Sari la conținut

da_new_guy

Membru
  • Număr conținut

    50
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Yahoo
    muntean.vasile@ymail.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Cluj
  • Carnet moto din
    2006
  • Motocicleta
    Honda Hornet, BMW f650

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Suzuki DR 650, KTM 450 SX-F, Honda Hornet
  • Interests
    Orice include cultura si/sau muzica buna si/sau oameni bine crescuti

da_new_guy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salut frati de pretutindeni! Am nevoie de un hornetist din Cluj, cu experienta, care sa ma poata sfatui legat de cateva aspecte despre sunet (o bataie fina, mi se pare mie, in partea dreapta a motorului), intretinere si reglaje. Sunt destul de nou pe hornet si din nefericire am extrem de putin timp pentru a ma apuca sa rasfoiesc tot manualul.. Si as vrea totusi, sa o intretin asa cum se cuvine, pentru ca sunt motociclete faine. Pentru a nu polua forumul mai mult decat am facut-o deja, daca este vreun doritor sa imi impartaseasca din cunostintele lui, lasati un mesaj si de-acolo ne descurcam. Multumesc, drumuri uscate si fara evenimente! Salut!
  2. Intamplare. In nemarginita mea intelepciune, m-am gandit ca ar fi o idee buna sa pun casca pe oglinda, dupa ce m-am oprit la povesti cu un prieten. Doar ca, in momentul ala s-a rasucit bratul oglinzii spre interior, casca a luat-o spre asfalt, eu din reflex sa o prind (si am prins-o din picaj) m-am inclinat cu tot cu mobra (pe partea dreapta) caaaaand nu am mai putut-o tine si am picat cu tot cu mobra, pe loc drept, stand pe loc. A picat destul de lent, ca am tinut-o cat-de cat, doar ca aveam scarita pasagerului deschisa si am rupt-o. Stiu, ca-n filmele cu prosti. Se intampla. Acum intrebare: De unde sa gasesc eu o scarita?!.. sau o pereche de scarite, daca e. Idei?! Merci!
  3. Eu sunt medic, am destul de putine cunostinte in domeniul electronicii... Da-ne mai multe detalii si o sa incerc, why not?! Nu am sustinut ca varianta mea e cea ideala si/sau cea mai buna, dar a fost cea mai potrivita, din punctul meu de vedere, la acel moment. Asadar, sunt deschis sugestiilor.
  4. Capra ta, regulile tale! << desi 40 lei vs. 310... mai ca te-ai obisnui mai usor cu becul in bord. Eu dupa 1000 km m-am obisnuit cu el si mergand cu GS-ul unui prieten cativa km, tot acolo-mi sareau ochii, ca nu era becul de la ulei... si ceva nu mi se parea in regula )) >> Succes!
  5. Salut Razvan G! Eu am postat undeva in urma cu cateva zeci de pagini ce am facut cu senzorul de ulei (mie imi statea aprins si curgea ulei pe la el). Am cautat cateva saptamani, pana la varianta pe care am ales-o in final: un senzor de ulei de la golf 4. Diferenta e ca indica altfel- se aprinde cand ai presiune si se stinge cand opresti motorul si are filetul putin mai lung, dar nu are niciun fel de probleme. Vezi ca la golf 4 sunt 2 tipuri de senzori, unul lucreaza pe intervale de presiune intre 0.6-0.9 bar si unu intre 1.5-1.7, sau ceva de genu', nu imi mai amintesc exact valorile.... La GS ai nevoie de cel ce lucreaza la presiune de 0.6-0.9. Ce te mai sfatuiesc sa faci, e sa mergi cu bulbul la dezmembrari sa iti dea o mufa tata pentru el. Bulbul e undeva la 30 de lei iar mufa aia o iei pana in 10 lei. Original nu am gasit sub 280 lei. Eu am deja 5000 km cu el de cand l-am pus si merge brici! Spor!
  6. daca intri si pe coclauri, iti recomand sa iti pui si un proiector/doua, sunt extrem de utile noaptea pe drumuri rele. Plus ca daca te lasa farul nu ramai fara lumina.
