tare a fost. Nu mai lungesc vorba, dati un semn. Drum bun!
  15. pt joi chiar se anunta vreme buna, va astept la Giurgiu sa dam o fuga pana la Velico
  16. Vad ca nimeni nu foloseste ( sau nu a scris nimic) uleiul romanesc. Eu am motociclete si conduc de 10 ani, timp in care am folosit pentru motoarele mele de la masina de tuns iarba moto si auto clasicul uleiul romanesc la bidon de 20 L 15w40 sau 20w50, ca nici nu am dat mare atentie indicativului. Ideea e ca cel mai probabil deja credeti ca imi bat joc de motoare sau le schimb la jumatate de an pentru ca le distrug. Cu uleiul " de raba" cum imi spun prietenii am dus o dacie 1310 la 350.000 Km fara sa intervin in nici un fel la motor si fara sa comsume ulei de la schimb la schimb, am doua masini (skoda roomster 135000 km si renault clio 2, 90000 km) care merg cu acelasi ulei de noi fara sa completez intre schimburi iar despre moto va spun ca acum 10 ani cand mi-am luat " un polizor" de 125 cc, l-am tratat cu acelasi ulei si l-am vandut anul trecut fara sa aibe vreo problema sau sa consume ulei intre schimburi. Cu DL-ul am facut anul trecut cam 15000 km si 3 schimburi de ulei iar vara trecuta am mers cu prietenii la drum pe autostrazi cu 160-170 constant ( aveau multi vitezane) si nu a cunsumat ulei de la schimb la schimb. In decembrie am mers cu motorul pana coborase temperatura la +7 grade iar mobra nu dadea semne de intepenire din cauza uleiului. Concluzia o trageti singuri. Multi poate cred ca e o gluma si ca nu se poate. Am auzit mecanici si " meseriasi" care vorbeau de recomandarea producatorului, turatiile si temperarura inalta etc. Practica arata altceva. Cand se dezgheata ne putem vedea pe la arc( macar cu cei din Bucuresti) sa auziti cum toarce motorul. Parerea mea testata e ca nu merita sa cumparam etichete si bidonase viu colorate care nu ajuta motorul cand tragi de el si de ce nu o mica economie nu strica!
  17. Trebuie sa avem o limita si noi nu?! Vremea ne arata totusi ca vine iarna. Luni 3 dec. am dat o tura pana la Bucuresti ( pe seara!)si era inca bine, dar acum cred ca pun plapuma pe motor si-l bag la iernat! Vestea buna e ca dupa iarna ( care sper sa treaca repede) am un gand sa nu mai las motoru" sa se raceasca! Asa e! Apreciem gestul si dam o bere cu alcool sau fara la primul drum pe la Giurgiu!
  18. Cred ca la Giurgiu a venit iarna mai devreme!
  19. Se pare ca inca nu e tarziu sa mai miscam ceva pe aici. Totusi aseara am dat o tura de la giurgiu la bucuresti si retur. A fost frumos dar nu prea! Cam frig la intoarcere ( pe la 9 seara) si parca nici aderenta nu mai era aceeasi ca vara. Am mai gasit cativa motociclisti carora nu le pasa ca vine iarna, pe principiul "pana nu vad nu cred"!
  20. Salutare! Sunt nou pe forum dar mai vechi prin Giurgiu. Am o Suzuki dl 650. Sa ne auzim daca mai iesiti cu mobrele, eu chiar nu am de gand s-o iernez pana ce vine zapada .
×
×
  • Creează nouă...