Sari la conținut

ettore

Membru
  • Număr conținut

    258
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ettore

  1. Brutal in p... mea. Cat de nashpa poti fi unii! (daca nu e vorba de o facatura). Si daca era unu care scotea pistolul la el?
  2. ettore

    Despre Direct Injection.

    Am vazut un 2.5 TDI-CR de la BMW din 2002 care avea pe langa separatorul de ulei si un filtru (cartus de hartie) pentru gazele de carter recirculate. Imi aduc aminte ca in colectorul de admisie, inainte de calpetele de vartej era curat, desi avea vreo 170.000 km. Nu imi aduc aminte pe unde exact intrau gazele arse recirculate si cele de carter, dar conform logicii ar trebui inainte de clapetele de vartej.
  3. ettore

    Despre Direct Injection.

    Ce a vrut a spune cantautorul? E cumva o contuzie la mijloc?
  4. ettore

    Despre Direct Injection.

    Lumea zice ca supapele sunt mai fierbinti, motiv pentru care aduna mai usor depuneri + depunerile nu mai sunt "spalate / dizovate" de benzina. La VAG injectoarele din galeria de adimisie nu lucreaza tot timpul ci doar in anumite regimuri (parca cele de putere / cuplu). Metode exista:
  5. Cat costa antigelul ala "rosu"? Poti te rog sa faci o pza la eticheta? Ma interesa ce compatibilitati are cu anzigelurile OEM.
  6. Nu doar furtunul, ci servofrana, am vazut cazuri in care tragea aer fals pe la cuplajul pedalei (se cam aude in interior un fasait, daca e sa traga aer fals pe acolo).
  7. Frana se actioneaza usor? mai are efectul de servo? Si pe aici poate trage aer fals.
  8. Initial am spus ca doar la noi e posibil asa ceva, dar lucruri similare se intampla defapt in cam toata lumea. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/video-accident-controversat-in-hunedoara-ce-acuzatii-aduce-o-soferita-politistilor-952470 O sa trimit o scrisoare silvicultorilor de pe raza localitatii in care s-a produs accidetul pentru a acorda o diploma de merit soferului pentru acte de eroism. Trist, foarte trist..
  9. De acord cu tine in ceea ce priveste pregatirea, adica pui mana pe levierul de frana, fara sa tragi de el. Eu am pus primul frame in care levierul a fost miscat, adica aplicata o presiune. Ce inseamna "repede", cand vine vorba de comprimarea furcii? adica in 300 ms sau 1 secunda? Daca e sa consideri 1 secunda, ar insemana la o viteza de 100 km/h circa 20 metrii (daca mai tii cont si de franarea propriu-zisa). In cazul desenelor animate, unde este "replica" unui CBR1000RR (SC57), se comprima in 0,5 - 0,6 secunde si arata ca in 5 - 6 metrii se comprima complet (in cazul unei frane de la 72 km/h).
  10. Pentru ca intrebi: Ma voi referi doar la filmarea pe care LimpTa ne-a pus-o la dispozitie. Frana la 50 km/h: - Franarea incepe cu cca 4 m inainte de linia de referinta trasata pe asfalt, vezi prima poza atasata, la viteza de 50 km/h indicati in bord. Plus cei 6,5 m masurati rezulta doar 10,5 m. Evident ca am pus frame-ul in care deja levierul de frana fusese miscat, nu cel in care doar il atinge. Frana la 80 km/h: - Franarea incepe tot cu cca 4 metrii inainte de linia de referinta de pe asfalt, vezi cea de-a doua poza atasata, la o viteza de 79 km/h indicati in bord. Plus cei 22,5 masurati rezulta doar 26,5 m. Ca si in cazul de mai sus am pus frame-ul in care levierul de frana fusese deja miscat. Frana la 100 km/h: - Frana incepe cu 3 - 4 metrii inainte de linia de referinta, vezi poza 3, la o viteza de 100 km/h indicati pe bord. Plus cei 32 metrii masurati ies cam 35,5 m. In filmele atasate de Vlad N, cu franele lui LimpTa (presupun de la 50 km/h si 100 km/h). in frame-ul in care roata fata atinge linia de referinta (de unde ar incepe franarea) furca este deja maxim comprimata, vezi pozele 4 si 5, adica franarea propriu-zisa a inceput undeva inaintea liniei de referinta. Daca este sa compari valorile corectate cu cele masurate cu "telemetrie" de publicatii sau producatori atunci rezultatele sunt apropiate. Aici un exemplu, o publicatie, cu distanta de franare de la 48,5 km/h (in 10 metrii) si 96,5 km/h (in 38 metrii) https://www.cycleworld.com/2017-suzuki-gsx-r1000r-vs-2017-yamaha-yzf-r1-comparison-review#page-5 Din cele de mai sus s-ar intelege ca as avea o problema cu LimpTa, total gresit, ba din contra sunt "fanul numarul 1", filmuletele puse la dispozitie sunt foarte bune din care poti trage concluzii pertinente (pentru cine vrea). Tu, becule, poti sa masori in continuare de unde opresti, inapoi, cati metrii vrei si sa o consideri distanta de franare. Sa stii ca nu erau desene animate.