  7. Eu am patit acelasi lucru, si venea de la far: suportul de la becul de pozitie s-a fost rupt si becul atingea carcasa de plastic a farului=> fum. Asta a fost in cazul meu.
  8. Conteaza extrem de mult sa verifici camasa cablului, cand il schimbi ( fara indoituri sau spire iesite in relief) si mai ales sa pui vaselina pe cablu cand il bagi. Iar la punctul de prindere (acolo de multe ori se taie prin forfecare), se pune un colier din tabla in jurul cablului (practic, surubul preseaza tabla). I-am facut in atelier unui prieten la un hornet de vreo 5 ani, si inca trage de el fara probleme.
  9. Multumesc! Legat de scarita...nicio directie de cautare?.. » Post actualizat in 22 Jun 2015 19:05 Merci!
  10. Salutari! Stie cineva un loc/service/persoana care sa verifice reglajele de la supape in Cluj? (manualul de service spune ca trebuie facuta la 40.000 si tocmai i-a implinit) ...si inca un lucru: o scarita pentru pasager, partea dreapta? GS- 2001 Multumesc!
  11. ar iesi lucruri interesante daca s-ar face un concurs de pacaliti. Eu, de exemplu, acum vreo 4-5 ani, aveam un suzuki DR 650 din 97 ( motocicleta in sine a fost o pacaleala, desi a fost luata de la un cunoscut - ma rog), prima mea mobra si am gasit in Cluj un ficior, aparent de treaba, cu un garaj ce mai lucra la mobre.. si l-am rugat sa imi aduca o bujie pt DR.. si am dat pe ea 180 lei. Motocicleta in sine a fost un bitch-slap, iar faza cu mecanicul a fost un sut in c*r. Cei mai prost 2.700 lei cheltuiti vreodata. Dar, asta a fost in tinerete. Cu siguranta multi aveti experiente cu un gust amar .. Domnia si prostia, se platesc intotdeauna! Dar, tot raul spre bine. Drumuri bune sa aveti! » Post actualizat in 22 Jun 2015 10:01 Revin cu o miăa problemă: mi s-a desfăcut șurubul acela de 6 de la închizătoarea pentru șa... și s-a dezmembrat pe-acolo. Am găsit suportul cu arcul, dar lipsește acea limbă și restul ghidușiilor de pe-acolo. Dezmembrează cineva vreun hornet în Cluj? Sau cât ar fi să o cumpăr nouă? Mulțumesc!
  12. La ce tip de proiectoare te-ai gandit? » Post actualizat in 17 Jun 2015 19:12 Stie cineva unde pot gasi o scarita (stanga) pentru un gs 2003? Multumesc!
  13. De acord. Cum a fost cazul uleiului, de exemplu. Iar despre faptul ca nu a fost precizat brand-ul in cazul raspunsului de la MyMoto, am zis ca sunt rezervat. Nu sunt un militant al vreunui magazin :-D. Unde gasesc mai bun si mai ieftin, ala-i cel mai bun! Oricum, aveai dreptate, trebuie facuta o cercetare fondata inainte de a cumpara orice, daca nu vrei sa arunci cu bani. Nu. Toate cele bune!
  14. Nu imi dau seama pe ce parte se aude, ca e destul de fina bataia. O sa aplec urechea mai atent in diminetile ce urmeaza, poate cine stie?.. Merci! Legat de piese, eu am facut un mic experiment si am trimis un mail la MyMoto si unul a la Motomus pentru o oferta legat de cateva piese pentru un GS F650. Nu vreau sa fac reclama nimanul si cu atat mai putin, contrareclama, dar rezultatele au fost urmatoarele ( o sa pun exact ce mi-au scris,in ghilimele): MyMoto: " Ulei : 3L x Motul 5100 = 126 lei Placute fata + spate SBS - 100 lei x 2 (cel mai bun raport pret calitate la motorul dvs) Filtru ulei : 25 lei" Total= 351 Motomus: " Ulei Motul 5100 10w40 3l - 105 lei Filtru ulei - 24.96 lei Placute frana fata RMS -71.78 lei Placute frana spate RMS -57.85 lei" Total= 259.59.. la care mi-a mai facut un discount pentru ca am mai cumparat o casca. Acum, exista o rezerva in privinta posibilelor diferente de marca la placutele de frana, nu stiu, dar diferenta costului total nu e una neglijabila iar decizia de cumparare a fost in consecinta.
×
×
  • Creează nouă...