Sari la conținut

bbaarrbbooss

Membru
  • Număr conținut

    320
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de bbaarrbbooss

  1. Va mulțumesc pentru sfaturi. Am început prin a lua legătura, la recomandarea colegului Adrian M., cu cei de la www.gentimoto.ro în speranța că scap de tot felul de improvizații. Le am dat mail aseara și azi am mers la depozitul lor de unde am luat setul de prindere. Ca și preț mi a zis băiatul de acolo sa i dau cât consider, convening intr un final asupra sumei de 20 lei. Le mulțumesc pe aceasta cale și cu siguranta m au câștigat ca și client.
  2. Salutare, Din neglijenta se pare ca am pierdut șuruburile și alte elemente de prindere ale plăcii de topcase. Dacă are cineva pe acasă un set ca asta și nu are ce face cu ele le cumpăr eu sau dacă îmi poate spune cineva dimensiunile lor (șuruburi, plăcute) Mulțumesc
  3. Salutare Scuze pentru răspunsul târziu dar am fost foarte ocupat în ultima perioada. Nu am niște poze în care sa se vadă bine crashbar-ul. O sa revin cu poze zilele astea. Am mai cumparat un topcase dar nu l-am montat întrucât am pierdut șuruburile de prindere ale plăcii. Între timp am apucat sa fac 140 km în oraș iar consumul mediu a ieșit 6,1 l/100 km, la turații pana în 5000 rot/min. » Post actualizat in 15 Mar 2018 21:55 Elementele astea de prindere le am pierdut. Dacă ma poate ajuta cineva cu ele as fii recunoscător
  4. » Post actualizat in 12 Feb 2018 14:42 Asa sa fie! Mulțumesc
  5. Si ca era o oferta foarte bună... Reducere 1300 euro în schimbul a 4400 km și mai puțin de 1 an vechime
  6. Mulțumesc La varianta XT îmi plăcea ca venea dotata cu handguards și protecție motor, nu neapărat spitele. Iar ei mi au oferit gratis dotările astea la varianta standard, asa ca nu am stat pe gânduri.
  7. Ai dreptate. Nu vreau sa merg cu ea de frica sa nu se modifice
  8. Nu au cerut bani pentru cartea de identitate. Aceeasi oferta o aveau si MotorTeam. Saptamana viitoare vor merge cu ea la RAR, iar apoi urmeaza livrarea in Bucuresti. » Post actualizat in 21 Jan 2018 17:14 Multumesc! Multumesc! Multumesc! Multumesc!
  9. Salutare, A venit si randul meu sa ma laud cu mobra...pentru a doua oara fiindca am mai facut-o si pe rubrica de V-Stroame. Asadar... Acum vreo luna de zile eram in cautarea unui V-Strom in jurul sumei de 5500 Euro. Unii dintre membrii mi-au adus argumente pro si contra unei mobre noi/second hand si doresc sa le multumesc pe aceasta cale. S-a intamplat sa se schimbe socotelile si intre timp m-am hotarat cu privire la mobra, am gasit-o si am luat-o...V-Strom 650 - 2017. Dupa cautari la mai multi dealeri, am hotarat sa cumpar de la Est Bike Adventure Constanta. MotorTeam nu a oferit niciun fel de discount, Just Motors imi ofereau manopera la primul schimb de 1000 km gratuita (adica vreo 60 lei ) si imi cereau 40 Euro pentru cartea de identitate. Est Bike Adventure mi-a oferit handguards si protectie motor in pretul de 7590 Euro: Deci in final o reducere de aproximativ 300 euro in accesorii si transport gratuit in Bucuresti. Am comandat-o pe 29 decembrie, vineri a ajuns, iar azi am fost la despachetare/montare. Altfel spus... Un vis devenit realitate!
  10. Da, mi s a părut super ok dealerul. Mai aveau vreo 4 pe care trebuia sa le livreze la Cluj, dar la primăvară fiindca asa solicitasera proprietarii, oferindu-i cazare gratuita pana atunci.Mi a plăcut și de cei de la Just Motors, care, după ce le am prezentat oferta celor de la Constanța mi au recomandat sa cumpăr de acolo fiindcă e o oferta foarte bună și ei nu pot sa ofere asa ceva.
  11. Când am ajuns montau una identica cu a ta...sau era chiar a ta
  12. Nu-mi mai aduceam aminte, dar m-a ajutat pagina 815 Cu ocazia asta am revazut si oferta ta cu privire la ungatorul de lant
  13. Acum vreo luna de zile eram in cautarea unui V-Strom in jurul sumei de 5500 Euro. Unii dintre voi mi-ati adus argumente pro si contra unei mobre noi/second hand si doresc sa va multumesc pe aceasta cale. S-a intamplat sa se schimbe socotelile si intre timp m-am hotarat cu privire la mobra, am gasit-o si am luat-o...V-Strom 650 - 2017. Dupa cautari la mai multi dealeri, am hotarat sa cumpar de la Est Bike Adventure Constanta. MotorTeam nu a oferit niciun fel de discount, Just Motors imi ofereau manopera la primul schimb de 1000 km gratuita (adica vreo 60 lei ). Est Bike Adventure mi-a oferit handguards si protectie motor in pretul de 7590 Euro: Deci in final o reducere de aproximativ 300 euro in accesorii si transport gratuit in Bucuresti. Am comandat-o pe 29 decembrie, ieri a ajuns, iar azi am fost la despachetare/montare. Altfel spun... Un vis devenit realitate!
