Sari la conținut

w33bb0

Membru
  • Număr conținut

    95
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de w33bb0

  1. Nah, voltmetrul ala n-are nimic. L-am testat in paralel cu multimetru si valorile sunt cele corecte. Problema era releul cel vechi, care chiar baga curent in nestire cand era rece. Aia s-a rezolvat, iar acum parca e si ceva mai stabil curentul in sarcina. M-am mai informat intre timp si valorile sunt cele corecte pentru motoreta asta. Deh... eu eram obisnuit cu valorile de pe modele mai recente, unde iti indica 14.x fix indiferent de consumatori
  2. Releul de incarcare serveste scopului astuia la motocicletele noastre
  3. Am reusit instalarea noului releu (dupa ce mi-am luat trusa de scule, pentru ca nimic din arsenalul deja existent nu m-a ajutat sa desfac surubul de jos al releului) si lucrurile stau ceva mai bine, dar nu foarte. Acum, la pornirea la rece, nu mai sare voltajul de 14.5, ceea ce e bine. Cu pozitia aprinsa sta undeva intre 13.9 si 14.2 (in functie de turatie: ture mai multe, voltaj mai mic), ceea ce e iarasi bine. Cu farul aprins insa scade din nou spre 12.9-13.0, ceea ce nu mai e bine. Nu ma duce capul sa-mi dau seama ce-ar putea fi. Vreo pierdere de curent pe vreundeva? Daca alternatorul n-ar da suficient curent, atunci problema s-ar manifesta de la relanti. La VFR, cand a picat alternatorul (ma rog, s-a prajit statorul), aveam curent in parametri atunci cand nu existau consumatori (lumini, ventilator) pe la 5-6000 rpm. Daca scadeam turatia incepea sa pape din bacterie. Vreo idee?
  4. Multumesc frumos, colegu'! Cum vine noul releu incerc mutarea
  5. Salutare, colegi! Am instalat de curand pe Deauville-ul meu din '99 un voltmetru digital (chinezesc, dar care, verificat cu multimetru, arata foarte exact) si am parte de niste cifre ingrijoratoare. Imediat ce pornesc mobra la rece (adica dupa ce a stat macar cateva zeci de minute parcata) imi creste voltajul pana spre 18v. Sta acolo pret de cateva zeci de secunde (desi uneori chiar mai mult de un minut), apoi scade la valori mai normale, adica 14.2-14.4v fara consumatori gen pozitii, far, sau semnale. Problema cea mai ingrijoratoare este ca, in mers (pe la 4-5000rpm) daca merg cu farul aprins, voltajul scade la 12.9-13v. Daca mai dau un semnal, sau strang frana, deja intra direct in baterie, afisand 12.3-12.5v. Din cate-mi pot da seama, ar trebui sa fie o problema de releu de incarcare, ca alternatorul nu vad de ce ar fi atat de vesel la inceput si atat de lenes ulterior. Am comandat un releu nou, care ar trebui sa soseasca maine, dar nu stiu pe care parte a motoretei se afla montat. N-as vrea s-o chelesc de carene pe ambele parti, asa ca, daca poate cineva sa ma ajute cu informatia asta, raman indatorat Mentionez ca nu sunt vreun cunoscator intr-ale mecanicii si, cu atat mai putin, intr-ale electricii in ceea ce priveste motocicletele, tot ceea ce stiu despre subiectul "electrica" am dobandit avand probleme cu VFR-ul (despre care se stie ca e o galeata de fire in ceea ce priveste electrica), asa ca fiti ingaduitori Multumiri anticipate!
  6. A mea (2003 RC46 VTEC) a fost luata la vreo 24.000km pe bord (cu siguranta aranjati, dar mobra functiona ok, asa ca nu mi-a pasat). Am avut probleme teribile cu releul de incarcare si cu alternatorul. S-au rezolvat insa cu un VFRness si multa pasiune din partea mecanicului. In rest... apa, paie si bataie: nu consum de ulei, nu fum, nu zgomote aiurea. Doua sezoane si 16.000km impreuna si doar astea au fost problemele
  7. Treaba cu consumul este relativa. Sustin spusele colegului de mai sus ca fiind 100% adevarate, insa eu am vazut autonomie intre 220km si 380km cu a mea (evident, nu in oras). Daca o tii in VTEC si mergi sportiv (frana-gaz-frana-gaz-...), opresti destul de des la benzinarie. Daca iesi la drum intins si mergi in limitele legale (DN, nu autostrada), fara sa iti tremure mana dreapta, e vaca de cursa foarte lunga, inclusiv cu pasager si bagaje (Bucuresti - Vama Veche dintr-o bucata fara sa ma ingrijorez de benzina).