  11. Mitul meu spunea ca majoritatea franeaza inainte de linia de pe asfalt. A se intelege ca nu o fac voluntar.
  12. Chiar nu vroiam sa o dam in care o are mai mare. Era doar o obeservatie legata de film. In ceea ce priveste skill-ul, fara dubii stai mult mai bine. Nu ma mai dau pe circuit din 2011 si km care-i fac pe an ar putea fii facuti si pe bicicleta.
  13. @LimpTa Am downloadat filmuletul si m-am uitat frame by frame unde incepi franarea la fiecare proba. Eu inteleg prin momentul franarii atunci cand misti maneta de frana. Tu ai filmuletul in original (care presupun ca are cam 48 FPS). Iti multumesc pentru fimari, chiar sunt foarte ok. Am remarcat ca furca se comprima mult mai repede decat am apreciat eu (sau cum imi reiesea din program) si ca actionezi frana mult mai repede (decat o faceam eu). Probabil de aici si diferenta in viteza de comprimare a furcii. Mie imi ieseau la 62 km/h cca. 15 metrii in ultimele run-uri. @Paulynos - "mitul" meu a fost confirmat. Cel cu 6 metrii inca este un mit.
  14. Foarte misto inregistrarea. In film sunt inregistarile rezultatelor trecute de tine aici? Aproximativ, cat de lung este marcajul alb? si spatiu intre marcaje? Ma refer aici la marcajul cu banda intrerupta dintre benzi.
  15. Nu ai nevoie de telemetrie, un datalogger e suficient. Ma refeream in postul anterior doar la un fel de datalogger pe care oricum intentionati sa-l folositi.
  16. Mai ai camera pe casca? (daca nu cumva incurc eu oalele). Ar fi foarte interesant daca ai putea cu o camera pe casca sa prinzi in cadru vitezometru, maneta de frana si ceva din drum. Adica sa prinzi pe camera momentul franarii si un reper de pe asfalt ceva. In plus as seta camera peste 100 fps. Si o alta camera (un coleg de pe margine) pentru o perspectiva de amsambul. Si de data aceasta va trebui sa dau pas din pacate. Poate peste 3 saptamani, daca se mai repeta actiunea.
  17. Conform legii trebuie sa folosesti prima banda "...in functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, avand obligatia sa revina pe prima banda ori de cate ori acest lucru este posibil...". Daca esti singur (cazul de fata) si vrei sa mergi pe banda 2 ca banda 1 este praf poti. Puscariasul a intrat fix in zona marcata in poza.
  18. Inca o data replica: trust me, i know what i'm saying! Nu am increde in ce spui si faptul ca nu imi poti dai citatul din lege imi intareste scepticismul, iar lipsa ta de argumente braveaza cu insulte, inca un semn de inteligenta. Nu iti mai face tu griji pentru altii, te consumi emotional.
  19. Asta cu citeste tu ca mie mi-e sila (sau habar nu am daca scrie, da as cred eu) e deja fumata. Daca vrei sa-mi spui ceva concret imi dai si un citat din lege. La fel si pentru Speedy. Sursa? M-ai prins, nu am o sursa concreta, m-am folosit un pic de logica.
  20. Regulamentar, pe banda 2 cu 1 liber - corect. Nu exista articol de lege care sa te oblige sa folosesti banda 1 doar pentru ca este libera. Schimbat banda fara sa se asigure - incorect. Eu zic ca s-a uitat si nu era nimeni, iar puscariasul vrand sa-i arate pretenului cat de tare este a rupt-o pe prima banda. + e lovit in spate, nu in lateral, ceea ce in limbajul politiei, fara probe suplimentare, inseamna ca cel din spate nu a pastrat distanta.
  21. Doi laba..i pe motoare se intreceau pe autostrada, unul dintre ei (in cazul in care zvonurile referitoare la permis se confirma) viitor puscarias. La un moment dat intalnesc un al participant la trafic care circula regulamentar pe banda doi si ii dau flashuri sa le faca loc. Omul se conformeaza si trece pe banda 1, pe unde, surpriza, viitorul puscarias incearca sa-l depaseasca. Gandindu-se ca omoara un om Mercedesul trage brusc stanga pentru a evita puscariasul, din pacate se lovesc. Manevra brusca + impulsul impactului cu mobra arunca Mercedesul catre parapet in cel mai nepotrivit loc rezultand ceva gen final destination. Concluzia - baga-ti p..la in toti si fii nesimtit ca esti luat de prost si poate duce la astfel de situatii. Eu sunt de parere ca soferul Mercedesului chiar a fost de buna credinta, s-a retras pe banda 1, l-a evitat pe viitorul puscarias si voi aici il faceti K.O. ca respira acelasi aer ca si laba..ii care sunt atat autorii morali cat si conform legii? Celalalt l.bar avea oare permis?
  22. ettore

    VW Passat 2017

    In alta industrie poate, nu si cea auto.Sunt pe net profiturile medii pentru diferite branduri, ce sare de 1000 Euro pe masina e deja foarte bine (pentru producator). Profitul dealerului este alta treaba, dar nici aici nu prea "sare" de 5 - 8%.
×
×
  • Creează nouă...