  14. Ai mers vreodată cu CBF 1000 sau cu Honda?
  15. Mersi pentru link, dar stiu ofertele de pe mobile.de si autoscout24.de. Am zis sa le tin ca ultima varianta. Adusul din strainatate implica putina bataie de cap. Am luat mobra din Olanda si a fost un pic dificil cu transportul. Intr-adevar de pe site-urile alea 2 ai de unde alege si majoritatea de la 2012+ au Full Service History, multe fiind la primul proprietar. Da, se poate, asta fiind si motivul pentru care detin un stander Tot la un V-Strom l-am folosit, deci stiu din proprie experienta ce inseamna un cric central. Si o sa te caut pentru un ungator si cu cric si fara cric Stiu ce inseamna si ungator...operatiune de curatare a lantului pe care un prieten o facea de 2-3 ori/sezon, dintre care una la insistentele mele. Acum revenind... am un comfort psihic ca am mai ramas cu niste bani in casa si consider ca efortul e nejustificat de mare sa iau mobra de toti banii. Totusi pana in februarie cand ar fi un termen limita pentru a achizitiona mobra se pot intampla multe Stiam de mobra ta. E super accesorizata, imi place mult schema de culori de la modelul 2010 si de asemenea jantele gri. Insa problema e ca am mai avut un V-Strom din 2004 si parca nu as vrea una relativ la fel... Topcase-ul il consider un must-have. Nu imi place sa ma plimb cu casca in mana si de asemenea poti tine in oarecare siguranta lucruri in topcase. Celelalte motive le-am explicat anterior. Multumesc Daca ajung la 6500 EURO sigur ajung si la 7600 EURO
  16. Multumesc de sfat. m-am gandit si la varianta asta, dar calculele sunt facute. Nu vreau sa dau toti banii din casa pe motocicleta si sa ajung in situatia celor care isi iau seria 7 si baga de 50 de lei benzina Si la cei 8000 Euro varianta XT sau 7600 Euro varianta standard (care sincer imi place mai mult) se mai adauga un cric central (~150 Euro), crashbar (~200 Euro), topcase + placa (~200 Euro)...deci se mai adauga la pret cateva sute de euro pentru niste accesorii must have, nu mofturi.
  17. Salutare, Sunt interesat sa cumpar un V-Strom 650 (An 2012+) pe care as vrea sa platesc in jur de 5500 Euro, de preferat cu carte service. Prefer sa platesc extra si sa aiba niste optionale, de exemplu: cric central, crashbars, topcase etc. Astea fiind spuse, daca detintie sau cunoasteti pe cineva care detine una si doreste sa o vanda, va rog dati-mi de veste. Numai bine!
  18. Din ce am inteles de la proprietar, acesta nu a facut corect masuratorile cand a verificat tensiunea ansamblului rotor-stator, astfel ca aceasta se invartea in jurul valorii de 12 V, deci se adevereste ce ai scris tu mai sus. Intrucat un rotor original se invarte in jurul sumei de 600 EURO, am gasit un CBF 1000 de dezmembrat la Ploiesti de la care a fost luat rotorul, iar acum incarcarea se invarte in jurul valorii de 13.8 (la ralanti) - 14.0 (in ture). Am verificat la un alt CBF 1000 si are aceleasi valori, deci speram ca aceasta e valoarea standard. Aaaa...inca ceva... Rotorul din dezmembrari + stator ElectroSport nou = 13.3 - 13.5 Rotorul din dezmembrari + stator original din dezmembrari = 13.8-14.0, asa ca de pe mobra dezmembrata a fost luat si statorul original. Va multumesc foarte mult tuturor pentru interesul manifestat, fiind foarte greu sa pui un diagnostic din spatele ecranului.
  19. Dupa 2 saptamani in care mobra a stat la reprezentanta Honda iar cei de acolo nu s-au atins de ea pe motive de c***t ca nu stiu ce soft nu au etc... Am luat mobra de acolo si am dus-o la un alt ”doctor” care a pus diagnostic: rotor defect. Luni se comanda rotor-ul... Va tin la curent...
  20. Aceeasi problema am si eu, a intrat apa la buton. Am demontat butonul, e inca functional, dar nu am gasit o alternativa de a-l face impermeabil, intrucat butonul pe care se apasa s-a deteriorat. Daca reusesti, te rog, da-mi de veste.
  21. La cerere, am postat si traseul parcurs. https://goo.gl/maps/S9mbTqpb7vj
×
×
  • Creează nouă...