  8. Ma bagi in belele, ciprinakos! ) Am dat de site-ul aluia si deja imi fac planurile de cheltuieli pentru cand revin din vacanta! Si, da, eu am schimbat instalatia electrica in totalitate acum vreo 3 saptamani.
  9. Problema e ca s-au incins firele pana s-au topit mufele... Deci ceva acolo e putred
  10. Are cineva prin beci alternator si releu de incarcare pentru un '03? Ale mele cam fac probleme (se cam incing firele dintre ele si masuratorile ies bine pe toate partile - sau asa au zis toti cei care le-au masurat) si as prefera sa le schimb. Multumesc anticipat!
  11. Hmm... Dan face si casti? Interesant! Mie mi-a facut saua de touring si am fost tare multumit. Ne poti da mai multe detalii referitoare la antifonarea respectiva?
  12. Multumesc, i-am dat deja mesaj pe OLX -- later edit -- De la el am cumparat saua care acum e modificata pentru touring. Vanzator ok, desi a raspuns un pic mai greu la telefon
  13. In urma unei vizite la Honda am aflat ca instalatia electrica de pe mobra mea a suferit niste interventii din partea fostului proprietar... nu foarte ortodoxe. A taiat, a lipit, a izolat, a facut pe ma-sa si pe ta-su mare. Nu-mi face cine-stie-ce probleme, da' nu dorm eu linistit cand o stiu asa. Drept urmare, daca are cineva cunostinta de vreuna pe la dezmembrari, dati-mi de stire va rog. E vorba de VFR800 VTEC din 2003, model fara ABS. Cu multumiri anticipate.
  14. Daca te referi la Seawolves, am sa fiu si eu p-acolo incepand de vineri
  15. @S3RJ: este fix ceea ce cautam! Multe multumiri! -- later edit -- @ThunderByte: al doilea link de la tine m-a condus unde trebuia, adica aici: http://www.hondapartshouse.com/oemparts/#/l/hon/5053f5a6f870021c54be7b21/2003-vfr800-ac-parts , ceea ce, din nou, este fix ceea ce cautam! Multumesc din nou.
  16. Salutari! Intrebare scurta: stie cineva vreun site similar cu http://www.bernardiparts.com care sa aiba o baza de date cu imagini de genul http://images.cmsnl.com/img/partslists/rear-cowl_bigeccw2e1f__2000_9324.gif pentru RC46? Ma intereseaza sa identific niste componente dupa OEM number. Multumesc anticipat!
  17. Normal nu e. Cauzele pot fi multe, iar socul poate fi unul dintre ele (si poate cel mai corect), pentru ca, desi tu nu il poti actiona mecanic, el ar trebui sa existe in varianta automata. Pompa de benzina mai poate fi unul... Cel mai bine o duci la cineva care se pricepe cu adevarat. Eu nu pot decat sa fac o paralela cu motoarele cu injectie de pe masini, pentru ca la mobre sunt absolut nepriceput.
  18. Multumesc, S3RJ! Am lamurit-o
  19. Vreo 1400 de lei parca. Nu sunt sigur, c-am facut multe chestii mobrei inainte s-o scot de la garaj. In alta ordine de idei: stie cineva codul pentru cele doua placute de plastic ce acopera locasul manerelor pentru pasager de la codita? Vreau sa le dau jos si tre' sa-mi comand inainte, sa nu raman cu gauri. Multumesc!
  20. Eu tocmai ce mi-am pus Pilot Road 3 si sunt excelente. Noi, DOT 4713 spate si 0514 fata. Merita toti banii.
  21. Consumul este pe masura cand tragi de ea. Cel mai mult am reusit sa fac vreo 360km cu un plin, iar cel mai putin vreo 200 si ceva marunt. Ma rog, n-am lasat-o niciodata sa ajunga pe rosu', da' nici mult nu mai avea S-o stapanesti sanatos!
  22. Nici geamantanu' meu de 42 de litri nu (prea) troncane la gol. Sa nu fie, vorba colegului, o problema de inchidere.
  23. Colegu' spune ca n-are varsta pentru A si d-aia se uita la A2. Pun si eu o intrebare aici, ca tot s-a atins subiectul scutere: B-ul poate echivala AM-ul cumva? Cu alte cuvinte, daca ai B-ul poti conduce utilaje sub 50cmc? Imi cer scuze pentru ignoranta si lenea de a scotoci prin legislatie.
×
×
  • Creează nouă...